Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: хуту и тутси
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
xskacorex
гледахте ли филма "хотел руанда"?

ако не сте - гледайте го!

ама друга ми е мисълта. не знам дали на мене ми липсва общата култура или информацията е малка, но аз до скоро като че ли бях в неведение за положението в руанда.

обща информация за незнаещите: руанда е държава в централна африка. населението е около 7 000 жители, а площта на страната е около 26 000 кв. км. племената са предимно хуту (около 90%) останалите са тутси и малък процент пигмеи, рунди и други..

какво става. 1994 г. президентът на руанда загива в катастрофа (въздушна), което явно действа като искра и се започват старите вражди. племената
започват бурна вражда. хиляди избити, изклани и застреляни. бандите вилнеят по улиците и въоражени с ножове, коси, лопати, ламарини, дъски търсят поредната жертва от противниковото племе.

резултат: 800 000 убити. грозно, грозно. и много тъжно.

който е гледал филма по-прегледно ще си представи това, за което говоря.

как да е, сега в 23:11 събудих майка ми , за да я попитам дали знае нещо за въпросната война. трябваше и време, за да се сети за държавата, да не говорим за положението там.



no.gif mellow.gif
InsArtTure
Това, което знам за Руанда е че има сериозни вражди. Трябва да се гледа филма. А трябва и да сме по-наясно с обстановката в света по принцип.
feather
Чух интересен разказ за този филм от човек, който по принцип не се впечатлява от нищо. Обещавам, че ще го гледам при първа възможност и ще напиша по-подробно.
SepulTeraHead
Говориха ни за тези съботия на една лекция по социология. Президентит е бил Хуту и след като е умрял в катастрофата някакви водачи от неговото плене са излезнали по телевизията и са казали "Тутси направиха това, избийте ги". И после са почнали едни ужаси, които са си ебали майката...
xskacorex
аз взех, че си поръчах филма да ми го рипнат на dvd.
така като гледам наистина са малко хората, които имат представа за положението там. доколкото знам вече има "примирие", но явно е само писмоено..

руанда е с прекрасна природа. мисля да я посетя.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.