Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Insartture's Big Project
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
InsArtTure
Та нека започна с малка история:
Преди година и половина започнах една книжка като зад гърба си нямах никакви писания освен започнати книги в 4,6 и 7-ми клас.
Решително се бях насочил към фентъзито(първите започнати бяха по други теми) и Написах 2 страници с работно име "Дъждът"
-общо взето простичък, но интересен сюжет. След това смених заглавието на "Тъмен Бряст", а и сюжета. Получи се доста добре. По едно време осъзнах,
че хич не става даже-имаше парадоксален и невъзможен край. В последствие смених отново сюжета и най си го харесах. Страниците все още бяха две!
Нещо не ме радваше и се чудех къде е проблема. Преди месец осъзнах-беше твърде епично, сложно,заплетено и интересно(за мен) за да бъде в една книжка.

Оттам нататък нещата се изясниха, почти месец мислих, писах, измислях и се получиха следните резултати:

1.Създадох цял нов свят(както сериозните фентъзисти правят, което не значи че ще копирам от някого. Напротив-ще се старая да бъда максимално оригинален)
Засега е доста опърпан и недовършен, но основните работи са ясни. Няма да има неща от рода на елфи, орки и джуджета. Това обаче няма да промени света напълно.
Той ще е познатия нам със своето средновековно време.Ще е претъпкан със скандинавски мотиви също. Просто няма да заимствам всички изтъркани глупости.

Засега имам чернова карта и някои от по-важните събития.


2. Изградих структура за първия роман:
Четирилогия:
"Тъмен Бряст"-книга І
"Дъбов Трон"-книга ІІ
"Мрачно Спокойствие"-книга ІІІ(да взаимствано от известната група)
"... и нови дни ще дойдат отново"-книга ІV
Едно от важните неща тук е че ще има 10! главни героя!

Замислил съм и "Мрака На Слънцето" предисторията на събитията в четириологията.


Общо взето доста голям проект като се замисля.
Тази тема ще ви послужи:
1.ако искате да се включите по някакъв начин(било то с информация за Скандинавия,Предложения
за случки или просто с измисляне на имена на герои и природни особености и вещи).
2.ако наистина искате да го прочетете и си падате много по фентъзи.
3.ако просто ви е интересно какво ще се получи.

Интересен факт е че ще има доста метъл настроения. Донякъде пауър, донякъде блек.

Айде пишете(и помагайте)..........
synchu
При мен четенето на фентъзи е диагноза. От древни времена си падам по фантастика, а в момента, в който започнаха да излизат и фентъзи книги в България съм изчел почти всичко (стойностно за мен), което е излязло.

Дотук добре.

Ама "... и нови дни ще дойдат отново" (освен че е тафталогия) някак си прекалено добре обяснява какво ще се случи в книгата, т.е. знаеш кво ще стане преди да си отгърнал корицата....мдам...ако ( пожелавам ти го ) стигнеш до издател т'ва ще първото нещо, което ще "изреже" редактора smile.gif

Хвърли един поглед на трилогията на Тад Уилямс "СПОМЕН, ПЕЧАЛ И ТРЪН" (хм...третата книжка все още не е излязла всъщност), там има доста (удачно!)преплитане между северни легенди и типичните елфи, тролове и т.н.
айде успех.
Crafter
Фантастика =? Фентъзи!!!


Как да е.


Аз мисля, че можем да помогнем с музикално оформление wink.gif не е зле като идея... а иначе ще пратиш ли да видим нещо все пак? А това което си измислил до сега е много добро smile.gif
InsArtTure
Цитат
някак си прекалено добре обяснява какво ще се случи в книгата

Moje bi si mnogo prav ama aide neka napravim eksperiment-6tom taka kazva6 napi6i s 3 izre4ebniq kakvo smqta6 4e 6te se slu4i i 6e vidim.
Цитат
"СПОМЕН, ПЕЧАЛ И ТРЪН"

6e q pro4etai neq....
synchu
Не е въпросът в това да кажеш точно какво ще се случи, ами в това, че като си прочел предходните книжки последната е с оптимистично заглавие, което е звучи разрешаващо, да не говорим че звучи и клиширано. Както и да е - не задължавам никого с това мнение...то е такова каквото е, а именно - мое.


П.С. Щурм ти май не четеш твърде задълбочено, а басисте? smile.gif Преди 15-години фентъзи книжки в БГ нямаше (т.е. имаше, но много малко) имаше само фантастика. Всичко, което беше излязло по света дотогава започнаха да го преиздават едва преди 6-7 години. ...но да се самоцитирам " а в момента, в който започнаха да излизат и фентъзи книги в България съм изчел почти всичко " ....
Crafter
Няма значение... не знам какво става.. въпроса е че.... предпочитам фантастиката... не знам защо... не знам, но няма значение..




Знаете ли какво? По принцип.... някога правена ли е електронна книга с музика? Да има книга... и да се чува музика???? Как ви се струва идеята?


А по принцип... във фентъзито не харесвам това, че на практика е невъзможно да се зададе някой въпрос (накрая), който да няма отговор... да бъде универсален и същевременно уникален..... май не ме разбирате... абе кажете как ви се струва това да има книга с музика!!!
lodborg
Какво става с този проект бе, Киро? Много интересно звучи, а никога дори не си ми споменавал за него. Да не си го зарязал заради епохалния горграйнд проект?
SepulTeraHead
Боби напусна групата...
wqwrrr
Не знам нищо за идеята на Кирил, но да ви кажа ли, умирам да прочета българско фентъзи от рода на "Кули от камък и кост". Ако въпросната книга се пише, ще я очаквам с голямо нетърпение.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.