Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Филми
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92
lodborg
И аз останах доста впечатлен от последната екранизация на Дориан Грей. Доста се поотклониха от книгата (ако си спомням правилно), но се е получило прекрасно. Cradle-ската атмосфера определено си заслужи възхищението ми.
t0xIc
Вторник се разцепих на Аватар на IMAX-a. Самият филм, нищо особено, но в този му формат с ефектите и всички останало е нещо невероятно за сетивата.
Kasiel
Току-що гледах "Всичко лошо се връща"-Хубав филм smile.gif.
blame
Таман гледах James Bond - The World Is Not Enough biggrin.gif. Не питайте защо.
Весела работа, не стига,че човека спа с 3 (прилични!!) жени само в един филм, ами и спаси планетата от ядрена катастрофа и какво ли още не. Само дето в един момент цялата истроия яко ми писна, 2 часа само гледам как Бонд се стреля с некви и никой не го уцелва. Дoбър е. biggrin.gif
sharon
Точно се заговорихме с lodborg по темата - случайно попаднах на "Solomon Kane", който обещава да е голямо зрелище. Още един в задължителния списък за тази година, имайки предвид определени имена от актьорския състав и трейлъра. Странно защо никъде не се обелва и дума относно това, хах. huh.gif
Void KD
Днеска гледах Аватар. Добър филм. Невероятни визуални ефекти, същества и планета.
Историята на филма от друга страна, пък си беше доста лесна за предсказване.

Ако трябва да го оценя, ще е 4.5/5
_TNT_
Цитат(blame @ Jan 15 2010, 04:18 AM) *
/и ми изкара 6цата по английски... е,пропуснах да кажа на даскалицата,че и разсъждавам по филма.../

There must be something wrong. Може би е в моя телевизор, но според мен Оскар Уайлд се върти в гроба след тази екранизация. Доста са се отдалечили от истината.
Michael
Като гледам аватар ще стане най-успешния филм-за един месец има над 1 милиард и 400 милиона прихода.
t0xIc
е как няма ,като хайпа накара дори 40-50 годишни лелки в България да отидат на кино ....
onnellinen
Вече бил написан сценарий за Аватар 2.
Warrior Of Ice
"Case 39" се оказа доволно сполучлив хорър, донякъде в духа на "The Omen" и подобни ленти. Принципно не понасям особено Рене Зелуегър, но тук се е справила с ролята. Има атмосфера.
Во Царствии Твоем
Цитат(onnellinen @ Jan 17 2010, 08:28 PM) *
Вече бил написан сценарий за Аватар 2.

Интересно този път, сюжета от коя книга ще да са го гепнали smile.gif
Chimera
^ По този повод, една забавна картинка:



То всичко ново е едно добре забравено старо, но някои неща са наистина до болка познати.
Явно обаче има с какво да компенсира, а именно - заслепяващи визуални ефекти. Око да види...
onnellinen
^^ Чел ли си книгите, от които е откраднат тоя сценарий? Много ми е интересно какво общо има между тях и филма, защото от това, което прочетох из интернет, няма никакви допирни точки, освен името на планетата.
I Like Scat Porn
Тоя филм само аз ли нямам намерение да го гледам?
LordZombie
^
Me too
Во Царствии Твоем
@onnellinen не, точно тази книга на братя Стругацки не съм я чел, но не ми се вярва да се прави на интересен само за едното шушу-мушу smile.gif
onnellinen
^Защо пък не smile.gif И кой да се прави на интересен?
Всъщност, и за ^^ и ^^^ - защо не?
Во Царствии Твоем
^ Останалият от големите Стругацки - прекалено много са дали на жанра фантастика, за да си измисля, само за да се шуми около името му smile.gif
Пък и Холивуд наистина понякога "осират" положението с "авторските" материали smile.gif
onnellinen
Осирането се наблюдава навсякъде, не само в Холивуд. Българското кино да не блести с някакви особени постижения?
Collapse не е идеално зле - поредната конспирация на големите батковци.
I Like Scat Porn
^^^Защото не обичам да гледам филми, които не ми дават нищо - да гледам просто заради единия сюжет. Не обичам много специални ефекти. Не обичам грандиозни сюжети, епична фантастика, битки, спасяване на планети и пр.
onnellinen
Имам един въпрос в този случай - ако не гледаш филм заради сюжета ( mellow.gif ) , заради какво го гледаш и какво очакваш да ти донесе?
I Like Scat Porn
Заради цялостния замисъл на филма. Очаквам да ми даде отговори/зададе въпроси. Или поне някаква мимолетна емоция. Най-общо казано: нещо което да осмисля филма в реалния свят, не просто интересна история.

It's not all fun'n'games, y'know?
onnellinen
Изцяло от тебе зависи дали ще видиш посланието на филма, дали ще се счетеш за мишена на това послание и дали изобщо ще помислиш над него. Обаче е много тъпо да казваш 'ми за кво да го гледам, няма да ми донесе нищо, защото е само ефекти'.
I Like Scat Porn
^Зависи и от филма. Някак трудно намирам екзистенциалните истини в "Командос" или "Американски пай". Освен това зависи и как самият филм ти представя тези идеи - примерно Equilibrium в един момент взе да става скучен от твърде очевадното и наивно представяне на основната идея.

И знам че Avatar няма да ми хареса най-вече заради това: http://en.wikipedia.org/wiki/Avatar_(2009_film)#Plot smile.gif
onnellinen
Тип, тоя линк мога да го сравня с книжка критически разсъждения-преразказ в обем 200 страници върху "Чичовци". Знаеш колко страници е "Чичовци", нали? Щом Уикипедия ти "разказва" всеки филм и книга, наистина няма смисъл да гледаш/четеш. Аз лично видях доста неща в този филм, които не са много свързани с екопосланието или както там му викаха в статиите.
I Like Scat Porn
Не разбирам къде ти е проблемът.

Не разбирам за какво спорим.

Не разбирам защо се засягаш, когато никой не те е засегнал.

Не разбирам къде е проблемът в това да прочетеш кратко обобщение на даден филм, за да разбереш дали има смисъл да го гледаш. Да разбирам, че ти гледаш абсолютно всичко каквото ти попадне?


И тъй като не ми се обЕснЕва повече: Аз съм тъп, грозен и скучен и мразя фантастиката и приключенията и най-вече мразя Avatar грр. Така по-разбираемо ли е?
onnellinen
mellow.gif Не спорим. Нямам проблем. Не се засягам. И аз не харесвам фантастика. А това нито е обобщение, нито е кратко wink.gif
Едит: Не е проблем, че четеш "кратки" преразкази, нито че правиш обобщение на филма въз основа на писаниците в Уикипедия. Въпреки че за мен това е върховна глупост. Окей.
Както и да е.
LordZombie
Подрепям I Like Scat Porn, щото общо взето и моето мнение за филмите е подобно. Е, освен филмите със зомбита - те са си разпускащи за мен.
I Like Scat Porn
^^ОК, дай ми една причина, заради която да гледам въпросния филм.
onnellinen
Не е фантастика. cool.gif
Лека нощ.
Megadeth
Аз пък подкрепям онелиенеинеи... В каквото и да искате да си кажете, аватар не го приемам нито като фантастика (а си е такава де...), нито като плосък сюжет. Скатчо беше казал, че иска филма да дава отговори и въпроси (или обратното). Ако се гледа внимателно - да подчертаем ГЛЕДА!, ще се открият доста въпроси и причини за размисъл. Много хора влагат свой смисъл, вкарват въображение и страшно много харесват филма. Доволен съм от 'типично' американския му край, защото ми даде достатъчно преди самия него.
LordZombie
Мен ме кефят принципно филми, които те карат да се замислиш. "Вчера", "Riding the Bullet" са ми любимите, ако сте гледали някои от тях, значи бихте разбрали какво харесвам. Иначе харесвам и добре направени хоръри да гледам. А като цяло рядко гледам филми.
sgoh
"Абе не съм го гледала тоя "Дунав мост", ама мисля че е отвратителен"
icon_headbang[1].gif
SepulTeraHead
Аватар = Покахонтас
Megadeth
Цитат(Warrior Of Ice @ Jan 17 2010, 10:01 PM) *
"Case 39" се оказа доволно сполучлив хорър, донякъде в духа на "The Omen" и подобни ленти. Принципно не понасям особено Рене Зелуегър, но тук се е справила с ролята. Има атмосфера.

Човече, посред бял ден сме, намалил съм звука и пак псувам, че свалих шибания филм, тая Емили маминката й!!!!!!! Продължавам да гледам!!!
Едит; A, умря малката кучка, супер!!
krava_v_kosmosa
^^ 12 кинта за т.нар. "зрелище за очите" = no thnx. Като излезне в замунда горе-долу приемлив release, чак тогава евентуално бих си го пуснал..

Помеждудругото, гледах филма за Дарвин, който скорo се появи по тракерите. Актрисата, която играе жена му, е великолепна. Само заради нея си струваше.
Warrior Of Ice
Triangle. Най-после психотрилър с поне отчасти оригинален замисъл. Доволно добра игра, също.
t0xIc
Цитат(krava_v_kosmosa @ Jan 20 2010, 04:43 PM) *
^^ 12 кинта за т.нар. "зрелище за очите" = no thnx. Като излезне в замунда горе-долу приемлив release, чак тогава евентуално бих си го пуснал..

Помеждудругото, гледах филма за Дарвин, който скорo се появи по тракерите. Актрисата, която играе жена му, е великолепна. Само заради нея си струваше.

Краво, не само, че на кино, но задължително на IMAX трябва да се гледа. Ако го пропуснеш, въобще не го сваляй и с HDTV мега Блу-Рей рип да е... Освен ако нямаш 3d проектор във вас.
DISSIDENT AGGRESSOR
Никога, повтарям - никога не гледайте "Книгата на Илай", бахти простащината.
t0xIc
е филм за Библията - кво искаш suicide.gif whistle.gif
stage




bowdown.gif bowdown.gif
Chimera
Настрана от тълпата, чак сега изгледах Avatar. Явно Джеймс Камерън е нахвърлил историйката при излизането на Покахонтас през '95 и после му се е досвидяло да я пипне, защото сторилайна е точно като на Дисни филмче преди 8-9 години. Дори могат да се откроят задължителните етапи, през които минава героят на 96% от филмчетата, но...

Ако трябва да дам някаква критика относно компютърната анимация и дизайна на всички гадинки, ще трябва да си я изсмуча от пръстите. Пълни душичката на хората, които чувстват с очите си, най-вече с хилядите яки животинки доста напомнящи за Изчезналият свят wub.gif И нали съм си безнадежден фен на Дисни, в края на филма вече си казвах "айде бе, няма ли да ги убият тея лошите хора, бе..." sp_ike.gif

"Plug 'n' play"-а с плитките също много ме накефи, хахах.

7/10, и само някой да е казал, че седмицата е слаба оценка...
t0xIc
Сравнение с хилядите десетки е слаба да ..аз 8-чка метнах и то само заради визията... Беше си 10/10, но филма смуче яко на моменти, та затова
pa®tci
Току-що изгледах "Cloverfield" и останах изключително доволен. Доста приятно монстър-а-ла-Годзила филмче, най-дразнещото/якото в което е, че така и нищо не се разбира. censored2.gif happy.gif
ZerraX

Много приятно филмче със солидна доза хумор и добра актьорска игра.
stage
^Да, филма си е класика.

Chasing Ghosts: Beyond the Arcade

bowdown.gif
Warrior Of Ice
Последно се изкефих на The Collector. Доволно пипнат хорър, има малко Saw нюанси за цвят, но иначе идеята и изпълнението са на ниво.
I Like Scat Porn
Леле, The Secret е ебати малоумието... suicide.gif
Beyond the Grave
Това звучи като някаква сектантска шитня! laugh.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.