Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Текстове с митологична тематика...
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Myrtviqt_zvqr
Трябва ми съвет. Опитвам се да събера имената и по малко информация за колкото се може повече яки групи, чиито текстове са на митологична или религиозна тематика. Ще ми помогнете ли?

Няма значение точният стил на групите. Няма значение и за коя митология (религия) става дума. Просто търся такива банди, на които цял албум или още по-добре цялото творчество е посветено на реална автентична митология ( нямам предвид Толкин или други фантасти, говоря за оригинален фолклор!).

Знам, че има купища руски групи, придържащи се към славянския пантеон; много западни групи с келтски мотиви; доста банди споменават месопотамски божества като Мардук, Тиамат, Астарта... да не говорим за многобройните християнски и сатанински групи... Просто ми трябват албуми с ясна насоченост - не смесица от антихристиянство с малко езичество и тук-там сатанизъм, както са повечето известни блек и "етно" банди.

Ще ми бъде голяма помощ дори само ако избтоите по няколко имена и кажете с две думи към коя митология или религия се придържа групата.

Е, ще ми помогнете ли?
Mort
Веднага се сещам за Cradle Of Filth - Damnaton and a Day - целият албум е концептуален по библията... а разбира се Orphaned land - Mabool - за трите религии, ако се сетя още ще пиша...
Warrior Of Ice
Веднага се сещам за "V: The New Mythology Suite" на SymphonyX. Това е концептуален албум, посветен на цивилизацията на Атлантида и обвързан до голяма степен и с древноегипетската митология. Разбира се, има и елемент на свободно тълкувание... В следващият албум на бандата - "The Odyssey", едноименната 25-минутна композиция е вдъхновена от гръцката митология, в частност - историята на Одисей.

Therion се занимават изключително с нордическата митология. В почти всеки от късните им албуми има нещо по темата, като "Secret Of The Runes" е концептуален и изцяло посветен на въпросните митове. Голяма част от текстовете на Amon Amarth са вдъхновени от същите викингски предания. За Bathory, предполагам, всички и без това знаят...

Много от нещата на Bal-Sagoth също са базирани върху митове за Атлантида, но при тях вече става въпрос по-скоро за фантастика...

Иначе албуми с изкристализирала сатанистка насоченост, колкото искаш, но не знам каква част от тях могат да бъдат възприемани сериозно. Един "Puritanical Euphoric Misanthropia" на Dimmu Borgir не ми излиза от главата - може би албумът с най-интелигентни и дълбоки текстове със сатанинска тематика.
Blashyrkh
Thyrfing
Einherjer
Hin Onde(донякъде)
Amon Amrath (донякъде)

Имат доста песни на викингска тематика. Поразтърси се из тях и ще попаднеш на каквото търсиш.
Vaskes
Hagalaz Runedance
Unleashed
Mithotyn
The Fallen Yggdrasil
Ако не ме лъже паметта, всички имат песни базиращи се на скандинавската митология.
_SiegfrieD_
Почти всички Pagan/NS Black Metal,Folk Metal,Viking Metal групи имат текстове с митологична тематика,отговаряща на региона,от който идва съответната банда.
Myrtviqt_zvqr
Благодаря за предложенията! Надявам се да има още, защото за някои от тези и сама се сетих, а не са ми достатъчно....

Всъщност, _SiegfrieD_ , може би не бях достатъчно точна и ясна : опитвам се да намеря музика, вдъхновена от митологията, а не музика, изсвирена заради самата музика и прибавени към нея някакви текстове с полу-митологична полу-съвременна тематика. Просто съм се захванала да пиша някои неща за световните религии и ми се налага да давам примери със съвременна музика, а ми е трудно. За да разгледам текстовете на "Почти всички Pagan/NS Black Metal,Folk Metal,Viking Metal групи" ще ми трябват месеци.... ако въобще успея да изплувам сред тоновете информация... Затова помолих за малко помощ на готово от феновете на този род музика.

Задачата, с която съм се захванала, е твърде сложна, време- и трудоемка. Именно защото го осъзнавам, моля за помощ. Ако можех да напиша "всички метъл групи имат митологични текстове в част от песните си", щях да го направя... sad.gif
_SiegfrieD_
Много от тази музика е точно вдъхновена от митологията на древните европейски народи.Съжалявам,но не мога да ти изброя групи,защото ще станат ужасно много и все нещо ще пропусна.Все пак не е лошо да чуеш един интересен проект(ще те излъжа какъв стил се води,но е май е нещо като дарк фолк) на бившата жена на Samoth,Андрея-Hagalaz`Runedance(a.k.a Nebelhexe),който е изцяло вдъхновен от древната скандинавска митология
2Cool4U
Tourniquet
Американска прогресив траш група с християнски текстове, базирани на Библията (ъъъ, че на кво друго).
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.