Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Филми
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92
Warrior Of Ice
"Черният рицар" и "Мементо" нямат нищо общо като филми, та да ги сравняваме. wink.gif
ludspamer
Бе на фона на предишния Батман и Робин, Черния Рицар си е направо култ happy.gif
lodborg
"Батман и Робин" не е предишният Батман.
Braindead
Мнението ми си го казах на кого ли не, не се и промени при все голямата ми обич към Крисчън Бейл и Batman Begins... сюжетът наистина ми дойде хаотичен. Падам си по трилъри с по-оплетен сюжет, но този не е такъв по интригуващ начин. Много неприятно и лицемерно се издигна този филм на първо място не знам си къде, всичко заради трагичния край на живота на Хийт Леджър. Ролята му, измерено в класи, е няколко степени под тази на Джак Никълсън в прекрасния филм на Тим Бъртън, но и в крайна сметка няма как да е иначе.

Аз ли очаквах хубаво продължение на един от любимите си филми, какво стана, ама нещо хич не си паснахме с тоя Рицар...
sgoh
На мене ми е трудно да очаквам каквото и да било след онова недоразумение наречено "Батман започва" suicide.gif


А феновете на "Кръстника" сигурно си режат вените вече. Техният любимец станал трети. laugh.gif
Crafter
Гледах Кунг Фу Панда преди ден. Братовчедка ми остана повече от доволна, а и на мен ми се стори доста приятен детски филм. Дори хуморът ми допадна.

За сметка на това не мога да разбера защо от стотици години децата се възпитават в почти едни и същи ценности, които по съществото си са доста изкуствени. Трябва им една ревизия...
nobody
Предпочитам си стария Батман на Бъртън, институция, аз с него съм отраснал. Това приземяване, очовечаване, натъпкан сюжет ми дойдеха в повече и като излязох от салона преди време дори бях разочарован.
Wanted въобще не ми хареса, един беззъб екшън, прекалено плосък, че направо тъп.

Иначе последно:



И въпреки цялата му странност и вглъбеност ми хареса доста.
Braindead
Бергман е гений, било то по доста странен начин. bowdown.gif
Arq
Вчера гледах "Цветът на Магията" по Тери Пратчет... Много ми хареса макар и да е малко първобитен. Най-много ми хареса Йоркшира на Лорд Ветинари... гагага
Някой знае ли къде мога да си изнамеря и "The Light Fantastic"??
sharon
Разговор с lodborg ме подсети за "Red Cliff", който гледах съвсем наскоро. Поредната перла в азиатското кино е най-малкото, което ми хрумва в момента. bowdown.gif Има доста исторически препратки, като същевременно е базиран на няколкото известни истории за периода на Трите кралства. Продукцията е супер мащабна, отклонения от сюжета и пълнежи просто няма, всичко е издържано в любимия ми азиатски филмов маниер. Бойните сцени са изпипани много подробно и по доста нехарактерен начин, което ме впечатли още повече. Присъствието на някои от любимите ми актоьори от Изтока и режисьорските умения на John Woo са си константен плюс, да не говорим, че чакам това вече повече от година, заслужаваше си!
Lanfear
Вчера бях на кино да гледам прословутия Черен Рицар. На мен супер много ми хареса и е показателно, че бях залепнала за седалката и изобщо не усетих как са минали над 2 часа! Беше ми много интересно и на моменти зяпах с отворена уста хаха! Точно като малко дете се чувствах - припомних си преди когато гледах предишните Батман(и) как съм се кефила искрено. Този път също не останах разочарована и чак ми стана гадно, че нямаше хепи енд.
Страхотна игра на Крисчън Бейл, а Хийт не се коментира - много си го обичам! Супер лудница направи с тази си роля!
Сюжетът си ми хареса, а ефектите бяха култ. Изобщо нямам никакви забележки към филма и съм супер доволна, че го гледах на кино. Ако нямате намерение да идете на кино за Батман, по-добре изобщо не го и гледайте.
10/10

Ханкок - Започна добре, леко като пародия на филмите за супер герои. Има яки лафове, има кретенизъм и веселба но края ме застреля в десятката - беше доста "CHEESY". Не мога да се оплача обаче! Не ми беше скучно в нито един момент а Уил Смит и Чарлийз Терон ми харесаха също (особено Чарлийз wub.gif) .
8/10
bittersweet
Aз гледах meet dave и останах със смесени чувства не разбрах дали ми хареса или не unsure.gif
Mа май клонеше към нехаресване smile.gif
Ta' Zhal
Да ви се похваля- тази нощ на един купон си направихме юбертъп филм маратон. В следствие на което мога да ви дам списък с три филма, които НЕ трябва да гледате(ама НИКОГА):

- Pathology - Малоумие. Става дума за екип извратени медици, които си имат нещо като игра. Едни убиват рандом човек, после другите в моргата се опитват да разгадаят как е убит. Знам, като го разказвам, може да ви се стори, че може да бъде интересно. НЕ Е. Реализацията е дебилна. Като казвам "извратени" медици, това означава и некрофили; филмът има доста секс сцени на фона на разчленяване на трупове. Ако ви се гледа нещо без ясна логическа връзка, сюжет (целият филм прилича на изрязани, нямащи много общо помежду си сцени от порнофилми на ужасите) и идея- заповядайте.

- Poltergeist- Старичък е, 1982. Трилогия е, но само първата част ми беше достатъчна. Нещо средно между Телетъбис(яките ефекти и адекватността на актьорите са взети оттам) и онези яки "страшни" детски, които моите набори, предполагам, също са гледали по Fox Kids по BTV, като са били 4 клас(идеята на филма е взета оттам). Най- смешният филм, който някога съм гледал.

- Prom Night- Петокласен хорър/ трилър. Всъщност жанрът трябва да е трагедия. Хм, имаме група лигави тийнчета- тузарчета- абитуриентчета, както и извратен маниак, който ги избива с нож. Всички елементи на "якия" хорър са налице: пичът избива 85493 човека в един скъп хотел, преди всички да се усетят, има "напрегнати" моменти на гоненица, многократно зверско ръгане на труп с нож, което не води до наличие на кръв(психопатът си ходи с риза тип "новият Ариел", няма кръв по жертвите с прерязани гърла и т.н.), когато полицията се усеща, не може да се свърже с преследваната мацка. Освен това няма мотив, няма сюжет, няма актьорска игра.
Twilightfall
... И какъв е изводът... ? -> гледайте - Lanny Barbie goes hardcore - afro.gif
nobody
Цитат(Ta' Zhal @ Aug 10 2008, 02:06 PM) *
- Pathology - Малоумие. Става дума за екип извратени медици, които си имат нещо като игра. Едни убиват рандом човек, после другите в моргата се опитват да разгадаят как е убит. Знам, като го разказвам, може да ви се стори, че може да бъде интересно. НЕ Е. Реализацията е дебилна. Като казвам "извратени" медици, това означава и некрофили; филмът има доста секс сцени на фона на разчленяване на трупове. Ако ви се гледа нещо без ясна логическа връзка, сюжет (целият филм прилича на изрязани, нямащи много общо помежду си сцени от порнофилми на ужасите) и идея- заповядайте.

И така, както си го описал, звучи доста обещаващо. rolleyes.gif
Renegade
Почвам да го точа. icon_headbang[1].gif
Wintersunset
School of Rock . Така ми повдигна настроението това филмче, както изобщо не съм предполагала. Съвсем случайно попаднах на него и то какво излезе.. ;Д Хлапетата просто управляват! guitar.gif
sharon
^^ На мен ми хареса, между другото. В никакъв случай не бих казала, че страда от липса на сюжет, просто е по-особено вплетен като цяло, а споменатите песни не са чак толкова много, нито дразнещи. Знам ли, може и да е до настроение... laugh.gif
Ta' Zhal
Цитат(sharon @ Aug 10 2008, 04:06 PM) *
а споменатите песни

Моля те, кажи ми, че си объркала темата и говориш за албум. Ако е за филма - ми "сюжетът" можеше да бъде предаден за 10 минути, повечето сцени съдържаха много нелогични или поне ненужни диалози, пък и действието се развива много бавно. Опитали са се да направят нещо нетрадиционно, резултатът - FAIL. Нито хорър, нито крими, нито порно.
ludspamer
Цитат(Wintersunset @ Aug 10 2008, 04:27 PM) *
School of Rock . Така ми повдигна настроението това филмче, както изобщо не съм предполагала. Съвсем случайно попаднах на него и то какво излезе.. ;Д Хлапетата просто управляват! guitar.gif

Тфа го гледах преди поне година по HBO. Бозавичко общо зето, някфи десетина годишни тръгнали да ми свирят, лол.
LordZombie
Много си е приятно филмчето, готино кавърче на Dc правят.
nobody
Heaven на Tykwer и като цяло съм доволен. Усетих му красотата, макар че не можа да ме завладее напълно.
Eddie_The_Beast
^^^Друг път. Филмчето си е маса забавно. И к'фо очакваш супер сърцераздирателната драма, "лол" ?
Chimera
Еее, и аз се доредих да гледам Черният Рицар (на печалния образ...) на кино :Р Абе филма с нищо не ме грабна в началото, но концепцията в последствие, и самият образ на Джокера (!) ме израдваха адски. Лека му пръст на Хийт Леджър... Да, не е "Дъ Джоукър" от комиксите, но все пак образа рулира.

(И лелее, малко да го настроят тоя климатик в Арена, спря ми кръвотечението в краката бе... biggrin.gif)
scion_of_storm
Имах нужда от малко несериозност като филмци и изгледах Wanted с кака Анжи. Миии... типичния екшън, без особено мисъл и т.н., но пък края беше як. Много даже biggrin.gif
_TNT_
В разстояние на три дни гледах два пъти "The Prestige". (така стават общо три, гледах го и когато излезе) Много силен. На кино бях пропуснал доста моменти и се чудех за някои неща от къде идват. Като си го преговорих всичко се поизясни и изплува истински ценното - диалогът. Развитието на героите и темите, които засяга то, са доста мрачни и сериозни. Bale и Jackman играят прекрасно. Струва си да се задълбочи човек над този филм.
nobody
^Филмът е доста над Рицаря.
Нещото, което ме подразни е наблягането към края на "туистовите" моменти, въобще можеше по-завоалирано да свърши, а също и леката наивност, с която е съшит на моменти сюжета, но това последното може да се преглътне.
nobody



Изпълнен с много прецизна тишина, с дъжд от романтичност. Реещ се и на моменти с много приятна камера. И като се има предвид колко малко думи са изречени може би това е главната причина да ми хареса. Някак си не го усетих като азиатски филм.
Отбелязвам си песента и сцената с "отвличането".
Обърка ме психясването по едно време, но все пак свърши хубаво с кантарчето и "It's hard to tell that the world we live in is either a reality or a dream."
t0xIc
The Devils Chair icon_headbang[1].gif


Night

wub.gif wub.gif wub.gif
lodborg
Добрах се най-накрая и аз до "The Dark Knight" на голям екран. Определено ще ми трябва поне още едно гледане, за да изляза с окончателно мнение, но за момента няколко неща са ясни:

1. Филмът беше страшно добър
2. Последният един час беше излишно (и изкуствено) напомпан с морал
3. Джак Никълсън >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Хийт Леджър като The Joker. Хийт има късмета да участва във версията с много по-добър сценарий, в който освен това се обръща и повече внимание на героя му. Да не кажа направо, че се фокусира в него. Настрана от това обаче, ролята му беше впечатляваща.
Braindead
^Най-после подобно на моето мнение, Венцьо. Племето знае, хах.

Иначе, чакам го вече с огромно нетърпение новото филмче с ДВАМАТА!!!! wub.gif wub.gif
nobody
... което се очертава да е много зле. Трябваше да си останат със сцената в Жега.
Braindead
Е, в Жега определено не им е само тази така коментирана от всички сцена. А и аз тук не чакам толкова сюжета (игран и преиграван), а тяхното присъствие. Защото тези двамата могат да си позволят вече да участват в пълни глупости, но ценното е именно играта им.
t0xIc
Не съм голям фен на Леджър, но категорично не съм съгласен. Първо, че няма как да се сравнят. По простата причина, че Жокера във верията на Бъртън и в тази на Нолан са като Гонзо и Христо Стоичков. Т.е нищо общо. Не говоря за класа, а за разлики в начина по КОЙТО ТРЯБВА ДА ИЗЛГЕЖДАТ в даденият филм. Относно сценария... адски ми е смешно да го прочета. Айде свали си pdf-a със сценарият на THE DARK KNIGHT, виж кво представлява и виж играта на Хийт. А да и тогава говори глупости... whistle.gif
lodborg
Уау, чувствам се затапен. laugh.gif

Разбира се, че има начин да се сравнят, даже два: "Кой ти хареса повече" и "Кой изглеждаше по-добре в ролята". Че двата персонажа са съвсем различни, съм съгласен напълно и, както казах, това се дължи на сценария, който във версията на Нолън е много по-богат, много по развит в частта си с Жокера и много ПО-ДОБЪР като цяло. И за да оценя това, не ми трябва да си свалям сценария като pdf (laugh.gif laugh.gif laugh.gif) - нали преди броени часове ГЛЕДАХ ФИЛМА.
pa®tci
Кур за филмите! Да живее кеча и Хироус 5! mad.gif
Braindead
^^Тя самата концепция за Жокера се губи при Нолан, тук говорим просто за някакъв психопат и нищо повече.
Плюс това тея сравнения са ми странни, защото всички знаем КОЛКО класи е Никълсън на Леджър и това няма да променят дори пет перфектно изиграни роли на Жокера от "великия" Хийт Леджър...(каквато ИЗОБЩО не е тази в Рицаря за мен). И, да, знам, че за умрелите добро или нищо, ама реакцията на тази му роля вече ми намирисва на голямо лицемерие...
t0xIc
Хехе това да си предубеден е много лошо нещо,но не ми се спори. "Просто психопат" ахахаха...е ти кво искаш да падне в киселина и да излезе с грим разказвайки за танцове на лунна светлина ли? Нолан се опитва колкото може по-реалистчно да представи всичко. Или ти харесва концепцията ,или не...Относно Джак - да безспорно е по-добрият актьор . Няма две мнения. Но точно ролята му на Жокера не бих я сложил сред добрите му роли. Той без това последните 15-на -20 години играе по един и същ начин. Няма я онази лудост от "Сиянието" или Clock Orange-a ...Може би и Кубрик просто е използвал най-доброто от него. Както и да е. За мен си е смазваща ролята на Леджър. Както и на Аарън Екхарт като Дент/Ту Фейс.

PS -и пак ти казвам свали си сценария. Виж как е на хартия и виж как излиза на практика филма.
Braindead
Аз не съм предубедена спрямо никого, даже чаках филма с адски голямо нетърпение.
Тук говоря за концепцията от самия комикс...къде са ярките цветове, къде са игрите на думи, къде са танците, къде е истинската истерия? Жокерът е това, не напразно е наречен така, в играта на Хийт Леджър има само черно(да не се разбира буквално, а като цяло за героя), а не трябва да е така по мое мнение.

И независимо от идеята на Нолан да разчупи концепцията, има едни традиционни моменти, които не трябва да се пипат много-много.
t0xIc
Цитат(Braindead @ Aug 29 2008, 01:55 PM) *
...къде са ярките цветове,

"се опитва колкото може по-реалистчно да представи всичко"

Ярките цветове си заминаха в гейските Батмани на Джоуел Шумахер. Както и да е. Мен страшно ме израдва филма.
pa®tci
Деската тука е много права smile.gif За това и Марвел си откупиха правата за филмиране на всички Супергерои - щото такава кочина и свищина в осирането на образите и историите не е имало никога.
Ta' Zhal
На мен пък ми е странно, как зрителите могат да обсъждат и да мислят толкова много, за да открият по-дълбок смисъл във филм, за правенето на който е отишла далеч по-малко мисъл. Ако пренебрегнете факта, че е бил номер 1 в IMDB и че е последната роля на Хийт, това си е просто следващият филм за Батман. По тая логика може да обсъждате и последния Спайдърмен.
sgoh
Работата е там, че имаше времена когато Батман беше Батман, а не просто един от поредицата Спайдърмен, Айрън Мен, Пънишър, Хълк, Мълк, Инчхай и т.н no.gif

Не знам дали е виновен режисьора, актьорите, Уорнър или Макдоналдс или пък просто изминалото време. Факт е, че като гледах "Батман започва" първо почуствах досада, после ми стана едно гранясало и накрая заспах. Нещо което не успя да предизвика даже "Батман и Робин", а там костюма му имаше зърна suicide.gif

Въпреки всичко мисля да дам един шанс и на "Черния рицар", щото всички филми си имат човешки права и заслужават равен старт. Пък и с определена нагласа и определено настроение всичко може да се получи. smile.gif
nobody
Цитат(t0xIc @ Aug 29 2008, 01:44 PM) *
Clock Orange-a

А той каква роля има там?


Жокера на Никълсън не е още по-добър само заради възрастта му. Иначе като по-млад е направо перфектен за ролята.
А за Леджър не мога да пиша хвалебствия, но пък не ме дразнеше. Не ми хареса като цяло тоя Жокер, приличаше на комплексирано мляскащо момче с мазна коса.
И това не е поредния Батман. Както някой написа по-горе определени неща трябва да се спазват, трябва да има някаква приемственост и след това да се надгражда. И наистина преди имаше Батман, дори не беше и филм за супергерои, а сега има американска полирана трилър/драма + слаб екшън за масовия леко претенциозен вкус.
t0xIc
Е аз не съм отишъл заради Йекшъна да гледам филма icon_headbang[1].gif

Иначе се обърках да...Имах предвид "Полет над куковиче гнездо"
Void KD
Аз така и така не гледах The Dark Knight. А и честно казано не знам дали някога ще го гледам. Нали вече има 1 филм със жокера който съм гледал, защо ми е 2ри whistle.gif

иначе любим филм: Star Wars 2: Attack of the Clones
lodborg
Мумията 3...

Провал! Не знам изобщо как успях да го догледам.
Ta' Zhal
О Боже!

Днес, по настояване на един приятел (забележете, не приятелка!), гледах Mamma Mia.

Нека пак кажа: О Боже!

И мен, и останалите ни попритесниха плакатите на филма, но въпросният приятел ни убеждаваше, че филмът е невероятен, той го гледаше за втори път на кино, и каза, че не е някаква боза, а много смешен и приятен филм.

Ми не е.

Да почнем със сюжета. Отврат. Сапунка, след първите четири минути филмът става пределно ясен чак до края. Да ви го разкажа накратко: на симпатично островче живеят майка и дъщеря. Един ден дъщерята открива розовия дневник на майка си и научава, че всъщност баща й не е бил просто преходна лятна страст на майка й. О, не, бащите са били трима. И наща пача решава, че няма да е зле да ги покани и тримата на сватбата си, за да види кой от тях е истинският. Финалът е абсолютно неочакван- те постигат съгласие, че всеки от тях й е 1/3 баща, един от тях се жени за майка й и розовите слончета пърхат с уши.

Сюжетът не е най- големият проблем. Актьорската игра обаче е. Толкова превзето и изкуствено поведение няма. Филмът става противен, просто защото след 5тата минута ти се иска да зашлевиш един на актьорите. То не са истерични прописквания, то не са мъркащи гушкания, то не са изкуствено прецакани танци.

Единствената добра част от филма- саундтракът, също е поомазана. В първата половина песните са вмъкнати изкуствено, личи си, че просто са натикани ни в клин, ни в ръкав в историята, за да се получи мюзикъл.

Приятелят ми твърдеше до последно, че филмът всъщност е страхотен. Накрая даже май не разбра много, защо всички бяха недоволни. Да ви предупредя: НЕ ГЛЕДАЙТЕ този филм.
ludspamer
Цитат(lodborg @ Sep 1 2008, 11:11 AM) *
Мумията 3...

Провал! Не знам изобщо как успях да го догледам.

Да и аз го гледах преди малко време. Как убиха императора беше най-измислената глупост.
Иначе като история сравнително интересно.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.