Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Варненци, помагайте :)
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Представете се
Sataniela
Здравейте!
Причината, поради която пиша тук, освен срамно наивна, е и странна..
Накратко, налегнала ме е безизходицата в категорията с намиране на временна работа. Така, дотук добре. Но истинския проблем се корени, че търся нещо в метъл, готик, фетиш или алтернатив средите - което е ясно, че човек не намира такива обяви в Позвънете или jobs bg.
Става въпрос за Варна, преди 3 години се преместихме обратно тук от София, а аз наскоро станах на 30, имам богат опит с изкуства, както и над 15 години история с тематичен аспект - метъл, рок, т.н. Не съм много социална обаче, което прави търсенето на шансове отчайващо непосилно. Нелепо и детинско е, но откровено - не познавам никого, приятели и т.н.; не знам къде да отида, поне да се запозная с хора и това-онова, дето се вика, да намеря общностите - пък оттам шансовете за odd jobs в средите ще си дойдат.

Пускала съм обяви тук и там, но за жалост в държавата ни, когато някой види, че ексцентричка, занимаваща се с арт, музика, готик, фетиш и алтернатив... абе накратко всички предложения, които получих бяха за компаньонки.

От 4 години съм женския вокал в darkwave група от Гърция, съществуваща от '86, казва се Slow Motion. За жалост, предполагам всички от породата ще ме разберат, с музика в ден днешен се дават повече пари отколкото се получават.. Положението с групата се крепи основно, че правим нещо, което за нас, и особено композиторът и основател, е важно естетически и емоционално.
Така попаднах в един етап ту Гърция, ту Варна. Засега няма как да се преместя за по-дълго там, въпреки плана в идните години да стане - а там въпреки кризите и всичко, имат много голям, стабилен и сериозен ъндърграунд, където малко допълнителна работа, все в същата среда, би било доста по-лесно да се намери. Там са всъщност връзките, приятелите ми и т.н.
Но по семейни причини основно живея във Варна, където и искам да правя нещо, дори и за малък допълнителен доход.
Другият елемент е въпроса с трудов договор. Нали често пътувам и съм все между БГ и Гърция (за групата), нямам как да се обвържа с толкова постоянна работа. Което и до голяма степен изключва традиционните опции от тип офиси, консултанти, секретарки, сервитьорки и прочее.

Та, преди да се наложи да пиша дългата версия на "драмата", да видим какви съвети и насоки бихте предложили smile.gif

Отново да уточня, че лимитацията не идва от каприз или дребнавост - малко съм пораснала за подобен тийнейджърски инат - просто опира до какво наистина съм способна да правя добре, с какво имам опит и с какви хора мога да общувам без да изглеждам като идиот или статуята-misfit.
Знам, че има някъде, в някое ъгълче на Варна, вратичка за такива шансове, просто не знам как и къде по-точно да търся. Тази малка, първа стъпка, започва да се превръща в непреодолим зид - така и търсейки помощ със само това, започнах да се ровя по форуми и нета, с надеждата за дори и най-малката идея или насока.

Извинете дългия пост, и
Благодаря предварително! smile.gif
Scanspeak
Баси, не съм влизал тука от повече от година. Се се чудя що ли плащат хостинг изобщо metal.gif

Хората не ги интересува особено дали си метъл или не - ако си вършиш работата и поне в България не си цялата в мастило/пиърсинг - никой не го интересува. Напоследък попадам масово на хора, които се кефят на яки жици, изглеждат съвсем всекидневно и се занимават с доста комплексни и отговорни неща. Ако ходиш нормално облечена, не виждам защо някой ще те върне, ако си изиграеш картите правилно. Са вече ако държиш да се занимаваш с метъл/готик неща, тва е друга тема, но България е с малко ъндърграунд общество и според мен се обричаш на мисията невъзможна. Лови нещо дето да те държи заета и си свиркай. Аз си ходя съвсем нормално облечен, занимавам се с неща където едва ли ще очакваш някой, който слуша метъл, имам колеги метъли, и в нас настава ад като е уикенд biggrin.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.