Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Криптовалута?
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
agavrailov
Здравейте, приятели smile.gif
Не знам дали е правилното място да напиша тази тема, но все пак - много ми се иска някои от вас да споделят ако имат опит в използването на т. нар. криптовалути. Чета интересни неща по темата. На доста места прочетох за Onecoin, затова реших да ви пиша за впечатления. Оказва се, че за доста неща може да се използва. Бих се радвал да прочета мнения по темата, защото се колебая...
Благодаря предварително smile.gif

Scanspeak
Една валута има покупателна сила, защото зад нея стоят стоки или злато ( в миналото ), казано накратко - активи. Количеството и се регулира от институция, т.е. Централна банка като наличните резерви в чуждестранни валути позволяват на банката да се намесва на пазара и по този начин да подържа определен разменен курс на вътрешната валута към чуждите такива. Т.е. когато вътрешната валута става скъпа, а банката предпочита по-облекчен курс, тя продава резерви в същата валута като купува таргетираната чужда валута, срещу която обменният курс е неблагоприятен и обратното. За да извършва тези операции, банката има нужда от капитали, и то много сериозни като те гарантират до някъде обменният курс и неговото стабилно поведение. Зад валутите от типа на Биткойн, който се провали с гръм и трясък и съвсем очаквано - такива капитали няма. Освен това не е ясно до колко защитени са от хакване и тези валути нямат икономика зад себе си, т.е. реалната им покупателна сила би трябвало да е 0.00, надявам се, разбираш ме. Конвертируемостта на тези изобретения в нормални парични средства също е с една голяма червена въпросителна, Биткойна беше стигнал доста високо ниво, но единствения начин да го оползотвориш бе да купиш нещо от търговец, който приема Биткойн, а те не бяха много и за тяхно съжаление, финала на филма не беше розов и нямаше еднорози, които да припкат с огромни торби евро.

Търсиш бърза печалба чрез спекулация и се надявам, че осъзнаваш риска, който ще носиш. Надявай се поне да е адекватен на възвръщаемостта, която очакваш, според мен едва ли е. Както казват Британците - too good ot be true.

И един съвет - ако си решил да се занимаваш с инвестиране от какъвто и да е тип - прочети малко книжки по микро/макроикономика, финансов анализ и сам си прави заключения дали да си дадеш парите някъде или не. Инвестирайки на база тоя какво е казал обикновено води до големи разочарования - в този бизнес има два типа участници - такива, които създават новини и такива, които инвестират на база новините. Пазарите вече са сравнително ефективни и цената на даден актив обикновено включва бъдещите положителни/отрицателни новини, е с малки изключения.

Вторият ми съвет е да си отвориш една бира и да си пуснеш новия Аморфис, железо е rolleyes.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.