Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Nightwish и обществото
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
deadsoul
Тъй като напоследък се пораждат все повече съмнения в мен по този въпрос, реших да видя кое мнение ще натежи от всичките...
Sw1tched
И тази тема е за този раздел на форума blink.gif blink.gif
Warrior Of Ice
Moved.

По темата: май натам са тръгнали. Ще ми се да се надявам, че няма да станат втори In Flames, но само времето ще покаже... Видимо опростиха музиката си, направиха я по-лесносмилаема... Поне не са променили стила си в поп. wink.gif
SepulTeraHead
"Незнам и не ме интересува"... те, според мен, винаги са били убер зле. Освен това "Незнам" не се пише слято.

Колкото до In Flames, сравнението не е адекватно, защото те поне едно време бяха метъъъъъъъъъл... И сега не бих ги нарекъл поп, въпреки че доста поосраха музиката си.
Warrior Of Ice
Паралелът, който имах предвид, е по-общ... В смисъл, че и те обезобразиха стила си, за да продават повече.
Svetyl
Ne sa trygnali po toq pyt, kakwo kato sa oprostili muzikata si? Nima towa e priznak za komers??? Spored men ne.
Warrior Of Ice
Прав си. Признак за творческо развитие е. laugh.gif
Svetyl
Aide aide smile.gif Priznak na tworchesko razwitie. Mi da pyk takowa e smile.gif Izbrali sa towa razwitie, nikoi ne moje da gi wini, siguren sym che sledwashtiq album shte e po dobyr ot Once. Warrior towa che ima grupi s milioni fenowe ne gi prawi komersialni... Abe wse edno Nightwish sa si super qka grupa.
Dragon's Bride
Цитат(SepulTeraHead @ Oct 23 2004, 08:25 AM)
Освен това "Незнам" не се пише слято.

za men sa tragnali po toq pat...
i Sep, neznam moje da se pi6e i slqto i ne slqto wub.gif
Warrior Of Ice
Цитат(Svetyl @ Oct 23 2004, 12:35 PM)
Warrior towa che ima grupi s milioni fenowe ne gi prawi komersialni...

И аз винаги това съм казвал... wink.gif За Nightwsih съдя единствено по това, което записват в албумите си.
blood_freak
май по този път са тръгнали, според мен щом почнаха да свирят музика наподобяваща "нео-то"
на мен тази насока в която почнаха да се развиват не ми харесва няма почти нищо общо с стари работи от сорта на "Уишмастър-а"
Svetyl
Dobre de Nightwish sa srawnitelno mlada grupa... edno pregreshenie i weche aide pod noja. Shto ne izchakate sledwashtiq album predi da prawite nqkakwi generalni zakliucheniq?
Warrior Of Ice
Цитат(blood_freak @ Oct 23 2004, 12:59 PM)
май по този път са тръгнали, според мен щом почнаха да свирят музика наподобяваща "нео-то"

Е, това за щастие все още не се е случило... Не вярвам да стигнат чак дотам.
autumn
изобщо не съм съгласен, че музиката е опростена. Само се сетете за внушителната роля на симфоничния оркестър и хора. Опростена е само във вокално отношение.Ако не беше, щеше да е твърде претрупана. И все пак бих предпочел, да небеше така.

Nightwish имат само 3 песни, за които знам, че са комерсиални и това са : Sleeping Sun (za koqto nikoga ne bqh podoziral,predi da nau4ai ot koqto Tuomas ne vednyzh se e otri4al), Where were you last Night(която не е издадена в албума) и....за 3-тата сега не се сещам. Mozhem da priemem, 4e Wish I Had an Angel e dosta po-prosti4ka i lesna za shvastane. И това за цели 6 албума... Моля ви!

Проблемът в Nightwsh се състои в това, че все повече заприличват на нормална метъл група. Последният им албум може вече да се определи като симфоничен power(но не съвсем точно) докато винаги съм се чудел, как да дефинирам предишните. Те изгубиха предишната си уникалност, но комерсиални не са станали, вярвайте ми.

Nightwish отдавна изчерпаха този стил музика, които беше характерен само за тях. Още с 3-тия албум. Това, че Centuty Child беше толкова силен, все още предизвикава у мен удивление. А о нце изобщо, ама никак не е нито слаб, нито комерсиален, просто вече Nightwish ми мязат малко на Rhapsody например, макар че някои може да възрази за сравнението.

Като извод мога да кажа, че Nightwish скоро вече няма да са NIghtwish. Това ли е проблема? Или е по добре да запишат още 3 пъти Wishmaster и Century Child, за да си остант същите? Е тогава вече щяха да са комерсиални.

А на мен ми стига и само един произволно избран техен албум, за да ми бъдат любма група. Така аз че проблеми нямам.И без това понякога се чудя, как е възможно избосто да слушам и друга музика.
autumn
Цитат(Svetyl @ Oct 23 2004, 11:34 AM)
Dobre de Nightwish sa srawnitelno mlada grupa... edno pregreshenie i weche aide pod noja. Shto ne izchakate sledwashtiq album predi da prawite nqkakwi generalni zakliucheniq?

ами да.
оттук нататък те имат много възможности за развитие. Могат да наблегнат на етно елементите и да разкарат симфоничния оркестър.Могат да вкарат и малко по-black мъжки вокали, могат да променят текстовете и да почнат социална тематика например...абе какво искате от Nightwish!? Те показаха вече максимума от себе си и сте продължат да се доказават като класни музиканти, това трябва на всички вече да е ясно.
като че ли са първите, които продължават да свирят, след като са минали vyrha. Те и Хелловеен например можете да ги обвините в комерсиализъм заради албуми като The Dark Ride, ама не го правите нали? И защо?
Не съм запознат със Saxon достатъчно(за съжаление), но до колкото съм чувал, и те в напъните си да превземат САЩ са издали поредица от поп-метал албуми. После всичко е било пак оk, струва ми се. А?
Death_Angel
thumbdown.gif Хора вижте сега Nightwish са си Финландска група не са АМЕРИКАНСКА!По принцип американците са голям комерс ...като например Limp Bizkit ако така се пишеше въобще,та те имат една песен Behind blue eyes,Nightwish пък имат една друга Angels fall first ми слушайте ги и двете и от началото.И имайте на предвит ,че Angels fall first е направена мноооого преди Behind blue eyes.След това слушайте на Nightwish Tutankhamen i na Evanescense Everybodie's fool или нещо такова беше...заслушайте се в края...После надявам се знаете My immortal песента ми слушайте и Away на Nightwish почти еднакви са..ми за сега толкова!Та смея да твърдя че Nightwish не си падат особено комерс. drinks_drunk.gif
Warrior Of Ice
Цитат(Daeth_Angel @ Oct 23 2004, 04:32 PM)
...като например Limp Bizkit ако така се пишеше въобще,та те имат една песен Behind blue eyes,Nightwish пък имат една друга Angels fall first ми слушайте ги и двете и от началото. И имайте на предвит ,че Angels fall first е направена мноооого преди Behind blue eyes

За това си малко в грешка. "Behind Blue Eyes" е песен на The Who, която е написана и изпълнена още преди юнаците от Nightwish да са се родили... Не че откривам особена прилика между двете парчета, като оставим настрана факта, че са акустични... wink.gif

Ако не е твърде глупаво да попитам, каква беше връзката между тези сравнения и комерсиалността? biggrin.gif
SepulTeraHead
Една дума: Daeth!
_SiegfrieD_
Защо ли става така с почти всички известни и всеобщо признати групи?
BTW Nightwish кога са били "по-трудносмилаеми"?
Warrior Of Ice
Цитат(_SiegfrieD_ @ Oct 23 2004, 06:13 PM)
BTW Nightwish кога са били "по-трудносмилаеми"?

В сравнение с последния си албум, бяха... Говорейки единствено в рамките на собственото им творчество. Ясно е, че има много по-сложни групи.
MadMaster
Не мисля, че са се комерсиализирали. Може би, леко с последния си албум си промениха стила, като включиха Лондонския симфоничен окестър в песните си. Е, наистина "Nemo" е леко комерс, но останалите песни от "Once" са си абсолютен "Nightwish"!!!
autumn
Nightwish могат да бъдат много трудно смилаеми, могат и да бъдат лесни, зависи докъде искате да навлезете в нещата. Бас държа че 70 на 100 от хората ги слушат повърхностно, без да си дадат зор да разберат, за какво става дума в песните.
Btw, по ниstо не личи да са станали по-лесни смилаеми с последния си албум. Btw, Oceanborn да не е по-добър в това отношение?

А, и може и да има по-сложни групи, но са малкo. Сега се сещам само за Pink Floyd и Depsh Mode. Btw, и те също са изкарвали слаби албуми.

А Nemo хич не е комерс, проблемът е ,че няма нищо общо с албума.

i sega kato e na kirilica, dano pone nqkoi si dade zora, ei taka ot kumova srama, da pro4ete, kakvo sympisal.
Zdravko Peev
Хмм, аве комерсиализираха се... май... незнам...
Само забележете, пилотния сингъл от Уанс е Немо, който като че ли най-много прилича на "старите" Найтуиш...
СПоред мен групата е в период на преход към комерсиализация... Дано да не стигнат ПРЕКАЛЕНО далеч, че да издадат някой свой Сейнт Енгър...
_SiegfrieD_
Цитат(MadMaster @ Oct 23 2004, 06:19 PM)
Не мисля, че са се комерсиализирали. Може би, леко с последния си албум си промениха стила, като включиха Лондонския симфоничен окестър в песните си. Е, наистина "Nemo" е леко комерс, но останалите песни от "Once" са си абсолютен "Nightwish"!!!

Напоследък това с оркестрите стана като мода.Не забелязвате ли?
Death_Angel
Абе хора много сте бързи.Много пишете тука! blink.gif Така да се върнем на темата Nightwish Ми това дето го писах и давах примери беше за да видите,че до някаква степен ДРУГИТЕ взимат разни работи от Nightwish.А иначе де да знам аз до сега не съм забелязала Nightwish да копират някой и т.н Но ако имате някакъв пример кажете..поне д ане живея в грешка! w00t.gif
autumn
Цитат(Death_Angel @ Oct 23 2004, 06:21 PM)
А иначе де да знам аз до сега не съм забелязала Nightwish  да копират някой и т.н Но ако имате някакъв пример кажете..поне д ане живея в грешка! w00t.gif

Samo mi kazhi grupa. kazhi mi pesen i vednaga ste ti namerq nqkoq, skoqto da q sravni6 i da kazhe6, 4e e "kradena". Za Nightwish sym 4uval,4 esa krali ot Metallica. drinks_drunk.gif Edin priqtel kato go 4u tova, se skysa da se hili i na svoi red, kaza, 4e Nightwish kradat ot Nirvana w00t.gif
tvoite sravneniq s Limp Bizkit i Evenescense ne sa po-razli4ni wink.gif

Цитат
Напоследък това с оркестрите стана като мода.Не забелязвате ли?

mmmda, taka e. Samo deto sa malko grupite, koito go pravqt taka dobre ,kato Nightwish. Sega se sestam samo za Rhapsody i Therion. Metallica kato napraviha S&M da ne bi da be6e nesto veliko?
Твоя смерт
Цитат(Daeth_Angel @ Oct 23 2004, 02:32 PM)
thumbdown.gif Хора вижте сега Nightwish са си Финландска група не са АМЕРИКАНСКА!По принцип американците са голям комерс ...като например Limp Bizkit ако така се пишеше въобще,та те имат една песен Behind blue eyes,Nightwish пък имат една друга Angels fall first ми слушайте ги и двете и от началото.И имайте на предвит ,че Angels fall first е направена мноооого преди Behind blue eyes.След това слушайте на Nightwish Tutankhamen i na Evanescense Everybodie's fool или нещо такова беше...заслушайте се в края...После надявам се знаете My immortal песента ми слушайте и Away на Nightwish почти еднакви са..ми за сега толкова!Та смея да твърдя че Nightwish не си падат особено комерс. drinks_drunk.gif

Чрез това пряко включване от преизподнята на музикалните критици, наказвани като малки за правописа си, успях да придобия представа, че много харесваш син цвят. Стои някак респектиращо за фон на постингите ти. laugh.gif
Твоя смерт
Цитат(Mormegil2 @ Oct 23 2004, 01:31 PM)
И без това понякога се чудя, как е възможно избосто да слушам и друга музика.

С ушите си? laugh.gif laugh.gif
ThrashIsNotDead
liubopitni izkazvaniq....
daeth_angel mi zvuchi nqkak si extravagantno...
i nahakano...
samochuvstvieto e vajna rabota!!! mad.gif
ta po temata :
evanescence kopirat qko ot nightwish v tova spor nqma ... to mai i obratnoto e vqrno ama kakto i da e...
inache temata e za komersialnostta a ne za prilikite na pesnite ....
to i SAD BUT TRUE ne e v orginal na metallica puk pak fenovete i se kefqt na max ....
a i nqmam predstava zashto tolkova shiroko komentirame tiq .... smeshnici, are jivu...
autumn
Цитат(Твоя смерт @ Oct 23 2004, 08:21 PM)
Цитат(Mormegil2 @ Oct 23 2004, 01:31 PM)
И без това понякога се чудя, как е възможно избосто да слушам и друга музика.

С ушите си? laugh.gif laugh.gif

S glavata si
Aide pak da si zhiv i zdrav bye.gif
Твоя смерт
Цитат(Mormegil2 @ Oct 23 2004, 09:14 PM)
Цитат(Твоя смерт @ Oct 23 2004, 08:21 PM)
Цитат(Mormegil2 @ Oct 23 2004, 01:31 PM)
И без това понякога се чудя, как е възможно избосто да слушам и друга музика.

С ушите си? laugh.gif laugh.gif

S glavata si
Aide pak da si zhiv i zdrav bye.gif

Благодарение на почти мантрическото ръкомахане на емотикончето, придружено с дружелюбни пожелания от твоя страна, се радвам на изключително здраве тези дни laugh.gif
blood_freak
Цитат
А иначе де да знам аз до сега не съм забелязала Nightwish да копират някой и т.н Но ако имате някакъв пример кажете..поне д ане живея в грешка! 

аз пък знам Nightwish - Come Cover Me/Wishmaster'00 слушай клавирите в началото и после си пусни Cradle of Filth - From The Cradle To Enslave/From The Cradle To Enslave'99
..не че защитавам Cradle of Filth, но просто да му докажа, че и Nightwish също са копирали wink.gif
alpha prime
Кви па са тия Nightwish
да не беха некви филнандски МЕТЪЛ ВЕЛИЧИЯ
autumn
Kogato kazah tova:
Цитат
Samo mi kazhi grupa. kazhi mi pesen i vednaga ste ti namerq nqkoq, skoqto da q sravni6 i da kazhe6, 4e e "kradena".


imah predvid tova:
Цитат
Nightwish - Come Cover Me/Wishmaster'00 слушай клавирите в началото и после си пусни Cradle of Filth - From The Cradle To Enslave/From The Cradle To Enslave'99

te klavirite i na "Vetrove" na Lili Ivanova mogat da mi zaprili4at, stiga da iskam. Pyk ako ste vyv "Vetrove" izobsto da nqma klaviri.
Твоя смерт
Цитат(Mormegil2 @ Oct 24 2004, 03:30 PM)
stiga da piskam.

Като вокалистката на Найтуиш ли? laugh.gif
InsArtTure
Вижте сега-няма да чета всички поустове-нямам време!

Но знам едно. Найтуиш ми бяха една от най-любимите групи. А когато чух новия албум нещо ме жегна и ми каза-е**си глупоста.

И да музиката е по-проста, отново появилите се напоследък траш рифове като

тъдът-тъдът-тъдът. Абе просто албума е л**но в сравнение с предишните а Найтуиш сега вместо да свират висят в разни студия и се снимат за плакати.

между другото в началото те всички бяха с къси коси и разни шарени дрешки, докато сега са с коси до кръста в едни такива метъл дрешки.

Не знам дали го правят за пари-но едно е сигурно-това което правят не се харесва на никой истински метъл!!!!!!!!!!!!1

Ядосахте ме...
autumn
Ima momenti v koito se ot4aivam ot horata...
e gorniqt post be6e absoliutniqt final na glupstta, koqto mozhe6e da se izlee.
Mi kat ne ti haresvat, ne zna4i, 4e sa komers beeeeeeeeee!

Цитат
Абе просто албума е л**но в сравнение с предишните а Найтуиш сега вместо да свират висят в разни студия и се снимат за плакати


Nightwish zapo4naha nai-dylgoto si turne do sega, koeto ste prodylzhi do kraq na 2005. Utre sym na koncert. Nqmam usestaneto da si prekarvat vremeto v studia. V pro4em, ako tova e tolkova vazhno, samo Tuomas e pusnal dylga kosa za vsi4koto tova vreme.

Цитат
Не знам дали го правят за пари-но едно е сигурно-това което правят не се харесва на никой истински метъл!!!!!!!!!!!!1

Pod "istinski metyl" sebe si li vizira6? Btw, te otkoga svirqt samo na mmetalite? Vsystnost, sega se sestam, 4e dosta hora me ubezhdavaha(a i kato 4eta na Sep izkazvaniqta, vizhdam, 4e tova oste prodylzhava) te ubezhdaha me, 4e Nightwish ne bili metal. I sega kato vkaraha malko tra6ec kakvo....nqmalo da se haresa na metalite. 4e na tqh k'vo im puka dali ste im haresa.
ako im puka6e, stqha da typ4at na edno mqsto vyrhu dobre poznatata teritoiq na uspeha, da prezapisvat Century Child, a ne da izbivat na trash.
I mi pisha da se nalaga da povtarqm edni i systi nesta, ei!

taka ne sym se qdosval ot forumite na mmtv.bg nasam! ranting.gif
autumn
vizhte, ne be razbiraite pogre6no...
"Once" ne e liubimiqt mi album na Nightwish, i az samiqt priznavam,4 e mi iska prikazkata da mozhe6e d aprodylzhi i te da izdavat vse taka albumi kato Wishmaster i Century Child i da ne me nervi, faktyt, 4e se povtarqt s tova....no proumeite...NE MOZHE!!!

edva li nqkoga NW ste izakarat tvorbi, kato 3tiq i 5iq si albumi. Zatova "Once" mozhe da ne e na nivoto im, no albumyt e dostoen.

Samo zabelezhete, 4e dosega nito edin ot vas ne e izkaral argument po temata za komersa, koito da ne sym oboril. Zatova, az ste vi kazha, koe bi moglo da navede na tazi misyl i koe me pritesnqva za bydesteto na grupata:
1) Glasyt na Tarja, koito e dosta oprosten.
2)Dogovoryt s Roadrunner Records.

ina4e ako trqbva s 2 dumi da opi6am promqnata v Nightwish: te stanaha normalna grupa.
Твоя смерт
Цитат(Mormegil2 @ Oct 24 2004, 09:27 PM)
ina4e ako trqbva s 2 dumi da opi6am promqnata v Nightwish: te stanaha normalna grupa.

От гърл банда се превърнаха в уомън такава ли? laugh.gif wink.gif
Beerzebub
Моя Смерт(ь), нищо лично, но като ти чета постовете...
abductor
Аз пък въобще не мога да разбера защо ги слушате тия Nightwish?!? blink.gif
InsArtTure
Ясно, че поустът ми не беше от най-смислените, обаче щот бях мноо ядосан.


Цитат
Mi kat ne ti haresvat, ne zna4i, 4e sa komers beeeeeeeeee!

Ами да съм казвал обратното беееееееееееееее?

Едно е ясно като това че земята се върти-Найтуиш се изложиха и точка.

А ако трябва да говориме по темата-не знам дали го правят за пари повтарям!
_SiegfrieD_
Цитат(abductor @ Oct 25 2004, 08:28 AM)
Аз пък въобще не мога да разбера защо ги слушате тия Nightwish?!? blink.gif

1-во Жена вокалист.Не,че е нещо необичайно,но повечето върли фенове на групата просто не знаят други такива групи.
2-ро Лесно запомняща се и смилаема музика,която се харесва на всеки,който започва да слуша метъл
3-то Интересни и "мистични" за масовия тийнейджър теми,текстове и външен вид.Повечето ги смятат за готик...
4-то Повечето ги слушат=> са "яки"

Не си мислете,че повечето ги слушат заради доброто звучене и музикантски способности...
SepulTeraHead
Никога няма да го забравя този член на фенклуба им който видях в ОЧЗ. Значи отива и вика там на тоя дето продава "Дай ми нещо на Nightwish, че сега съм им в фенклуба нали. Кое най-се продава?".... SOME FAN!!!!!!1
alpha prime
повечето са такива. нали ся е модерно да слушаша найтулф ... опс найтуиш
извинявам се за неточния изказ
Dragon's Bride
Цитат(abductor @ Oct 25 2004, 06:28 AM)
Аз пък въобще не мога да разбера защо ги слушате тия Nightwish?!? blink.gif

и аз ph34r.gif
alpha prime
щот е ноу фешън icon_headbang[1].gif
autumn
4akai te sega malko...
nie za Nightwish li govorim, ili za fenovete im? Qsno e, 4e glupaci ima vsqkakvi. Hi4 ne me u4udva, 4e mnogo hora si gi kupuvat zastoto sa izvestni i iskat da sa kato drugite. Ima gi takiva i nisto 4udno da ne sa malko.
Kogato az proslu6ah Nightwish ost nikoi ne gi izdava6e v Bylgariq. Nikoga ne mi e pukalo, dali horata gi haresvat ili ne. I bez tova sa malko horata, koito uvazhavam.

Therion,

Цитат
Цитат
(abductor @ Oct 25 2004, 06:28 AM)
Аз пък въобще не мога да разбера защо ги слушате тия Nightwish?!?

и аз

az slu6am Nightwish, zastoto sa dobri instrumentalisti, zastoto Tarja e strahotna pevica, zastoto muzikata razoobrazna i unikana(be6e), zastoto tekstovete im sa prosto strahotni i zastoto dqvolda go vzeme tova e edinstvenata muzika, za koqto imam 4uvstvoto,4 ee pisana za men. Tuk ne stava duma za
Цитат
Интересни и "мистични" за масовия тийнейджър теми
kakto tvyrdi Sigi. Malko drugi muzikanti uspqvat da navlqzat tolkova dylboko v psihikata( govorq nai-ve4e za albumi kato Century Child) Nqma druga grupa, moqto da me e vpe4atlila tolkova mnogo i s edin ot tezi elemnti.(a az slu6am mnoogo muzika, haide da ne po4vam pak da izrezhdam...). Kolkoto do mistikata i t.n.: Nightwish se otkazaha ot neq v Once.

Sigi,
Za da tvyrdi6, 4e nai-vazhnoto(a mai i edinstvenoto?) v muzikata na Nightwish e mistikata na tekstovete, zna4i tolkova si se opitala da razbere6. I az moga da iztyrsq sega, 4e haresva6 black metal, zaradi mistikata na pagan-a i satanizma,no ne go pravq, zastoto ako ne s drugo, po ot tezi albumi na Burzum, koito slu6am, ne sym ostanal s vpe4atlenieto, 4e stava duma samo za ednata mistika. Priemi, 4e tekstovete na Nightwish ne zasluzhavat taka da gi klasificira6, bez da si gi razbrala.
Svetyl
Brei wie naprawo gi zabihte tiq Nightwish. Az weche ne gi slusham prosto zashtoto otkrih After Forever i The Dreamside (ne che imat neshto obshto s temata no wse pak za tqh se setih). Obache Once si zaslujawa. Kakwo kato horata imat pari? Kakwo kato muzikata im stana po- "lesnosmilaema". Ebati ponqkoga i takawa muzika e qka.
A za fenowete... w rs fenowe na Nightwish mai nqma... E aide 4-5 choweka da... Masowo se kefqt na Ebanescense i samo mi piskat kato kaja che Amy Lee imitira Tarja... kakto i da e twa ne znam shto go kazah.
Nai wajnoto koeto iskah da kaja w edno izrechenie:
Ne zakleimqwaite Nightiwsh, ne gi zabiwaite w pop janrowete. Te imat kakwo oshte da pokajat i shte go naprawqt!
_SiegfrieD_
Защо намесвате блека във всички теми и не пропускате да ми натяквате,че го слушам?
BTW това го очаквах....
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.