Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Nightwish и обществото
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
SPYBORG
Не знам защо, но все имам усещането, че смяната на Таря с Анет е търговски трик и съвсем скоро ще четем гръмкото заглавие - "Таря се завръща"! Представете си колко народ ще даде париците си за да си купи новия албум с Таря и да даде своята финансова подкрепа, по случай завръщането и! Честно казано и аз ще си го купя и няма да го сваля от тракерите. Това би било паметно събитие в историята на метъла, а също и доста доходоносно за бандата. Даже бих казал, че ще излязат големи тъпаци ако не го направят!
Infidel
Какво е това комерсиалност на група - аз не знам. Знам обаче, че престанах да ги слушам след като Таря напусна групата. Нищо от песните им с новата вокалистка не ми харесва. Имам чувството, че слушам Бритни Спиърс, опитваща се да пее на фона на музиката на ZZTOP. С две думи - пълна боза.
Midnightsun
laugh.gif
Сравнението е много забавно, все бях чела и чувала майтапи с Анет, но такова до сега - не.
RunningWild
Не знам, ако пее така - https://www.youtube.com/watch?v=cjqq7qX6jAo не я искам Таря biggrin.gif
Warrior Of Ice
^ Случва се всекиму. Лошото е, че на Анете й се случва постоянно. wink.gif
RunningWild
Според мен Анетчето в днешни дни си пее много по-добре от преди. В първите й концерти след присъединяването аз бих моогъл да се справя по-добре. Сега, някак си, ги чува по-добре нещата. Гледам аз някакви неща снимани с камера от публиката и й се получава добре. Точно в тоя запис, който по-рано постнах, Анет се справя доста найс (Planet Hell), именно защото хем пее различно от Таря, хем не е толкова лигаво, колкото беше преди.
sharon
^ Тук съм съгласна. С риск да се повторя, разликата в певческия й стил от "Dark Passion Play" до "Imaginaerum" е значителна, което обяснява защо от първия понасям всичко на всичко две песни (едната от която е инструментал), а втория ми е генерално по-слушаем. Напоследък не тя е слабото звено, а по-скоро идеите на Tuomas за това как трябва да звучи групата днес, заради което се навъдиха и донякъде логичните понятия тип "Дисни метъл", "ABBA метъл" и др. След известна борба вече не срещам особени затруднения да слушам "Imaginaerum", но в качеството на проект на Pip Williams, Anette & friends, отколкото под името Nightwish.
Midnightsun
Цитат(RunningWild @ Jul 26 2012, 09:34 AM) *
Не знам, ако пее така - https://www.youtube.com/watch?v=cjqq7qX6jAo не я искам Таря biggrin.gif

Тук проблемът не е само в Таря. Дуетът е ужасен, гласовете не си отиват, артистичното изпълнение никакво го няма и т.н.

Анет сама по себе си не пее толкова лошо, но гласът й е слаб за музиката на Найтуиш. Самите Найтуиш вече не са това, което бяха. Туомас се чуди какво да измисли и като няма кой да го обуздава, се получават хаотични резултати. Но името на Найтуиш продава. Марко си прави изпипана музика с Тарот. Другите също имат разни странични проекти.
sharon
Появиха се разни откъси от саундтрака към филма.
Warrior Of Ice
Тези уж ги бях отебал окончателно, но видях няколко неща в youtube и пак ме хвана яд. Anette явно я е хванало разстройство в Денвър и Nightwish са направили сета с Elyze от Amaranthe и Alissa от The Agonist. Стряскащо е едни момичета, които за пръв път пеят тези парчета, колко по-добре звучат от онази шведска бездарница...

Storytime

Nemo / Over the Hills and Far Away

Wish I had an Angel
sharon
Точно гледах клипчетата снощи. Похвално е, че Tuomas все пак не е отменил концерта, а че двете са по-добри певици няма спор. Държанието на Anette си е чиста проба неколегиалност. Май няма какво да допълня, освен едно пожелание да се разболява по-често... laugh.gif
Svetyl
Кхм, май няма да има повече лайвове с Анет smile.gif
Slash
Цитат(Warrior Of Ice @ Oct 1 2012, 02:49 PM) *
Nightwish са направили сета с Elyze от Amaranthe

За тази ли става въпрос?? Аз съм й фен вече, не знам за вас. wub.gif

Оня Джак Спароу уонъби не му дойде акъла, че без Таря не струва.
Rabe
След като вече са без Анет, това може да подобри музиката им.
Midnightsun
Бай, бай Мини Маус - най-сетне!!!
lodborg
FUCK YEAH!!!!!!!!!! Ще черпя утре!

Сега остава да си спомнят и за какво се ползват инструментите и всичко ще е наред.

Между другото, Floor Jansen ще довърши турнето вместо вреслата. Тайно си се надявам... да се 'земат. (Едит 2: О, със закъснение забелязвам, че това вече го обсъждате в новините.)

Едит: да излезеш и да си четеш текста на "Storytime" от листче = epic win! На старите парчета обаче девойките няма нужда от помагала. Безценно! И пак Alissa се справя страшно добре, предвид че очевидно не е репетирала парчето достатъчно. Клипчетата с Elize са с отвратително качество и не мога да чуя нищо.
Svetyl
http://www.youtube.com/watch?v=tnPShPVVvS0 - Dark Chest of Wonders smile.gif
lodborg
^ Много е лошо качеството. Днес ги прослушвах изпълненията с Floor (особено "Dead to the World") и почти нищо не се чува, обаче просто едвам сдържам еуфорията.

Не, сериозно, ако вземат Floor за постоянно, това ще е suicide.gif suicide.gif suicide.gif suicide.gif

Между другото, част от официалното изявление на тая, дето вече мога да забравя, че е съществувала някога, в блога й:
Цитат
I was never asked if it was ok they used Elise and Alica in the show last night. I don't think it's a good decision they made and I'm sorry for those of you who came to see the whole band but got something else. But I was very ill and this decision wasn't mine.
Svetyl
И все пак й пожелавам да се върне в Alyson Avenue...
abydos
http://www.youtube.com/watch?v=yygk7BGa6fs
sharon
Мда... с такъв глас дори новите песни няма как да не звучат добре. Да не говорим за класиките. happy.gif
Svetyl
УАУ УАУ УАУ УАУ УАУ УАУ
УАААААААААААААААААААУ!
УААААААААААААААААААААААААААААААААААААУ
Enslaved
Цитат(Midnightsun @ Oct 2 2012, 01:15 PM) *
Бай, бай Мини Маус - най-сетне!!!

Силно! laugh.gif
Warrior Of Ice
Запис от целия последен концерт от американското турне на бандата е качен тук.
Svetyl
Ех, дано остане!
Warrior Of Ice
И аз това си казвам. Направо ми се доплака, докато слушах как пее "Ever Dream"...
Rabe
Старите песни ги пее страхотно. Като нищо може да замени Таря, въпреки че не е оперна певица. Песните от последните два албума обаче са и високи. Имам чувството, че с триста зора изпя Storytime в началото. Но определено е много по-добра от Анет и ако остане това ще е в огромен плюс както за групата, така и за феновете.
sharon
Голям купон стана с Tommy, Elize и Alissa накрая, а самите Nightwish звучат в пъти по-убедително и вървежно. Колкото до новите песни, не мога да кажа, че Floor се мъчи с тях - просто има по-друг стил, а и нека не забравяме, че са писани за вокален инвалид, какъвто тя никога не е била. Вземи високите й в "Ever Dream" - не помня да съм чувала дори самата Tarja да ги изпълнява с такава лекота. За оперното пеене можем да спорим, защото го владее. И въобще е една от малкото певици, които изпълняват безпогрешно каквото им се заръча. На прима виста се сещам единствено за нея и Amanda Somerville, от която и се учи на занаят.
Svetyl
Между другото, бидейки не толкова голям фен на Nightwish имам един въпрос. Нали основно Tuomas се занимаваше с композирането на песни? Питам понеже колкото и да искам да остане Флор, не ми се вярва да го направи, ако бъде само певица и не взима главно участие в правенето на песните...
Midnightsun
В повечето случаи - Туомас. smile.gif Марко - тук-там по нещо.
sharon
Той досега не е и работил с певица, която да взима участие в композиционния процес активно, но имайки предвид музиката напоследък, това дори може да му се отрази положително. Floor пишеше почти наравно с Mark и Sander в After Forever.
Svetyl
Ясно. Обаче дали би се съгласил да дели с някого композиторската част? Мен някакси не ми се вярва. Но в крайна сметка, виждайки успеха с Флор, звукозаписната компания може поне някакъв концертен запис да измайстори... Пак ще е нещо.
lodborg
Първо, мерси на Ицо за линка. Страхотен концерт и качеството (най-вече на звука) е доста по-добро от досегашните клипове, които съм гледал. "Nemo" Unplugged беше приятна изненада, получава се много хубаво. Иначе никакви изненади, Floor кърти! Опасенията на Svetyl са съвсем обосновани, тя обича да пише песни, а в Nightwish Tuomas има монопол в това отношение. Не знам какво ще стане, но на мен не ми се слуша още един поп албум, напудрен с излишни оркестрации, дори и да е с Floor.

Няколко думи по коментара на Rabe.

Цитат(Rabe @ Oct 18 2012, 10:17 PM) *
...въпреки че не е оперна певица.

Floor има много разнообразен стил на пеене и наистина не е с толкова изявено класическо влияние колкото Tarja. Но да не забравяме, че все пак и Floor е сопрано. Само от няколко парчета от дискографията на After Forever, която препоръчвам горещо, става очевидно, че е И оперна певица с голям талант.

Цитат(Rabe @ Oct 18 2012, 10:17 PM) *
Песните от последните два албума обаче са и високи.

Нека не се бърка тембъра на тона с височината му. "Storytime" е невероятно ниска песен в куплетите си, а припевът има само няколко по-значими пика. Това, че невероятно пискливият глас на Онази, Чието Име Не Бива Да Се Споменава, прави песента да изглежда по-висока, е отделен въпрос. Истинските предизвикателства (щом заговорихме за височина) са "Ever Dream" и "Ghost Love Score". Които, в интерс на истината, Онази успяваше да вземе (трябва да призная), но резултатът звучеше като кланица за разгонени котки.
Rabe
Цитат(lodborg @ Oct 19 2012, 08:42 PM) *
Нека не се бърка тембъра на тона с височината му. "Storytime" е невероятно ниска песен в куплетите си, а припевът има само няколко по-значими пика. Това, че невероятно пискливият глас на Онази, Чието Име Не Бива Да Се Споменава, прави песента да изглежда по-висока, е отделен въпрос. Истинските предизвикателства (щом заговорихме за височина) са "Ever Dream" и "Ghost Love Score". Които, в интерс на истината, Онази успяваше да вземе (трябва да призная), но резултатът звучеше като кланица за разгонени котки.

Именно. „Storytime” е доста ниска песен и понеже Floor не може да пее в тоналността на Anette, тя скача с една октава отгоре, и така по-лесно изпява тоновете, но пак ми се стори, че е на ръба и на моменти изпука тона. Поне аз така мисля. Поправете ме ако греша.
Warrior Of Ice
Floor не само, че може да пее в тоналността на Anette, ами може да пее и в още няколко октави под и над нейната. wink.gif Просто така е решила да интерпретира парчето, и пак звучи доста по-добре от оригинала.
RunningWild
Е какво се случва сега? Ще стане ли официалната певица Флор или не? Гледам в няколко сайта в момента под графа "текущ вокал" не пише нищо.
sharon
Явно ще оповестят чак догодина, съмнявам се да е преди европейското турне. Което ще си бъде с Floor, кхм.
abydos
Nightwish - "Ghost Love Score" live from Buenos Aires 2012

Съветвам ви да изслушате цялата песен. Кака Флор е уникат.
Warrior Of Ice
Това е по-добро и от оригинала. bowdown.gif Искрено се надявам да я задържат за постоянно.
RunningWild
Яко пее мацката и аз се надявам да я задържат. Атмосферата с нея е супер яка.
Scanspeak
Цитат(Slash @ Oct 1 2012, 07:25 PM) *
Оня Джак Спароу уонъби не му дойде акъла, че без Таря не струва.

Хаха, а си мислех, че само на мен ми прилича на Джак Спароу biggrin.gif

Флоор Янсен не ми пасва на музиката на пирата, някак си, определено дори ми звучи по-ниско и от mezzo-soprano. Пък и е заета с Ревамп. Ако се напаснат според гласа и, може и да излезе доста интересна продукция.
Имам чувството, че се опитват да променят стила си драстично, но не могат да открият новото си "аз". За старият тип музика би трябвало да има богат набор от вокали - Лиза Миделхауве и заместилата я Мануела Кралер са само един пример за такива, но те избраха лекия глас на Анет...
RunningWild
Цитат(Scanspeak @ Jan 24 2013, 12:29 PM) *
...дори ми звучи по-ниско и от mezzo-soprano.

Не съм съгласен....
sharon
Така и не успях да разбера истерията около песента по времето, когато излезе албума, но благодарение на Floor, вчера за пръв път успях да я "усетя" както си трябва. Безкомпромисни вокали. Силно се съмнявам друг да е в състояние да вложи толкова чувство и енергия в парче, което въобще не е писано за него.
lodborg
Floor e неотразима както винаги! Nightwish управляват отново!
Midnightsun
Флор пее красиво. Найтуиш отново станаха каквото се очаква от тях - фантазии, романтика, естетика. Дано имаме късмет да ги видим и у нас.
sharon
И отново блестяща Еver Dream. И Nemo, за щастие не в скучния акустичен аранжимент, който използваха през последното турне. Затова пък флейтата на Troy се вписва добре. Егати, имам чувството, че тези песни никога не са звучали така силно, както с Floor. Резултат:

Warrior Of Ice
Сингъла Elan, ако на някой му се слуша. wink.gif Аз съм с противоречиви впечатления.
lodborg
Пълна скука... Колко осакатено въображение трябва да имаш, за да дадеш на един от най-разнообразните и опитни женски гласове да изпее нещо толкова стандартно и незапомнящо се?
Warrior Of Ice
Скука наистина е точната дума. За Sagan важи същото, макар че там поне има някакъв що-годе запомнящ се мотив. Да затвориш подобен вокален гений в няма и една октава си е престъпление отвсякъде...
Scanspeak
Туомас май се е поизчерпал, Саган не слушах (да не е решил да възпява Карл Саган? ахах), но другата песничка заслужава голям етикет: "Не можахме да измислим нищо иновативно и затова скалъпихме от парчета нещо, че феновете вече се изнервят и ни пада рейтинга"
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.