Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: THERION, Tristania, Trail of Tears
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Nikola Bathory
Концертът се проведе на 6.ХІ.2004 в Planet Music във Виена. Очаквах го с нетърпение, миналото турне на THERION пак ги видях на това място и беше уникално. Този път за съжаление Sarah Jezebel Deva не е със тях, което е голям минус, но за това ще стане дума по-късно.
Имаше доста хора, във всеки случай повече от концерта на Kataklysm, Graveworm, Mystic Circle. Но ако отидеш по-рано, няма проблем да си на първия ред, както и направих. Първи на сцената излязоха Trail Of Tears. Тази група е едно голямо недоразумение. Аз много добре зная, че те по принцип имат един мъжки и един женски вокал и с нетърпение чаках на сцената да излезе и певицата, но такова нещо не се случи. Вместо женски вокал имаше втори мъжки. Колко оригинално! Някакъв брадат юначага, който се опитваше да прави оперно пеене, но само се опитваше. Въобще Trail of Tears бяха много зле. Направо не ми се говори повече за тях.
След това бяха Tristania. Аз им имам всичките албуми и им бях нещо като фен, но World of Glass – последният им албум – доста ме разочарова. Във всеки случай исках да ги видя как са на живо. Е, не са много добре. Всъщност никак не са добре. Първо – имат два мъжки вокала, което си е пълна глупост. Просто трябва да има един вокалист, който да прави и “екстремните” и “чистите” вокали, но те това не го могат . Второ, Tristania си имат пианист, нали? И той е важна част от групата. Само дето него го нямаше тази вечер и всички клавири бяха на плейбек! Трето – повечето женски вокали /Вибеке/ също бяха на плейбек. На моменти тя просто се преструва че пее! Това метъл ли е?! А когато се чуваше нейния глас, се усеща как макар и да е без съмнение красив, е доста крехък и няма мощ в него. Вибеке впечатли с външния си вид /мда, хубава рокля/, но не и с гласа си. Колкото до двамата вокалисти – този “екстремния” някак прилича на фен, който се е качил на сцената, а не на музикант... Tristania изпълниха и 2 нови песни, които ще са в следващия им албум – едната беше доста зле, другата ми хареса много, имаше и класическа китара в нея – този път не на плейбек, ура! Какво да кажа, по време на сета на Tristania се наслушахме на плейбек – пианото, цигулката, поне половината от женските вокали... Калпава работа. За мене тази група доказа, че не я бива за концерти. А би трябвало до сега да са се научили, все пак не са нова група.
След толкова много критики към първите две групи, дойде време за качествената музика! Защото THERION се представиха чудесно, което не би трябвало да е изненада за никого. Те са професионалисти, владеят инструментите си до съвършенство, изпълнени са с енергия и супер добро настроение, което предават на феновете. През цялото време в залата имаше много добра атмосфера, много хубаво беше, когато Крис караше феновете да пеят и дирижираше. Китаристът им Кристиан, който беше на по-малко от два метра от мен, правеше прекрасни сола, въобще той е сред най-добрите. Между две от песните го помолих да ми даде перото си и той ми го подаде. Therion имат много добро сценично присъствие, което наистина те кара да се чувстваш прекрасно и да се наслаждаваш на музиката. Има истински контакт между музикантите и публиката. Обикновено между песните Крис говори на феновете, питаше коя песен искаме да чуем – Sirius B или Lemuria. Май той повече искаше Sirius B, но феновете /аз също/ му викахме да свирят Lemuria. Е, не изпълниха нито една от тези две песни, хаха. Но Крис каза, че ще изпълнят друга балада, а именно Siren of the Woods!! Досега не я бяха свирили на живо, а това е много хубава балада... Както Крис поиска, тези които имаха запалки ги запалиха по време на тази песен, получи се много хубаво.
Относно певците, които THERION са взели със себе си на това турне – три жени и три мъже, като разбира се по един от тях е водещ вокал и стои отпред на сцената, оснаналите са по отзад. Както стана дума, Sarah не е със тях тази година и това е основният минус. Единственият минус, всъщност. Заместничката й беше добре, но няма същата мощ /може и да е заради малкия й опит/, нито е способна да се справи така добре с някои моменти, да кажем в Rise of Sodom and Gomorrah. Пък и освен това й липсва увереност, личи си как за нея метъл обстановката е нещо ново. За Therion перфектната комбинация /дано следващото турне да е така/ би била Sarah заедно със мъжкия вокал от настоящото турне. Защото този човек е просто велик! Такъв мощен глас! И изобщо не е само тенор, той пее хеви метъл сто пъти по-добре от Киске и подобните /нали Киске беше, не бъркам?/, а накрая извади същия глас като на Леми Килмистър, когато направиха кавър на Iron fist. Както го похвали Крис, той е най-добрият хеви метъл вокалист. Само не съм сигурен как се казва... Дали това не е Dan Swano?! Наистина не знам, трябва да проверя. Крис също пя, с неговия агресивен дет метъл глас.
Освен това да добавя, че певиците бяха в стилни дълги рокли, точно както би било в операта. Е, който иска може да иде в Операта в центъра на Виена, но там не свирят THERION и най-много да заспи човек. Доста снимки имам, но няма как да ги видите сега, тук от Австрия имам проблеми с FTP достъпа.
THERION свириха два часа, изпълниха доста песни, не мога да дам пълен списък, ето какво със сигурност имаше:
Into Remembrance /само тази от старите/
The Crowning Of Atlantis /на тази песен направих клипче със апарата/
Wine of Alugah /и на тази песен имам кратко клипче/
Rise of Sodom and Gomorrah
Seven Secrets of the Sphinx
Ginungagap
Asgard
Schwarzalbenheim
To Mega Therion
Cults of the Shadow
The Siren if the Woods
Typhon
Uthark Runa
The Khlysti Evangelist
Iron fist (Motorhead cover)
giggle
Цитат(Nikola Bathory @ Nov 8 2004, 08:28 AM)
След това бяха Tristania. Аз им имам всичките албуми и им бях нещо като фен, но World of Glass – последният им албум – доста ме разочарова. Във всеки случай исках да ги видя как са на живо. Е, не са много добре. Всъщност никак не са добре
--------------------
Защото THERION се представиха чудесно, което не би трябвало да е изненада за никого. Wine of Alugah /и на тази песен имам кратко клипче/
Rise of Sodom and Gomorrah

To Mega Therion
The Siren if the Woods
Typhon

therion.... wub.gif osobeno tezi pesni
Mnogo jalko za Tristania naistina....vse pak sa mi edni ot liubimite......a world of glass men mi haresa puk...
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.