Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: SaXoN в Каварна
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Svetyl
Трети юни бе знаменателен ден. Каварна е знаменателен град. Просто съм шашнат.
Роклегендите SaXoN за втори път посетиха България, но този път концертът беше по различен. Свободният вход противно на моите очаквания не само че не уби желанието на групата да свири, ами даже май го увеличи. И тъй, ето какво се случи ред поред.
Към 18:30 с една стабилна група от Варна пристигнахме в Каварна и се оказа, че концертът няма да е на стадиона, а на площада. Още по хубаво, защото той е на 3 минути от гарата. Заредихме се още от тогава. SaXoN правиха саундчек. Бях като поразен, любимата ми група на 5 метра от мен, се разсвирваше. Когато го приключиха се престраших, отидох и взех автографи от двамата китаристи и вокалиста... велик ден. После дойдоха БТР, които също щяха да свирят. Бях много скептичен за тях но в последствие ме опровергаха. Стана 20:30 и БТР излязоха. Очаквах техните сълзливи песенки и разплакани фенки, но не. Те изненадаха публиката с много яки МЕТЪЛ парчета, 4-5 техни и още толкова кавъри, сред които Breaking the Law и Enter Sandman. Добре подгряха публиката. Към 21:15 започна чакането и 20-ина минути по-късно SaXoN се появиха. Откриха сета си с новата Lionheart, която се получи просто перфектно. Последва страшна поредица от нови и стари парчета, сред които и някои изненади, поне за мен, като Solid Ball of Rock и Dogs of War. Минаха 2/3 от шоуто и дойде време да изпълнят новата Man and Machine. Но не би. Тълпата си искаше Crusader. Биф погледна сетлиста и като видя че я няма просто го скъса и SaXoN забиваха по желание на публиката. Пропуснах да кажа, че когато им вземах автографи ги помолих да изсвирят нещо от албума Unleash the Beast и те го направиха. Чувствах се поздравен с The Thin Red Line.
Изсвирвайки дежурния си бис Wheels of Steel, SaXoN сякаш решиха да си тръгват... да бе да smile.gif Такава публика не се напуска лесно. Зазвуча Princess of the Night, а след нея дълго чаканата от мен Denim and Lether. И магията свърши... Всички бяха доволни. Сме;п мога да кажа, че от 4-те концерта на които съм бил, това бе най-добрият. Не заради блясъка и липса на гафове(защото гафове имаше в изобилие), а заради задушевността и близостта между публика и група. Ние бяхме луди и SaXoN ни се отплатиха за това...
Очакваме ги за трети път....
Slash
Когато чуя Killing Ground, настръхвам... icon_headbang[1].gif
Mort
Ех как ти завиждам, аз за съжаление видях само първия им концерт... Но за третия със сигурност ще отида!
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.