Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Футболни хулигани
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2
nigga
Какво ви е мнението за хулиганските прояви по време и след футболните мачове? Има ли някой сред форумците, който смело може да се определи като хулиган? А ако има, в името на какво го прави? Общо взето по мое наблюдение най-свирепата агитка е на Ботев Пловдив, следвана от ЦСКА. За последните обаче нещата изглеждат по-организирани. В един наш вестник ('Стандарт') преди месеци имаше статистика за най-културна публика. Познайте кой беше на първо място ... да Локо Пловдив! Крайните крила на агитката на ЦСКА - скинхедс ли са проблема? А може би хулигани в България няма? Вие сте на ход.
alpha prime
Цитат(nigga @ Oct 20 2005, 01:25 AM)
Познайте кой беше на първо място ... да Локо Пловдив! Крайните крила на агитката на ЦСКА - скинхедс ли са проблема? А може би хулигани в България няма? Вие сте на ход.

wowz..buferite nai kulturni ... bah maamu rangele .... muahahahaha
inache priznanieto koi sme N 1 me radwa zashtoto oswen nai "swirepi" sme i nai werni na tima si icon_headbang[1].gif
ako se naprawi klasaciq na nai werni publiki obache faktyt e che N1 sme Botev plovdid i lokomotiv kyustendil
Vlad
Точно допреди малко писах тема за селянията на агитката ни(ЦСКА).Непрекъснато пиша такива теми между другото.И се отнасям рогатни.Но нека си се заблуждават хората колко сме велики така няма да се оправим.Относно хулиганите тва са пълни кретени. Само правят мизерии и преебават останалите фенове.Аз мога да говоея за наща агитка главно щото знам кво е положението.В интерес на истината главната вина е на шибаните нацисти.Всички знаят къде стоят те и всички знаят къде винаги стават проблемите rolleyes.gif Като пример срещу тях мога да дам вчера.Тия дъртите скинари(повечето дето са от краваи) си стоят вчера и като минава наща групичка веднага се разбучават.На излизане също се заканваха нещо.И тва е всеки път.Правете си сметка кви са фенове.Или тия лаинарчета принадлежащи към същата идеологи самоче в по ранна възраст дето само пищят футбол с бомби за насилие и също правят простотий. И немога да разбера ква е тая радост че сме големи хулигани.Еми право големите ултраси строшили 3 седалки,фърлили бомбичка и набили некое момче да му земат шала.От там вече са големи герои.Също и новата мода кежуалите.Куцо и сакато(отново главно плешивите) вече е с карирана шапка и фред пери.И вече са хулигани ама по модата.Гледали "футболната фабрика" и даи като тея на филма.Да го духат всички такива скапаняци тва не са фенове и нямат място на стадиона.Аз съм за една по толерантна,културна и вярна агитка без шибани нацисти и хулигани tongue.gif
Born From Pain
Цитат(alpha prime @ Oct 21 2005, 12:46 PM)
inache priznanieto koi sme N 1 me radwa zashtoto oswen nai "swirepi" sme i nai werni na tima si  icon_headbang[1].gif
ako se naprawi klasaciq na nai werni publiki obache faktyt e che N1 sme Botev plovdid i lokomotiv kyustendil

По какво сте номер едно? По къпане в отходни канали и побой над пенсионери? Да се гордееш с клошарите по агитките не мога да го проумея, а във вашата са огромен процент! Някви дрогирани и пияни кенефи, дето след края на мача, ако ги питаш колко е свършил, няма да могат да ти кажат. Аз нашите подобни (от Левски съм) маслини, кънчовци, панталони, свинчовци, джанки и т.н. само като ги видя и се обръщам на другата страна, срам ме е че изобщо съществуват такива хора, че са от моя отбор да не говорим. Назитата поне са по-малко при нас, добре че дебелия ги прилапа към отсрещния сектор. Кежуъл сега действително е новата мода, всички бивши "озверели скинари" станаха такива, пример Лаута хуулс (Локо Пд) дето бяха озверелите Blood and Honour преди няколко години сега станаха кежуъли. Застанал някъв 14-15 год пишлегар до оградата с шапка и блуза на фред пери (които струват 100 лв сигурно и наще клошари спестяват по 1 година да си купят една карирана шапка или ходят да си ги взимат втора употреба, сега и ментета се навъдиха, нали трябва да са фЙешън) и прави нацистки поздрави към ушевите, е ако бях полицай на това лайне щях да му откъсна главата.

А Локо Пд културната агитка, които налитаха да бият английски туристи на мача с Болтън, защото нали са хипер мега кежуъл хуулс, а в Англия се е зародило хулиганството и това да набиеш англичанин е голяма работа, затова скачай на нищо неподозиращи чичковци. Да те е срам после като отидеш в чужбина, да кажеш, че си българин.

п.с. няма такова първо мнение laugh.gif
xskacorex
за мене всички са един дол дренки - зле. много зле.
все тая. само едно уточнение: по изключение преди известно време отидох на първия си футболен мач в живота - локо - болтън в бургас.
имаше адски много ругатни от страна на агитката на локо към англичаните, но до побой не се стигна.
все тая, това не е важно. аз обаче в момента, в който англичаните поздравиха агитката на локо, а тя от своя страна започна да скандира fuck off bolton и да показва среден пръст. тогава ме беше срам, че съм българин. точка.
лек ден.

поправка: само да допълня, че не понасям футбола..
ManOwaRadO
Ми кво да ви кажа, все едно не си го знаете - футболните хулигани са пълни селяндури. Дзяат кат откАчени по мачове, след това трошат седалки, чешми, пейки по парковете и улиците сбиват се другата агитка или със случайно минаващи хора и кво... кво праиме?
Born From Pain
Цитат
но до побой не се стигна


http://www.lautahools.org/forum/viewtopic.php?t=789
Niilo
Цитат(xskacorex @ Oct 22 2005, 06:30 AM)
за мене всички са един дол дренки - зле. много зле.
все тая. само едно уточнение: по изключение преди известно време отидох на първия си футболен мач в живота - локо - болтън в бургас.
имаше адски много ругатни от страна на агитката на локо към англичаните, но до побой не се стигна.
все тая, това не е важно. аз обаче в момента, в който англичаните поздравиха агитката на локо, а тя от своя страна започна да скандира fuck off bolton и да показва среден пръст. тогава ме беше срам, че съм българин. точка.
лек ден.

поправка: само да допълня, че не понасям футбола..

IMHO2.

П.П.

Разгледах снимките - да ви пикая на смотания спорт! Едва ли вече има хора, които ходят на мачовете заради самия мач... що за тъпанар трябва да си, за да посрещнеш феновете на противниковия отбор с бой?!?!??!

И вижте се само какво си мерите в тая тема - коя агитка кой биел повече. Ебахти спорта, честно...
Born From Pain
Аре като не разбираш, не говори за "смотания" спорт. Ако прочетеш по-добре ще видиш, че повечето хора писали тук са против случващото се. Футболът отдавна е нещо МНОГО повече от игра. И най-обичам, хора неитересуващи се от него да дават определения.
Vlad
Да и на мен ми е забавно.Хора дето не са стъпвали на стадион ми обесняват колко тъпа игра е тва и че сички ходим там да се бием,трошим и фърляме бомби biggrin.gif Спомена се че едва ли имало хора дето ходят зареди самата игра.Ми да има и то много такива.Дори смея да твърдя повечето хора.Тва че има някакъв нисък процент лаинари незначи че всички са такива.Аз от както се помня съм фен на отбора си. Тва да си фен изобщо не е просто да ходиш да гледаш некви келеши как ритат топка и да други дето трошат седалки.Тва е страст. Обичаш отбора си от цялата си душа и живееш с него. Ако не си такъв никога неможеш да разбереш пхихологията на фена. Тва за боя между публиката също неможеш да го разбереш.Такаче по добре да си мълчи човек като неразбира.Все едно на човек дето слуша опера да му обясниш защо като отидеш на концерт си мяташ главата и се блъскаш laugh.gif
ManOwaRadO
Цитат(Vlad @ Oct 22 2005, 02:35 PM)
Тва че има някакъв нисък процент лаинари незначи че всички са такива.

За съжаление въобще не е нисък. Това, че преди всеки по-важен мач са ангажирани стотици и хиляди полицаи и въпреки това пак има побоища все пак говори нещо.

Иначе аз обичам футбола - той ми е най-любимия спорт, ама не ми харесва футболното хулиганство, а то е факт и масово явление!
Born From Pain
А знаеш ли, че именно в тези стотици и хиляди полицаи е част от проблема. Предположи какво ще стане, ако на концерт ти се изтропат да те охраняват ушеви. И да ти държат сметка ти защо пиеш разбираш ли преди концерта, да тръгнат да спират и да арестуват всеки, който преди да влезе се е напафкал с трева или се е напил като животно (кажи ми че не са много тия). Да наредят кордоните между публиката, да ти забранят погото, опасно е и ако слечайно тръгнеш да мърдаш да ти начупят кофата. И накрая да заявят: ние го правим за безопасността на хората w00t.gif
Vlad
Това с ченгетат изобщо не е критерий. На стадиона има ограда.И без това никой непрескача.Може да има през 10 метра по един.Вместо това се слагат плътни 3 кордона.Които просто си стърчат. Тва си е изкуствено породено напрежение. A тези дето искат да си се бият и 10 000 ушеви пак немогат да ги спрат.Те си се разбират и се млатят. А тия наистина са си малко.Примерно в един пълен сектор от 5000 човека.Някой хвърля бомбичка или се размахва някво знаме.Ченгетата влизат 10 човека се сбиват с тях и от там униформените почват да млатят наред.И тогава съвсем естествено си става голямото меле.Виж последния мач ЦСКА-лефски където бяха задържани много невинни от публиката на сините.Бяха бити деца и възрастни хора.Просто куките бяха ядосани и млатеха наред.
nigga
Цитат(Born From Pain @ Oct 22 2005, 02:58 PM)
А знаеш ли, че именно в тези стотици и хиляди полицаи е част от проблема.

Полицията не е проблем. Това е мое мнение. След като клубовете се правят на бедни и не отпускат достатъчен брой стюарди много ясно, че ще има полиция. Без полиция ще е супер зле. Има достатъчен брой хулигани в агитките, за да си мислим, че без полицията ще е готино. Все още не сме на нивото на организирана агитка.
gtzvetkov
Цитат(Niilo @ Oct 22 2005, 01:50 PM)
да ви пикая на смотания спорт! Едва ли вече има хора, които ходят на мачовете заради самия мач... що за тъпанар трябва да си, за да посрещнеш феновете на противниковия отбор с бой?!?!??!

Аз пък да ти пикам на мнението. Аре вземи ходи на мачове в различни страни и на различни отбори, в това число и на национални и тогава ела да коментираш. Аре у лево! mat.gif

Цитат
бяха задържани много невинни от публиката на сините.Бяха бити деца и възрастни хора.


Абе ти да не си пиян нещо? От репортажите пределно ясно се вижда, как тази толкова миролюбива, не употребяваща алкохол и не ползваща незензурни изрази "агитка" на Левски, сама си е виновна за боя. Хайде гледайте по-обективно на нещата.
Born From Pain
Цитат
Полицията не е проблем. Това е мое мнение. След като клубовете се правят на бедни и не отпускат достатъчен брой стюарди много ясно, че ще има полиция. Без полиция ще е супер зле. Има достатъчен брой хулигани в агитките, за да си мислим, че без полицията ще е готино. Все още не сме на нивото на организирана агитка.


Специално за Левски знам, че Баждеков многократно искаше специално по-малките мачове да се охраняват само от стюарди и сотаджии, защото излиза в пъти по-евтино. Знаеш ли, че полицията сама решава колко хора да изпрати и после съответно иска пари за това. На мачове с по 500-1000 души идват по 100-200 полицаи, които през цялото време си седят на седалките и гледат мач и това време после им се заплаща! Кой ще зареже толкова доходна работа според теб? На мача за Суперкупата 10 000 души ги охраняваха 1500 полицаи, колкото и дербитата с по 20 000 и искаха някаква космическа сума за охрана, която не се равнява дори на приходите от билети. Та беше доста голям скандал. Положението с полицията е като с топлофикация, няма отърване.

Цитат
Абе ти да не си пиян нещо? От репортажите пределно ясно се вижда как тази толкова миролюбива, неупотребяваща алкохол и не ползваща незензурни изрази "агитка" на Левски сама си е виновна за боя. Хайде гледайте по-обективно на нещата.


И за това половината от задържаните ги освободиха, а? Двама от арестуваните специално седяха точно пред мен, на един от последните редове. Един друг пък го бяха арестували, защото беше с жълта фланелка на Иванков и го бяха объркали, така ли трябва да се действа според теб? Полицията трябва да гони граждани по градинките и да ги налага, не е приятно зад гърбя ти да тичат коне. Защо това не го показаха по никоя телевизия и всчки си замълчаха? По-голямата част от хората с присъди са заради показан среден пръст на полицай и псувни. А тия, които се биха знаеш ли къде са? Припкат си свободно по улиците и после ще се бият пак и пак ще го изядът децата.
Vlad
А на същото дерби като се бяха строили на пистата ченгетата тия наще лумпеняги се сбиха.Реакцията на полицията беше просто едно голямо нищо.Стояха и си гледаха просто. Интересно ми е къв им е критерия за размирици и кога трябва да се намесват rolleyes.gif
gtzvetkov
Ами аз бих ги оставил да се бият. По-добре помежду си отколкото невинни граждани после извън стадиона. А полицаите винаги чакат заповеди от "високо", вервай ми и на тях не им е лесно.
nigga
Цитат(gtzvetkov @ Oct 22 2005, 11:40 PM)
Ами аз бих ги оставил да се бият. По-добре помежду си отколкото невинни граждани после извън стадиона. А полицаите винаги чакат заповеди от "високо", вервай ми и на тях не им е лесно.

Напълно съм съгласен. А за това, че броят на полицаите се определя от самото МВР не бях информиран. Извинявам се за неточността.
Vlad
И те в такъв случаи за какво са там? Ако хората си се бият помежду си те да ги гледат.Ми то и ако хвърлят бомбички пак най-много помежду си да се оцелят за кво са пак ченгета. Ако има бой на улицата тва си е нарушение на обществения ред и те трябва да се намесят.Неразбирам защо на стадиона да е по различно.
nigga
Ако влезат полицаите пак ще има бой, само дето ще обвинят полицията за него. Остави ги да се бият, поне няма да се обвиняват властите.
Born From Pain
Цитат(nigga @ Oct 23 2005, 02:45 PM)
Ако влезат полицаите пак ще има бой, само дето ще обвинят полицията за него. Остави ги да се бият, поне няма да се обвиняват властите.

И като ги обвинят, все едно ще има някакви последствия за тях? В нормалните държави (много мразя да използвам този израз) тия дето ги изкривиха от бой в районното, ама после се оказа, че са невинни, щяха да изядът половината бюджет на МВР в съда. А този, който е наредил да се арестува така пред стадиона, щеше да си търси друга работа.
Тежкия heavy metalist
Ето какво мисля аз:хулиганите не са толкова откачени,за колкото ги мислят много хора(особено старите).Вярно,меко казано доста простотии правят:чупят седалки,димки хвъркят и други неща,но като се замисля,не е съвсем така.да вземем пример някои от металистите като Ozzy Ozbourne-като беше тук на концрт с Black Sabbath като пееше например беше хванал една кокошка и и беше откъснал главата!А пък как крещеше!И забележете нещо друго-тои е на над 50години.А ето какво казват някои хора,сред които баба ми и дядо ми-"Тоя се праи на откачен"(е,така аз мисля и разбира се никак няма да е хубаво да те сполетят хулигани,ако не си от техния отбор happy.gif )А и между другото на мача Левски-ЦСКА не беше нужно ченгетата да потрошат 4 глави те там феновете не забелязах нито да се бият еин друг,нито седалки са къртили(щото бяха заети smile.gif ) нито нищо.В други случаи и седалки са къртили,димки са хвърляли а никои нищо не направи.МОже би е просто заговор или може би грешка.Кои знае.
Vlad
Сори че излизам от темата ама кви кокошки бе човече blink.gif Явно съм бил на друг концерт.Ози е откъсна главата на прилеп преди доста години.А тва с пилетата е по към Алис Купър.А каква беше връзката изобщо неразбрах.
alpha prime
Цитат(Born From Pain @ Oct 22 2005, 01:22 AM)
По какво сте номер едно? По къпане в отходни канали и побой над пенсионери? Да се гордееш с клошарите по агитките не мога да го проумея, а във вашата са огромен процент! Някви дрогирани и пияни кенефи, дето след края на мача, ако ги питаш колко е свършил, няма да могат да ти кажат. Аз нашите подобни (от Левски съм) маслини, кънчовци, панталони, свинчовци, джанки и т.н. само като ги видя и се обръщам на другата страна, срам ме е че изобщо съществуват такива хора, че са от моя отбор да не говорим. Назитата поне са по-малко при нас, добре че дебелия ги прилапа към отсрещния сектор. Кежуъл сега действително е новата мода, всички бивши "озверели скинари" станаха такива, пример Лаута хуулс (Локо Пд) дето бяха озверелите Blood and Honour преди няколко години сега станаха кежуъли. Застанал някъв 14-15 год пишлегар до оградата с шапка и блуза на фред пери (които струват 100 лв сигурно и наще клошари спестяват по 1 година да си купят една карирана шапка или ходят да си ги взимат втора употреба, сега и ментета се навъдиха, нали трябва да са фЙешън) и прави нацистки поздрави към ушевите, е ако бях полицай на това лайне щях да му откъсна главата.

А Локо Пд културната агитка, които налитаха да бият английски туристи на мача с Болтън, защото нали са хипер мега кежуъл хуулс, а в Англия се е зародило хулиганството и това да набиеш англичанин е голяма работа, затова скачай на нищо неподозиращи чичковци. Да те е срам после като отидеш в чужбина, да кажеш, че си българин.

п.с. няма такова първо мнение  laugh.gif

Всъщност тва за спенето по канаафки нма да споря щото го има. навремето бях и от тази групичка ама спрях. че има мизерници има обачер в агитката на ботев са точно 5 човека които правят мизериите и то половината от тях в момента на стадион Христо ботев не се допускат. wink.gif освен това проявите на агитката ни в Стара загора примерно започнаха След като няколко мозъчно недоразвити местни дойдоха на гарата да ни обиждат,; в горна селяците тръгнаха да влизат на терена да бият наште играчи и почти навсякъде където идетрибуна изток следват провокация след провокация.
Slash
Цитат(alpha prime @ Oct 28 2005, 08:24 AM)
че има мизерници има обачер в агитката на ботев са точно 5 човека

Да, то вие всичките 15 човека се знаете...
Альоша, Ботьо, Груьо, Хуьо... openwidehug.gif
Mort
Има едно ново филмче по въпроса - Green Street Hooligans - гледайте го може и да ви отговори на въпросите за ненормаланите фенове, на мен обаче не можа. Но филмчето не беше лошо все пак.
Тежкия heavy metalist
Цитат(Vlad @ Oct 24 2005, 09:42 PM)
Сори че излизам от темата ама кви кокошки бе човече blink.gif Явно съм бил на друг концерт.Ози е откъсна главата на прилеп преди доста години.А тва с пилетата е по към Алис Купър.А каква беше връзката изобщо неразбрах.

Де да,знамVlad,знам доста хора ми говореха така.Ако не е така малко съм объркан:blink:о има връзка да.Някои още малко глави на хора ще късат happy.gif
Vlad
Между другото тва с главите на хора вече си става.Или поне е ставало. И то имат връзка и засяганите в тази тема хулигани,които размазват главата на едно циганче,но тва не е по повод футболно хулиганство.
Born From Pain
Цитат(Mort @ Oct 28 2005, 12:48 PM)
Има едно ново филмче по въпроса - Green Street Hooligans - гледайте го може и да ви отговори на въпросите за ненормаланите фенове, на мен обаче не можа. Но филмчето не беше лошо все пак.

Не е лош филма, но за съжаление ще предизвика поредната вълна от идиотчета с карирани шапки, които си мислят, че скачаш да се биеш, млатят те с тухли и прътове и после всички стават изтупват се и кой от къде е и естествено полицията никога не те хваща. Вече виждам как всеки втори сложи подписчета на Уест Хям и пее някви песнички от филма. О Господи защо връстниците ми са толкова тъпи??? no.gif
Niilo
Този лаф с 'всички на моята възраст са тъпаци без мен' ми е омръзнал. На 14 ли си?

Съжалявам за офтопика, ама за твоите връстници и ти си тъпак. Въпрос на виждания.
Beerzebub
Е аз съм на 20 и кусур и смятам, че поне половината хора са тъпи smile.gif
Born From Pain
На 18 и мога да ти напиша докторат, че голяма част от моето поколение "is broken". Далеч не става въпрос всички освен мен и не става въпрос за деление от типа тоя е тъп чалгар или тоя е тъп рапър и ме дразни, отдавна съм надраснал тези неща. Става въпрос за изградени ценности и цели в живота, а чадата на масовата псевдо тиин култура не ми ги хвали.
Slash
Цитат(Beerzebub @ Oct 31 2005, 06:04 PM)
Е аз съм на 20 и кусур и смятам, че поне половината хора са тъпи smile.gif

За 20 и кусур би трябвало да знаеш, че всеки човек може да бъде тъп в даден момент и ситуация. wink.gif
Born From Pain
Цитат(Slash @ Oct 31 2005, 08:23 PM)
Цитат(Beerzebub @ Oct 31 2005, 06:04 PM)
Е аз съм на 20 и кусур и смятам, че поне половината хора са тъпи smile.gif

За 20 и кусур би трябвало да знаеш, че всеки човек може да бъде тъп в даден момент и ситуация. wink.gif

А някои във всички ситуации
Beerzebub
Някъде да съм споменавал към коя пловина спадам?
Niilo
Цитат(Born From Pain @ Oct 31 2005, 06:16 PM)
На 18 и мога да ти напиша докторат, че голяма част от моето поколение "is broken". Далеч не става въпрос всички освен мен и не става въпрос за деление от типа тоя е тъп чалгар или тоя е тъп рапър и ме дразни, отдавна съм надраснал тези неща. Става въпрос за изградени ценности и цели в живота, а чадата на масовата псевдо тиин култура не ми ги хвали.

Изградени ценности.. на 18...

Нейсе, мисълта ми е, че както Slash каза, всеки може да бъде тъп. Природни малоумни хора, които по принцип са такива, а не в някоя конкретна ситуация, има, но са адски малко.

Всичко е мрежа от зависимости. И гледни точки. bowdown.gif

Та, в този ред на мисли, ако трябва да се върнем на темата за футболното хулиганство, вероятно тези, които се бият и разрушават всичко в околията вероятно имат някакъв резон за себе си, който е достатъчно непоклатим. И ако успеят да го опишат по някакъв добър начин, можем и ние да възприемем тази идея като нормална, а не тъпа.

Обобщенията са тъпо нещо. whistle.gif
Vlad
Този новия филм трябва да си го дръпна да го гледам.Но мисля че Born From Pain е напълно прав че ще предизвика нова вълна към и без товеа разширяващата се с пълна сила "нова мода".Добре че повечето от тия незнаят ,че има още таквиа филми че иначе ще стане страшно.Иначе накратко казано кежуалите са тъпи tongue.gif Нямам конкретна ситуация или гледна точка. Който е виждал кежуал сектор знае за кво става въпрос.Тия все едно не са на мач,а на погребение.А тва което го правят с уреждането на бой,снимките,филмчетата нямам думи.Ако някой ми обясни каква връзка има тва с футбола.Просто си търсят претекст да си се млатят.И да се присъединят към няква измислена общност.Къде къде е по хубаво да видиш примерно 30 човека агитчица отиваща на мач и срещат 50 от другия отбо.И се почва едно меле на улицата летат шалове знамена rolleyes.gif Така с уредените побоища се изгубва чара на враждата.Друго си е щаслив със счупен нос да отидеш на мача след като си пребил противника и си му взел фанелката и шала icon_axe.gif boxed.gif То тва също не е по малко малоумно де,но все пак то става от самосебеси tooth.gif
Бранник
И ултрасите си имат цели:

Истинските фенове искат тези правила във футбола:

1. Играчи да се купуват/продават само преди началото на сезона. Не по време на шампионата.
2. Свобода да се изразява радостта след гол: сега е възможно да се върне изгубеното време.
3. Всички мачове трябва да се играят в един и същи ден и час.
4. Ограничение за чужди играчи в отборите, защото те заемат място за млади национални играчи.
5. Наказание от една година за футболист, който се опита да се махне от тима си, след като е подписал договор, защото друг тим предлага повече.
6. Невъзможност за президентът на един футболен клуб да бъде също президент или главен акционер на друг футболен клуб.
7. Да се върне старата Купа на Европейските Шампиони: абсурдно е, че клуб, който никога не е печелил шампионата на страната си може да спечели Шампионската Лига.
8. Номера на фланелките от 1 до 11.
9. Забрана на клубовете да дават билети за гостуванията на туристически агенций.
10. Да се запазят всеки сезон традиционните фланелки на клуба.
11. Да няма имена на играчи на клубната фланелка.

Ултрасите трябва:

1. Да отказват всякакъв контакт или помощ от футболните клубове.
2. Да отказват всякаква "помощ" от полицията: полицията трабва да контролира, не да помага.
3. Да има няколко различни групи на стадиона.
4. Да ходят на гостуванията по техен собствен път.
5. Да се координират със скандиранията на феновете на други отбори да повреждат телевизионния продукт.
6. Да нарушават всяко ограничение, наложено от авторитет: например ако казват: "Не може да ходите на гостувания", ултрасите трябва да отидат по своя инициатива, заемайки място по средата на другите фенове.

-------------------
Жалкото е че повечето са забравили ултраските идеи...Но все пак трябва да има и агитка, която да подкрепя отбора, да внася атмосфера, колорит, да дава увереност на отбора си.Добре е да има знамена, факли, трансперанти и други "аксесоари" които да допринасят за атмосфера.Футбола не е театър, че да си седиш мирно и тихо, той е много емоционален и те кара да изразяваш чувствата си.
SepulTeraHead
wtf
stage
Цитат(xskacorex @ Oct 22 2005, 10:30 AM) *
поправка: само да допълня, че не понасям футбола..

+1
melhaer
Абе, Бранник, откъде ги изрови тия глупости бе? Кви расисти, кви ограничения, кви други глупости ми говориш?

Е как да пуснеш БГ млади играчи, като не могат да сипрат топката? И се замисли последните години в ЦСКА кои бяха най-дброите играчи - Бадмеа, янев, Вили + Гай, Забавник, Силва, Хидиуед, Трика, Петре...

футболът е за забваление, не за избиване на фашистки комплеси и да се биеш в гърдите, че си Българин...

ма какво се заниамва, и аз, като си толкова патриот, мисля, че ще си най-големият лицемер ако:

1. не слушаш само БГ музика
2. Не носиш само дрехи прозиведени в БГ, и то не в Кърджали или цехове, където работятя хора от малцинствата
3. Пушиш - защото всикчит тютюн е от местса със смесено население.
4. Не ядеш само храна, кяото е прозиведена в България...

има и още...ма темата е за футбол...

Просто кажи КУРРРРРРРРРРРРРРРРР ЗА ЛЕФФФФФФФФФФФФФФФСКИИИИИИИИИИИИ...

и стига си говорил простотии
brainwash
КУУУУУУР от Левски. И при това сополив mat.gif
Бранник
^^Твоите определения за патриотизъм са "леко" тъпички...За справка виж малко по-назад в миналото...
Като се забавляваш не ти ли избива на някаква емоция?Не е ли смешно да говорим за "български" отбор като повечето не са българи, а румънци, африканци, французи и всякакви други народности?Не ви ли стигат интернационалните отбори на западните страни?Не смятам че има нещо расистко в това да се дава подкрепа на младите български футболисти.Сегашният футбол е по-малко забавление и много повече бизнес.
wqwrrr
Да ви се похваля - ходил съм няколко пъти на мачове и се оказах най-мирният и послушен зрител на стадиона smile.gif sp_ike.gif
SepulTeraHead
Ами гледай си мачове в Б групите. Там са само български футболисти....
alpha prime
Донякъде Бранник е прав ...
С новоприетите правила за чужденците в А група ще могат да играят неограничен брой футболисти от ЕС и 5 извън , което може да създаде уникален абсурд. Отсега вждам как на мача Литекс - Цецка примерно могат да излезнат 18 чужденци.
При това положение не виждам как можем да имаме национален отбор да речем.

Да има чужденци не е лошо. Не сме 80те години, обаче трябва да има във всеки мач минимален брой юноши и български играчи (не че е много сложно цецка, латекса и уефски да си натурализират чужденци де)
t0xIc
а за боТяв ще играе Саиходжа ,който е от рода на Каравелов
Проблема не е в чужденците,а в това ,че повечето хич не са по-добри от родните футболисти. Обаче не може и само с юноши. Подуене нека си мисли ,че един ден само от юношите си ще станат велик отбор. Аз си представям 11-ка от рода на Ники Михайлов, Живко Миланов , Четин Садула , Мариян Огнянов и Коприваров колко ще е забавна за гледане:)
alpha prime
По принцип Муши е български гражданин роден в България, което навремето му попрече да стане играч на фенерите wink.gif

Проблемът е че вече е практически възможно да се направи отбор само от чужденци и не се съмнявам че богатите отбори ще се възползват рано или късно .
Vlad
Мене не ми дреме кви са тия дето играят стига да се раздават.Ако спечелим ШЛ примерно ако ще само негри да играят няма да ме вълнува.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.