Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: ако обичате животните...
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Ro6ava GarGa
днес...тази нощ гледах наи-отвратителното нещо...просто не искам да си спомням....и (...макар и късно) схванах защо много хора са отказали месото... sad.gif
за които иска да се убеди...
SepulTeraHead
А който мрази животните, може ли да ги яде без притеснение?
Blashyrkh
Аз пък ще ги ям.
ManOwaRadO
Наистина много добра пропаганда за отказване на месото. Само, че безмислена. Хората са хищници, тяхната природа е такава и те просто немогат да спрат да ядат месо след като организмът им го иска, въпреки че е възможно да живеят и само на плодове и зеленчуци като вегетарианците.

Този филм е меко казано отвратителен! Незнаех, че дори и в щатите или където е там има такова отношение към животните. Това по принцип е забранено. Животното трябва да се убива без да усеща нищо (и то само за да се използва за храна) - това се води за хуманно, или поне е по закона на природата. Но това, което видях във филма... имах чувството, че гледам футуристичен филм, в който зли нашественици завладяват планета населена с миролюбиви същества и ги набутват в кошмарни зандани подлагайки ги на ужасни мъчения и смърт!
RazorJack
Хахах някой гледал ли е оная реклама за саламът от щастливи прасета? biggrin.gif icon_headbang[1].gif

Иначе аз обичам животните ... с гарнитура и повече сос tongue.gif
Crafter
Жалко за начина, по който убиват животните, но не виждам защо трябва да се отказваме от месото заради това. Рошава, ако искаш, когато отидеш в магазина едно пиле да струва 20 лв. можеш да си поръчваш пилета убити след като са пили обезболяващи, имали са последно желание и тн. Освен това не съм убеден дали биха предпочели да бъдат убити от някой вълк или нещо подобно.
ThE-SaMe-IdIoT
гадно .. ама наистина .. във всеки случай ги убиват животните .. hmm.gif така че тва което може да се направи е малко
Slash
Цитат(Ro6ava GarGa @ Dec 2 2005, 04:51 AM)
за които иска да се убеди... Meet Your Meat

Ами не ми се гледа, мерси.

Пък и постя! openwidehug.gif
Lucretia
Ако ме срещне някой гладен тигър или каквото и да било друго зверче, едва ли ще има угризения, след като похапне с мен biggrin.gif
Човекът си е всеядно животно.
Е, всеки си има право да не яде разни работи...аз например не ям моркови biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
stage
Животните на сапун evil2.gif Хайл
spartan117
Цитат(stage @ Dec 2 2005, 03:13 PM)
Животните на сапун evil2.gif Хайл

А така трепете животни убиваите природата evil.gif devilsmiley.gif
Ro6ava GarGa
^ идиот!
а пове4ето ако си бяхте направили труда да изгледате филмчето щяхте да разберете какво имам предвид...
Crafter
Цитат(Ro6ava GarGa @ Dec 2 2005, 07:22 PM)
^ идиот!
а пове4ето ако си бяхте направили труда да изгледате филмчето щяхте да разберете какво имам предвид...

Изгледах го.
И какво да направя?

Така им е евтино, така го правят.
Sw1tched
Ми гадно е. И все пак... survival of the fittest.
_FcalmTL_
На който му е интересно smile.gif http://www.viavita.net/others/ecology/vegetarian.htm

И аз съм на мнение че създаването на животи за да бъдат избивани за благото на някой друг, трябва да се намали многократно, месото не ни е толкова нужно колкото смятат някои хора, избиването на толкова много животни може да бъде намалено, просто загубите за някои от това ше са големи... Това са толкова много родени души и на нито една да не се даде възможност за развитие по естествения и, и природен начин. Не е хубаво, но знаем че заради егоизма на хората и това нещо го има. sad.gif
smile.gif

Едит: Поправих линка! wink.gif smile.gif
ThE-SaMe-IdIoT
Цитат(Lucretia @ Dec 2 2005, 02:54 PM)
Ако ме срещне някой гладен тигър или каквото и да било друго зверче, едва ли ще има угризения, след като похапне с мен  biggrin.gif

точна тука е тънката разлика между животните и хората .. ние се водим за разумни wink.gif
Аз обаче не обичам зеленчуци thumbdown.gif
xskacorex
blackmetal.gif suicide.gif
kill all animals suicide.gif
Sw1tched
icon_headbang[1].gif
RazorJack
Сега се сещам за Пътеводителя и за парадокса там, където във ресторанта на края на вселената имаше животно, което всъщност иска да бъде изядено и това му е целта в живота. biggrin.gif Не говоря за филма де ... там го нямаше тоя момент biggrin.gif

Иначе нямам нищо против постните манджи, стига да са наготвени като хората. А постно се готви най-трудно според баба ми biggrin.gif
SepulTeraHead
Цитат(Sw1tched @ Dec 2 2005, 07:37 PM)
Ми гадно е. И все пак... survival of the fittest.

Тъпак.
Ro6ava GarGa
да бе...не може да се направи нищо по въпроса...но все пак е гадно...от това което видях...и осъзнах puke.gif
Peter
Гледал съм това филмче, както и разни други. Тъжно, наистина тъжно... Етичните съображения са само една от многото причини да стана вегетарианец.

Не ми казвайте, че без месо не можело и без него съм щял да умра от загуба на едикакви си вещества - еми сори, ама съм жив и здрав. Има много инфо в нета и къде ли не защо вегетарианският начин на хранане е по-здравословен и полезен. Учени хора са го обяснили, просто потърсете, не виждам смисъл да препредавам нещо, което някой, който разбира много по-добре от мен, е написал или казал.
Иначе линкът, който _FcalmTL_ е дал е много хубав. Не знаех, че Питагор и Плутарх също са били вегетарианци...

... denn du bist, was du isst...

Най-малкото, което може да се направи е да станеш вегетарианец. Така колкото по-малко хора ядат месо, толкова по-малко животни ще трябва да се избиват.
Vlad
Ми гадно негадно какво да се направи.Трябва да се яде. Ако спреш да ядеш луканка какво ще промениш?На повечето хора не им пука за животните.Нито за природата.Хората са скапани същества.Но яденето на месо е необходимо. А някой от дъвчещите само листа дали се е замислял, че можеби и растения са живи? Аз си обичам мръвка и ще си ям. Обичам и животните разбирасе.Но тва няма нищо общо.Примерно ако можеше да ям хора нямаше повече да вкуся пиле rolleyes.gif Ама кво да направя че недават. Като заключение можем да кажем че човечеството трябва да бъде унищожено.И природозащитниците вместо да пропагандират спанака да земат да се замислят как да осъществят изтреблението evil.gif
RazorJack
Ае стига глупости, това се нарича хранителна верига. Нормално е за природата. Е, не е нормално да се проявява жестокост към животните, ама е нормално едно животно да умре за да нахрани друго (в случая нас - хората). Далеч по-страшно е изсичането на горите и замърсяването на въздуха.
_FcalmTL_
Хаха, да това е много правилно. smile.gif Но замислял ли си се че хората избиват животни много повече отколкото им е достатъчно? Някога да си виждал магазин в който колбасите и месото да са свършили? А и голяма част от населението няма възможност да се храни често с месо, което е още една причина изобилието от месо на пазара да се намали. Просто тука жаждата за печалби от продажбите са "над" хранителната верига, което е гавра с живота на невинни същества, нещо неправилно според мен! wink.gif smile.gif
ThE-SaMe-IdIoT
Цитат(RazorJack @ Dec 3 2005, 12:35 AM)
Ае стига глупости, това се нарича хранителна верига. Нормално е за природата. Е, не е нормално да се проявява жестокост към животните, ама е нормално едно животно да умре за да нахрани друго (в случая нас - хората). Далеч по-страшно е изсичането на горите и замърсяването на въздуха.

Хм .. и според мене тва ся е най-малкия проблем на хората начина по който убиват животните ..
Rolf
Цитат(Peter @ Dec 3 2005, 12:03 AM)
Гледал съм това филмче, както и разни други. Тъжно, наистина тъжно... Етичните съображения са само една от многото причини да стана вегетарианец.

Това са абсолютни глупости. Абсолютни.

Да, филмчето е неприятно. И каква алтернатива предлагате - дайте всички да спрем да ядем месо, за да не се убиват невинни животни? Малоумно е. Всеки сам решава какво и по колко ще яде. И да стане някой вегетарианец, клането на животни няма да спре - просто други ще ядат повече.


Цитат
Не ми казвайте, че без месо не можело и без него съм щял да умра от загуба на едикакви си вещества - еми сори, ама съм жив и здрав. Има много инфо в нета и къде ли не защо вегетарианският начин на хранане е по-здравословен и полезен.

Сигурно си учил за еволюцията на човека и за това, че мозъчният капацитет на австралопитека се е увеличил драстично едва след като въпросният е проял месо. Най-малкото е тъпо да се отричат полезните хранителни качества на месото, а това, че в големи количества вреди, е вярно, но се отнася и за всяка друга храна.
SepulTeraHead
Warrior Of Ice
Rolf е прав в голяма степен. Няма да спра да ям месо, само защото за да стигне то до мен, трябва да умре някое животно. Не виждам нищо високоморално във вегетарианството. В природата всяко животно си осигурява храната, която иска, както намери за добре. Защо нещата трябва да са по-различни в нашия случай?
MadHatter
мисля,че въпроса не е в това дали се убиват въобще,а че се убиват в прекомерни количества.простичък пример: лови се риба.определен вид риба,но тъй като в мрежите се хващат твърде много от друг вид,те се изхвърлят,така 2/3 от улова е хвърлен мъртъв в морето.и не ми казвайте,че рибата не е месо.рибата е животно.и не ми казвайте,че не е вярно,защото съм го виждала и проверявала wink.gif ..макар не на живо thumbdown.gif
_FcalmTL_
Хора, никой не е казал че трябва да се спре изцяло да се яде месо или че това е нещо толкова лошо и че всички трябва да са вегетарианци. Става въпрос за по-прости неща smile.gif :

Цитат
...че хората избиват животни много повече отколкото им е достатъчно...

Цитат
жаждата за печалби от продажбите са "над" хранителната верига, което е гавра с живота на невинни същества, нещо неправилно според мен!


Един пример ще дам. По телевизията веднъж попаднах на някакво предаване, в което бразилски прозиводител на говеждо месо говореше колко нужно и полезно било това месо и как трябвало да се яде, за да хората да получават нужното количество от протеини, и за да бъдат достатъчно силни... Ставаше въпрос за износ в източните европейски страни, ясно ни е че назапад хората ядат много по-малко говеждо и свинско месо, предимно пилешко... Все едно тук на изток си нямаме прозиводители на месо които произвеждат повече от достатъчно, че чак от Бразилия ше ни вкарват толкова "полезното" и "хубаво" говеждо месо! Просто начина по-който говереше тези глупости звучеше смешно, невярно и изкуствено. Естествено човека иска да си продаде месото! Да не говорим че говеждото и свинското са може би най-вредните месни продукти! wink.gif

Примера който SepulTeraHead даде с картинката също е много добър, става въпрос за избиването на животни, за да може някой да се облича по определен начин и да вдият хората че има кожа от незнам си кво животно! Което е още по-лошо и от примера с храната! И всичко това се дължи на егоизма, който е "по-голям" от естествените природни пътища! wink.gif smile.gif
Blashyrkh
Цитат(Vlad @ Dec 3 2005, 01:13 AM)
На повечето хора не им пука за животните.Нито за природата.Хората са скапани същества.Но яденето на месо е необходимо.

Излиза че който яде месо не уважава природата? laugh.gif laugh.gif


Вегетарианците са като пушачите. Не уважават мнението на другия puke.gif
Mort
Сега първо това филмче е доста пропагандно. Излиза едва ли не, че американците ядат натъпкана със антибиотици за разтеж мърша. Чак такива будали надали са. Второ се показваха една и съща ферма и една и съща кланница, които сигурно вече не съществуват след като е минал тамошния вариант на ХЕИ. И в крайна сметка дори всичките животновъдни в САЩ да са такива, ами те са си там, лошото отношение към животните говори зле само за тях - ние така или иначе не ядем американско месо... Колкото и странно да е дори в България и естествено в повечето Европейски страни има доста строги норми за начина на отглеждане на животни. Хванете отидете в която искате ферма и никога няма да видите подобно нещо.
Ro6ava GarGa
Vlad...не знам защо проявяваш такава доза малоумие...(или не мога да си обясня какво друго е...)ок имаш право на собствено мнение....но просто това което каза е МАЛОУМНО!просто про4ети горния пост,ебаси!

Цитат
не е нормално да се проявява жестокост към животните, ама е нормално едно животно да умре за да нахрани друго
ми да де...тя жестокостта се проявява в "нахранването" ни...и мисля че MаdHatter го каза/доказа.

Морт:АБЕ,ти ЛУД ли си?!това 4е фермите ни не са такива...ми т'ва е щото не сме достатъ4но на ниво бе...,просто сме изостанали....а за нашето ХЕИ не ща и да споменавам дума просто...
слу4аино съм запозната с доста от процедурите с които въпросните власти "контролират"...както викаше един батко :"под сек'фа критика"

така 4е една от при4ините поради което е полезно да се спре месото...(да не кажа не само то) е това 4е ако разбереш...или още по зле...ВИДИШ...какво става с кебап4ето преди да се превърне в такова...еми puke.gif
xskacorex

bye.gif bye.gif
RazorJack
Цитат(Ro6ava GarGa @ Dec 4 2005, 05:16 AM)
така 4е една от при4ините поради което е полезно да се спре месото...(да не кажа не само то) е това 4е ако разбереш...или още по зле...ВИДИШ...какво става с кебап4ето преди да се превърне в такова...еми puke.gif

Ама вчера как нагъваше пица с шунка ... tongue.gif icon_headbang[1].gif
xskacorex
гадна лицемерка smile.gif

иначе към другите: аз съм веган. кога трябва да умра? cool.gif
Blashyrkh
Цитат(Ro6ava GarGa @ Dec 4 2005, 08:16 AM)
Vlad...не знам защо проявяваш такава доза малоумие...(или не мога да си обясня какво друго е...)ок имаш право на собствено мнение....но просто това което каза е МАЛОУМНО!просто про4ети горния пост,ебаси!

Цитат
не е нормално да се проявява жестокост към животните, ама е нормално едно животно да умре за да нахрани друго
ми да де...тя жестокостта се проявява в "нахранването" ни...и мисля че MаdHatter го каза/доказа.

Морт:АБЕ,ти ЛУД ли си?!това 4е фермите ни не са такива...ми т'ва е щото не сме достатъ4но на ниво бе...,просто сме изостанали....а за нашето ХЕИ не ща и да споменавам дума просто...
слу4аино съм запозната с доста от процедурите с които въпросните власти "контролират"...както викаше един батко :"под сек'фа критика"

така 4е една от при4ините поради което е полезно да се спре месото...(да не кажа не само то) е това 4е ако разбереш...или още по зле...ВИДИШ...какво става с кебап4ето преди да се превърне в такова...еми puke.gif

Тия работи след като гледа филмчето ли почна да ги разправяш??? Ако да - съпротивата ти против пропаганда е отрицателна biggrin.gif

bye.gif
stage
Цитат(xskacorex @ Dec 4 2005, 01:20 PM)
иначе към другите: аз съм веган. кога трябва да умра? cool.gif

веганите на сапун! puke.gif
xskacorex
Цитат(stage @ Dec 4 2005, 01:29 PM)
Цитат(xskacorex @ Dec 4 2005, 01:20 PM)


иначе към другите: аз съм веган. кога трябва да умра?  cool.gif

веганите на сапун! puke.gif

ба. аз сериозно питам, РА. кога трябва да умра от загуба на ценни вещества?
MadHatter
Цитат(stage)
веганите на сапун!

ей.ше се скараме!сега и пари за сапун ли нямаш?по-добре спести от парите за месото! biggrin.gif
stage
Цитат(MadHatter @ Dec 4 2005, 04:39 PM)
Цитат(stage)
веганите на сапун!

ей.ше се скараме!сега и пари за сапун ли нямаш?по-добре спести от парите за месото! biggrin.gif

Моля те, не ми се сърди bowdown.gif
Поздрав с TheGathering-Saturnine wub.gif

P.S. А някои вегани са ебаси тъпаците whistle.gif
Niilo
Не съм нито веган, нито вегетарианец, но от година насам намалих много значително месото. В момента от месните продукти ям пилешко и риба, чат-пат и някой пастет, предимно гъши.

Причината, поради която се отказах от поемането на месо беше отвратителните колбаси, с които често ни заливат по магазините (особено кренвиршите... като изключим Сачи, Кен, Браво и още една-две големи марки), убеждението ми, че не ми е нужно месо и образоваността по отношение на методите, които се използват в кланниците... а да, и отвратителния вид на месарите sp_ike.gif

Въпрос на избор е дали човек ще яде месо или не... в крайна сметка в мръвката в действителност има разни вещества, които са полезни, но чак жизненоважни не са. Има адски вкусни "зелени" алтернативи на месото, които (поне според послените проучвания) не налагат измъчването на нечие съзнание по отвратителен начин.

А колкото до твърдението, че такова отношение имало само в конкретната ферма ... да бе, навсякъде другаде първо ги успокояват психически, чак после ги трепят, по безполезния начин ... с онези, скъпите методи...

Въпрос на избор. И все пак, никой не е умрял от липсата на месо.
И е тъпо да казвате, че това било част от нашата природа... дрън-дрън...
MadHatter
Цитат(stage @ Dec 4 2005, 04:47 PM)
Цитат(MadHatter @ Dec 4 2005, 04:39 PM)
Цитат(stage)
веганите на сапун!

ей.ше се скараме!сега и пари за сапун ли нямаш?по-добре спести от парите за месото! biggrin.gif

Моля те, не ми се сърди bowdown.gif
Поздрав с TheGathering-Saturnine wub.gif

P.S. А някои вегани са ебаси тъпаците whistle.gif

добре де.това дали си тъпак не се определя от това дали си веган...еба ти,колко време ще трябва да се повтаря за тези обобщения..както и да е.мерси за поздрава

а относно природата,ако следваме чисто биологическите черти на организма си,ще видим,че повечето ни зъби не са направени за месо,а за растителност wink.gif а и ако се водим от теорията на дарвин(макар той по-късно да се отказва от нея) не смятам,че има корени,които водят към месоядни животни.НАЛИ?


--------------------------edit--------------------
търсех патето на feather в по-голям размер и ..
http://www.public.iastate.edu/~zzqi/Cuisin...ne/Duckling.jpg
no.gif
xskacorex
той стоян говори за мен wink.gif
lelqLora
Бе Гарго, ти си болна! Първо 99% от месото дето ти ядеш е шир-потреба. Т.е. тия животни се гледат с цел ДА БЪДАТ изядени. Второ вегеарианството е извращение. И трето по тая идиотска логика нищо не трябва да ядем. Ни животни, ни тревички.
В тоя ред на мисли за всички набожни: я се замислете тогава, че оня отгоре сам иска жестокото убийство на животно, принесено в жертва за него. Така че и да се впрягате и да не се впрягате, тва е положението. А сега ако ми кажете, че в частта дето показват кокошките и тоя разправя, че горкичките са натъпкани и газят в собствените си курешки им се потъпкват правата... а виждали ли сте огромен двор, в който има точно 5 кокошки? И какво правят и петте? Скупчват се на едно място, вечно, стъпват си нон-стоп във водата и междувременно и си акат вътре. Я идете малко поживейте в някое село и тогава се вълнувайте излишно.
stage
Цитат(xskacorex @ Dec 4 2005, 05:00 PM)
той стоян говори за мен wink.gif

ne pozna laugh.gif ти виждал ли си риба-веган wink.gif по тъпо от това няма biggrin.gif
Crafter
>

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
MadHatter
ФАКТ
.

а и ако не спестим място ще има
> *

laugh.gif laugh.gif laugh.gif
бтв

Цитат(lelqLora)
Бе Гарго, ти си болна! ... Второ вегеарианството е извращение. И трето по тая идиотска логика нищо не трябва да ядем. Ни животни, ни тревички.

тва е форум=>всеки си казва мнението без да обижда останалите и второ...от къде го измисли това за тревичките?!?!?!?!някой да избива домати и чушки в прекомерни количества,че да може на негово величество човекът да бъде задоволена злоядата природа?!?! laugh.gif rolleyes.gif
stage
чушките и доматите на сапун mad.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.