Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Funeral Doom
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
satyricon73
Моля нека да поговорим за този невероятен и не толкова оценяван стил FUNERAL DOOM и за групите свирещи го.
Мои фаворити:
EVOKEN
ESOTERIC
Rabe
Единственото забавно нещо в този стил е физиономията, която придобиват непросветените, когато разберат, че съществува такова животно като фюнеръл дуум. Останалото е депресия и предварителната нагласа да не се депресираш и ти, слушайки музиката. Защото все си мисля, че не е особено здравословно точно в този стил да се вкарваш във филма. biggrin.gif
Шегата настрана. Най - често се ограничавам до дет дуума, но се случва да минавам и на фюнеръл. Безспорни любимци са ми Shape of Despair, които, между другото, този месец изкарват нов албум. Харесвам и Depressed Mode, въпреки че не съм съвсем сигурен дали са точно фюнеръл. Pantheist също имат много добри неща.
satyricon73
Музика в стила на Doom Metal се характеризира с тежка и мрачна атмосфера, изпълнена с тъга, депресия и меланхолия. Doom Metal, като правило, е много бавен и drawling темпове, поради ниските настроени китари и широкото използване на дисонанс в музиката. Звукът е да предоставя функции като вискозни и нискочестотни рифове, рядка перкусии и бавно разлагаща соло. Той също така се характеризира с значителна роля на екзотични инструменти като ключове, скърцат, флейта, а в някои случаи има и звуци на органа. Вокал може да е толкова "чисти" мъжко или женско, и с добавянето на бруталното "рева" (ръмжи), но тъй като в Doom Metal музика, основната характеристика е от бавния темп на изпълнение. Въпреки, че стила и принадлежи към една от най-трудните, докато тя също така представя на слушателя, много изразителни и мелодичен.

В текстовете на песните, фокусирани върху описанието на специални чувства, отразени в тъга, самота, депресия, безнадеждност, отчаяние и смърт. Също така, доста често боравене някои Doom метъл групи към религията. Един от основателите на Doom Metal традиционно се счита за английската банда Black Sabbath, издаден през 1970 г. едноименен албум "Black Sabbath". Звукът на албума беше хард рок с бавни и спокойни елементи елементи. Въпреки че музиката им след това имаше малко общо със стила, който сега се счита за съдбата, но това е, което е началото на нова посока към основата. Това бе последвано от други команди (Пентаграм, Черно Widow), влияе на формирането на звука нововъзникващите стила на Doom Metal.

Най-голямото достойнство на гибел започва да набира през 80-те, с появата на нови екипи (Candlemass, Saint Vitus, проблеми). Музиката им става по-силно привличане към по-бавни темпове, погребението епична а някои бруталност, но музиката продължаваше пропити с тежка Мата. До началото на 90-те години, започнаха да се появяват на сцената Doom Metal банда от ново поколение (Изгубеният рай, My Dying Bride, Катедрала, Tiamat), най-накрая формира независим стил. Но също така е класически Doom Metal започнал да обогатява елементите на други области (Gothic, Death, Черно Metal), които могат да доведат до нови substyles. Въпреки това, до края на 90-те години, много отбори започнаха да се движат далеч от бруталността, превръщайки се в готически дизайн (Изгубеният рай, Tiamat). Всичко това доведе до факта, че много от класическия звук на метал дуум отбори става по-лесно извън границите на стил.
satyricon73
Също така един невероятен проект - уникална музика! http://exgenesis.bandcamp.com/releases

Е това е невероятна атмосфера - реално е нива над всичко до сега излизало: http://solemntheyawait.bandcamp.com/releases

Mournful Congregation
http://listen.20buckspin.com/album/concres...e-of-the-sophia
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.