Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: EVERGREY – THE INNER CIRCLE
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Warrior Of Ice
EVERGREY – THE INNER CIRCLE



След албум като ”Recreation Day”, очакванията ми към новата студийна творба на Evergrey бяха огромни. Верни на себе си, с петото си творение шведите ни предлагат нова доза интелигентен, но не претрупан прогресив метъл с готик забежки. ”The Inner Circle” е още по-динамичен от предшественика си в музикално отношение и извежда групата на едно ново ниво, без да променя съществено характерния им стил. Албумът е пропит с непогрешимото мрачно звучене на бандата, дължащо се в голяма степен на депресивно-отчаяния глас на фронтмена Tom Englund. Китарите на Danhage и Englund са станали още по-плътни и тежки, a клавирите на Rikard Zander са сякаш от друго измерение. Развитие личи и в структурите на песните, които са чувствително по-сложни и непредсказуеми дори в сравнение с миналите постижения на групата. Мелодичността е изведена на преден план, без това да отнема от агресивността на музиката, макар в записа на места да преобладават акустични пасажи. Уместно е и включването на струнен квартет от прочутата Гьотеборгска филхармония, придаващ допълнителна дълбочина на някои песни. Текстовете са в унисон с емоционалните композиции - ”The Inner Circle” е концептуална творба, разкриваща ограниченията, които една личност си налага сама в името на криворазбрани религиозни ценности и последвалата от това духовна деградация.

От откриващата типично Evergrey-ска ”A Touch Of Blessing”, през твърдата ”Ambassador” и многопластовата ”In The Wake Of The Weary”, в която с вокали се включва и съпругата на Tom – Carina, се очертава насоката на албума. С напредването на песните слушателят е залят от чувства на ярост, раздвоение, безнадеждност, болка, тъга и облекчение, които не му позволяват да остане и за секунда безразличен към сътвореното от шведите. Прави впечатление, че рифовката е стегната и прецизна, а солата са по-бавни и ограничени като количество, но стойностни като съдържание. Замечтано-отнесената ”Harmless Wishes” и баладичните ”Waking Up Blind” и ”Faith Restored” се открояват с нежно вмъкната романтика. ”More Than Ever” е тежко въплъщение на класическото прог-метъл звучене, докато ”The Essence Of Conviction” и ”Where All Good Sleep” са по-атмосферични и експериментални. За финал е оставена смазващата ”When The Walls Go Down”, която представя вътрешната борба под формата на интроспективен монолог на фона на разтърсващ инструментал. В специалното издание на диска са включени и три концертни акустични изпълнения на групата от турнето във Франция към ”Recreation Day”, в които личи класата на Englund на живо.

”The Inner Circle” е не просто достойно продължение на една бляскава кариера, но и връх в творчеството на Evergrey и обещание за бъдещ възход.
Wolfheart
Албума е страхотен! Но ми е трудно да го обределя, дали е най-добрият им албум от от цялото им творчество, защото другия ми фаворит е "In Search Of Truth". А двата албума са доста различни.
Sw1tched
Ицо така като ме познаваш я каже има ли смисъл да дърпам нещо тяхно?
Warrior Of Ice
Има известен (но не твърде голям) шанс да ти харесат... В китарните настройки на "The Inner Circle" безспорно има нещо модерно, рифовете са интересни и не твърде засукани. Пробвай ги.
Slash
Следял съм цялата дискография на Evergrey, този албум е много красив... е не е като Recreation Day, но летвата вече е висока. В същност съм пристрастен, защото съм фен на тази група.
Wolfheart
Е...за мене The Inner Circle е няколко класи над Recreation Day
Warrior Of Ice
Цитат(wolfheart @ Apr 1 2005, 06:25 PM)
Е...за мене The Inner Circle е няколко класи над Recreation Day

С няколко класи - трудно, предвид достойнствата на предшественика, но инак споделям мнението ти, че "The Inner Circle" все пак го превъзхожда...
Slash
Цитат(Warrior Of Ice @ Apr 1 2005, 06:42 PM)
но инак споделям мнението ти, че "The Inner Circle" все пак го превъзхожда...

Просто не съм съгласен... явно въпрос на вкус. Обожавам I'm Sorry, Darkest Hour, As I Lie Here Bleeding и Visions. В новият албум не мога да намеря такава "резачка" тип Visions, например. Не казвам че няма красиви песни в "The Inner Circle", но за мен по-добър си остава "Recreation Day".В крайна сметка всеки си разбира както си знае, различните албуми. wink.gif
Slash
Щом никой не пише тук, значи сте дебили. Това е един уникален албум, на една уникална група!
Wolfheart
Цитат(Slash @ Jun 2 2005, 08:01 AM)
Щом никой не пише тук, значи сте дебили. Това е един уникален албум, на една уникална група!

Оооооооооо, добър ден!
Албума просто е ЕДИН!
SepulTeraHead
Цитат
Пусната: Apr 21 2004

Скъпи, това дали не е сравнително отдавна? Може и затова да не се пише много много?
Slash
Цитат
Оооооооооо, добър ден!
Албума просто е ЕДИН!

Някъде да четеш най-добрия на Evergrey? Е, не е! Но е наистина добър!
Everblack
Все пак това е вече сравнително стар албум, това обяснява защо не се пише. Иначе Evergrey рулират headbang[1].gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.