Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Футбол
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116
monolithe
За мен мачът, с изключение на няколко моменти проблясъка, беше пълна скука. Почти нищо кой знае какво не се случи, а в един момент започнах да се питам дали играчи за над 1 млрд. евро са способни да нацелят врата. Дано има останали живи гарги над Донецк. Португалия стояха стабилно на терена и пресата която наложиха, хвана испанците по бели гащи! И когато прехвалените губеха топката в центъра, си личеше, че не знаят какво да правят! Потресен бях да видя как Испания има нападател като Торес, който дори не помириса терен. Не мисля, че играч, донесъл европейска титла на страната си, заслужава подобно отношение. Да не говорим, че според мен единственият, който можеше да материализира плахите опити на Испания за гол беше именно "Ел Ниньо".

Иниеста беше неузнаваемо слаб, Шави беше бледа сянка на себе си и се видя, че като не владеят топката, испанците трябва да тичат. Само дето Шави не е свикнал да тича особено без топка в последните години и е позабравил как се правят тези нещица. Освен Чаби Алонсо (най-добрият играч на Испания за цялото първенство, според мен), другите са пълен въздух. Нито скорост, нито нищо! С изключение на няколко включвания на Жорди Алба, който по традиция беше сред най-силните. Някой да видя или запомни "фантастичният" Давид Силва?

Португалия не създадоха нищо впечатляващо в предни позиции, но като цяло бяха доста равностойни. Колкото и да не ги изтрайвам, поздравления за мъжката игра. Но... Видя се, че този отбор е пряко зависим от головете на Роналдо и ако той не вкара, тимът просто не печели. Както се и случи. Пауло Бенто явно е единственият, след Прандели, който ясно осъзна как се спират испанците - силови футболисти в средата, дребни фаулчета за накъсване на играта и преса. Изисква се унищожителна силова подготовка за такова нещо, но португалците в големи периоди от мача правиха точно това. Тактически перфектно изигран мач от тях. Но пък откъм зрелище, напълно лишен от блясък двубой - само няколко ситуации, които се побират на пръстите на едната ръка.

Като индивидуалности ми направиха впечатление точно двама играчи - Чаби Алонсо от Испания, както вече споменах, а също и Мигел Велосо от Португалия. Черноработници тотални, хвърлиха много пот и бяха там, където трябваше да са през целия мач. Всички други бяха пълни загадки. Да не говорим за пълния анонимник в стартовите 11 на "фурията" Алваро Негредо! А Пепе беше не за червен, а за лилав картон в няколко ситуации, в които се доказа за пореден път, че това момче има сериозни пробойни в своето психическо състояние!

Дузпите вече са лотария, там е повече психика и късмет. В случая, спортният шанс бе на страната на испанците. И да, Серхио Рамос нацели вратата!!! Но пък човекът си би дузпата много майсторски.
SepulTeraHead
Цитат(monolithe @ Jun 28 2012, 11:16 AM) *
За мен мачът, с изключение на няколко моменти проблясъка, беше пълна скука.

Именно! Всички са толкова наплашени от тъпата Испания, че отказват да играят футбол срещу тях. В смисъл - стигат само до това да ги пресират и фаулират, но да им вакарат гол нещо не се опитват сериозно. Ебати тъпото първенство, ако и финалът е нещо подобно.

Довечера очаквам мач с поне 2 гола. И имам чувството, че отборът, който спечели днес, накрая ще вдигне и купата.
PitBull
Колко съм доволен, че пропуснах мача вчера.... Честно казано, очаквам оставащите два мача до края да са 0-0 и да се решават с дузпи.
SoulOfPerdition
Днес сигурно ще гледаме доста скоростен и нападателен футбол. Мисля си, че Германия ще бие в редовното време.

Отпуши се Балотели!

ОМГ, Италия шампион!
Discipline
Цитат(SoulOfPerdition @ Jun 25 2012, 12:18 AM) *
Koйто и да се класира и срещне Германия, ще бъде премазан от танкове.

Дали пък верно? wink.gif
SepulTeraHead
Аз кво казах? drinks_drunk.gif
Svetyl
Браво на Италия. Заслужена победа. Колкото до Германия - непонятни ми бяха много неща от състава днес. Жалко.
monolithe
Италия беше отборът, който показа, че ИСКА да играе финал! И мисля, че тези играчи са вече шампиони! Заради това, че натриха носовете на всички, които си правиха гаргара с тях! Само за справка: в селекцията на "скуадра" има осем настоящи (Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Маркизио, Пирло, Джакерини и Джовинко) и трима бивши (Де Санктис, Балдзарети и Ночерино) футболисти на Ювентус, който пък стана шампион на страната. Треньорът също е бивш футболист на Ювентус, от златния период през 80-те години. Последният път, в който е имало такава черно-бяла доминация сред играчите, представящи Италия на голям форум, резултатът беше показателен - световна титла! С победа в полуфинала точно срещу Германия! Съдба?!
Vlad
Италиянците бяха по-добрият отбор по всички показатели.Аз лично бях за Германия, но бяха надиграни тотално.Жабарите стояха много добре тактически, а германците играха все едно сега се виждат. Балотели, колкото и да ми е противен, е ебати машината.
PitBull
Да, Форца Юве-то си личи в състава и както всички се увериха е за добро. Надявам се да бият и във финала, че испанците не бих ги преживял още веднъж...
SoulOfPerdition
Mor Galad
Доста изненадан останах от мача. Немците или изведнъж се превърнаха в друг отбор, различен от този, стигнал до полуфинала, или бяха тотално надиграни. Май беше второто. Италианците си подаваха добре и тотално спечелиха битката в средата на терена. Балотели вкара два много добри гола (както каза нашият коментатор за него - "Балотели е перде"), но заслугата беше и на защитата на Германия, особено при втория гол. Виждам, че всички тук държат Испания да падне на финала. Аз обаче съм сигурен за едно - иберииците няма да бъдат надиграни по начина, по който бяха надиграни немците. Ще я видим тази черно-бяла Италия срещу Ла Фурия Роха (aз съм убеден, че дори Испания да стане шампион без двама от най-добрите си играчи - Пуйол и Виля, пак ще се намерят зли езици да обясняват как не е заслужавала).
Svetyl
Реално погледнато, ще победи отбора, играл по-добре. Иначе единствената причина, поради която съм повече за Италия утре, е че Испания, СПОРЕД МЕН, наистина не заслужава втора поредна европейска титла. Дано това не ме прави от злите езици, не бих тръгнал да плюя ако все пак Ла фурия победи, но просто не си представям именно те да са отбора, който ще сътвори историята.
Днес един познат го каза много добре: "Италия намери цаката на всичките си противници досега". Дано стане така и срещу Испания.
telia
Не че нещо, ама по-добрия метъл е от Италия... Разочарована съм заради Португалия. Цък-язък.
Svetyl
Дано днес се получи един наистина стойностен финал. Още повече, че това европейско май ще е последното в такъв формат. И все пак:
http://www.youtube.com/watch?v=z3RToBymttA
SepulTeraHead
След краха му в шампионската лига по-рано тази година мисля, че днес е мачът, в който барселонското цъкане настрани ще бъде окончателно убито като тактика.
Mor Galad
Аз не бих нарекъл крах стрелбището, което Барселона спретнаха на Челси. Това, че не върза е друг въпрос.
telia
Кой доволен- доволен. Испанците да се замислят да правят блек за другото европейско.
Megadeth
Жан Луиджи и Марио Балотели ми ядат краката дето ги хвалехте толкова ;д
Рядко красив и разгромителен финал!
Svetyl
Не ми харесва, че Испания пак е европейски шампион, но факта си е факт - разпиляха ги. Честито на феновете.
SepulTeraHead
Да, ужасен побой беше. boxed.gif

Испания заслуши титлата в този мач. И влезе в историята - първият отбор с две поредни европейски, най-разгромният резултат във финал (предният е 3:0 Западна Германия-СССР '72, ако не се лъжа), световна титла помежду, само един получен гол в цялото първенство... И то без двама от най-силните играчи. Няма нищо случайно явно. За този отбор ще се разказват легенди след десетилетия, както сега някои още помнят тоталния футбол на холандците От 70-те...

Италия можеше да окаже повече съпротива, ако не бяха принудителните смени и това, че останаха с 10 души.
Mor Galad
+ 1 за това, което svetyl и sepultera head казаха. Знам, че и двамата не са фенове на испанския футбол, но пък показаха, че са обективни и няма да кажат на бялото черно като го видят.
1)Италианците просто гледаха какво се случва на терена през повечето време. Малкото им добри атаки бяха спрени от великолепни намеси на най-добрия играч на Испания за първенството - Свети Икер.
2) На този финал се видя какво е имал предвид Дел Боске с тактиката без нападател на това европейско - при положение, че всеки играч в отбора ти има качествата да влезе в наказателното поле на опонента и да създаде опасност (Джорди Алба вкара гол, а по едно време дори видях Рамос на върха на атаката), опонентът няма адекватен начин да реагира на атаките ти, както се и видя.
3) Пирло е невероятен халф, но срещу себе си имаше цял отбор от такива, дефакто целият испански отбор е една огромна халфова линия от играчи, които могат да си подават по-добре от всеки друг национален отбор в света.
4)Испания спечели този мач МНОГО ПРЕДИ Италия да остане с човек по-малко.
5) Испания беше толкова по-добра от Италия този мач, колкото италианците бяха от немците в полуфинала. Единственият отбор, който показа, че може да спре испанците беше Португалия, но на "принцовете" просто не им достигна класа.
6)Ла Фурия е отборът с НАЙ-МНОГО вкарани голове на това европейско, с най-малко допуснати и с най-висок процент на владеене на топката - ако някой намира този тип игра за нещо, което е "жалко за футбола" (както се изказа един мой познат), бих му препоръчал да посети "Четвърти километър". Тъй като съм бил на практика там, знам че имат много добър екип, който третира "делюзиите".
biggrin.gif ЧЕСТИТО НА НАЙ-ДОБРИЯ ОТБОР В ЕВРОПА И ЕДИНСТВЕНИЯ, УСПЯЛ ДА ДУБЛИРА ТИТЛАТА СИ, ПРАВЕЙКИ ТОВА С НАЙ-РАЗГРОМНАТА ПОБЕДА НА ЕВРОФИНАЛ
P.S.
Цитат(Svetyl @ Jun 9 2012, 12:23 PM) *
Испания няма да станат европейски шампиони, съжалявам.
Megadeth
Като ще цитираш..
Цитат(Mor Galad @ Jun 20 2012, 11:53 AM) *
Ето как ги виждам аз нещата:
Полуфинали

Португалия - Испания
Германия - Англия

Финал
Германия - Португалия

Шампион
Португалия

Ми нъц бре ;>
Mor Galad
^ Ти вземи да четеш какво пиша. На Португалия им трябваше съвсем малко да отидат на финал, а ако можеш да ми посочиш футболен спец, който е мислел, че Италия ще размажат по този начин Германия, ще ти дам захарче. Това беше най-голямата изненада на това европейско по мое мнение (не че не заслужиха победата си в този полуфинал де).

Вместо да се заяждаш за послеписа ми, можеш да дадеш някой адекватен коментар на мачовете tongue.gif.
pa®tci
monolithe
Поздравления за Испания, която спечели категорично финала и защити титлата си. Бяха прекалено голям залък за Италия и в крайна сметка, заслужено спечелиха последния мач.

Конкретно за самата среща могат да се кажат хиляди неща. Основното е, че хората на Дел Боске бяха видимо по-свежи и по-добре физически подготвени. Предвид особено силната си селекция, мустакатият спец определено имаше безкрайна вариативност, в избора си какво да предложи срещу една видимо изтощена Италия. Каквото и да си говорим, колкото и да не ги понасям, на тия хора всичко им вървеше - първото докосване, късият пас, подаването в дълбочина, всичко. А срещу тях имаха един защитник тантел-марка като Иняцио Абате, който просто не знаеше къде се намира! В сравнение с него дори Орлин Старокин изглежда Роберто Карлос. Испанците моментално напипаха слабото място и скочиха като ужилени. В стремежите си да покриват изцепките на русата издънка, централните защитници оставяха смъртоносни пространства и беше въпрос на време Италия да пусне гол. После се видя какво стана. Според мен Прандели сбърка с включването на Киелини (тотално невъзстановен от контузията, която на всичкото отгоре се усложни) в стартовите единайсет, както и с това на Абате. В последствие другата фатална грешка бе изваждането на Монтоливо и замяната му с Тиаго Мота!!! Необяснимо е, при положение, че изоставаш, да вадиш градивен играч, пускайки на негово място дефанзивен. Но, треньорски виждания. А с наличието на "играч" като Балотели, "скуадрата" си е с човек по-малко от самото начало и точно финалният мач е крещящото доказателство за моите думи. Футболист с няколко моменти избухвания и липса на каквото и да е постоянство, просто трябва да целува ръцете и краката на треньора, който го повика в националния отбор.

Испанците, поне в този мач, се дистанцираха от практикуването на "транквилантен футбол", както определям аз стила им. Като цяло бих препоръчал на някоя психиатрична клиника да си запише мачове на Барса и Испания, за да ги пуска на пациентите си, вместо да набива сума пари за разни успокоителни. Както си се блещят в телевизора и хоп - заспиват. Но, поне във финала, ефектът "Dark Tranquillity" във футболен вариант го нямаше. Което бе добре. За зрелището, не за друго. И ако нещо свързва Испания с онзи отбор от 2008 (който за мен си остава най-добрият отбор на тази страна), то това беше играта им във финала. Но, срещу един физически омаломощен и адски осакатен в течение на мача съперник. Мисля също, че е меко казано несериозно да се сочи Икер Касияс за играч на първенството за своя отбор, при положение, че Иниеста, Жорди Алба и Чаби Алонсо (великолепен халф, който за мен е може би най-добрият дефанзивен халф в света в момента) изпъкнаха безкрайно много.

Неоспорим е фактът, че отборът на Дел Боске е много силен, но дали реално бе най-добрият на това първенство? Все още за мен това НЕ Е и няма да бъде неоспорим факт, при положение, че не гледахме мач Испания - Германия. Веднага ще бъда контриран, че Германия загуби от Италия, а Испания размаза Италия, но това не означава нищо. По ирония на съдбата точно немски рефер имаше значителна роля в класирането на испанците за 1/4 -финал. Немците пострадаха от собственото си високомерие в полуфинала и подценяването на съперника им коства загубата. Получиш ли два гола от "скуадрата", ходи ги връщай!!! В никакъв случай не омаловажавам играта на Италия, напротив. Може би това беше мачът, който Италия изигра като финал, но той ги изцеди до краен предел.

Пак казвам, това си е мое мнение, без претенции да е меродавно.

Накрая, ще си позволя да напиша моя отбор на това първенство по система 4-2-3-1:

Вратар:

Безспорно и категорично - Джанлуиджи Буфон. Абсолютна институция. Неговото присъствие и безценния му опит са една от най-големите причини Италия да играе финал. Другата се казва Андреа Пирло.

Алтернативите на Буфон са две и те не са изненада - Мануел Нойер (бъдещето на вратарския пост и най-перспективния играч на този пост в родината си, а защо не и в света, от времето на колосалният Оливер Кан) и Икер Касияс – невероятно стабилен през целия турнир, като буквално заключи вратата си за съперниците тогава, когато имаше нужда от неговите намеси.

Защитници:

Ляв бек:

Жорди Алба - един от най-сериозните кандидати за откритието на годината. Със сигурност сред най-постоянните величини в испанския лагер. Категорично без алтернатива на поста си.

Централни защитници:

Матс Хумелс - това момче се разви изключително много, откакто заигра в Борусия Дортмунд. Байерн Мюнхен могат да бъдат ядосани само на собствената си глупост, допускайки такъв футболист да напусне, за да акостират абсолютни латиноамерикански неадеквати като Брено. Показателно за класата на този играч е, че до мача с Италия беше единствения полеви футболист, който не беше извършил нито едно нарушение, а във всичките мачове беше несменяем титуляр.

Серхио Рамос - принципно десен бек, но му се наложи да заиграе в партньорство с Пике заради отсъствието на исполина Пуйол. Беше безгрешен във всички мачове на Испания, с изключение на онази престъпно подмината дузпа, която направи при атаката на Марио Манджукич в мача с Хърватия.

Десен бек:

Матьо Дебюши – един от най-стабилните играчи на Франция, в изключително разочароващ турнир за тях. Със сигурност може да бъде горд с представянето си в мачовете, в които игра на титулярната си позиция. Ако беше играл там и срещу Испания, вероятно „петлите” нямаше да изглеждат толкова жалки в защита на фланговете си, особено срещу Жорди Алба.

Дефанзивни полузащитници:

Сами Кедиранемският национал с тунизийски корени демонстрира огромно израстване. Беше лидер в халфовата линия на „бундестима” и умело дирижираше играта на Германия в средата на терена.

Чаби Алонсо – великолепен футболист и невероятен черноработник. Направи феноменално първенство, а изявите му на терена бяха висша класа и беше основната причина защитниците и вратаря да дишат спокойно в голям процент от мачовете.

Атакуващи халфове:

Ляво крило:

Давид Силва – не беше толкова постоянен, колкото сме свикнали да го виждаме, но влезе във форма точно тогава, когато трябваше. Силва е достатъчно поливалентен футболист, който може да играе във всяка фаза на атаката (ляво, дясно, център), което бе използвано перфектно от Дел Боске. Дребосъкът постави в пълен шах тромавата италианска отбрана и заслужено ознаменува участието си във финала с попадение. В определени мачове обаче, често се губеше по терена, а особено в полуфинала с Португалия бе тотално обезличен. Въпреки всичко направи нелош шампионат.

Атакуващ централен халф:

Андрес Иниеста – след титлата на Испания, ако той не вземе „Златната топка”, ще бъде футболно престъпление. Играч с невероятен поглед и бърза мисъл на терена. Когато ти трябва футболист, който да обърне даден мач за части от секундата – каталунецът е този, който да изпъкне.

Към него с еднаква тежест бих добавил името на магьосника Андреа Пирло. Беше навсякъде, без видимо да хвърля кой знае какви усилия. Причината хората да започнат да харесват играта на Италия, бяха именно отиграванията на мотора на Ювентус. За него важи максимата за виното – с годините става все по-добър.

Дясно крило:

За позицията на дясно крило се колебая между двама души:

Алан Дзагоев – изключителен младок, който беше най-добрият играч в редиците на Русия. Даде ударно начало в мачовете на „сборная”, но в следващите мачове сякаш беше сам в опитите си да влачи отбора на гърба си. Въпреки младата си възраст, демонстрира изключителна зрялост и ако продължи в същия дух, в близките години ще бъде играч от сериозна величина, подхождащ на някой град на европейския футбол.

Якуб Блашчиковски – мнозина (включително и аз) очакваха поляците да пробият групата, а техният лидер да бъде Роберт Левандовски. Оказа се обаче, че един друг играч пое диригентската палка и дърпаше поляците напред – крилото на Борусия Дортмунд Куба Блашчиковски. Абсолютно беше моторът на Полша и се стараеше да бъде архитектът в играта им, което е нехарактерно за флангови играч. Беше изключително активен и се раздаваше много. Имаше щастието дори да отбележи рядко красив гол, но на моменти оставах с впечатлението, че другите играчи в полския лагер не показваха същото желание, същата непримиримост и борбеност. Това се оказа фатално за амбициите на Полша за влизане в директните елиминации.

Централен нападател:

Кристияно Роналдо – антипатията ми към този футболист остава настрана. Истината е, че сам заведе Португалия до Топ 4 в Европа. В мачовете, в които не вкара гол, отборът му не спечели. Тръгна лошо в първенството, но когато играта му се подобри, това се отрази на цялостното представяне на тима. Фактът, че нямаше чист централен нападател, който да изпъкне силно, поставя седмицата на „селесао” на тази позиция.
Stan
Хм, ами.. аз съм фен на един шотландски гранд, който в скоро време ще започне участието си като новосъздаден отбор в 3-та(най-вероятно) дивизия.

Follow, follow!
Frightmare
^ Поздравления за отбора! Рейнджърс са велик клуб, с рекорден брой титли в света, който пак ще мачка зелената пасмина! След 3 години ще бъде отново в елита и ще хвърчат ирландски зъби! tooth.gif Follow, Follow we will follow on! drinks_drunk.gif

Mor Galad
Първото "Суперкласико" за сезона е вече факт. Пет гола, много привлекателен футбол, особено през второто полувреме и естествено, доста нерви. Барселона заслужиха напълно победата си, но разликата в двамата вратари донесе един сравнително благоприятен резултат за Реал преди реванша. В рамките на две минути Касияс и Валдес направиха показно за това колко класи има между тях. Мадридският страж демонстрира феноменален рефлекс при отразяването на силен удар от близка дистанция, а в последвалата контра атака на Реал, топката им бе отнета и върната на Валдес, той обаче реши, че ще финтира Ди Мария и получи доста комичен гол.

Наистина ми е интересно да видя как ще се справи новият треньор на каталунците. Въпреки всичките приказки на коментаторите за това как се усещал почеркът му в отбора, според мен Меси и компания карат все още на инерция от Гуардиола.
Frightmare
Имам чувството, че вече през седмица има Ел класико... доскучава ми, пък и двата отбора ме дразнят открай време. В Испания предпочитам по-малкия, работнически Атлетико Мадрид smile.gif
PitBull
1
Svetyl
Тцтцтц, Ливърпул нещо се опитва да се прави на Барселона biggrin.gif
monolithe
Ливърпул ли?! Мисля, че Челси вървят успешно по отъпкания от Барселона път! Иначе Азар е мега мощен футболист! Няма такъв КПД - гол + 5 асистенции (май толкова станаха вече). А Венгер е кух като изгнила гъба, навремето можеше да го вземе "само" за 15 млн. евро. Хем му отиваше и на философията - белгийчето беше невръстен тийн още! Но, който има акъл или бяга от нас, или изобщо не идва. Тъжно, но факт! With Arsene we rust!
Frightmare
Напълно съм съгласен за Азар, момчето е истински талант. Често се налага да го спират с единственото възможно средство - нарушение.
Svetyl
И аз съм съгласен, имах предвид опита на Ливърпул да включи вратаря в игра biggrin.gif

Иначе съм много доволен от играта на Байерн с новите попълнения. Даже май е по-добре да престанат с това иди-ела с Хави Мартинез.
monolithe
Аз все още не съм изгледал мач на Байерн, освен няколко по-подробни репортажа, но много се кефя, че Шакири е в отбора. Този малкият, още в Базел направо правеше съперниците на нищо. Много ме кефи какъв е фъстък, обаче каква физика извади, направо е нереален! Борбен, сърцат! И така, леко перде ми се струва. Мисля, че и Хави Мартинес ще се впише, но цената, която Билбао са сложили, не е особено реална. Даже съм учуден, че Кале Румениге и Ули Хьонес се навиха на тези пари, но щом дадоха 33 млн. евро за корабна мачта като Гомес, няма какво да се изненадвам. Дано Манджата набере инерция и вкарва. Честно казано, винаги съм се чудил как хърватите произвеждат такива бойки нападатели, които не са мега звезди, но са като голови машини! А и успяват екстремно бързо да се нагодят към играта в Германия.
Svetyl
Манджукич просто е върховен, може и да подава, това е голям плюс. Много добре си партнира с халфовата линия, някак Байерн изглежда по-бърз с него. Колкото до Мартинез... аз съм против, първо защото не са много испанците, които са успели в Германия и второ, защото очакванията към него ще са огромни и имайки предвид младостта си, може да сдуха яко...
monolithe
Е, то такъв трансфер винаги е риск. Прав си за младостта и свръхочакванията, че могат да го съборят, все пак Мюнхен не е Билбао, но мисля, че ще се справи! Виж Азар в Англия как пасна като дялан камък, а неговата цена също изисква много, но се видя, че ако в главата всичко ти е спокойно и 100 млн. да струваш, просто си играеш играта и се получава.
Svetyl
За Азар нямам какво да кажа. Мислех, че във FM-а е някакъв плод на самата игра biggrin.gif Великан.
А какво е мнението за P$G?
monolithe
Мисля, че ПСЖ могат да се надяват на успехи, но в крайна сметка не парите купуват трофеите. Имат предпоставки, добър треньор, силна селекция, но тепърва предстои процесът на "нагаждане", така да го кажа. Принципно не съм особен привърженик на "новобогаташката" революция / философия във футбола, но пък това се превръща вече в неизбежен процес. Виждаш как се развиха нещата в Манчестър Сити. Хората там осъзнаха, че трябва и добро управление на финансите, а не само безразборни харчове. И повече търпение, разбира се. Изграждането на този състав отне 2 сезона и повече. А и когато си намерил подходящите хора, които да развият проекта, резултатите идват. Ще ми се подобни тимове обаче да инвестират повече в юношеския футбол, защото иначе се убива вътрешната конкуренция и развитието на млади таланти (липсата на подобна стратегия и създаването на продукта "Висша лига" е основната причина за пагубното състояние на националния отбор на Англия, като немалка роля в това изигра и Арсен Венгер, разбира се). А сам знаеш каква люпилня на играчи е Франция конкретно, говорейки за нещата там (без значение дали са тъмнокожи / цветнокожи рожби на колонизацията или не).

Не следя особено френската лига, но сам виждаш как очакванията са едни, а крайните резултати - други. Адски много се накефих как Монпелие изиграха всички миналия сезон, при това с бюджет, десетократно по-малък от този на парижани. Сега очаквам нещо подобно. Принципно във Франция нямам фаворит, но ме кефят тимове като Марсилия, Бордо, Лион. Очаквам някой от тях да катурне амбициите на ПСЖ тази година, за да осъзнаят там, че на един такъв грандиозен проект му трябва време за развитие. А и си мисля, че една отрезвявка от тези свръхцели, които са си поставили, няма да им е от вреда.
Svetyl
Аз бях за ПСЖ когато Роналдиньо игра там biggrin.gif
Иначе Мартинез вече е в Байерн по последни СЛУХОВЕ.
monolithe
Ами нека си честитим, ако е официално вече. Аз лично следя сагата около Бербатката, защото май се оказва, че ще се озове в Торино и ще носи черно-бяла фланелка, а ако това стане, аз лично ще си умра от кеф!
Svetyl
Да и аз чух. Не им трябва на Юве smile.gif
monolithe
Нямаме чист централен нападател.
Svetyl
И Бербатов ще реши проблема? А дано biggrin.gif
monolithe
Ами вариант е, а и аз не съм скептичен относно неговото привличане. Ако е здрав, мисля, че е напълно способен да реши проблема, да. smile.gif
Mor Galad
Реал и Барселона си направиха шоуто тази вечер. Защитата на каталунците игра престъпно през първото полувреме. Първият гол на Реал си беше чисто и просто грешка на Масчерано. За втория Пике носеше вина, но пък и Роналдо показа един от онези моменти на магия, които оставят приказките относно скъпоплатеното нафукано момченце с розовите обувки на заден план. Изглеждаше като че ли Барселона се разпада. За да сложи още сол в раната, Адриано си изпроси червен картон с откровено тъп фал срещу Роналдо, когато беше последен в защитата, португалецът го размина и момчето просто посегна и хвана противника си отзад, за да го събори. Реал обаче твърде бързо решиха, че купата им е спечелена и забравиха срещу кого играят. Барселона, макар и с два гола назад, на чужд терен, с човек по-малко, си остават най-добрият отбор в Европа. Момчетата в червено-синьо показаха характер, а Меси показа защо има златни топки smile.gif. Гениален удар от фал върна интригата в мача в края на полувремето. Второто полувреме каталунците показаха характер и натиснаха здраво, а Реал бяха като че ли в някакъв шок. Напълно естествено при наличието на числено преимущество и жестоката преса, която се опитваха да налагат Барса, за белите са откриха много добри възможности за контра, които бяха доста аристократично пропиляни. В крайна сметка резултатът не се промени и Реал спечелиха суперкупата.
Справедливостта изисква да отбележа, че Валдес успя да се реваншира донякъде за тъпотията от първия мач с много силни спасявания. Няма нужда да споменавам, предполагам, че Касияс си беше на обичайното ниво и отрази удари, които влизаха срещу почти всеки друг вратар.

Честито на Реал Мадрид за титлата и адмирации към Барселона за мъжката игра през второто полувреме, когато успяха да надиграят вечния си съперник при наличния числен и морален хендикап!

Суперкласико за пореден път се оказа запазена марка за зрелищен и резултатен футбол с непредвидим край.
Svetyl
Доста интересен жребий за ШЛ ни очаква - Сити, Дортмунд, Юве и Реал могат да са в една група...
Mor Galad
^Хайде дано да не са. Ще е доста скучно, ако някакви добри отбори отпаднат на толкова ранен етап от надпреварата (имам предвид Юве и Дортмунд wink.gif)
Svetyl
Само отбелязвам положението и аз не искам да се случи това. Смятам, че тази година победител ще е някой отбор, който не е слаган в сметките.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.