Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Тънката разлика ...
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Nightmare
Та така, нека поговорим за тънката разлика .... тънката разлика между тези, подкрепящи разновидностите на музиката, разликата между чалгаджии, метъли, рапъри, пънкари ... Можете ли да ги обрисувате с няколко думи и кои ще са те? Дали ще кажете - "чалгарите са плиткоумници, вечните пияндета; рапърите - комплексарчета, с глупави идеали и цели; метълите - силните?! " ... или ще минете по тънкия начин със становището - музиката не определя хората?!
deadsoul
В някой от случаите наистина не определя хората, но като се замислиш... Някой който слуша някаква чалга от рода на "гъци-гъци" и я оценява като страхотна музиклана творба?!?!?! Определено е тъпанар... просто няма нищо смислено в това парче и изобщо музиката, която мели.
Предпочитам да не казвам думичките относно чалгарите и рапарите, защото определено са отричателни, но това не ми пречи да съм напълно безразлична и апатично настроена към тях.
Nightmare
Може би не си се опитала да ги разбереш? И те са хора ... доста добри при това. Изключения съществуват!
Svetyl
Ima super gotini chalgarki ima super typi chalgarki. Ima super gotini rapyrki ima super typi rapyrki. Ima IZKLIUCHITELNO plitkoumni metalki i WELIKOLEPNI metalki... Syshtoto waji i za myjkata chast. Towa e.
Beerzebub
Хората навсякъде са едни и същи... Независимо от това каква музика харесват, как се обличат и т.н.
deadsoul
Цитат(Beelzebub @ Sep 6 2004, 10:59 AM)
Хората навсякъде са едни и същи... Независимо от това каква музика харесват, как се обличат и т.н.

Да това е много вярно.

А за готините и тъпите и т.н. чалгарки, рапърки, металки (и в мъжки пол де) е съвсем нормално. Все пак музиката не е морал, характер и т.н.
Svetyl
Ami da prawa si, zashto e taq tema togawa?
gad
Познавам чалгари/кии и тъпи и готини хора, някои може би са малко наивни ама са свестни.
Айде недейте да казвате че първата музика дето сте прослушали е метъл щото това ще е ебаси позьорщината.
giggle
E predi da slu6am tova koeto sega slu6am ne sum obru6tala takova vnimanie na dadena muzika...
kolkoto do 4algarite tr00 4algari sa mn zle ..ama ima i takiva koito slu6at ne samo 4alga i ne se ograni4avat samo v muzika za masa....takiva imam mnogo poznati i sa mnogo to4ni hora..
za rapperite se otnasq su6toto.
SepulTeraHead
Цитат
тънката разлика между тези, подкрепящи разновидностите на музиката, разликата между чалгаджии, метъли, рапъри, пънкари ... Можете ли да ги обрисувате с няколко думи и кои ще са те?

Чалгарите слушат чалга, рапърите - рап, метълите метъл, пънкарите - пънк, нео-метълите - лайна... и с това се изчерпват разликите.
_SiegfrieD_
Отдавна се убедих,че от всички стилове има и свестни, и големи тъпаци...
Zdravko Peev
Хубава тема.
Да започнем от там, че съм съгласен с онова тъпи чалгари/ки, свестни чалгари/ки и т.н. Вярно.
Но на мен ми е по-приятно да си общувам с чалгаджий, отколкото с рапъри. Защото чалгаджийте мислят за тяхната музика само когато я слушат и когато са на масата или когато са пили. За разлика от тях, рапърът си ходи разплут, псува си, говори си там по характерния за него начин. Разбира се има и приятни рапъри - тези, които не са правят на интересни и които не си въобразяват, че музиката им е най-великата на света.
Ако трябва да сме точни, мен най-много ме дразнят гъзарите - онези, които ходят по дискотеки, обличат се в бяло, цяло лято спестяват за нов GSM и т.н. Те са ми по-смешни. Един приятел ги нарича музикални мъстии, защото казват, че слушат всичко.
Чалгари - Общо взето свестни хора. Човек може да си говори с тях по различни теми от живота. Само обаче ако се съберете с такива на маса... ох майко. Имам горчив опит. Цаката му е да се пиете докато не загубите съзнание или поне до тогава, докато музиката спре да ви прави впечатление. А туковиж ви харесала wink.gif . Рядко ще чуете от чалга-фен определение от типа на "тъп метъл". Разбира се има и лайнари. Ако адски много мразите някой чалгар, можете да му намажите пръстите с олио, за да не може да щрака с тях - ще му развалите купона smile.gif
Рапъри - не са ми много приятни, но ако не носят широки гащи, стават+ това човек трябва да им свикне на акцента. Когато са на група се мислят за велики, но когато се движат поотделно свиват знамената. Говедата при тях са значително повече в сравнение с тези при чалгарите. музиката им е пълен боклук, ПО МОЕ МНЕНИЕ, защото е правена на компютър в по-голямата си част. На чалгата трябва да се признае, че музикантите често имат завидна техника на инструментите. Да,... понякога е така. Но маането от сорта на "Тирбушона" и Доко-Доко... мани мани... thumbdown.gif
Метъли - знаем си ги ние, нашите метъли. Знаем им положителните качества, сега малко за отрицателните. Много от тях са склонни да не зачитат правото на другия да слуша, каквото му харесва. И аз съм правил тази грешка... Понякога се увличаме от това да изглеждаме ефектно и не осъзнаваме, колко пари сме дали за гривни, медалони и т.н. при положение, че се назландисваме да купуваме оригинални CDта. Аз съм правил тази грешка... Лошо е, че колкото и да си повтаряме "метълите трябва да се подкрепяме" , се делим на "тъпи блекари", "лигави пауър-метъли", " "true" хеви-метъли" и т.н. Това ми се вижда тъпо и ми прилича на онова разделение East side, west side на рапърите. Чалгаджийте, защо са толкова много - защото при тях няма сръбско-фен, гръцко-фен, Слави-фен и т.н.
Аз лично мога да кажа, че съм надживял периода в който си мислех, че за един метъл е задължително да носи кубинки през лятото, гривни с шипове и т.н. Аз ходя почти изцяло цивилен и това не ми пречи на самочувствието, че съм метъл. И хората си ме знаят като такъв. Някъде бях прочел следното" Групите не се интересуват от това, колко гривни са продадени в дадена страна, а колко диска" или нещо такова. И съм напълно съгласен с това. Чувствам се 100 пъти по- фен (ако мога така да се изразя), когато държа оригинално СД в ръка, отколкото ако отида на училище облечен като за концерт. След казаното, трябва да добавя, че това не означава, че не изпитвам влечение към черните дрехи и ботушките wink.gif
Често обаче сами допринасяме за лошия си имидж заради изказвания от сорта на "метъла е единствената свястна музика на света и който не слуша метъл е шибаняк". кои сме ние, за да направим такова изявление. Вярно е, че метъла е най-техничната музика от цялата поп култура (защото метъла го водят подразделение на рока, който е част от поп музиката). Но това значи ли, че от утре феновете на класическата музика, която е по-техничарска от метъла, трябва да тръгнат да ни наричат малоумници, защото нашата музика е по-проста от тяхната. Нека всеки слуша, каквото си иска. Peace and love forever!
SepulTeraHead
Като цяло съм съгласен с тебе. Само дето за рапърите не си баш прав. Както и да е....
Zdravko Peev
За кое по-точно, дай да го обсъдим и да достигнем до консенсус rolleyes.gif
(не искам да споря, просто нямам какво да правя и ми се пише)
SepulTeraHead
Цитат(Zdravko Peev @ Sep 6 2004, 08:02 PM)
За кое по-точно, дай да го обсъдим и да достигнем до консенсус rolleyes.gif
(не искам да споря, просто нямам какво да правя и ми се пише)

Ами има рап и рап, както има и метъл и метъл. Примерно аз досега не съм срещал някой, който да слуша някви готини хип-хопчета като Ъпсурт примерно, и да се държи като тъпаците които описа. А освен това говориш някви неща за облеклото им, което е тъпо. Тия които не се мъкнат само с R&B Wear всъшност, бих казал, че се обличат с вкус....
Sw1tched
Разликата е в това че някои разбират че все пак може да има и нещо стойностно в стил който не му се нрави ..банално, но само на чалга не мога да се изкефя.

Що се отнася до тази спомената от мен разлика повечето хм.. върли чалгари бягат от другите стилове защото са погълнати от желанието си да забиват п**ки и да се смеят в пиянството си ..дори да не знаят с какво се смеят.

"Tr00" Рапърите пък в по-голямата си част са неизбежно обвързани с конформистското си обкръжение което им диктува кое е модерно и съответно правилно и "готино"

Поп феновете пък често просто игнорират с високомерие всичко което няма "готина мелодия" boxed.gif останалото е или много шум за нищо или просто някаква боза

Много от Metal-ите пък осъзнавайки чуждите грешки забравят напълно за възможността самите те да не са прави и се изпълват с необятно често също толкова незаслужено самочувствие

..това е моето мнение

P.S. Приказките за облеклото вече са въпрос на предубеденост, с АБСОЛЮТНО всеки стил на обличане може да се постигне добра външност при наличие на чувство за естетика .
Zdravko Peev
Цитат
Ами има рап и рап, както има и метъл и метъл.

Напълно вярно. Има и метъл-боклук, колкото и да не им се ще на някои да го признаят... (не визирам никого).

Цитат
Примерно аз досега не съм срещал някой, който да слуша някви готини хип-хопчета като Ъпсурт примерно, и да се държи като тъпаците които описа.

Прав си. От софийската школа са по-поносими. Факт.
А колкото до облеклото, като казвам широки гаши имам впредвид точно РнБ, които според мен са тотална изгъзица. Но това на практика е същото, като да се носят нацепени дънки, така че критика се отправя им към почитателите на "франзелите"...

Има още нещо, което го пропускаме, а е много важно. Независимо, колко си приличат или се различават изброените три вида (чалгари, рапъри и метъли) не отчитаме факта, че музиката променя и това не може да се отрече. Друг е въпроса как. Аз лично съм намерил пълен баланс между моята музика и личността ми.Слушам музиката, която ми харесва, от която мога да се науча единствено да бъда по-силен, музика, която ме обогатява духовно. Изобщо за мен музиката е нещо повече от шум или повод да се напия и т.н. И според мен точно метълът е в състояние да даде това на хората - сила на духа, търсене на положителното в случващото се около нас. Докато слушам любимите си групи и чета текстовете им, аз се развивам. А което е и по-важно, развивам се в положителна насока.
СПоред мен, това не може да стане с рапа, такъв, какъвто се бълва от телевизията (защото има и стойностен рап, но не той е продаваемия) или пък чалгата. Съгласни? rolleyes.gif
Beerzebub
Казвал съм го неведнъж: Достойни за уважение са хората, които са върли фенове-ценители на даден стил независимо какъв е той. Има хора които рабират от техно или рап толкова, колкото вие от любимия си стил...

Цитат(Zdravko Peev @ Sep 6 2004, 09:09 PM)
Независимо, колко си приличат или се различават изброените три вида (чалгари, рапъри и метъли) не отчитаме факта, че музиката променя и това не може да се отрече.

Влиянието на мзузиката е адски субективно.
Sw1tched
Цитат(Beelzebub @ Sep 6 2004, 09:13 PM)
Достойни за уважение са хората, които са върли фенове-ценители на даден стил независимо какъв е той

не и когато става дума за едва ли не Фанатизъм !
SepulTeraHead
Тази тема = SPARK

No акъл can be flown into the акълless!!!!
_SiegfrieD_
Цитат(Beelzebub @ Sep 6 2004, 08:13 PM)
Казвал съм го неведнъж: Достойни за уважение са хората, които са върли фенове-ценители на даден стил независимо какъв е той. Има хора които рабират от техно или рап толкова, колкото вие от любимия си стил...

Цитат(Zdravko Peev @ Sep 6 2004, 09:09 PM)
Независимо, колко си приличат или се различават изброените три вида (чалгари, рапъри и метъли) не отчитаме факта, че музиката променя и това не може да се отрече.

Влиянието на мзузиката е адски субективно.

Склонна съм да се съгласяс това мнение,стига обаче наистина да не се стига до фанатизъм и арогантност...
abductor
Разправяте така, защото не сте прекарали три дни в една хижа с 20 (двадесет) чалгаджии, които отгоре на всичкото си носят РС и дънят денонощно гадните си цигании, при това само на 10!!! puke.gif Слушали ли сте "Мамба кючек"? Или "Дарт Вейдър кючек"? Е, аз ги чух поне по трийсе пъти! Както и "Шампанско и сълзи" - на сръбски и на български!!! puke.gif puke.gif puke.gif За мене това са най-нетолерантните в музикално отношение копелета... Мразя ги!
Zdravko Peev
Дарт Вейдър кючек е ненормално... а какво да кажем за Хари Потър кючек ranting.gif Това са най-мазните маанета на света, abductor имаш късмет че си се измъкнал жив от там!
А я си задайте въпроса, ако бяха 20 метъли и един чалгар, дали щеше да прозвучи някаква чалга, а? laugh.gif
Blue_Lotus
Съгласна съм с много от нещата, които прочетох, но не с всичко. Лично аз имам приятели и познати от всички посочени категории - щом са ми приятели, явно мисля, че са свестни хора, нали? Не мисля, че заради различие в предпочитанията трябва да се сложи край на 8-9 годишни приятелства, както е в моя случай, само защото те се кефят на чалга. Това дали дадена музика ще повлияе и ще промени някого зависи от самия човек - в техния случай тя не им е оказала почти никакво влияние. Не са от хората, които ще тръгнат да се бият с "останалите" с викове "Чалга rules!" biggrin.gif Просто им харесва и се кефят, НО без да задължават другите също да го правят. Компромисът му е майката, както се казва smile.gif
Относно рапърите - аз съм ех-такава, НО нито съм се обличала като такава, нито съм "изповядвала" техните идеи. Никога не съм била фен на българския рап (сега да не кажете и че съм родоотстъпник tongue.gif ) - просто не съм го намирала за стойностен и не е съвпадал с възгледите и вкусовете ми. Имам и приятели рапъри - пак може да се говори с тях. Е, от време на време прекаляват smile.gif , НО това може да се каже за ВСИЧКИ!
Накратко: 1. Музиката НЕ е задължително да те определя като човек, от теб зависи доколко ще й позволиш; 2. Свестни и не чак толкова има от който и да е стил, музиката НЕ трябва да се използва като "общ знаменател" (всички чалгари са тъпаци и т.н.) и като повод за конфликти. 3. Няма лошо всеки да слуша каквото си иска, стига да не я докарва до фанатизъм - "Що е маке се е юнак" е глупава проява на шoвинизъм, който според мен няма място в музиката ("Мойто е по-добро от твойто" е висша форма на глупаво изказване предшествано от глупава теория, произхождаща от глупави разсъждения)..
4. Дрехите са въпрос на личен избор - аз също си ходя цивилна smile.gif , което не означава, че не слушам метъл. Рапърите си имат широките си дрехи, НО пак не всички ги носят. И в този ред на мисли - какво трябва да носят чалгарите? Те си нямат "униформа", по какво ги различаваме? По по-свободното държане, по лигавенето? Е, има хора-веселяци от всички стилове.
Като цяло предубедеността е лошо нещо. Пък и как ви звучи "Молба за развод поради непреодолими различия в музикалните вкусове" smile.gif
abductor
Цитат(Blue_Lotus @ Sep 7 2004, 07:41 AM)
И в този ред на мисли - какво трябва да носят чалгарите? Те си нямат "униформа", по какво ги различаваме?

По селските прически, ниските чела, празния поглед, диалектния говор, татуировките с пеперудки и делфинчета и разбира се, ЛАНЦИТЕ и златните обеци (кууууулт!). Женските индивиди могат да се отличат и по твърде занижените интелектуални (и дори говорни) способности, както и по склонността им да мясат на курви (каквито в повечето случаи и са).
wink.gif smile.gif biggrin.gif
Нищо лично cool.gif
SepulTeraHead
Бая глупости се изговориха.
Nightmare
Е, да не бъдем толкова строги - и глупости видях, и смислени приказки. Като че ли смисленото преобладава, само дано някой се зачете сериозно в написаното ... Знаете ли защо отворих изобщо подобна тема? Защото ми омръзна да чета нелепости от сорта на "тъпи чалгари", "тъпи рапъри" .... никаква толерантност нямат някои. Мислят си, че щом слушат Метъл непременно ще са нещо повече от другите - по-силни характери или недай си Боже с по-бързо развитие, тъй като представете си в метъла били изложени идеи, достъпни само за някои, само за тези, дорасли да ги проумеят ... thumbdown.gif .
Важна е добротата, разбирането, човечността! Дори да приемем, че вие сте малко по-умни и осъзнали се, не си мислете, че това ви издига над другите!
freеbgm
И защо ви трябваше да се изтъквате с дълги постове вместо да напишете "Всеки си слуша каквото му харесва"?
_SiegfrieD_
Цитат(freеbgm @ Sep 7 2004, 11:30 PM)
И защо ви трябваше да се изтъквате с дълги постове вместо да напишете "Всеки си слуша каквото му харесва"?

Всъщност през каквито и спорове да се мине в тези вече абсолютно изтъркани теми и "проблеми" се стига до този извод.

П.С.Писна ми от подобни теми...
falio`
Цитат
Не са от хората, които ще тръгнат да се бият с "останалите" с викове "Чалга rules!"  Просто им харесва и се кефят, НО без да задължават другите също да го правят. Компромисът му е майката, както се казва 


tfa e vqrno!

Цитат
Разправяте така, защото не сте прекарали три дни в една хижа с 20 (двадесет) чалгаджии, които отгоре на всичкото си носят РС и дънят денонощно гадните си цигании, при това само на 10!!!  Слушали ли сте "Мамба кючек"? Или "Дарт Вейдър кючек"? Е, аз ги чух поне по трийсе пъти! Както и "Шампанско и сълзи" - на сръбски и на български!!!    За мене това са най-нетолерантните в музикално отношение копелета... Мразя ги!


Цитат
По селските прически, ниските чела, празния поглед, диалектния говор, татуировките с пеперудки и делфинчета и разбира се, ЛАНЦИТЕ и златните обеци (кууууулт!). Женските индивиди могат да се отличат и по твърде занижените интелектуални (и дори говорни) способности, както и по склонността им да мясат на курви (каквито в повечето случаи и са).


GAEGAKGEAKGKAGKGKKEGKGKEGKAKGKAGKEGKGEGKKK SPARK
SepulTeraHead
Цитат(_SiegfrieD_ @ Sep 8 2004, 03:17 AM)
П.С.Писна ми от подобни теми...

Скочи през прозореца тогава.
Svetyl
Abe... ne si naprawih truda da cheta taq tema, shtoto ne widqh smisyl. Wie bryshtolewite wseizwestni fakti, kyde e interesnoto na towa... Spored men na taq tema trqbwa da i se sloji prawilo edno postwane na den. Inache shte stane kato sluchainite gluposti.
Kevin Stark
Не музиката прави човека. Тя е за да го доразвива и за да му носи удволетворение. И аз имам приятели които слушат чалга и рап и често споря с тях smile.gif но приятелството не се крепи на музката.
Да ви кажа понякога слушам и джаз, тихо пуснат в мрака. Оставям го леко да нашепва докато аз съм затворил очи и мисля за нещо. За мен метъла и рока са музика която трябва да се слуша и не може да се пусне просто за фон.
Човек трябва да експериментира, но не трябва да харесва всичко също и да отрича всичко.
За облеклото мисля, че не дрехата краси човека а човека дрехата. Все пак всеки трябва да е малко естет това само ще му помогне.

ПП Вчера гледах "Черна котка, бял котарак" smile.gif и много се забавлявах на музиката на Горан Брегович... tongue.gif
Dragon's Bride
Цитат(Zdravko Peev @ Sep 7 2004, 07:24 AM)
А я си задайте въпроса, ако бяха 20 метъли и един чалгар, дали щеше да прозвучи някаква чалга, а?  laugh.gif

i dali kakto kazva abductor stqxa tiq metali da sa tolerantni v muzikalno otno6enie ? a?
Sw1tched
Цитат(Blue_Lotus @ Sep 7 2004, 10:41 AM)
Не са от хората, които ще тръгнат да се бият с "останалите" с викове "Чалга rules!" biggrin.gif Просто им харесва и се кефят, НО без да задължават другите също да го правят

даааа беее как веки път когато съм на купон с повече от 1 чалгар не спират
да мрънкат ако не е чалга и не спират да правят всичко възможно че да звучи нещо което провокира техните кючеци, пляскания и т.н
giggle
Цитат(Kevin Stark @ Sep 8 2004, 08:13 AM)
ПП Вчера гледах "Черна котка, бял котарак" smile.gif и много се забавлявах на музиката на Горан Брегович... tongue.gif

Az puk gledah koncert negov i reakciqta mi be6e su6tata kat tvoqta biggrin.gif
melhaer
Хора говорите за музика и за интелигентност, сякаш тя е напълно предопределяща...да има няква взаимовръзка, ма не чак толкова голяма.

И тук пропускате най-важното. Как досега никой не спомена джаз музиката Ми то ако погледнем чисто комерисално – джаз музикантите са най-добрите изпълнители сред поп музикантите, а като цяло джаз публиката е най-интелигентна, най-ненатрапваща се, най-нормално обличаща се и най-малко влизаща в конфликт с феновете на други стилове.

Споменавате за дрехите на рапъри и на чалгаджии – е не осъзнавате ли, че на повечето хора, типично металски изглеждащите индивиди им се струват адски нечистоплътни – защото ходят с кубинки през лятото и защото черната тениска просто си изглежда някак си мърлява. Това го знам от собствен опит – навремето когато се обличах по този начин съм се сблъсквал с някъв вид дискриминация така да се каже...

А какво говорите против рап облеклото като на мен ми изглежда адски безумно примерно облеклото на металите от края на 80-те – ластичните дънки...сега заменени само от тесни дънки...забравихте ли стрия лаф „едно време носеха потури щот имаха мъдури, сега носят дънки щот имат трънки...”

Да не говорим колко гротескни са разните му там метални гривни и корпс пайнтинг...

Абе се тая, въпроса е, че като цяло металите наистина са нетолерантни към останалите музикални стилове и се мислят за много хай тек, но не знам на основанието на какво. Защото най-важното е да си стойностен човек и да не те е срам от това, което правиш, а каква музика слушаш е вече второстепенно нещо.

Поне аз мисля така.
melhaer
Цитат
Да ви кажа понякога слушам и джаз, тихо пуснат в мрака. Оставям го леко да нашепва докато аз съм затворил очи и мисля за нещо.

това не г бях видял...
alpha prime
Цитат
Та така, нека поговорим за тънката разлика .... тънката разлика между тези, подкрепящи разновидностите на музиката, разликата между чалгаджии, метъли, рапъри, пънкари ... Можете ли да ги обрисувате с няколко думи и кои ще са те? Дали ще кажете - "чалгарите са плиткоумници, вечните пияндета; рапърите - комплексарчета, с глупави идеали и цели; метълите - силните?! " ... или ще минете по тънкия начин със становището - музиката не определя хората?!

wtf se opita da kaje6 ??????/
Zdravko Peev
Според мен се опитва да ни накара да се замислим, дали наистина сме толкова различни от рапърите и чалгаджиите rolleyes.gif

Междудругото, някой каза ли нещо за изтънчения танц пого smile.gif
poli_tw
Точно пък музиката определя хората! (с изключение на тези лепки дето само за да бъдат "яки" пред приятелчетата си, се правят на нещо, което всъщност не са) Но това изобщо не означава, че след като слушаш даден стил, ти е забранено да се виждаш или общуваш с хора, почитатели на друг стил, защото освен музиката на този свят има много други неща, които да са определящи .. и да .. не само чалгата, рапа и пънка са хубавата "музика" .. има толкова по - красива и извисена музика ... например на мен много ми харесват Бах, Моцарт и други композитори от тяхното или следващо поколение .. много хора се срамуват да си признаят увлечението по тази изискана музика, за да не би да си съсипят репутацията .. не мисля, че да си някой побойник, "спечелил" приятелите си само защото тях ги е страх да му се противят .. не .. това не е нормално .. но май навлизам в друга тема .. така че това е в общи линии ..
Svetyl
Култови теми е имало едно време...
Kasiel
Всичко е относително.
sepulturatr
Цитат(melhaer @ Sep 8 2004, 02:45 PM) *
Хора говорите за музика и за интелигентност, сякаш тя е напълно предопределяща...да има няква взаимовръзка, ма не чак толкова голяма.

И ако приказваме, за приятелство или нещо от сорта, музиката има минимално значение..
james-assya
По принцип така е, музиката не определя хората..... донякъде smile.gif Тя определя музикалния им вкус или по точно казано дали имат такъв. smile.gif Така малко е странно някой да се кефи на чалга и я смята за кой знае каква музика, да смята че е кой знае колко интелигентен, но пък има и изключения. И сред метълите има психари дет им е само за дрането. Но като цяло смейте се ако щете съм забелязала че сред метълите по - често се срещат интелигентни и свестни хора отколкото сред феновете на другите музикални течения. smile.gif
Chimera
Цитат(james-assya @ Dec 20 2009, 07:13 PM) *
[...] съм забелязала че сред метълите по - често се срещат интелигентни и свестни хора отколкото сред феновете на другите музикални течения. smile.gif

А имала ли си изобщо някакви контакти с хора от тези "други музикални течения"(говорим за повече от един или двама), или споделяш впечатлението си от наблюдаване отстрани?
PitBull
Имал съм контакти с хора с вкус преобладаващ във всякакви музикални течения (ще ми се да доживея деня, в който понятието "метъл" няма да съществува или поне няма да е с нищо различно от понятието "човек, който слуша метъл") и изобщо не може да се прави класация според мен кои са по-умни от други. Супер дразнещо ми е да се делят компаниите на метъли, рапъри, рейвъри и прочие. Единствено чалгата изостава яко в интелектуално и всякакво отношение, но все пак в нея има твърде малко музикалност в сравнение с всички останали жанрове, за да бъде считан като равностоен жанр музика.
james-assya
Цитат(Chimera @ Dec 20 2009, 07:31 PM) *
Цитат(james-assya @ Dec 20 2009, 07:13 PM) *
[...] съм забелязала че сред метълите по - често се срещат интелигентни и свестни хора отколкото сред феновете на другите музикални течения. smile.gif

А имала ли си изобщо някакви контакти с хора от тези "други музикални течения"(говорим за повече от един или двама), или споделяш впечатлението си от наблюдаване отстрани?

Разбира се, не бих коментирала нещо, с което не съм се сблъсквала лично. Не казвам че сто процента и винаги е така, но пък просто често е така.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.