Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Рок фест 2005
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Niilo
Пловдив, 21, 22 и 23 този месец, в Летния театър ще се проведе "Рок Фест 2005".

Ще свирят пловдивски групи, които фактически ще подгряват на "поканените" гости.

Стига толкова фактология.

Една от най-силните групи на Пловдив - Intestination (част от която е моята персона като вокалист) не беше допусната до участие за първи път на рокфеста. Причината е в това, че тазгодишният "спонсор" Чайкафарма е обсебил феста до заплашителни предели. Който дава парите, той поръчва музиката. Поводът да не ни отделят 30 минути, както е било досега е следният: "прекалено тежка група сте, тази година няма да ги имаме такива". Не мисля, че сме кой-знае колко по-тежки от Believe, примерно, на които отстъпихме мястото си и които бяха одобрени. За справка - сред парчетата са ни Fractured Millenium и Elastic Inverted Visions на Hypocrisy, Crystal Mountain и Painkiller на Death, Downfall и Silent Night/Bodom Night на Children of Bodom, In Death's Embrace и Mourning Palace на Dimmu Borgir, Final Countdown на Norther, Her Ghost In The Fog на Cradle of Filth, Orgasmatron и т.н.

От горе на всичкото, групите тази година няма да получат нищо от събираната за ПЪРВИ ПЪТ входна такса! При наличието на СПОНСОР! При това, говори се за някаква такса от типа на 5 лева. Що за безумие, билетите за Пайнер бяха по 3 кинта!

Глупост!

Истината е, че Пловдив отдавна е същински чалгатрополис. Всички рок-кафета изчезнаха, клубовете не са това, което бяха, този сезон сигурно и със Sax ще се простим. Рокфеста беше единственото некомерсиално събитие в града ни, което пазеше духа на рока до миналата година. Общината отпускаше пари за това събитие, което беше организирано от Министерството на Културата. Тази година май е частно парти... :\
SepulTeraHead
RAGE AGAINST THE MACHINE!!!!!!!!!!!!!!!111111
Warrior Of Ice
Welcome to Bulgarian reality... wink.gif Мен ако питаш, направо е чудно как въпросният фест все още съществува, а не е подменен от някоя по-масова и комерсиална проява. Грозно, но не и изненадващо.
Sunforger
Ъммм... ще свирите Dimmu Borgir и Cradle of Filth на рок фест..?

Нищо чудно, че Гларусфарма са ви отрязали клона...

I wanna rock'n'roll all night... and party everyday...

...както казваха едни гримирани лентяй от края на осемнадесети век...

Едно нещо - ъммм, мисля, че в последното си интервю Варг Викернес беше казал нещо за блек метъла, рок'н'ролът и хеви метъла...
Niilo
Всъщност, "рокфест" е просто име. Малцина са рок бандите, които са излизали на сцената му. Тази година, примерно, от около 15 групи, едва 2 са рок, останалите са метъл.
Sunforger
A, предполагах, че е име само, но все пак 'рок' събитията са малко по... как да кажа... 'некултурни' за да имат нещо общо с блек метъла, но ако това, което казваш е истина, то тогава няма никакво значение.

А колкото до това - наистина сте тежки за такова събитие - блек метълът който свирите, макар и не от най-екстремния, все пак си остава блек метъл. Факт.

п.п. И аз съм вокал.
Niilo
И другите групи са доволно тежки. Както казах, "рокфест" е просто име - реално погледнато, събитието си е метъл фест. Може би е било трудно да прокарат идеята за "метъл фест" през Министерството на Културата wink.gif
abductor
Painkiller на Death и Final Countdown на Norther??? laugh.gif
Blashyrkh
Niilo - Моля те, дай ми да чуя нещо ваше. Много съм заинтригуван.
alpha prime
ami az kat gleam hedlainarite ne6to ne mi se hodi.
oswen twa ne6to ... ne moga da si obqsnq kyde sa paragrafite hmm.gif slu6am 4e otnowo sa se sybrali i nqqm tyrpenie da gi 4uq
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.