Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: днешната младеж
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
scion_of_storm
Колко ми е била смешна винаги теорията 'ще си правя кефа, докато съм млад'.
Т.е. ще продрусам, ще си еба майката, ще еба майката и на някой друг и ебаси якия пич съм, йеа.

Уж излизаш от моралистичните рамки, ама ти самият се вкарваш в най-смешните филмови ленти.

Кефа можеш винаги да си правиш, стига да знаеш как. Ваканцията ти няма НИЩО общо с въпросния кеф. Да не говорим, че протестите нямат нито реално логически и хубаво изложена теза, нито нищо. Общо-взето са малко като 'решихме няколко хиляди ученици да излезем на разходка из улиците на София, пък то к'во стана'. Както повечето протести, де.
Svetyl
Цитат(MetallicaAntiFan @ Nov 27 2010, 11:24 AM) *
Цитат(stage @ Nov 25 2010, 12:51 PM) *

Пълни тъпанари. Днешната младеж е толкова абстрахирана от понятието "учене", че и иска повече ваканция, айде бе... За какво - да имат повече време да се чукат и напиват на свине?! Нищо не им пречи просто да си избягат от часовете, така или иначе единствената причина да посещават учебните заведения е да се лигавят и бездействат. Смотаняци нагли.
Добре, че от догодина ще влезе в сила средното образование да е до 10 клас. Така ще има евтина работна ръка - кой по строежите, кой общак, кой ще мие кенефи.

Чакай сега, ти не беше ли 12 клас??? Може и да бъркам. Мнението ти е твърде крайно. Не са виновни учениците, че не им е интересно и че ги перат хормоните. Скъсаха ми нервите преди няколко дни когато преподавах за първи път. На 10 клас. Но не ги виня. Просто са изпуснати. Обаче не са виновни.
И още нещо - имайки предвид масовото делене на групички и интригантстване, с които свързвам училището, се радвам, че са се обединили поне веднъж. И са прави.
pa®tci
Малко не е точно за "младежта", но все пак интересно четиво.

Относно това за ваканцията, наистина е малоумно да започват училище на 3-и януари, но по същата логика и учителите трябва да излязат на протест. А га има дървена/грипна ваканция не рИват, нали?
The Lion
Цитат(pa®tci @ Dec 1 2010, 09:11 AM) *
Малко не е точно за "младежта", но все пак интересно четиво.

Това е неизбежно в общество като днешното, което издига в култ материалното за сметка на духовното.
stage
Цитат(pa®tci @ Dec 1 2010, 11:11 AM) *
Относно това за ваканцията, наистина е малоумно да започват училище на 3-и януари, но по същата логика и учителите трябва да излязат на протест. А га има дървена/грипна ваканция не рИват, нали?

Чакай малко. Те, не им ли забраниха конституционото право на протести...
onnellinen
Цитат(The Lion @ Dec 1 2010, 10:28 AM) *
Цитат(pa®tci @ Dec 1 2010, 09:11 AM) *
Малко не е точно за "младежта", но все пак интересно четиво.

Това е неизбежно в общество като днешното, което издига в култ материалното за сметка на духовното.

И на мен ми е интересно тези бъдещи родители какви деца ще отгледат, АКО отгледат изобщо някакви.

Брат ми ме хвърли в джаза вчера. Вика "Аз деца няма да имам, защо да си деля разходите с някаква жена, като мога да давам всичко за моя си кеф?" На 18 години е mellow.gif
Vlad
Ами какво от неговата гледна точка в момента тва е супер нормално. Иначе за тия в Бургас евала. Това да се организират деца и да излязат на улицата всички заедно да си защитят там каузата, колкото и малоумна да изглежда отстрани, е похвално.
scion_of_storm
^^ Ти какво искаш, да има план-стратегия за отглеждане на деца и изкарване на прехрана за семейство ли да има на 18?

Не разбирам. Отделно всеки има различен поглед върху нещата, може да не иска да си прави семейство човека. Никой не го е задължил.
onnellinen
Шашна ме егоизмът му. Акцентът на изказването не беше "не искам семейство/деца", а "не искам да деля". И ме шашна и че идеята му за "делене" рязко се отличава от всички форми на егоизъм, които досега съм виждала и аз самата съм проявявала. Просто не го виждам като студент какво ще прави. Там ще е най-малкото съквартирант, демек пак ще трябва да дели поне местообитанието.
От друга страна, има много добре развито чувство за собствена територия, което е добре. Проблемът му (главният) е, че му куца чувството за неприкосновеност на същата тая територия.
scion_of_storm
Ми ще не ще ще се научи постепенно, щото никой няма да му търпи хленчениците и 'чувството за територия'. wink.gif
Elf_s_karirana_riza
http://www.dnes.bg/crime/2010/02/23/14-god...na-pyteka.86646
Volt Thrower
Хмм... странно... защо ли във всичките тези побоища в студенцкия град се споменават само "чалготеки" и "пияници"? rolleyes.gif suicide.gif
Enslaved
Ама чакай, не беше ли и ти от чалга партията? rolleyes.gif
I Like Scat Porn
Цитат(Volt Thrower @ Dec 17 2010, 12:45 AM) *
Хмм... странно... защо ли във всичките тези побоища в студенцкия град се споменават само "чалготеки" и "пияници"? rolleyes.gif suicide.gif

Защото в чалготеките се събират много хора и много алкохол...?
t80
Внук уби баба си
Megadeth
Цитат(I Like Scat Porn @ Dec 17 2010, 01:58 PM) *
Цитат(Volt Thrower @ Dec 17 2010, 12:45 AM) *
Хмм... странно... защо ли във всичките тези побоища в студенцкия град се споменават само "чалготеки" и "пияници"? rolleyes.gif suicide.gif

Защото в чалготеките се събират много хора и много алкохол...?

На рокфестовете също, гений пробити, но да речем в последните 3 години е станал само един инцидент и то защото пияница сам паднал от скалата. Или пак имаш някакво ДЖИИИИНИЪС обяснение, шибани подлизурко?
onnellinen
Кажи някоя подробност по тоя инцидент, който споменаваш. Бащата на един приятел така загина преди 3-4 години покрай концерта на Любе. По това, което говорят за него в града, не е бил пияница.
ludspamer
Оф абе нали преди некви години в неква дискотека сгазиха некой....СГАСИЛИ СА ГО и е умрял...после ше разправят че метълите са най-големите простаци...
ZerraX
Aма моля ви се не се излагайте. Kakво намесвате суб-културите?! Простотията не ходи по гората. Днешната младеж е възпитана от вчерашната, така че то си е до възпитание. Едно дете като го оставят на произвола на съдбата, доста често излиза от него поредната отрепка. Състраданието липсва на сегашните поколения като че ли най-много.
Volt Thrower
Цитат(Enslaved @ Dec 17 2010, 08:26 AM) *
Ама чакай, не беше ли и ти от чалга партията? rolleyes.gif

Не.
godsmack321
Влезте в фейсбук в групата ''NAI-RAZIM SELSKI PRUCHKI I LEOPARDOVI SHTAMPI !!! '' и ще ви се доплаче...
Beyond the Grave
Мой, на мен ми се плаче, и без да влизам там.
t80
бой в трамвай icon_headbang[1].gif
kartofa
Ах как мразя цигани! mad.gif
SepulTeraHead
Цитат
Основен проблем в 20-годишния преход, са ценностите. Усещане за справедливост в обществото и за справедливо възмездие се получава, когато се изпълва очакването, че като направиш нещо и те заловят, все пак ще получиш някаква присъда, смята той. В България това не е достатъчно, тъй като хора, които са извършили тежки престъпления, намират вратички в закона и в младите хора остава усещането, че извършването на такъв престъпен акт може и да им се размине при добро стечение на обстоятелствата, при добри адвокати, обяснил доц. Стойчев.

Прав е. Гледам разни хидроложки проекти, хонорари, дела без присъда... после ония кънкиста дето кара пияан и уби едно момиче, пак си перка свободен... Кво да стане после?
onnellinen
Сигурно кънкистА трябваше да е изкупителната жертва на мутрите и селтаците, дето си пийват 2-3 ракии всяка вечер и после се качват в колата.
skrotuma
Ами да, реално, трябваше. wink.gif
onnellinen
Да. Но когато Максим влезе в затвора за своя малшанс, много други няма да влязат. Това не те ли притеснява или искаш просто показно тикване на "лошия" зад решетките?
t80
порно
the_fire_eye
Отворих тази тема за пръв път днес.Преди мен много хора са писали и нямам време да изчета всичко,за което съжалявам.Тъй като съм на 15 години(тоест младеж),реших да опиша от своя гледна точка какво става по училищата(тъй като ходя всеки ден) и от какво се вълнува днешната младеж(моите връстници).Аз живея в гр.Ямбол и уча в Езикова гимназия 'В.Карагъозов'.Тя минава за добро училище(по-добре от нея е единствено математическата).
Всеки ден,когато отида на училище има 5-6 липсващи(от 25 човека клас).От тях 2 никога не са в клас или се появяват за 2-3 дена в месеца.Други 2 са закъснели(с 1-2 часа)и след като изкарат няколко часа си тръгват.Останалите са закъснели(успали са се) и се появяват насред часа без никакъв свян.
За часовете са неподготвени и домашно около 20 човека нямат.Тъй като идвам от математическата,за мен часовете по математика са истинско мъчение.Учим по малък учебник,но някои хора не знаят как да смятат(!!!) с отрицателни числа,бъркат знаците и не могат да решат 1 елементарно уравнение!Учителката се мъчи да им намери нещо вярно,за да им пише 3-то!
По български и англ.език е по-добре.Но по останалите предмети...Имаме една хубосница,която не знае посоките(изток,запад,север и юг!Друга пък не може да покаже на картата на Европа и 1 остров!За правописа няма да говоря...
През междучасията се пуска чалга и хората си приказват за това кой с кой е гадже и кога ще ходят на кафене/клуб/дискотека.
Аз не съм особено интелигентна,но имам 6-ици без да уча.Изглежда,че на всички училището им се струва последната грижа.

За общата култура:
НИКОГА не съм чула да се говори за книга.Дори и за Здрач(пълна боза).Всеки път,когато попитам някого какво е чел последно,той ме гледа учудено.2-3 човека от класа четат книги.Първата чете детски книжки със съмнителна литературна стойност и при това 1 книжка от 100 страници за около седмица.Втората е чела само Здрач и го препрочита за N-ти път.Третата чете любовни романи.Но и тия трите не говорят(дори с мен)за книги,сякаш те са нещо мръсно и тайно,за което не бива да се приказва.
Говори се само за кино(екшъни и романтични или Дисни) и турски сериали.
Речникът е много ограничен.Постоянно трябва да им обяснявам значението на думи като 'урбанизация','когнитивен' и др.

За мен:
Аз не съм много интелигентна,но минавам за умницата на класа(но хич не ме грее,че съм едноока сред слепи).Чета много книги(предпочитам сериозна литература),много съм любознателна и обичам да научавам нови неща във всички области на човешкото познание(но колко запомняма от наученото е друг въпрос).Интересувам се от изкуството.
Дотук с добрите неща.Псувам яко(научих се в предучилищната от другите)и до едно известно време въобще не подозирах,че това не приляга на устата на едно момиче.Но не можах да се отуча и си псувкам здраво biggrin.gif .Пия алкохол всякакъв и то доста,но не обичам да се напивам.Често се държа грубо(това пак го научих от предучилищната).Всичко това го приемах като съвсем нормално,когато бях малка.

Толкова от мен.Информацията е от първа ръка и автентична.
Svetyl
^Кофти положение си описала...

Иначе сега преподавам на два девети класа и два дванадесети... И се убеждавам, че в 12 клас трябва да се учи САМО това, по което ще кандидатства дадения ученик...
the_fire_eye
Днес се случи нещо,което веднъж завинаги ми срина вярата във връстниците ми:
Исках да отида на църква.Добре,занесох се до 'Св.Георги'.Пред храма има училище.На оградата на двора му стояха 3 момчета на около 10-12 години.Точно преди да вляза,тези момченца ме забелязаха и ми извикаха(цитирам приблизнително точно):'Ей,мацка?Искаш ли да та изчукам ма?Лапай ми го,курвенце лабавооо!Шибано девствено шаврантийче!'
Останах като гръмната.Щом моралното разложение е стигнало до тук,вече няма какво да се направи.
PowerKnight
Какъв е извода - не ходете на църква! Сега насериозно - не мога да повярвам че 12 годишни келеши са ти подвикнали така. От поколение на поколение към по лошо. Жалко но такива келеши са бъдещето на България.
Megadeth
Цитат(the_fire_eye @ Mar 5 2011, 09:11 PM) *
Днес се случи нещо,което веднъж завинаги ми срина вярата във връстниците ми:
Исках да отида на църква.Добре,занесох се до 'Св.Георги'.Пред храма има училище.На оградата на двора му стояха 3 момчета на около 10-12 години.Точно преди да вляза,тези момченца ме забелязаха и ми извикаха(цитирам приблизнително точно):'Ей,мацка?Искаш ли да та изчукам ма?Лапай ми го,курвенце лабавооо!Шибано девствено шаврантийче!'
Останах като гръмната.Щом моралното разложение е стигнало до тук,вече няма какво да се направи.

А ти хубава ли си поне?
the_fire_eye
Не, не съм. Никак.
stage
Mike Starr e починал.

Едит: грешна тема.
gadabout
^Абе ей, катил, имай поне малко достойнство, като пускаш "новина" да слагаш и свой коментар бе! Ти наистина човек ли си или някъв убер жалък медиа миниън?

И цялата тема е бахти безумието! "Днешната младеж - що за изроди?"

Баси, тук да не пишат пенсионери случайно? Или възмущаващите се тук имат право да се възмущават, щото ехеее преди 10 години пясъчниците бяха къде по-добри от сегашните?
serem na vas
Що, и ти ли си от малките злетаци? biggrin.gif
gadabout
Да, на 15 съм, но имам голяма пишка. По-голяма е от твойта.
I Like Scat Porn
отивам да се дрогирам и да заколя съседското куче. metal.gif
gadabout
Ако искаш да влезеш в телевизора (и в постовете на теосемсе), не пропускай и бабата на съседите!
HateBreeder
Егати клюкарската и пошла работа. Ще взема и аз да пречукам някого, та да ме пообсъждате малко из форума. Сигурен съм на 100%, че "Ти Ейти" ще ме постне с радост, а даже няма и да разбере, че съм аз.
Megadeth
Ако не е тоя t80, едва ли бих прочел няква новина. Не виждам причина да го плюете.
Mor Galad
^ +1

Човекът си има стил, което не може да се каже за повечето от останалите от нас, пишещи в тоя форум. Да не говорим, че с този си стил се въздържа да си излива личната помия върху останалите. Така че не виждам причина за подобни нападки.
HateBreeder
Нали идеята на форумът е да изказваме личното си мнение. Ако то отсъства, значи сме просто празни роботи, които копират дадена информация и ти я "снасят", без никаква умисъл. Предпочитам да ме псуват, отколкото да не ми говорят.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.