Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Kataklysm, Graveworm, Mystic CIrcle
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Nikola Bathory
На 15.Х.2004 бях на този концерт, който беше във Виена, в Planet Music – моето любимо местенце там, хехе. Отидох просто от любопитство, почти нищо не знаех за тези групи – бях чувал само една песен на Mystic Circle, на Graveworm имам два албума, а за другите две групи не бях чувал нищо.
Така, ще карам по хронологичен ред. Аз бях сред първите, влезли в залата и си заех моята си позиция – тоест на първия ред. Първи бяха Into Eternity. Оказа се, че са от Канада. Свирят нещо като хеви метъл със доста хардкор и дет метъл елементи. Имат си вокалист, ама двамата китаристи също доста пяха, та общо всъщност са трима вокалисти... Малко множко. Както и да е, групата беше ОК, но нищо особено. Все пак китаристът им направи едно-две добри сола.
После, сред кратка техническа пауза, на сцената излязоха Mystic Circle. Малко се изненадах, като видях, че са само трима. Май преди време бях гредал техни снимки и защо съм запомнил, че са поне петима?! Важното е, че си свиреха добре, те са олд скуул Блек метъл, но не чак в толкова чиста форма, колкото примерно Gorgoroth. Беше много готино, когато всички заедно викахме “God is dead, Satan arrives!!” или пък “Open the Gates to Hell!!!” Въобще, приятна антихристиянска атмосфера, точно както обичам. Mystic Circle ми харесаха доста, въпреки че по принцип аз съм по по-модерните форми на Блек-а.
След нова техническа пауза за настройка на инструментите – това не се ли прави преди концерта?! Сигурно защото са много групи заедно, това трябва да е причината – излязоха Graveworm. За мене те бяха групата на вечерта. Свиреха с много енергия и желание, вокалистът им също беше добре, най-харесвам типичните му Блек писъци, но и дълбокият дет метъл глас също му се отдава. Пианистката им – Сабине, ако не се лъжа – почти през цялото време диво куфееше, не знам как се свири на пиано така, хаха. Но тя се справи, де. Направих един куп снимки, както и едно кратко клипче – малко под 2 минути. Получи се доста добро, сега му се кефя. Малко странно за мен, Graveworm не излязоха с някакъв имидж, бяха си горе-долу нормално облечени. А иначе на снимките, които съм гледал, си поддърржат имидж. Това май е единствената ми критика, защото и това е част от шоуто... А, нямаше да е зле и да бяха свирили малко по-дълго! Но какво да се прави, не те са основната група в това турне. Публиката ги прие добре, аз бях сред най-ентусиазираните на първия ред... Приятно е от сцената вокалистът да те посочи и да кимне одобрително. Преди да слязат от сцената, всички от Graveworm ръкопляскаха на публиката.
Накрая беше хедлайнерът – Kataklysm. Малко преди да почнат, се изнесох по-назад в залата... Не очаквах да ми хареса тази група и се оказах прав. Просто не харесвам този поджанр в метъла, иначе навярно Kataklysm са си добри за него. Става дума за дет метъл, може би има и траш елементи. Трудно ми е да го опиша, може и да греша с определението. Та те си свиреха, снимаха и за ДВД, по-голямата част от публиката ги прие наистина супер добре, останалите като мене бяха по-отзад в залата, предполагам бяхме там предимно Блек феновете. Тогава взех и автограф от басиста на Graveworm, който висеше до бара.
В заключение – добър концерт се получи, не най-добрия, който някога съм виждал, но съм доволен. Сега чакам следващия, който съм си харесал, а той ще е супер – THERION! А като бонус към тях – TRISTANIA
ThrashIsNotDead
Интересно как може да не си слушал и дори даже чувал за Катаклизъм, та те са ебати злодеите ... ranting.gif иначе съжалявам че и аз не съм бил no.gif
alpha prime
Цитат
Интересно как може да не си слушал и дори даже чувал за Катаклизъм, та те са ебати злодеите ...

ah kakwo prestyplenie SPARK headbang[1].gif
Feanor`
Цитат
останалите като мене бяха по-отзад в залата, предполагам бяхме там предимно Блек феновете

Стига бе чOвек Kataklysm пък точно имат голяма доза блек метъл и точно сред тая аудитория имат много фанатични фенове(съдя по себе си)
Мога само да ти завиждам за тоя концерт и Mystic Circle също ги харесвам много само че не са олд-скуул, както ти си мислиш или поне по-новите албуми не са(първите два не съм ги слушал) icon_headbang[1].gif KATAKLYSM icon_headbang[1].gif guitar.gif guitar.gif headbang[1].gif ranting.gif
Lethe
[QUOTE]Сега чакам следващия, който съм си харесал, а той ще е супер – THERION! А като бонус към тях – TRISTANIA

iskam i aaaaz
sad.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.