Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Футбол
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116
Svetyl
^Имайки предвид нулевата ефективност на гръцките атаки, мисля, че Германия няма да имат проблеми. И другото, което е, подценяване НЯМА да има.
P.S. А колкото до мачовете (вече) днес, нямам против Германия - Дания равен. Някои хора трябва да се научат да не си пускат зетовете smile.gif
SepulTeraHead
Каква поредна футболна драма, драги зрители. Кур за русия.
SoulOfPerdition
Ето с тези играчи днес трябваше да играят и миналите мачове Холандия...
Svetyl
Явно си написал това мнение преди гола на Роналдо...
SoulOfPerdition
Да, след гола на Холандия, ама общо взето след него не направиха абсолютно нищо... Наистина никакъв отбор нямат.

А Роналдо тая вечер е просто фурия!!! Очаквам трети гол от него! smile.gif Леле, Роналдо срещу Холандия... Заслужено отпаднаха позорно холандците!!
Svetyl
Такава слаба Холандия, откакто гледам футбол, не съм виждал. Това обяснява защо ги победихме biggrin.gif
Браво на Португалия, окопитиха се, а Кристиано, колкото и да не ми е любим, просто беше истински лидер. Чудни португалци, наистина.
Mor Galad
Поредното трагично представяне на лалетата. Португалците направиха няколко фрапантни пропуска, а и Стекеленбург се намеси адекватно в определени ситуации. Иначе нещата отиваха на разгром. Вярно е, че оранжевите (които бяха сложили траурните одежди съвсем на място тази вечер) удариха греда и имаха няколко положения в края на мача, но "принцовете" удариха две и със сигурност могат да са по-недоволни от количеството изпуснати възможности. Роналдо показа защо е може би най-добрият футболист в европейския футбол след Меси (съмнявам се някой, който претендира, че разбира от футбол, да го критикува за играта му тази вечер).

Каквото и да е мнението ми за немския национален отбор, трябва да призная, че тази вечер играха мъжки и проявиха максимална доза феърплей, надделявайки над "динамита", за да дадат шанс на холандците. Уви, тъст, зет и компания не успяха да се възползват и са първият отбор, който отпада от еврото без спечелена точка. Дано да си извадят поуки. Както си говорихме тази вечер с един приятел, не можеш да имаш такива класни играчи и да стоиш като дроб на терена.
Svetyl
Mor Galad, това ли е Испанията, която харесваш? Дано отпаднат на четвъртфинал, по-засада едва ли можеше да има при гола им! ГРОЗНО!!!!!!!!!!!
lodborg
Аз се извинявам предварително, че се бутам между шамарите в тема, от която по принцип не смятам, че разбирам достатъчно. По начина, по който знам правилата, нямаше засада - при първия пас Навас беше в пасивна засада, но Иниеста си беше зад хърватския защитник, така че тук ясно. При втория пас се намесва правилото, че играчът трябва да е ПРЕД топката, за да има засада - връщане назад не може да е засада, както беше в този случай.
monolithe
Конкретно за гола - категорично засада при паса към Иниеста НЯМА!!! Навас е пасивна такава! Не ги знам вече тези пусти обновления за засадите, но е факт, че Дания вкара гол на Португалия по съвсем същата схема и там попадението го признаха без протести!

Иначе, престъпно подмината дузпа за Хърватия за фаул срещу Манджукич!

Колко играха и двата отбора феърплей не знам, но със сигурност една ситуация (тази на Фабрегас, малко преди гола) ми наостри вниманието с очевадното нежелание на каталунското леке да вкара!

И да, този път Касияс им спаси задниците с невероятни намеси!

Сега хърватите спокойно могат да хапнат някой "жабешки" деликатес. Много би отивал в менюто на Испания, но нейсе! Другият път!
SepulTeraHead
Италия ще е шампион. Можете да затворите темата.
Mor Galad
Точно снощи трябваше да пътувам за София и изтървах второто полувреме. Първото испанците не бяха еталон за това, което ми харесва у тях, но все пак бяха по-добри от хърватите. Не знам колко грозна е станала гледката второто, но виждам, че Испания има ТРИ пъти повече удари във вратата и ДВА пъти по-голям процент на владеене на топката. Сигурно е било много зле. Щом monolithe, който се съмнявам да има пристрастия към Ла Фурия Роха казва, че голът е бил редовен съм склонен да му вярвам. Да не говорим, че хората на Дел Боске щяха да се класират ПЪРВИ в тази група дори и при РАВЕН, защото биха най-изразително брашняния чувал - ЕЙРЕ. Интересно е как се забелязват евентуални съдийски грешки (които май даже ги е нямало) за Испания в мач, в който те имат изразено надмощие и няма никакво значение дали ще бият, а доста удобно се пропуска да се изкоментира ситуацията, в която можеше да се свири дузпа за Дания (което аз джентълменски реших да премълча, за да не излезе, че се заяждам, но май не трябваше да го правя) в мач с доста по изравнени сили и игра (както сочи статистиката), където немците спокойно можеха да си отидат от турнира, както са спрягани за шампион отсега, защото при победа на Дания и еднаква голова разлика щяха да имат ПО-МАЛКО вкарани голове и от "динамита", и от Португалия. Това ми напомня, че испанците дотук са отборът с най-много вкарани голове в целия турнир. Сигурно е защото гледката, когато играят наистина е грозна. wink.gif
Svetyl
^Хайде, хайде, по-добри били от хърватите, Икер им спаси класирането. А ако, примерно, Манджукич беше вкарал такъв гол, веднага вдигат засадата. Хърватите за мен бяха отбора, който най-добре седеше докато испанците си подавах в техния "неподражаем стил". Колкото до мача на Германия, тази дузпа няма никакво значение, с нея щеше да е равен и германците пак да се класират.
Mor Galad
Ето как ги виждам аз нещата:
Полуфинали

Португалия - Испания
Германия - Англия

Финал
Германия - Португалия

Шампион
Португалия
Svetyl
^Ще ти се да са Португалия. smile.gif
SepulTeraHead
Цитат
Германия - Англия

Искаш да кажеш, че некординираният английски сбирток ще затрудни скуадрата? Интересна теза.

Не се заяждам, но просто Англия игра супер зле досега и оцеля на магия само заради няколко страхотни отигравания в атака (победния гол срещу Швеция например). Италия си позволи само да подцени Хърватия, но после се окопити и тепърва ще набира сила.
Svetyl
^Подкрепям такова мнение по принцип.
Обаче смятам, че поне един от четвъртфиналите ще е с дузпи, а те най-много прилягат точно на Италия-Англия.
SepulTeraHead
Дузпи и Англия е история с предизвестен край wink.gif
Svetyl
В това спор няма.
Прочее, колкото и Чехия да изглеждат аутсайдери в четвъртфинала... предлагам да видим какво ще стане. smile.gif
SoulOfPerdition
Роналдо не спря да се движи по терена през първото полувреме, ама нямаше късмет с топката. smile.gif А чехите си играят много готино! Клоня повече към португалци, ама ме кефят и чехите със сплотената и борбената игра, а и някак спокойната. Чакат си кротко-кротко ситуацията и съм сигурен, че ще я реализират, ако им се отвори възможност. smile.gif

И в крайна сметка Роналдо става пират и започва да граби съкровищата на отборите! :Р
Mor Galad
Важни са, цитирам, "тУтАировките" на Мейрелеш.

По-жалко от чехите може би изглеждаха само ирландците срещу Испания, но не съм много сигурен за това. Португалия са официално най-неефективният отбор на това европейско - абсолютно всеки мач създават повече чисти голови положения от опонентите си (ВКЛЮЧИТЕЛНО и мача срещу Германия), но реализират умопомрачително малък процент от тях. Роналдо дотук има толкова греди, колкото и голове - по три. Просто е нужно тоталният им карък да спре и някои от тези положения да почнат по-често да влизат и съм убеден, че ще вземат титлата. Не мисля, че Испания или Германия могат да ги спрат (стига Роналдо да не реши да жали Касияс smile.gif ).
Svetyl
Супер добрата игра на Португалия, а чехите им бяха равностойни в първите 30-ина минути... Какво да се прави, класата си е класа. Дано утре Гърция да не подхлъзне споносра, че знае ли човек...
Mor Galad
^Ако Гърция отстранят Германия, ще си изям клавиатурата. Това си е чиста научна фантастика. smile.gif
PitBull
Прекалено много се вживявате, младежи wink.gif

А аз чета и не мога да повярвам на ушите си: http://www.sportni.bg/euro2012/novini/shef...iia-lipsvat-727
Mor Galad
Друго ще е, ако има отбори, в сравнение с които Гърция изглежда като колос.

Дик Адвокаат към златната рибка:
- Рибке, когато молих Русия да се представи не по-зле от Холандия, нямах предвид точно това...
Svetyl
Между другото: http://futbol-tv.com/novina.php?sid=36101&cat1=ger
Само вметвам.
SepulTeraHead
Копеле, тоя гол за гърция как ме накра да изтръпна... Добре, че пак си поведоха немците. По-напечен е мачът отколкото очаквах.

edit: 3:1 си е друго
SoulOfPerdition
Ще има петица май? Те им пуснаха един гол, че да се амбицират да вкарат още 3. :Р Да видим дали няма и повече.
Svetyl
Прекрасен мач! Шурле и Reus (Рос?) просто разбиха! Дано и следващият (следващите smile.gif) мач е така.
Mor Galad
Немците играха икономично, докато гърците не си вкараха редовния гол на магия. Този път обаче не им се получи на т.нар. наследници на Леонид. Защото хората на Льов нямаха никакво намерение да се занимават с глупости. Панцерът включи на скорост и за нещастие на съседите ни, този път не бяха в един отбор с големите момчета, че да им отпуснат гювеч да си оправят кризите. Напълно безхаберна и некадърна игра на Гърция. Гледах как топката буквално се удря в играчите и те не реагират. Дано тези никога повече не се класират за голям турнир. Поздравления на немците за успеха. Очаквам с интерес финал, в който ще играят те срещу някой от иберийските отбори - иска ми се това да е Испания, но не мисля, че Ла Фурия може да бие Португалия.
SoulOfPerdition
Ама феновете на Гърция правеха много яка атмосферата!!!
telia
Ти на гърците им дай атмосфера да правят fun.gif Извинете за спама.
Svetyl
И французите пак се скараха.
Нямам идея за кого съм днес, иска ми се Франция да затруднят Испания, определено, но не вярвам.

Нещо интересно и за мача Италия-Англия.
SoulOfPerdition
Дано утрешният мач да е по-равностоен, че досега гледаме все ясни мачове.
Mor Galad
Еми испанците си надиграха французите и ги биха. Дузпата не знам колко я имаше, но беше без значение. Не ми харесва тази схема без нападател, но Дел Боске ги разбира повече нещата. Не знам дали испанците владееха добре топката или петлите бяха некадърни, но последните не изглеждаха като отбор, който прави нещо, за да изравни. Не успяха да пресират добре. Очаквам доста по-интерактивен полуфинал с Португалия.
Discipline
Франсетата бяха яко зле. Напълно закономерно си загубиха като пичове. Утре май ще да е по-завързано.
Svetyl
Доста пестеливо от Испания. Както и да е, де, никой не е очаквал реално да паднат.
monolithe
Супер се кефя на това Евро как все още няма мач, завършил 0:0. Да не казвам голяма дума, но очаквам същото и тази вечер. Колкото до останалите мачове, не се случи нищо изненадващо! Португалия резонно си взе мача, като се удивих как чехите удържаха съперника почти до края. Но дори и самите те не вярваха на чудо. Липсва им играч-импровизатор. Видя се, че щом Росицки е аут, те нямат никаква идея как да организират играта в средата на терена. За нападение да не говорим. Мисля, че Русия много повече би подхождала на този мач, но в крайна сметка "Сборная" сами си надробиха попарата в групата.

Германия буквално сгази "елините". Не очаквах такъв резултат, прогнозата ми беше 2:0 максимум, предвид силната на комшиите в защита. Но Гърция се бори много мъжки и наистина оправдаха тезата, че са изненадата дотук - без да изпъкват кой знае с какво, силно дисциплинарани, добре организирани и търсещи своите шансове. В нито един мач хората на Сантош не излизаха обречени и при негативен резултат винаги се бориха до последно. Това им донесе класирането. Адмирирам подобно поведение и симпатизирам на отбори с такава нагласа. Истината е, че Гърция просто само разяриха позаспалия звяр - голът на Самарас донесе ефекта, който очаквах. Немците скочиха като ужилени и буквално премазаха съперника. Продължавам да твърдя, дори все по-силно, че това е единственият отбор, който с играта си убеждава, че заслужава титлата. Изключително постоянен и балансиран състав. Видя се и значението на дългата скамейка и включването в елиминационен мач на играчи, които дори не бяха помирисали терен досега.

За снощи какво да кажа... Тази Франция изглеждаше жалка и трагична. Абсолютно беззъба. Медиите там изяждат Рибери, че не се раздавал за националния, но ако някой ми покаже играч на "петлите", който да правеше нещо по-полезно от "белязания" в мача снощи, ще го черпя бира! Франк със сигурност е единствения футболист на французите, който може да си тръгне с високовдигната глава от това европейско. Разни звездички като Насри, Бен Арфа, Евра, Бензема (той всъщност има ли удар, който е нацелил вратата на това първенство?!?!) и не знам си кой още префърцунен хвалипръцко, трябва сериозно да осмислят дали изобщо могат да дадат нещо на този отбор. Или поне при този треньор. Възпитаниците на Блан загубиха средата на терена, както се и очакваше. Явно малко са гледали мачовете на Испания с Италия и Хърватия, където беше изнесен открит урок как да се спре този отбор. А смея да кажа, че Испания изобщо не е толкова силна, колко я изкарват и това се вижда с просто око. Плюс това, когато стане трудно за тях, на преден план изпъква театралното майсторство на балетна школа "Барселона" и нещата се нареждат.

Довечера очаквам доста интересен мач. Като гледам, лигавето Балотели пак ще е титуляр, което за мен е сигурен знак, че Италия започват мача с човек по-малко. Дано се лъжа. Стискам палци на "скуадрата", харесвам ги отдавна, а и все пак там пази най-добрият вратар в света в момента. Смея да кажа, че въпреки посредствената селекция хората на Прандели са доста сплотени и играта им се гради на отборно поведение, а не на моментен проблясък на даден играч. За пръв път от години в Италия няма супер звезда, за която да кажеш, че е сред топ 3 на играчите в световен мащаб в момента. Всичко там се гради около цялостното поведение. Иска ми се да видя как ще се отрази липсата на Киелини, който е от най-важните защитници на отбора на страната си. Мисля, че неговото отсъствие може да създаде доста главоболия в дефанзивен план.

Колкото до Англия, предполагам, че те ще водят темпото в мача. Също лишени от всякаква техническа гениалност, мисля, че ще разчитат на здрава битка в халфовата линия с танкове като Милнър, Джерард и Паркър. Според мен пускането на Уолкът или Чембърлейн в стартовите единайсет би бил доста хитър ход, който да осигури силна игра по крилата за англичаните. Италия няма бързи футболисти в дефанзивен план и срещу скоростни футболисти като дуото на Арсенал биха могли да имат много, много сериозни проблеми.

Както и да е, де. Симпатии за Италия, макар един полуфинал Германия - Англия да означава истинска футболна сеч!
SoulOfPerdition
Леле, баси голът шедьовър щеше да стане, ако Де Роси беше вкарал...

Много интересен двубой! Наистина май че ще свърши равен в редовното време и ще има продължения. Да видим дали ще се стигне и до дузпи.
monolithe
Няма такава лигня като Балотели!!! Отвратително е как се подиграва с доверието, което му възлагат. Абсолютен смешник и пълен антифутболист!!! Като гледам мачът е супер интересен! Тъкмо си мислих, че ако Касано днес уцели вратата на 90 % ударът е голов и той взе, че стреля! Само дето останалите 10 % се наричат Джо Харт!
Svetyl
Все пак браво на Прандели. Заздрави си халфовата линия и сега спокойно ще си чака дузпите. А дузпи и Англия... нали.
Пък и Харт нещо не е много сигурен днес.
SoulOfPerdition
Koйто и да се класира и срещне Германия, ще бъде премазан от танкове.
Svetyl
^Правилно.
SepulTeraHead
Svetyl как позна smile.gif


Иначе за мача с Германия - италианците играха 120 минути и имат 2 дни по-малко за почивка. Адски ще им е трудно. Но нека не забравяме статистиката на Германия срещу Италия wink.gif
Svetyl
Не бих се натъжил много ако Германия отпадне точно от Италия. Адзурите днес показаха, че са във възход. Диаманти си оправда името.
Което ми напомня - браво на сеньор Прандели. Чудесни тактически решения!
Mor Galad
Беше ясно, че англичаните са по-слабият отбор още от началото на ЕВРО-то. Но английският национален и клубните им отбори имат на моменти дразнещото умение да отстраняват съперници, срещу които изглежда, че няма как да спечелят. Имах усещането, че снощи ще стане така, но съм се излъгал. Напълно заслужена победа на Италия. Те просто смазаха съперника си. Прекрасна игра и на двамата вратари. Това спасяване, което Буфон направи в началото на мача направо ми спря дъха. Италия спокойно можеше да бие в редовното време, ако не беше безотговорната игра на Балотели. Ще ми се да видя партньорство на Касано с Ди Натале, но треньорът май си харесва момчето със специалната прическа. Парадоксално е, че това беше мачът с най-много удари в първенството и в същото време - единственият, който завърши без гол. Футболната логика FTW.

Еdit: Дузпата на Пирло ме накара да се почувствам много добре снощи. Невероятен играч.
Mor Galad
http://downpourbg.com/komikseuro/

ХАХАХАХАХАХАХА
telia
^ laugh.gif
Discipline
San Iker управлява!
Mor Galad
Хубав мач стана, макар да нямаше голове. Португалия май е първият отбор от доста време насам, който има над 40 % владеене на топката срещу Ла Фурия и това даде много ясно отражение в играта. Испанците не можеха да си играят играта често губеха топката при опитите си за постепенна атака и това създаваше много опасности пред Св. Икер. Като цяло мачът май беше равностоен с може би лек превес на Роналдо и компания, но не достатъчно, за да говорим, че са изпуснали мача. При дузпите логично отборът с по-добрия вратар и по-опитните играчи продължи. Няколко странични коментара за мача:

1) Бускетс е пълен боклук - след като целия свят го видя как "пийква" срещу Интер, сега дори имаше наглостта да се кара на съдията, че опонент симулира (даже получи жълт картон за това)

2) Точно си мислех, че Пепе не се е проявявал това първенство (освен опита му да лиши Гомез от поколение) и той демонстрира нови нива на кретения този мач - да влезеш по този начин с коляно в гърба на съотборник от твоя клуб е наистина нещо специално (не че Алонсо е от най-деликатните играчи де). Освен това преби някой с лакът в наказателното поле (май Негредо беше) без това да има нищо общо с играта за топката.

3) Рамос уцели вратата!
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.