Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Филми
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92
Ulair
^Всъщност обобщавах мненията по-горе и изказах накратко ,какво мисля и аз за споменатите филми smile.gif

Едит:А иначе ,за пародията на 300 ,бих казал ,че е наистина доста слаб филм - да ,имаше някои остроумни и забавни моменти ,но това така и не можа да ме впечатли ,дори и минимално . Филми от този вид просто потвърждават
мнението ми ,колко посредствени и комерсиални са сценариите в днешно време. dry.gif
Е, има поне една утеха за Meet the Spartans - поне беше кратък! who-let-rip-smiley.png
COTU
Цитат(Gelu @ Feb 13 2008, 04:29 PM) *
За мен 300 е жалък филм, който само мели мозъците. Некви чудовища, таласъми, гиганти - се едно гледам Властелина.

whistle.gif
Ставаше въпрос за този коментар happy.gif
Rodd1ck



American Beauty

Тоя филм ме остави със супер смесени впечатления. Отнесъл е 5 Оскара, включително за филм, режисура, главна роля и сценарий. Поне за мен заслужената е за главна мъжка роля, а именно на Кевин Спейси. Много ми хареса как се справя и показва един американец, претърпяващ някаква криза на възрастта и въобще положението, което е достигнал в живота. Като се имат предвидат високите оценки, отличията очаквах нещо видимо по-сериозно, а филмът прелива постоянно от полюса на семейна тийн комедия до драматичен филм за живота. Като цяло мога да го определя като един вид черна комедия. Някои моменти ми идваха доста дразнещи, а доста - нелогични, което е по-скоро породено от слабата игра на останалите. Съпругата - изключително дразнеща, съученичката на дъщерята - просто допълваше комедийната част от филма, както и малкия откачен съсед със сериозния си поглед.. Може би и това е била целта, да се погледне леко пародийно и чрез такива образи да се запълни тази атмосфера..
Все пак накрая си заслужава и след като свърши филма оставаш с впечатление, че си гледал нещо хубаво.
ludspamer
Цитат(COTU @ Feb 14 2008, 12:05 AM) *
Единствените компютърни неща в 300 са:
- пейзажите (придава изключително добра атмосфера, която супер добре съответства на сюжета и идеята на филма)
- момента в битките (забавяне - забързване - без този ефект едва ли щеше да се постигне задъхващият ефект, който зрителя изпитва докато гледа филма, изключително на място добавка според мен)
- "чудовищата" (винаги в света е имало хора, които не са били като всички останали и Ксеркс - поради големите си владения е имало минимален шанс да не разполага с няколко такива, и естествено, че ако са били силни, издържливи, или изобщо малко или много превъзхождащи обикновения човек, че ще се възползва от тях, просто не е било... хммм, "хуманно" режисьора да вкарва във филма такива хора с проблеми, затова са ползвали компютър)

Това за забавянето не мисля, че е кой знае какъв недъг. В ужасно много филми има забавяне/забързване, най-вече екшъни.А чудовищата ги споменах вече... пейзажа-да, но би би изглеждало доста глупаво ако се биеха на открито печащо слънце.
COTU
За забавянето - забързването - ами точно защото го има в много филми би трябвало да сочи, че е добър ефект. Аз не говоря, че е нещо уникално само в този филм rolleyes.gif
wqwrrr
Вчера изгледах "Control" на Anton Corbijn. Филм за историята на Иън Къртис и групата Joy Division. И филм за още много по-важни неща, филм изпълнен с чувство и емоция, след като го изгледах дълго време стоях като почти изтръпнал и размишлявах над смисъла и посланието му. Много красиво са пресъздадени всички образи, Сал Райли прави невероятно убедително превъплъщението си, а музиката е толкова красива и в тон с действието, че буквално изтръпваш.
Не вярвах, че съвременен филм, че дори лишен от изразното средство на цвета, може да бъде толкова въздействащ и вдъхновяващ.
Цяла нощ след това си слушах Джой Дивижън и си спомнях емоциите, които провокира в мен тази лента. Горещо го препоръчвам на всички, наистина има какво да каже.
RazorJack
Цитат(COTU @ Feb 13 2008, 10:05 PM) *
Единствените компютърни неща в 300 са:
- пейзажите (придава изключително добра атмосфера, която супер добре съответства на сюжета и идеята на филма)
- момента в битките (забавяне - забързване - без този ефект едва ли щеше да се постигне задъхващият ефект, който зрителя изпитва докато гледа филма, изключително на място добавка според мен)
- "чудовищата" (винаги в света е имало хора, които не са били като всички останали и Ксеркс - поради големите си владения е имало минимален шанс да не разполага с няколко такива, и естествено, че ако са били силни, издържливи, или изобщо малко или много превъзхождащи обикновения човек, че ще се възползва от тях, просто не е било... хммм, "хуманно" режисьора да вкарва във филма такива хора с проблеми, затова са ползвали компютър)

че то остана ли друго дето да не е компютърно?
според мен пейзажите са адски безвкусно направени и придават нискобюджетна атмосфера. за съжаление натам вървят нещата все повече неща да се правят на компютър щото е по-бързо и по-евтино и могат да направят абсолютно каквото си искат.
Aglarana
^ Съгласявам се - тези ефекти правят всичко ужасно изкуствено и нереално - чудиш се дали си си пуснал филм с бюджет за милиони долари или някаква некачествена компютърна игра.
ludspamer
Каква компютърна игра ви гони?Актиорите са си напълно реални, както оръжията и т.н.
Aglarana
...кое т.н? Остана ли нещо друго реално happy.gif
ludspamer
Сградите например не изглеждаха сякаш са на компютър.Освен това става дума за епична битkа, нещо реално и старинно.Което за мен е яко bowdown.gif
lodborg
На мен визията на 300 ме впечатли убийствено много. Фентъзи е, красива е, като нарисувана е. Изобщо все едно се потопих в друг свят заради декорите - последното нещо, което им трябва на тези филми, е да изглеждат реално. Пък и страшно новаторски елемент, за това уважавам филма много.
Beerzebub
Твърде много разсъждавате според мен. "300" си е приказка във всеки един детайл, от началото до края. Дори пейзажите са правени така, че да подсилят това усещане.
Warrior Of Ice
Венци каза нещата много добре. Какво ми пука каква част от филма е заснета реално и каква е компютърно създадена? Харесва ли ми това, което виждам? Харесва ми. Останалото няма значение.
stage
^

biggrin.gif

Rendition http://imdb.com/title/tt0804522/ - страхотен филм. много добра актъорска игра и страхотен сюжет. Малко про-американско ориентиран, но пък за сметка на това, сценария и развоя на историята компенсират. Като цяло, си струва губенето на време happy.gif
Aglarana
При мен е точно обратното - този новаторски елемент хич не ми харесва. Филмът ми изглежда на моменти ужасно безинтересен, а ефектите още повече омазват положението. Надявам се да не бъдат прекалено много последователните на такъв тип кино екранизации.
ludspamer
^^
Цитат(stage)
Шъ изядеш тояжката

Сам си го каза много добре tongue.gif
RazorJack
gabriel сравнително ми хареса smile.gif бе не е нещо особено ама успя да ме задържи да го изгледам целия.

макар че тези наивни контрасти добро-лошо, бяло-черно не ми се нравят особено
MadHatter
Ти шегуваш ли се? Това беше катастрофално, аз не спирам филми, но този не го издържах повече от 15 минути. suicide.gif
Gelu
Не казах, че Властелина е лош филм, макар че ако не сте забелязали има един ГОЛЯМ гаф в третата част - един конник с маратонка Nike laugh.gif Просто очаквах от 300 филм приличащ на "Гладиатор" например, а не фентъзи. И тея 10 000 Безсмъртни не трябваше да са таласъми. А каквито са наистина - добре обучени воини. dry.gif
SepulTeraHead
Колкото до Aglarana и 300 - не знам кой очаква въобще от жена да се накефи на филм, който е час и половина кютек и нищо друго. Примерно мен ме зарадва доволно laugh.gif

Властелинът е супер заспал.
Aglarana
^ tongue.gif
В интерес на истината харесвам много исторически/екшън/военни филми. 300 просто не ми се вписва в представата за хубав такъв, това е всичко.
SepulTeraHead
Не говоря за "исторически/екшън/военни" а за час и половина безсмислен самоцелен кютек като 300 и Mortal Kombat примерно icon_headbang[1].gif
Aglarana
^На 300 това само му беше хубавото - какво друго може да ми хареса? Борба с анимирано чудовище или гола девойка? Изгледах го единствено заради битката. Но ми писна да говоря за този филм - мисля тези дни да се разходя до Синеплекса или Мола за Джони Деп happy.gif
sharon
^И на мен не ми допадна особено. Може би защото не очаквах въпросния "самоцелен кютек". А и това не е филм, заради който бих изгубила време покрай повторно гледане. dry.gif
Distant Sun
Planet Earth - уникална документална поредица! wub.gif
ManOwaRadO
Вчера гледах Рамбо 4 и се изкефих. Доволна порция пукотевица и кланье. Иначе сюжета - банален и безинтересен, ама кво ти дреме. И за "Номад" мога да кажа обще взето същото.
Wintersunset
Снощи гледах... Bridge to Terabithia .
Изключително красиво филмче.
Очаквах да е нещо коренно различно, някаква фентъзи приказка или нещо такова... много приятно ме изненада. Имаше много смисъл в него, не предполагах, че толкова ще ми хареса. 9/10 happy.gif
Ataegina
Цитат(ZawHeR @ Feb 13 2008, 02:38 PM) *
Да попитам аз тук има ли фенове на класическото кино? И на европейското? Фелини, Тарковски, Капра, а у?

yinyang.gif

На Фелини най-запомнен от мен филм определено си остава "Казанова". Сценографията е убийствено красива. Играта на високочелия Доналд Съдърланд, перверзното звучене на италианският, невероятната музика и като цяло шантавостта, с която е пресъздадена историята ме оставиха в някакво нездраво психическо състояние, след като го изгледах.
Така и не успях да си намеря саундтрака.
Сатирикон не си го спомням много добре, защото заспах на него. Други филми на Фелини не съм гледала - не успях да ги изтегля.

Друг любимец, който пак те мята право между чинелите на оркестъра ми е Тарковски. При това само заради "Зеркало".
Другите му филми, които изгледах пак бяха впечатляващи, но лудостта от този май никога няма да я забравя. Неговият "Соларис" така и не го изгледах - премного тегав ми се стори.
sharon
Тарковски... wub.gif bowdown.gif
Един от личните ми фаворити, разбирам еуфорията ти. "Зеркало" беше изпипан отвсякъде, относно "Соларис" - доста добре си е представил всичко, вярно, че историята не е от най-лесно смилаемите, но според мен човекът се е сравил повече от добре. Отнесени спрямо времето, в което са правени, филмите му са направо революционни. Иначе ключов за мен си остава "Сталкер", перлата в короната. И до ден днешен не проумявам как ТОВА може да съществува, но пък гениалните неща до голяма степен си остават неразгадаеми.
Warrior Of Ice
Цитат(Ataegina @ Feb 15 2008, 07:26 PM) *
Друг любимец, който пак те мята право между чинелите на оркестъра ми е Тарковски. При това само заради "Зеркало".
Другите му филми, които изгледах пак бяха впечатляващи, но лудостта от този май никога няма да я забравя. Неговият "Соларис" така и не го изгледах - премного тегав ми се стори.

Нещата на Тарковски по принцип са съзерцателни и философски, в това е и геният му. "Солярис" е един от великите филми на миналия век; в сравнение с него версията на Содерберг е просто смешна.
onnellinen
Цитат(SepulTeraHead @ Feb 15 2008, 10:18 AM) *
Колкото до Aglarana и 300 - не знам кой очаква въобще от жена да се накефи на филм, който е час и половина кютек и нищо друго. Примерно мен ме зарадва доволно laugh.gif

Властелинът е супер заспал.

Властелинът си е суперфилмче, само да не беше по книга. И кой те излъга, че жените дрън-дрън? Боят в 300 не беше самоцелен... или поне целта му беше малко по-смислена. Едно е да гледаш такива 'исторически' филми, а друго е да гледаш американски екшън за двойка страхотни ченгета, които борят световната конспирация, като преследват свитата на някакъв страшен наркобос или шефовете на арабска терористична организация - малоумно е. И се нарича пропаганда. Или промиване на мозъци.

Повечето американски филми са тъпи, защото:
1. са тийн-комедийки, в които очилатата, интелигентна и мила брюнетка от девета глуха накрая натрива носа на русата, надута и малоумна кралица на бала точно на въпросния бал
2. са екшъни като гореспоменатите
3. са ужаси, които нямат капчица смисъл, но има адски много кръв и накълцани тела в тях
4. са пародии на нещо друго, поради липса на талант и нови идеи

Цитат(Distant Sun @ Feb 15 2008, 12:55 PM) *
Planet Earth - уникална документална поредица! wub.gif

Документални филми не харесвам. Не е естествено това, което се вижда на екрана (защото, за да го видиш, е инсталирано доволно количество техника за снимане сред 'дивата' природа), нито са истински динозаврите, които виждаш, или пък Големият взрив. Докарват го от ефекти, а изкарват всичко, все едно са били свидетели.
Aglarana
Цитат(onnellinen @ Feb 15 2008, 09:48 PM) *
Не е естествено това, което се вижда на екрана (защото, за да го видиш, е инсталирано доволно количество техника за снимане сред 'дивата' природа), нито са истински динозаврите, които виждаш, или пък Големият взрив. Докарват го от ефекти, а изкарват всичко, все едно са били свидетели.

Разбира се, че няма по какъв друг начин да направят динозаври, освен чрез техника. И по-добре, че въобще са се сетили - би било наистина жалко човек да тъне в неведение и недоумение за нещата, които са се случвали преди много години!
sgoh
Цитат(onnellinen @ Feb 15 2008, 09:48 PM) *
друго е да гледаш американски екшън за двойка страхотни ченгета, които борят световната конспирация, като преследват свитата на някакъв страшен наркобос или шефовете на арабска терористична организация

Наистина си е друго.
John McClane ownz U
onnellinen
Цитат(Aglarana @ Feb 15 2008, 09:54 PM) *
Цитат(onnellinen @ Feb 15 2008, 09:48 PM) *
Не е естествено това, което се вижда на екрана (защото, за да го видиш, е инсталирано доволно количество техника за снимане сред 'дивата' природа), нито са истински динозаврите, които виждаш, или пък Големият взрив. Докарват го от ефекти, а изкарват всичко, все едно са били свидетели.

Разбира се, че няма по какъв друг начин да направят динозаври, освен чрез техника. И по-добре, че въобще са се сетили - би било наистина жалко човек да тъне в неведение и недоумение за нещата, които са се случвали преди много години!

А откъде са сигурни, че брахиозавърът е бил със сива кожа? Или кафява, какъвто беше в Джурасик парк. Та това ми беше мисълта - такива невидени и нечути... Общо взето науката не ни предлага нещо различно от (да намеся пак) религията:) Всичко е само предположения.
Колкото до неведението - сигурно е комплексиращо да виждаш кост, която е по-дълга от ръста ти smile.gif Вече ми се струва, че т.нар. 'учени' са мазохисти - виждат, че не стигат доникъде, ама продължават упорито да 'изследват'
Aggressive Perfector
GHOST IN THE SHELL 2: INNOCENCE
!!!
Aglarana
^^От изследванията, разкопките и т.н., в които се влагат много пари и работна ръка. Не съм съгласна със сравнението на науката и религията. В първата се борави с доказателства, научни факти, докато във втората има просто предположения и граничи с мита. Надали изобретяването на компютъра или телефона за теб е просто нещо, което не се знае дали се е случило, нали така? wink.gif
Археологията е много интересна наука и има достатъчно важен принос за всички нас, за да не бъде омаловажавана.

Забравих да кажа, че преди 2-3 дена гледах аниме ( happy.gif ) - Vampire Hunter.
zelatorr
ТЕЛЕПОРТ!
onnellinen
Цитат(Aglarana @ Feb 16 2008, 09:07 AM) *
^^От изследванията, разкопките и т.н., в които се влагат много пари и работна ръка. Не съм съгласна със сравнението на науката и религията. В първата се борави с доказателства, научни факти, докато във втората има просто предположения и граничи с мита. Надали изобретяването на компютъра или телефона за теб е просто нещо, което не се знае дали се е случило, нали така? wink.gif
Археологията е много интересна наука и има достатъчно важен принос за всички нас, за да не бъде омаловажавана.

Забравих да кажа, че преди 2-3 дена гледах аниме ( happy.gif ) - Vampire Hunter.

Компютърът е изобретен, когато дядо ти е бил дете. Не е толкова далеч. Обаче динозаврите са измрели преди 60 милиона години. Освен купчина кости, няма от какво друго да се черпи информация. ДНК не е запазена или е толкова накъсана, че дори да се разчете от-до, няма как да разберем функциите на половината белтъци в тялото му.
Ако не знаеш, религията не почива върху предположения, а е вяра в истинноста на това или онова. Докато науката е сбор от предположения, които в училище ти преподават за чиста монета - принципът е абсолютно еднакъв. Ако имаш 15 химични елементи и съединения в едно пространство, можеш да съставиш формули за взаимодействие, но те са само предположение кое с кое ще се върже (примерно).
Разкопките предлагат много останки. Когато се съберат достатъчно остатъци, се правят някакви 'логични' изводи кое как е било и се изнасят като абсолютна истина.
Всяка наука, при която има школи и течения, има само едно сигурно нещо в себе си и това са принципите, според които се работи с материята и обектите на изследване.
Ако пак недоволстваш, пиши ми ЛС smile.gif

^Бива ли го? Едит - блах, с оная овца е, дето играе Самър в ОС. Това е най-лошата актриса, която съм виждала.
Aglarana
Ами естествено, че информацията се черпи точно от тази "купчина кости". И е възможно най-достоверна. Какво очакваш? Има максимално истина. В нито един документален филм на тази тематика не се опитват да те убедят в абсолютността на нещата. Толкова си и гледала значи.
Разбиранията ти за религия ми се струват объркани. Точно всяка религия почива на предположения. Това, че е основана на базата на вяра, по никакъв начин на противоречи на казаното от мен.
Надолу нещата, които споменаваш, нямат нищо общо със засегната тема. На ЛС нямам какво да ти казвам - затова са създадени самите теми тук в подфорумите.
ZawHeR
Родик - хубаво си направил като си гледал 8 1/2. Щом не си го разбрал тогава - гледай го пак сега.
В общи линии на Бергман, Фелини, Вендерс, Тарковски и т.н. филми не се препоръчват. Те се гледат. Поне аз така правя. Самото име достатъчно говори, за да не търсиш информация за филма.

По принцип ако трябва да говорим за тези 4-ма режисьори, започни с:
Вендерс - "Paris, Texas", "Buena Vista Social Club", "Der Himmel über Berlin"
Фелини - "La Dolce Vita", "Casanova di Federico Fellini", "Amarcord", "8 1/2"
Бергман - "Fanny och Alexander", "Viskningar och rop", "Persona"
Тарковски - "Stalker", "Nostalghia", "Offret", "Solyaris"

Написал съм ти оригиналните им имена, така най-лесно ще ги търсиш. В интернет можеш да намериш английските им имена, ако имаш нужда.

По натам ще говорим за Триер, Бертолучи, Къртис (с унгарски произход, направил култовия "Казабланка" от '42 с Богард и Бергман, Ингрид, а не Ингмар), та ако щеш и Кустурица smile.gif


Приятно гледане!

yinyang.gif
Distant Sun
Цитат(onnellinen @ Feb 15 2008, 09:48 PM) *
Документални филми не харесвам. Не е естествено това, което се вижда на екрана (защото, за да го видиш, е инсталирано доволно количество техника за снимане сред 'дивата' природа), нито са истински динозаврите, които виждаш, или пък Големият взрив. Докарват го от ефекти, а изкарват всичко, все едно са били свидетели.

Ами съгласна съм за филмите за космоса и динозаврите, но специално за тази поредица Planet Earth - просто по уникален начин е снимана природата сега! - т.е. не е за динозаври и т.н. Даже след всеки епизод си дават и как са снимали местата и животните. Главно показват застрашени от изчезване видове, но също така и често срещани (Гну и пингвини примерно), но най-красивото във всеки епизод е въздушните снимки (на планини, реки и т.н.), а и подводните са интересни. smile.gif С две думи, струва ми се, че заради постера си подценила филма и ти препоръчвам първо да го гледаш. rolleyes.gif

Та по темата:
Jumper и Awake - и двата ми харесаха. "Телепорт" (както винаги превода е no comment) е по-лекичък, но доста идеен, а "Awake" е малко по-тежък, но идеята е оригинална, чак те кара да се замислиш. cool.gif
RazorJack
хехе анимационния Beowulf кефи сравнително. Достатъчно брутален и с яки ефекти.

ама прекалено героичен са го направили баси, въобще не са го представили като човек тоя ами като някъф полу бог / полу хвалипръцко laugh.gif Оригиналния филм с Кристоф Ламбер доста по ме кефи. А и игралния вариант за Грендал е някъф по правдоподобен, а тука до средата историята е същата ама после са почнали яки измишльотини ...
_TNT_
Снощи гледах "Primer". Очаквах повече. Падам си по филми, които те карат да си размърдаш мозъка, но този беше прекалено фрагментарен, на места ми беше доста скучен.

Днес реших да започна да се образовам с филми на Ingmar Bergman. "Skammen" - тежичък беше, но много добър. За мен гражданската война е едно от най-ужасните неща и този филм я илюстрира от погледа на невинните й жертви. Разруха по всички фронтове...
Ulair
^^Писах по-нагоре за него. Ама хич не ме впечатли. От началото до края ми приличаше на интро към някаква
компютърна игра dry.gif Историята беше адски слабо издържана т.е . като типична анимация и ,честно казано
''чудесните и реалистични'' спец. ефекти не можаха да го спасят. Давам му най-много 4 по десетобалната...
Предпочитам ''Beowulf and Grendel'' ,играта там е добра , филма е с отлична визия ,добре издържана история и т.н. Най-добре го изгледайте и преценете ! rolleyes.gif
Mort
Беоулф е направен единствено с целта да забавлява, основната му версия е направена, за да се гледа в 3D кина (би било интересно да го видим и в родния IMAX), така че водете си изводите. Няма смисъл да се търси някаква сериозна и задълбочена сюжетна линия.
Revenant
аз се забавлявах с Warlords и Джет Ли
Warrior Of Ice
"Рамбо 4" ми допадна доста. Напълно в духа на поредицата е - динамичен, директен и кървав. Нивото на натурализъм е доста високо, което определено радва. Единствено ми се щеше да бе малко по-продължителен...
onnellinen
^Мислех, че смисленото винаги те е влечало повече от 'хляба и зрелищата'.
Warrior Of Ice
Едното не пречи на другото. smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.