Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Therion
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2
Warrior Of Ice
Срамота, как може да няма тема за тази банда... ohmy.gif Както викаше Beelzebub, от смесването на стилове често произлизат най-големите шедьоври - и тук е тъй според мен.

Една от любимите ми групи са - дори първите им два дет албума ме кефят, както и експерименталните Symhony Masses и Lepaca Kliffoth след това... Но пробивът несъмнено е Theli - това просто е образец за симфо метъл, пълен е с толкова различни влияния! За по-късните им творби няма какво да говоря, неповторими са. Secret Of The Runes направо ми скри шапката - все едно слушах продължение на "Залезът на боговете" в метъл вариант...
Hansi
Да определено си прав. Theli, Deggial и Secret of the Runes са страхотни. А и как да не ги харесвам щом и Hansi ги харесва wink.gif и познайте от три пъти кой е вокалиста в Flesh of the gods. punk.gif
Warrior Of Ice
Ха, Hansi определено rulz в това парче... punk.gif Също и Scheepers в The Wild Hunt!
Inferno
Парчето с Ханзи наистина е много яко...
Therion са много яка банда, първия албум, който им слушах навремето беше онзи с кавърите - Араб Зарак...
А и като гледам не минава трибют на голяма банда без тяхно участие
Warrior Of Ice
Смесват класическо звучене с метъл по изумителен начин, като нито едното не доминира... Това е класиката на новия век, заедно с Rhapsody, хехе smile.gif.
Inferno
Според мен Rhapsody са патетични
veshticata
Therion - suuuperrrr, makar che az ,priznavam si, zapochnah da gi haresvam sled Teli...
Ma zashto samo 6 (shest) mneniq v tazi tema we,tolkova li nqma fenove?! unsure.gif
Warrior Of Ice
veshticata, важно е качеството, не количеството smile.gif

И мен ме запалиха след Theli - тъкмо бях прослушал яко метъл, когато излезе албума и направо ме грабна. Уникална творба (да не кажа гениална), а най-възхитителното е, че оттам насетне не са спрели да се развиват!
veshticata
mmm daa tva za kachestvoto e mnogo vqrno.
vqrno e i che sa edna ot naj-razvivashtite se bandi, a i tova che v muzikalno otnoshenie sa neshto mnogo poveche ot prosto metal ( ne che metala e malko de wink.gif ).Vnushenieto ot muzikata im e prosto razmazvashto...neshto kato Cruelty-to na Cradle, vupreki che ne mi se shte da sravnqvam dvete grupi.Mnogo potencial ima v tezi momcheta( i momicheta de biggrin.gif ,ma taka e prikazkata).
Warrior Of Ice
Не е като да няма нищо общо между Cradle и Therion... Макар музиката на самите банди да е твърде различна, все пак си приличат по едно - всеки техен албум има собствено, неповторимо звучене, което същевременно се вписва в стила на бандата.
Ghost
Култова група! icon_headbang[1].gif Слушам новия лайв и се размазвам от кеф, класиките звучат уникално в изпълнение на Therion. Тоя Johnsson е гений направо... Gothic Kabbalah много не го харесах, но предишните им албуми без изключение са ми любими.
Twilightfall


!
sharon
Албумът е адски добър, още не мога да повярвам как въобще успяват да пречупят класиките през собствената си музика по такъв начин, така че да звучат толкова съвършено. Първата част безапелационно ми стана много по-любима, но и изпълненията на собствените им песни са се получили идеално. bowdown.gif Въобще тавата забива в земята останалите подобни от тази година - Epica например също се опитаха да направят нещо подобно, но класата на Therion си личи къде-къде по-ясно. Крайно време е и те да престанат да кръжат около нас и да наминат за концерт.
lodborg
Аз също съм доволен от концертния албум като изключим звука и микса, но това се преживява. Жалко само че DVD-то ще е документално + 16 минути запис от концерта в Букурещ. За който концерт така ли не се намери някой да им каже да го издадат целия...
Night
Изключително любима група са ми (от Theli-то нататък обаче). Най-любим ми е може би Lemuria/Sirius B (слагам ги като един, тъй като не само излизат през една година, но и доста си приличат според мен). За съжаление бях ужасно разочарована от ДВД-то Live Gothic. Въпреки прекрасния глас на Лори Люис на изпълненията им липсваше онази мащабност на студийните версии. Такава група трябва да прави само изпълнения на живо със симфоничен оркестър и хор.
Warrior Of Ice
Цитат(lodborg @ Jun 7 2009, 03:42 PM) *
Жалко само че DVD-то ще е документално + 16 минути запис от концерта в Букурещ.

Няма такова нещо, Венци - на DVD-то си е целият концерт от Мишколц, в момента му се наслаждавам. biggrin.gif Документалните кадри са само бонус.

Страшно грандиозно начинание е тази постановка - перфектен аранжимент на класическите композиции (за тези на Therion да не говорим) и отлично сработване между банда и оркестър. Много силен състав имаха и жалко, че Christofer го разпусна.
lodborg
ohmy.gif ohmy.gif Ебаваш се в момента, нали?!? Верно ли е заснет целият концерт? Кажи мнение за самото DVD, че покрай Borgir-а реших да карам на сигурно с DVD-тата (не, че "The Invaluable Darkness" беше лошо, де).
Warrior Of Ice
Няма майтап, целият е. smile.gif Иначе във визуално отношение не очаквай нещо от рода на "Black Symphony" - Therion са скромни пичове, но пък забиват, та пушек се вдига. Камерите са разположени добре, ала осветлението малко куца. Както и да е, свиренето и сценичното присъствие са много на ниво.

А, и Mats Leven кърти! Не знам защо в Архивите са излъгали, че записът е с Thomas Vikstrom. unsure.gif
lodborg
Първата ми работа утре като стана ще е да го заграбя. icon_headbang[1].gif Мамка му, гледа ми се още в момента.
Airin Of Ancelot
Безкрайно любим проект! ("Група" просто не би звучало ня място, защото Therion винаги е бил Christofer Johnsson.) Постоянно променяща се музика с неизменно качество. smile.gif Е, все пак класическият период най-много ми допада - "Theli", "Vovin", "Deggial", Вагнерския "Secret Of The Runes"...
lodborg
Аз съм в период на тотална Therion интоксикация... Не е истина колко я обичам тая банда.

Тия дни изгледах пак "Live Gothic" и започнах да си променям мнението за него на 180 градуса (преди не ме впечатли особено). Невероятен концерт, перфектен сетлист (макар че с такава дискография всичко би било добре дошло), невероятно шоу, звукът е на страшно високо ниво, а най-големият плюс е съставът. Определено това беше най-добрият лайнъп на Therion и много ме е яд, че вече не са задно. Специални адмирации за Petter Karlsson, за пореден път се убеждавам колко талантлив барабанист е този човек. Че и с композиторски талант - около една трета от песните в "Gothic Kabbalah" са негово дело.

За "The Miskolc Experience" съм леко раздвоен - прекрасно заснето DVD, сетлистът отново е убийствен (в Therion частта) - много се радвам на старите парчета. Звукът обаче ми бърка в здравето и определено е факторът, който ми пречи да му се насладя изцяло. По-малкият проблем е продължителността - твърде кратка. Една трета са класическите композиции, които макар и безупречно изпълнени, не са това, което тръпна да чуя в издание на Therion. Че дори и като цяло, час и половина е твърде малко, още повече за банда, която прави редовно концерти от по над два часа. Но, както знаем, на мен не може да ми се угоди, когато стане дума за DVD на Therion. А и ето че мнението ми за "Live Gothic" се промени за добро с времето, така че явно си трябва да минат няколко лета. Като цяло "The Miskolc Experience" заема почетно място в колекцията ми като нещо, което много дълго чаках и бленувах. Пък и въпреки цялата критика, която му ударих, си ми харесва.

Та, да се върна на думата си - THERION FUCKIN' RULE!
scion_of_storm
тея дни сериозно съм се повлюбил в Тери, отдавна не ги бях пускал. много добър окултизъм, бих казалsmile.gif

=> Therion - Black
Discipline
Mного корав дет правеха в първите си 2-3 албума. А ЕП-то Time Shall Tell е cvlt.
scion_of_storm
бе остави ти дета, слагат в джоба си всички уона-би атмосферик и шитик банди.

аз така и не разбрах що така се недоглежда Gothic Kabbalah-та и се смята за ужасно слаб албум, след като има просто прекрасни песни. О.о

Трул, примерно, леле, тези вокали!
Warrior Of Ice
На "Gothic Kabbalah" единственият му проблем е, че не е писан от Christofer Johnsson и оттам не звучи много като Therion. Иначе наистина има разкошни композиции.
Airin Of Ancelot
^ "Gothic Kabbalah" за мен е почти перфектен албум, много оригинален, идеен и музикантски. Едва ли ще го повторят, с оглед смяната на състава... Според мен Christofer по-скоро ще се завърне към класическия Therion стил, поне феновете това очакват.
TheFreeMason
wub.gif Ljusalfheim поздрав за всички
Secret Of The Runes няма такова нещо
Nikola Bathory
THERION форевър! Една от любимите ми групи!
ИНтересно как ще изглежда сега групата в нов състав. Но надявам се маестро Крис отново да свърши 90% от работата по новия албум, когато дойде времето за това.

Освен това с нетърпение чакам излизането на ДВДто от турнето по повод годишнината на групата, там свириха целия Theli от начало до край, беше една сбъдната мечта да го чуя целия този уникален албум... Един от най-добрите концерти на Therion, на които съм бил.
Rolf
Големи, много големи. Всичко това, което днес наричаме "симфоничен метъл", просто нямаше да се случи без тях. Дано ги дочакаме и тук, преди Christofer да се е отказал от концертната дейност.
To Mega Therion
На сайта си са обявили дата за концерт в България:
2010-11-18 Bulgaria Sofia Hr.Botev Sports Hall Confirmed

Дано да се потвърди и от българска страна! icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif
sharon
Дано, дано! punk.gif Точно преди ден-два си врътках албумите тук. Крайно време беше, те обиколиха всичко около българия вече маса пъти. suicide.gif
_Moonshield_
Честито на печелившите!
hammer
Само организаторите да не са НМА... whistle.gif
Enslaved
Амин!
Despair
В тази зала кой очаквате да го организира... А колко ми се иска да присъствам на такова събитие и всичко да бъде на необходимото ниво!
blame
Христо Ботев, йей, залата е злееее.

и все пак, Therion.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Airin Of Ancelot
Дано се случи! Време си беше и те да ни посетят. smile.gif И дано наистина не е в Христо Ботев... Зимен дворец, Фестивална, всичко е по-добре от това.
Dragon's Bride
Очакваме със затаен дъх...
hammer
Цитат(blame @ Feb 15 2010, 07:09 PM) *
Христо Ботев, йей, залата е злееее.

и все пак, Therion.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Поне ми е близко залата - 2 мин пеша whistle.gif
pa®tci
Цитат
If Christofer says there will be a show, then it will be. I know that Lori Lewis is now in Sweden, stays at his plays recording; so the new disc almost done.
To Mega Therion
Цитат
"Most of Evil Music" разпространиха следното съобщение:

Все още под влияние на емоциите от историческото гостуване на HYPOCRISY, сега имаме невероятното удоволствие да обявим първия концерт в България на още едни легендарни и дългоочаквани представители на шведската сцена - THERION.
Концертът ще се състои на 18 ноември, 2010 г., в зала "Христо Ботев".
Билетите тръгват в продажба на 8 март, понеделник, в мрежата на "Eventim".
Първите 100 билета са на промоционална цена от 30 лева, а следващите – съответно на редовна цена 35 лева и в деня на концерта - 45 лева.
Концертът ще е част от световното турне на групата "Sitra Ahra Live 2010" в подкрепа на предстоящия нов албум "Sitra Ahra", който ще излезе по-късно тази година, с две съпорт групи: LOCH VOSTOK и LEPROUS.
Естествено, керванът ще е тук със собствено саундоборудване и екип, гарантиращ качеството на звука. Поради ранното обявяване на датата, има вероятност в последствие концертът да бъде преместен в друга зала, за което феновете ще бъдат своевременно уведомени.

icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif
hammer
Чудесно, НМА нямат нищо общо с концерта rolleyes.gif
blame
Цитат
Естествено, керванът ще е тук със собствено саундоборудване и екип, гарантиращ качеството на звука.

Е това исках да чуя! cool.gif
sharon
Добър е "Sitra Ahra", след повече слушания се отплаща подобаващо. Хубаво е, че се опитват да смесят новите идеи с една идея по-олдскуул звучене, което е любимо на толкова хора. Единственият слаб пункт за мен, а явно и за Венци, както сподели, е липсата на Leven. Ако и той имаше някакъв принос към албума, който си звучи като писан ЗА него, щеше да се получи брилянтно - не че Thomas не се вписва добре, напротив... но май се бях настроила за поредния шедьовър с Mats. Всъщност няма значение, пределно ясно е, че Christopher може да запише симфонично бижу и с най-обикновен човек от улицата. Фаворитни засега ми се очертават "Hellequin", "Unguentum Sabbati", "Sitra Ahra", "Kali Yuga Pt. 3" guitar.gif
blame
Дем ит, ОТ КЪДЕ?!?!??!?!?!!!!!
sharon
Цитат(lodborg @ Sep 1 2010, 08:55 PM) *
Откъдето винаги идват тези неща - промота.
blame
по мое време модата беше друга...
Darkness_Lady
Нямам търпение да дойдат!
lodborg
Всички очаквахме големи изненади от "Sitra Ahra" заради кардиналните промени в състава на бандата и изненади наистина има, но в по-умерено количество. Като за начало, добрата новина е, че най-накрая ще получим някои парчета с типичния Therion-ски почерк от времето на "Vovin"и "Deggial" - трите по-дълги парчета определено много напомнят на този период за мое най-голямо удоволствие. Не като звучене, звученето е доста различно, но като постройка на песните, като изграждене, начина по който са написани. Такива парчета нямахме в Кабалата - "Adulruna Rediviva" също беше дълго и страшно здраво парче, но си личеше отвсякъде, че е писано в по-голяма част от Peter, отколкото от Christopher, който умее да разгърва повече парчетата, дори и да не са съставени от хиляди различни части, елементи и преливания на темпо, мелодии и т.н. Christopher умее да прави много плавни и завършени песни дори и без излишни трикове. Без никакво съмнение трите ми фаворитa от албума са точно тези три дълги, Deggial-ски парчета - "Land of Canaan", "After The Inquisition" и "Kings of Edom".

Самото звучене е, разбира се, ново. Доста по-театрално и карнавално звучат Therion, за което подсказва и фотосесията - първата в историята на бандата, която да не ми хареса, между другото. Тази театралност е единственото нещо, което ме дразни леко (много леко) от време на време и предимно в по-кратките парчета в средата на албума, но това го казвам от позицията на върл и взискателен фен. Преживява се, самите парчета са си много хубави. Доста цигански мотиви се срещат, както и няколко непривични за бандата инструмента като акордеон и хармоника. От Therion се очаква неочакваното всеки път. smile.gif

Mats липсва! Много! Не знам как му е щукнало да напусне точно в момента, в който Therion правят албум, който е сякаш мерен по него - с дуум полъх, какъвто всички знаем, че първо му пасва идеално и второ самият Mats обожава (Krux, ако не друго). Щеше да изкърти всичко живо. Исках да питам Christopher в интервюто какво се крие зад напускането на Mats, само че изненадващо ми се обади Thomas. Кой акъл е сложил Thomas за интервюта на Therion?!?! Не зададах около 70% от подготвените ми въпроси, просто защото беше ясно, че няма да може да отговори. Но това е отделна тема, в момента екипът (и главно sharon) се опитва да поправи ситуацията и да уреди още едно интервю с ПРАВИЛНИЯ човек - човека Therion.

Thomas замества успешно, главно защото го има този лек дуумърски нюанс, който е необходим за песните. Не мога да кажа обаче, че съм очарован от Snowy.

Като цяло съм страшно доволен от "Sitra Ahra". Очаквам да влезе в годишната ми десятка, при все че не е най-доброто, на което сме ставали свидетели от бандата.
shogot
Цитат(blame @ Sep 2 2010, 12:50 PM) *
по мое време модата беше друга...

Това не е мода.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.