Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Концертът на Vader
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Warrior Of Ice
Първи голям концерт, проведен от ОЧЗ, съпътстван от очакван успех! Близо хиляда поклонници на тъмното изкуство се бяха събрали в софийския Летен театър за шоуто на полската дет метъл машина Vader. Нямаше забавяне с допускането на пристигналите, нито други организационни проблеми. В 18 часа на сцената излязоха родните детаджии Hyperborea, приветствани от феновете. Изсвирени бяха няколко познати на всички ни парчета от наскоро издадения дебютен албум на групата – “Architecture Of Mind”. Погото не спря дори за момент, а хората на предния ред ведно с групата си изкривиха вратовете от куфеене. Бандата заби мощно и стегнато, придържайки се към студийните версии на песните – прави, мощни ритми и мачкащи китари. Звукът беше много добър и остана такъв до самия край на спектакъла. Всеки инструмент се чуваше силно и отчетливо, без ритъм секцията да доминира звученето, както неведнъж се е случвало.

Втори се появиха флагманите на българския блек метъл – Korozy. Гани и компания изсвириха доста обновен сет, включващ предимно композиции от новия им албум, както и любимата на феновете симфонична класика “Tsar Samuil’s Endless Night”. Korozy отново доказаха, че са изключително компетентни музиканти, както и че откъм атмосфера и изпълнение музиката им по нищо не отстъпва на тази на западните им колеги от жанра. След тях станахме свидетели на истинска касапница, ръководена от The Revenge Project. Момчетата забиха своя брутален траш-дет в продължение на около половин час, утвърждавайки се за пореден път като водещата родна концертна формация. Рядко технично свирене, резки смени в темпото, разнообразна рифовка и много желание от страна на петимата. The Revenge Project правят екстремна музика от най-висока класа и според мен е само въпрос на време да получат признанието, което заслужават. На тези момчета им трябва единствено звукозаписна сесия с продуцент като Andy Sneap или Fredrik Nordstrom, за да се превърнат в световнопризната сила.

Последни от подгряващите банди свириха унгарците Tesstimony, които бяха посрещнати сравнително безразлично от феновете. Въпреки това групата се раздаде и усилията им не останаха неоценени – към края на изпълнението им настроението се беше върнало в тълпата. Публиката беше принудена да чака около час и половина пристигането на Vader, както и монтирането и настройката на инструментите им. Щом Peter и компания излязоха на малката сцена и удариха първите акорди, всеки забрави неудобството от чакането. Поляците забиха енергично стегнат 50-минутен сет – малко като за хедлайнери, но и обстоятелствата не позволяваха концертът да продължи след 23 часа. За което трябва да “благодарим” на господата от Софийската духовна семинария, намираща се в близост до Летния театър, но това е друга тема. Vader разтресоха с умопомрачителна сила главите на присъстващите, изсвирвайки едни от най-силните си парчета, сред които бяха "Dark Age", “The Crucified Ones”, “Sothis”, “Vicious Circle”, "Wings", “Black To The Blind”, “Epitaph”, “Cold Demons”, “Reign Forever World”. Енергията, с която свиреха, беше изумителна, а като добавим маниакалната скорост и смазващата тежест на концертните интерпретации, получаваме най-бруталния лайв, състоял се пред родна публика. Гласът на Peter звучеше превъзходно, редуваха се мощни китарни откоси и мръсни Slayer-ски сола, а Doc вършеше чудеса зад касите. Концертът привидно завърши с кавър на “Raining Blood”, но феновете моментално извикаха бандата на бис. Чухме “Carnal”, след която Vader напуснаха сцената под бурни овации. Можем да съжаляваме само за това, че нямахме възможност да се насладим на повече от това зловещо великолепие, което полската групировка сътвори за нас. Благодарности на ОЧЗ и дано подобни прояви се превърнат в традиция!
Твоя смерт
Вейдър смачкаха летния театър в лапите си. Безумно. Вейдър - 1 : Ейншънт - 0
_SiegfrieD_
Наистина това беше най-доброто лайв изпълнение,което съм чувала.Поляците направо ни размазаха и оправдаха чакането ни в мухлясалия Летен театър.Който не беше на концерта може само огромно да съжалява.
BTW искрено "благодаря" на нашите приятели от Семинарията...
The Trooper
El concerto de VADER:

1. Hyperborea - страхотни какти винаги на живо. Публиката разбира се, макар и малко, отвърна на страхотния им дет метъл с пого и хедбенгинг. Страшни са!
2. Корози - при тях публиката си беше по-пасивна, но пък си забиха стабилно един микс от стари и нови парчета. Гани се показа с доста нестандартна прическа wacko.gif blink.gif
3. Ривендж Проджект - най-добрите за мен от съпорта. Тия момчета прогресират. Новите им парчета звучаха не по-зле от тези от демото. На тяхното изпълнение се докопах най-отпред на оградата, на най-челна позиция.
4. Тестимони - добър техничен дет. Вокалиста им носеше много яка фланелка - Унгериън Блек Метъл Клуб. Барабаниста пък тропаше на касите само по чорапки. Мдаааам, и като свършиха си обу кецовете и си тръгна :happy: Кво да се прави, по-леко му е така. А вокала имаше много добър и силен глас и очевидно беше доволен от посрещането от страна на българските фенове.
5. Вейдър - Страшнииииииии. Ама малко свириха да му се не знае. Чакахме ги повече от час и половина, а изпълнението им не продължи и един час mad.gif Отпред на оградата беше истинска борба за оцеляване при тоя постоянен натиск от по-задните редици. Ама пък ние имахме най-добра гледка. Аз бях точно срещу басиста на Вейдър. Беше много вдъхновяващо като забиваха резачките и да гледаш всичките от предната редица на оградата да развяват мощно косите. Леле, а на Рейн Ин Блъд като чухме началните акорди как издивяхме. Потроших се тотално на нея, имах чувството, че ще ми падне главата tongue.gif. За сметка на това тая сутрин съм си ресал косата точно 27 минути, в резултат на снощната диващина.
Иначе кво, доста познати видях, хора от различни форуми - Про-Рок, СМЕ, Метъл-Уърлд.

Оставих за накрая организационните проблеми, които бяха доста сериозни:
1.Ние животни ли сме, че да ни предоставят такъв терен, осеян отвсякъде с купища камънаци, неравности, дъски, локви и т.н.? Моите болки и рани на ръката, както и навехнатите и изпотрошени лакти, китки и т.н. на още десетки други как да се обяснят? С организаторско нехайство? Или може би такова на домакините на терена?
2. Ние редовите фенове за какво ги плащаме тия пари за билети и си трошим ръце и крака, а през това време някои хора влизат безплатно от страната на тоалетните, откъм гората, където оградите бяха порутени???
_FcalmTL_
Абе това беше най-якия и размазващ концерт на който съм бил в България. Даже си взех демото на Врани Волоса, много е яко. Случайно някой друг да се е прежалил за 5лв. и да си го е взел?
_SiegfrieD_
Щях ако не ми бяха взели мешката на входа,а в нея ми бяха парите,якето,цигарите... mat.gif
Obituary
Уникален концерт, Вейдър напълно оправдаха очакванията ми. Какво друго да кажа Хиперборея - много зле може би и заради гадния звук, Корози не са променяли сет листа си от доста време, от българските групи останах впечатлен от Дъ Ривендж. Тестимони надхвърлиха малко очакванията ми защото изпълнението на сцената нямаше нищо общо с албумите, китаристите бяха много слаби за сметка на басиста който се раздаде максимално(е не беше като Ноуви но пак добре...), по време на техническото прекъсване барабаниста се сети много добре и изкара едно дръм соло за бързина което не беше въобще зле. За Вейдър може да се каже доста но аз ще кажа само едно - ПОКЛОН! Изкараха песни от демото и първия албум което много ме зарадва. Аз лично се изкефих най-много на Уингс от Литани. Кавъра на Слеър беше много добре направен. Вейдър показаха страхотна сработка(когато спираха по време на песен Питър да изреве нещо и след това без поглеждане продължаваха да свирят). Момчетата доказаха че не се мислят за големи звезди и отидоха да поздравят публиката. Аз стиснах ръцете на Питър и Дарай и само Ноуви се изплъзна... Определено най-добрия концерт на който съм бил.
Obituary
Цитат(Damned_In_Black @ Jul 21 2004, 03:35 PM)
Абе това беше най-якия и размазващ концерт на който съм бил в България. Даже си взех демото на Врани Волоса, много е яко. Случайно някой друг да се е прежалил за 5лв. и да си го е взел?

Аз и Knjaz_Varggoth си го взехме и определено не е лошо.
Sunforger
Мхм,много е добро демото... Между другото, Ицо, не беше Док дето млатеше барабаните за Вейдър,а беше Дарай smile.gif ... Недей така,защото този правеше и по-добри неща даже...
Warrior Of Ice
Еей, наистина ли? Аз от високото както малко виждах, съвсем бях решил, че е Doc, а и така беше обявено предварително... Мерси за корекцията.
Bitango
Цитат(Твоя смерт @ Jul 21 2004, 01:03 PM)
Вейдър - 1 : Ейншънт - 0

да имаш да вземаш
Sunforger
Е,и аз бих искал да водят Еншънт,ама няма как... така се развиха нещата,че Вейдър бая дълго ще си водят,след този ужасно умопомрачителен концерт.
Obituary
Цитат(Bitango @ Jul 23 2004, 08:39 PM)
Цитат(Твоя смерт @ Jul 21 2004, 01:03 PM)
Вейдър - 1 : Ейншънт - 0

да имаш да вземаш

Аре кажи с какво концерта на Ейншънт беше по-добър от тоя на Вейдър?
Bitango
Цитат(Obituary @ Jul 25 2004, 05:26 PM)
Цитат(Bitango @ Jul 23 2004, 08:39 PM)
Цитат(Твоя смерт @ Jul 21 2004, 01:03 PM)
Вейдър - 1 : Ейншънт - 0

да имаш да вземаш

Аре кажи с какво концерта на Ейншънт беше по-добър от тоя на Вейдър?

ако си бил на концерта на ANCIENT, щеше да видиш разликата...

но, хайде, да кажа някои неща:

1. по-висока сцена (но вейдър сценя на практика нямаше), 2 пъти повече сценично осветление
2. през цялото време (и по-време на подгряващата група) публиката не спря да дивее, охраната едвам удържаше феновете. сега спокойно можех да мина през "погото" с бира в ръка без да ме бутнат... е, положението се промени, когато излязоха поляците, но пак минаването край "сцената" беше свободно
3. концертът на ANCIENT беше в престижна зала, а не в жабурнясал летен "театър"

и ако някой е забравил, поствам една снимка на феновете от онзи концерт, питайте ги тях, дали не им е харесало...



Obituary
Цитат(Bitango @ Jul 28 2004, 10:16 AM)
Цитат(Obituary @ Jul 25 2004, 05:26 PM)
Цитат(Bitango @ Jul 23 2004, 08:39 PM)
Цитат(Твоя смерт @ Jul 21 2004, 01:03 PM)
Вейдър - 1 : Ейншънт - 0

да имаш да вземаш

Аре кажи с какво концерта на Ейншънт беше по-добър от тоя на Вейдър?

ако си бил на концерта на ANCIENT, щеше да видиш разликата...

но, хайде, да кажа някои неща:

1. по-висока сцена (но вейдър сценя на практика нямаше), 2 пъти повече сценично осветление
2. през цялото време (и по-време на подгряващата група) публиката не спря да дивее, охраната едвам удържаше феновете. сега спокойно можех да мина през "погото" с бира в ръка без да ме бутнат... е, положението се промени, когато излязоха поляците, но пак минаването край "сцената" беше свободно
3. концертът на ANCIENT беше в престижна зала, а не в жабурнясал летен "театър"

и ако някой е забравил, поствам една снимка на феновете от онзи концерт, питайте ги тях, дали не им е харесало...




За твое сведение бях на Ейншънт... Така вярно на Вейдър нямаше сцена но естествено че в Христо Ботев трябваше да има повече осветление нали е в зала... Въпреки че бях най-отпред на Ейншънт не видях голямо дивеене пък и не знам защо точно Корози трябваше да подгряват на Вейдър? За разлика от Вейдър аз лично успях да разпозная половината от песните на Ейншънт които свириха... А за престижната зала... хъм всички групи само могат да мечтаят да свирят там... вярно театъра си беше супер кочина ама кво да се прай...
Peter
Къф е смисъла да спорите? Искате да се докажете кои организатори са по-добри ли? Едва ли на някой му пука, стига да има концерти... wink.gif
The Trooper
Цитат(Peter @ Jul 29 2004, 11:42 AM)
Къф е смисъла да спорите? Искате да се докажете кои организатори са по-добри ли? Едва ли на някой му пука, стига да има концерти... wink.gif

ми то между 0.4.3. & Korozy и Саундс Фром Дъ Ъндъркрофт защо изобщо трябва да се прави разлика като хората са кажи-речи едни и същи...
Bitango
Цитат(The Trooper @ Jul 29 2004, 02:46 PM)
хората са кажи-речи едни и същи...

и да, и не...

всъщност, споровете са излишни, аз си казвам просто мнението. концертът на vader е голямо постижение, но съм гледал и по-големи концерти...
Bitango
Цитат(Obituary @ Jul 29 2004, 02:35 PM)
За твое сведение бях на Ейншънт... Така вярно на Вейдър нямаше сцена но естествено че в Христо Ботев трябваше да има повече осветление нали е в зала... Въпреки че бях най-отпред на Ейншънт не видях голямо дивеене пък и не знам защо точно Корози трябваше да подгряват на Вейдър? За разлика от Вейдър аз лично успях да разпозная половината от песните на Ейншънт които свириха... А за престижната зала... хъм всички групи само могат да мечтаят да свирят там... вярно театъра си беше супер кочина ама кво да се прай...

Ами, виждам, че споровете са излишни...
Grishnackh
Цитат(Warrior Of Ice @ Jul 21 2004, 09:54 AM)
...Doc вършеше чудеса зад касите... !

Vader не бяха с Doc на този концерт, а с барабаниста на Vessania ако не се лъжа.
Warrior Of Ice
Цитат(Grishnackh @ Aug 11 2004, 01:37 PM)
Vader не бяха с Doc на този концерт, а с барабаниста на Vessania ако не се лъжа.

Така де, стана ясно вече... wink.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.