Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Социална мрежа за рок/метъл фенове
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
DedicatedHeadbanger
Здравейте. Имам една идея и огромно желание да я превърна в реалност - пускането на социална мрежа за хора споделящи любовта към рок/метъл музика и култура. Смятам, че би било хубаво ако има едно такова кътче, където можеш да намериш с лекота хора с подобни на твоите интереси, да завържеш нови приятелства и да се забавляваш като цяло. Имам проста молба към всички прочели тази тема. Изберете някой от трите възможни отговора в анкетата. Така ще ми помогнете много. Ако събера внушителен брой отговори "ДА", бих се наел да пусна и поддържам такава мрежа. Всичко зависи от вас.
Важно: Ако сайтът стане факт то искам да ви уверя, че няма да има за цел да привлича каквито и да било облаги.
Важно2: Ако имате въпроси/предложения, моля, пишете на воля. Мнението на всеки е важно.

Информация за мен: Аз съм web designer и вманиачен почитател на black metal музиката.
Вие сте на ход!
Atiel
Ем... аз съм за, но не ги виждам нещата как ще станат точно. Някои хора от един друг форум се опитаха да възродят едно такова нещо обаче се покриха съмнително. smile.gif
Scanspeak
Самата разработка ще ти отнеме твърде много време, особено докато изчистиш бъговете. Има готови бекендове за къстомизация ( мале колко чуждици, lol ), но са около 10-на долара ( от тия с трите нули ). Имаме сходна идея с мой съдружник, но средствата и времето все още са с въпросителни, както и какви приходи би носил един такъв проект.

ПП: Все още работим над един друг проект, който се прави от доста опитни дивелъпъри и след 14 месеца още не е готов, тъй че сам не знам как ще се оправиш. Тук става въпрос за дивелъпмънт, уеб дизайна става по-бързо ( но и ти знаеш, тъй че е излишно да обяснявам ).
DedicatedHeadbanger
Сървър, поддръжка, подходяща платформа и т.н. са добре обмислени от моя страна. Това не трябва да притеснява когото и да било. Това, което има значение в момента е дали ще се намерят достатъчно желаещи за пускането на подобен сайт. Ако искате да помогнете, можете да пратите този линк на свои познати за да гласуват. Spread the word както се казва.
Scanspeak
Така се започва. След това като направиш 200-на активни потребителя, които качват снимки и какви ли не други простотии, ще трябва втори, трети и прочие сървъри. Впрочем, с един сървър е доста рисковано да се тръгва. Като се стигне до там да ти трябват 3-4 сървъра, отиваш на поне $1k/месец за хостинга им ( освен, ако не си решил да си ги хостваш вкъщи ) както и нуждата от хора, които да съпортват сайта, да модераторстват и прочие, които ще очакват да получат нещо в замяна, ако не са на заплатка и изникват въпросите - Абе как това чудо ще изкарва пари, за да си покрива поне фиксираните разходи? и А сега накъде? Трудно се привличат потребители и лесно се губят, изпуснеш ли момента на сайта и не оправиш ли навреме разни неща, които дразнят юзърите, бързо ще затвориш кепенците. Освен това, просто това, че си направил социална мрежа не значи, че хората ще разберат за нея. Ако не разберат - не изкарва пари. Просто е. За такъв проект са необходими поне 250 000 евро, от които по-голямата част отиват именно за реклама, адс и т.н. А за да имаш доход от нея, или поне да се издържа сама като проект трябват юзъри и то такива, които са от държавици с висок стандарт - т.е. трябва да я развиваш глобално. Ако нямаш парите, но си убеден в успеха и - направи една бета и с помощта на ангели може да се получи като нищо. Веднъж осигуриш ли сийд и стартираш, след това има по-лесни начини за осигуряване на още инвестиции за да се разширява като проект. Спънката почти винаги идва като опреш до момента за сийд финансирането - там според оценката от корп. финансов анализатор може да се наложи да се разделиш с 30-40% от акциите си в компанията, която ще трябва да регистрираш и повечето проекти умират, защото никой не иска да продава толкова много и смята, че струва повече ( а не е така в действителност wink.gif ). Това от мен, успех все пак.
DedicatedHeadbanger
Първо благодаря, че си се постарал да бъдеш толкова изчерпателен. Оценявам мнението ти. Имам опит със социални мрежи и знам какви жертви и рискове крие пускането на нова такава. Всяко начало е трудно и изисква много инвестиции, така е. Нямам намерение да плащам на хостове. Ще я хоствам на собствен сървър. Колкото до платформата - имам такава и е "bugless" както често се изразяват developer-ите. Ако този проект стане факт, разбира се, че ще я пусна в бета за да мога да проведа така нареченият "usability test". Трябва обаче да НЕ се съглася с теб за необходимите средства, които ти упоменаваш в поста си. Има и други къде, къде по-евтини варианти за реклама. Ще се постарая възможно най-скоро да пусна страница в facebook посветена на тази идея. В момента най-сериозно внимание обръщам на резултатите от desk и field research-овете. От тях зависи:
1) доколко се одобрява инициативата
2) колко е голям интереса към идеята
3) дали ще премина на етап II - development
Когато имам нова информация ще я споделя и тук. Наздраве!
ПП: Макар и да пиша в ед. ч., не работя сам. smile.gif
DedicatedHeadbanger
Ето ме отново с малко информация. За съжаление трябва да съобщя, че резултатите са отчайващи и се налага да прекратим всякакви действия спрямо този проект. Изглежда, че много хора са негативно настроени по отношение на подобна идея, давайки за пример случилото се с дарк-дейт малко преди да бъде свален. Благодаря на гласувалите тук!
stage
well, fb уби този форум, както телевизията затри радиото... та какво остава за всичко останало.
Sile
НЕ пречи да се пробвате все пак. Аз също съм за проекта. Ако трябва да оборя някой, който е гласувал за фб, ще му кажа, че е по-добре да си има отделен сървър за нещо толкова обемно като рока и метъла, а не както е сега всичко да се блъска във фб и без това достатъчно си забива... Положителното му качество в случая, колкото и да го плюете, е, че може да послужи за добра реклама на идеята.
samoth
dark-date беше уникално сайтче! Ако се възроди ще е супер metal.gif
alfons_prime
Metal teen problem.bg icon_headbang[1].gif
Blackmoon
Мисля, че идеята за нещо подобно е прекрасна, дано стане rolleyes.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.