Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: help!
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
The Metal Dragon
И да поясня: не става съпрос за металски магазини от сорта на О.Ч.З. и "Адски кон".
Разчитам, че някой знае такива местенца, защото онзи, който аз знаех, май вече не работи.... Ако знаете някой в близост до Техническия Университет и/или някъде по Цариградско, ще е най-добре. Вършат ми работа и такива около разклона за Горубляне напр., е, както и в още някои райони на София, но тези май са основните.
SepulTeraHead
Нямам идея къде са местата за които говориш. До метрото има един "music" който май е на-й големия. И на Славейков има един на ъгъла. От там си купих Ъпсурт и St. Anger.
Demiurg
май най-добре ще е да обяснеш какво търсиш
Dragon's Bride
i az taka mislq
The Metal Dragon
Музикален магазин, бе хора! Никога ли не сте виждали?! Едни такива неголеми помещения, пълни с акустични и електрически китари, синтезатори, цигулки и к'вот още се сетите; лъкове, струни, перца и всякакви други приспособления по витрините.... Т'ва ако нищо е ви говори....
Dragon's Bride
sega stava qsno no vse pak pove4eto xora pod nusikalen magazin si mislqt za muzika a ne za MUZIKALNI INSTRUMENTI kakto ti ima6 predvid za tva sa uto4neniqta smile.gif
The Metal Dragon
Ми, хуу, дай, за да не се бъркат с онези музикални магазини, да прекръстим тези музикални магазини на музикалноинструментални магазини. tongue.gif
Demiurg
Сещам се за три, но ми е трудно да обясня къде, а и адресите не знам... Всъщност са 4 (с "Динакорд" на 5-те кьошета). Ако си от Сф мога да се опитам да обясня... ???
synchu
1."Джаз"а - до ИСУЛ
2."Фактор" - зад Английската гимназия.
3."Динакорд" - www.pro-technica.com - петте кьошета
4."ПроМюзик" - promusid.dir.bg - "поп Богомил" 16
5.в малкия ЦУМ има друг на третия етаж,
6.срещу зала Универсиада - във високия блок,
7.Пак на Пиротска след малкия ЦУМ (посока Христо Ботев) на пресечката вдясно има два един срещу друг (едните са ебати мангалите от две години имат да ми дават 350 кинта).
8.Пак по Пиротска, но в края вляво точно преди да се излезе на улицата на Женския пазар има пак пресечка на която в края има такъв магазин.
9.В т.нар. Музикален свят зад Булбанк наскоро RisingForce откриха магазин.
10.Пак по Пиротска само че в началото до Халите по пресечката вляво като свиеш в края (точно преди да излезеш на новия булевард срещу Булбанк) има един безистен и в него също има?

И в никой от всички тези няма *почти* нищо свястно.... smile.gif
(от време на време имат попадения де, особено в Динакорд, Промюзик и на RisingForce, в другите може да попаднеш на находка от древни времена втора ръка, на която нито продавача в магазина нито този, който я е дал и знае цената. От всички най ми харесва в Промюзик, 'щото сървиса е много добър и има някои наистина качествени процесори и усилватели)

11 добре ли са или още трябват??? wink.gif
Demiurg
biggrin.gif Точно и изчерпателно. super.gif

Цитат
И в никой от всички тези няма *почти* нищо свястно.... smile.gif

- То зависи Дракончето какво търси, до какви пари, с каква цел и т.н.
synchu
Мдам забравих този в двора на консерваторията, ако все още съществува. Преди имаше готини неща там (преди 2-3 години, преди 1 като минах почти нищо нямаше, сега не знам как е).
Ам имаше и един в Зона Б5, дето пак не го знам дали още съществува.
и още един онлайн магазин www.visiarts.com има - където нещата са доста скъпи. Дори и струните.

Емтака де мтака wink.gif
Аз затова казвам почти.

Въпроса е, че свестните "неща", които ги има аз ги знам наизуст (за китара поне), което звучи абсурдно, не може да имаш 11 музикални магазина и да знам наизуст всичко! Просто е абсурд. Абсурд е да няма нито една качествена (според моите критерии) китара, с изключение на 2 ?!@#!?@#? А по света е фрашкано с такива и при това не много скъпи. От друга страна е разбираемо. На нас 4-500 кинта за китара ни се струва скъпо, а за толкова пари качествен инструмент няма, просто няма и тва е ...за 900-1000 вече има страхотни инструменти наистина страхотни (и пак се водят средна работа според western standard-a, което е правилно защото между Jackson Dinky за 400 кинта, дето ги пуснаха тук и Soloist за 1300 долара или дори Dinky Custom има разлика, огромна, и не е само в цената wink.gif)...)
за усилватели, процесори та дори и педали да не говорим ....добре че белки в Промюзик има Boss, които не са лоши ама пак не са върха на сладоледа
хех....упс дълго излияние стана ама преди време например си търсех най-обикновени прагчета и нема и никъде няма истински Jumbo прагчета. Та трябваше да си ги поръчвам отвън ....абе сдухана работа....и страшно се ядосах и все още съм....
перца няма най-обикновен Дънлоп Jazz III (във Фактор преди време било имало ама сега поне до есента нямало да има). Ще речете е аре ся кво се праиш? Ами правя се маа му стара преди 15 години си ги правех сам от пластмаса и от дъна на пластмасови кофички ама ся не искам така - щото знам че има и не си ги искам безплатно егати...добре че ще излизам след 10 дена извън бг та да си зема стотина... абе тъпотия... все таки

Кажи кво си търсиш Драконе може да ти помогнем, тук доста народ си е търсил доста неща и има къде know-how, къде don't know... wink.gif
Sw1tched
какво да кажа ..мъка мъкаа smile.gif на мен китарата и усилвателя, които са сигурно на границата м/у най-добри боклуци и най-кофти средна работа ми излезнаха 510 кинта ..а втора ръка просто не е гарантирано, че ще излезне това което ти трябва hmm.gif
synchu
Хех....Суитч не се оплаквай ...за китарата не знам ...ама усилвателя не е лош - при определени условия разбира се wink.gif Мен персонално именно тези определени условия ме дразнеха. Но иначе на тез пари и на два пъти и три пъти повече даже не можеш да намериш нищо по-добро (особено пък тук в БГ)....така че попадението е много добро.
Абе има сума ти усилватели по този свят, които са доста читави и на много сносни цени (е чак толкова тънки като Берингер не са).
За втората ръка не си много прав - взех си егати ламповия дзвер ( 3-4 години станаха вече- 120 вата лам'б'а с един милиард функции + миди-програмируем) за нищо пари...
НО !!!!! Ако ще е втора ръка и нямаш достатъчно опит- трябва да се консултираш задължително.
Sw1tched
за 2-рата ръка имам предвид че когато търсиш нещо което ти ТРЯБВА а не е част от колекцията нищо не ти гарантира ще се предлага въпросното нещо
The Metal Dragon
synchu, супер си напрао! Инфо да искам от тебе! wub.gif (особено по отношение на кофти качество и още по-кофти цени wink.gif - мда, мъка абсолютно, а аз си мислех, че моята е трагедия само щото струните напоследък ги късах на мах 2 месеца.)

Та значи - к'во търся?
Е, аз се ограничавам със старата (като нищо може да беше по-стара и от мене) акустична китара на баща ми (която обаче все още държи!) и за нея не ми трябват стотина перца (макар че май имам някъде 2-3). Конкретно - струни - струни навсякъде има. По-големия проблем са ключовете. Тия вече гонят 10 годинки скоро и трябва да се сменят. Не че не не трябва да й се направи ремонт и на мостчетата, щото просто ги усещам как ми късат те струните, ама това просто не го виждам как ще стане.
С две думи - ще ми се да си стегна китарата по повечето възможни направления. Сега като се замисля, може би ще е по-евтино (по-лесно със сигурост) да се обзаведа с нова, ама айде, нали си ни е реликва.... hmm.gif
synchu
Бите, както се казва smile.gif
Ключове и секви такива чаркове има на доста места от изброените, но:
- силно ти препоръчвам да се обадиш на лютиер, т.е. специалист, който да прегледа инструмента и да прецени какво още е добре да се направи. Добре е той да ти смени ключовете, за да не се обърка нещо. Ако прагчетата са ти "изядени" може да свърши и тази работа и да ги оправи или смени.

Аз персонално ходя при този - Христо Георгиев - тел. (02) 25 04 45, който за акустични китари е спец, а на мен ми оправи и електрическите, по точно прагчетата на едната китара, а на една друга ми ги смени. Това е една от най-финните работи по китарата,между другото, и човека наистина си разбира от нещата и свърши чудесна работа.

Иначе, ключове има почти във всеки от изброените магазини и са на едни и същи цени. И в Промюзик да идеш и в малки ЦУМ, мисля, че и на двете места има. По другите магазини също. В този зад Булбанк със сигурност има 'щото в събота бях там.
The Metal Dragon
Това за лютиера отдавна си го мисля, но проблемът беше, че не познавам такива хорица - така че - thAnk you, people!!!
Специално ключовете, мисля, че няма да ни е проблем, сменяли сме ги и преди, но за прагчетата си прав. Друг е въпроса, че според моята (не)експертна преценка не прагчетата, а именно мостчетата правят мизериите wink.gif , тъй като струните се късат някъде съвсем отдолу, където прагчета няма.
Нищо де, това е друга тема.

Ама, къде все пак е тоя малък цум ве?!! Половин месец вчера сме умували кое се водеше така, и не го измислихме!
synchu
Малкият ЦУМ се намира на Пиротска. Тръгваш от началото на Пиротска (там където излиза подлеза от Джамията до големия ЦУМ. Вървиш 150 метра и вляво си пише. Той е един голям магазин и вътре е като базар има ен на брой сергии разни и на последния еташ има музикален щанд.
SteelWarrior
synchu,като ти тук явно най добре ги знаеш нещата wink.gif да те попитам дали можеш да ми кажеш горе долу колко ще струва смяната на прагчетата на електрическа китара - Gibson Les Paul(Swiss made).Китарата си я взех преди няколко месеца от един музикант който се пенсионира вече човека.Та учителя ми(Стефан Владимиров-човек с 30 годишен опит наистина страхотен учител)я пробва преди това и каза че е страхотна има си отзад и някакъв сериен номер(или там какъвто е)..макар че на ключовата глава пише Hondo които ми казаха че били корейски?! също пише и made in swiss...много странно.Макар че както казах китарата си е супер.Само където нещо прагчетата след 8мо са "изтъркани"ли как да го нарека но като се правят огъвания пречи доста тази работа.Та ме интерсуваше за горе долу какви пари се сменят прагчета и дали могат да се сменят само някой (макар че както съм тръгнал ще ги сменя всичките)а и един човек ми каза преди време(незнам колко е така)че при смяната на прагчетата грифа щял да ми се прецака?!
synchu
хех, е след 3-тата или 5-тата смяна може и да му стане нещо и то не на грифа, а на така наречения fretboard. Просто гнездата на прагчетата се разширяват и трябва след това да се уплътняват с разни смоли, които ако ги споменеш на наш'те лютиери тук - гледат с широко отворени очи и цъкат с език. Както и да е де - Хондо - принципно беше японска или корейска при това с нелоша репутация марка.
Прагчета като се сменят е най-добре да се сменят всички. Иначе се получава неравномерно износване едно и две трябва новите прагчета да ги "изшлайфа" (т.е. умишлено да се скапят), за да стигнат височината на старите (които ще са по-ниски от новите при всички случаи. Трудът по операцията е 30 кинта (което е безбожно евтино - в Щатите, където китари усилватели и други са супер евтини сравнение с тук операцията е около 100$ минимум). Прагчетата са около 25-30 кинта също. По-големият проблем обаче са самите прагчета (или позиции). Намирането им в България особено такива, които да са същия размер като на твойта китара е особено голям проблем. Тук се продават само внасяните и пакетирани стандартно от РайзингФорс, фендърски прагчета. Гибсън тип китарите са с по-дебели и по-високи прагчета от Фендърите, т.нар. Jumbo. Значи в пакетираните от РайзингФорс, също има Jumbo размер - обаче тва е Фендърското (пфю пфю...) разбиране за Jumbo...т.е. те са значително по-тънки и ниски от истинския Gibson Jumbo. Т.е. проблема опира до това да си намериш прагчета. Прагчета е възможно да има във Фактор - различни от предлаганите от Райзинг - на всички останали места предлагат Райзингските.
От практическа гледна точка най-добре е да звъннеш на телефона от предния ми пост и да се разбереш с човека да ти погледне китарата и да ти обясни какво е най-добре да се направи и дали могат да се намерят прагчета.
айде със здраве, ако има друго питайте....
SteelWarrior
Благодаря много smile.gif имаш една бира от мен drinks_drunk.gif ако изобщо някога се видим tongue.gif
synchu
х'абе, ако е за бира няма проблем, само че след август ...хехехехе smile.gif
айде успех
Sw1tched
Цитат(SteelWarrior @ Jul 22 2004, 03:50 AM)
Благодаря много smile.gif имаш една бира от мен drinks_drunk.gif ако изобщо някога се видим tongue.gif

хах аз значи колко бири трябва да черпя ..направо drinks_drunk.gif drinks_drunk.gif drinks_drunk.gif
synchu
хехе... ще пиша тука в мазния тефтер, и после ще падне черпене ...хехехе
важното е главното, а главното е основното, а то е музика да се прави...мдам...
Jicata
Цитат(SteelWarrior @ Jul 19 2004, 12:52 PM)
електрическа китара - Gibson Les Paul(Swiss made).Та учителя ми(Стефан Владимиров-човек с 30 годишен опит наистина страхотен учител)

А? Човек, значи тебе и твойта китара съм видял като бях веднъж на уроци при Стефан Владимиров.. и аз ходя при него, страхотен учител е, наистина! Китарата ти беше наистина добра, доколкото я видях (не че разбирам много де... wink.gif ) drinks_drunk.gif
SteelWarrior
Цитат(Jicata @ Jul 24 2004, 08:47 AM)
Цитат(SteelWarrior @ Jul 19 2004, 12:52 PM)
електрическа китара - Gibson Les Paul(Swiss made).Та учителя ми(Стефан Владимиров-човек с 30 годишен опит наистина страхотен учител)

А? Човек, значи тебе и твойта китара съм видял като бях веднъж на уроци при Стефан Владимиров.. и аз ходя при него, страхотен учител е, наистина! Китарата ти беше наистина добра, доколкото я видях (не че разбирам много де... wink.gif ) drinks_drunk.gif

Хехехе може,ама кой си от всичките които я видяха? tongue.gif Ае за господина по едно drinks_drunk.gif
Jicata
Цитат(SteelWarrior @ Jul 24 2004, 07:44 PM)
Хехехе може,ама кой си от всичките които я видяха? tongue.gif Ае за господина по едно drinks_drunk.gif

Ми, мисля, че нях последния, защото урока ми беше след твоя онзи ден (четвъртък ли беше хм..) няма значение..... за Стефан! drinks_drunk.gif )
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.