Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Manga + Anime
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
sharon
Цитат(crazyfan_metal @ Dec 30 2008, 08:15 PM) *
Днес гледах Detroit Metal City - доста яко аниме, в което главният герой е някъв дебил, който харесва поп и е някъв мега смотан и той става вокалист на дет метал банда и бандата става най-добрата в япония smile.gif. Доста е интересно, а и музиката е готина, особено опенингаа bowdown.gif . Има го в аниме обсешън и в датата smile.gif.

Чудно си е анимето, препоръча ми го един колега преди време и се размазах от хилеж! laugh.gif Доколкото знам, в момента приключват снимките по игралния филм, така че и той се очаква в скоро време.
Warrior Of Ice
Цитат(ZerraX @ Dec 30 2008, 08:31 PM) *
Gundam сериите хич не ми харесаха. Явно щото не харесвам mecha

Е, в интерес на истината има доста сериали в тази вселена, повечето от които тотално несвързани помежду си. Но примерно SEED е много повече от поредното аниме с големи роботи. Без да е твърде натуралистично, показва всичко грозно покрай една мащабна война - ксенофобията, политическите манипулации на лидерите, затворения цикъл на омраза и т.н.
ZerraX
Ем Gundam Seed е най-добрата част от поредицата,нормално e да ти хареса xD
Препоръчвам ти да гледаш - Tengen Toppa Gurren Lagann едно от най-добрите за 2007

А за който харесва самурайски истории ала Samurai Deeper Kyo,му препоръчвам Mugen no Juunin/Blade of the Immortal
Airin Of Ancelot
^ Съгласна съм за Blade of the Immortal, наистина е нещо страшно! icon_headbang[1].gif Но най-доброто от този тип за мен си остава Basilisk. Покъртително е...
Aggressive Perfector
Тъпо.
crazyfan_metal
Мерси за препоръките smile.gif. Ще има какво да правя сесията biggrin.gif.
sharon
Цитат(ZerraX @ Dec 31 2008, 01:17 PM) *
А за който харесва самурайски истории ала Samurai Deeper Kyo,му препоръчвам Mugen no Juunin/Blade of the Immortal

И от мен благодарско, ще го видя с удоволствие тези дни, че и без това съм на такава вълна. Резюмето му най-малкото е интересно, 13 епизода - колко му е...
ZerraX
^ препоръчвам също така да не бързате с гледането защото мноооооого бавят превеждането. Трябваше вече да е свършило, а те бозят на 8 епизод
Също така, ако не сте гледали Samurai Champloo не чакайте, също епик аниме
Kenshin също е със самураи, но е малко дълго 94 епизода + няколко OVA и така и не го гледах, но все ми го хвалят ^^"

Подкрепям мнението на Airin Of Ancelot за Basilisk, това е едно велико аниме!
А който има много време и му се гледа нещо онгойнг едновременно забавно и с дебилна графика да хвърли 1 очо на One Piece, вярно старичко е(1999) и дългичко (383 eпизод гледах вчера ^^"), но пък с годините стана едно от най-популярните след Naruto и Bleach
sharon
Хах, не, класиките са си отметнати от доста време насам. Специално Kenshin е виновен за това да се запаля по анимета, всъщност. Иначе онова ме привлече и защото е ново - гледам, че има и доста интригуващи заглавия напоследък, които обаче все още не са завършени, явно ще се чакат.
Warrior Of Ice
Снощи догледах първия сезон на Higurashi, за което един приятел ме врънкаше от близо два месеца. Абсолютна болница... Дълбоко провинциална прогимназия, идилична обстановка, няколко сладки и наглед невинни дечица и серия от психопатски извращения, които си спретват взаимно. Въобще, контрастът е доста ключова част от общото въздействие на анимето, а и отдавна не бях гледал нещо в този жанр, което да успее да ме изненада откъм развитие на сюжета.
crazyfan_metal
Заинтригува ме и аз го дръпнах и съм на 9-10 епизод. Интересно е опредлено, но това с многото истории с героите доста ме обърква и засега ми сваля оценката за анимето. До 4 епизод си беше перфектно smile.gif.
Бтв саундтракът на детроит метал сити е доста як bowdown.gif .
Warrior Of Ice
^ Паралелното развитие на различни сюжети със същите герои си има идеята, в последната арка от епизоди се изяснява донякъде.
ZerraX
Аз почнах Yakitate!! Japan. Пхахаха интересна история и много дебилизъм. Но съм още в началото. Ще видим по нататък как е.
crazyfan_metal
Гледах ги двете хигурашита и имам добро мнение за тях. Историята наистина се разкри и се разви във втората част, но ми липсва хорър елементът от първата sad.gif. Чух, че ще излиза и трета част тия месеци smile.gif. Също така гледах и Welcome to the NHK, което е изключително аниме. Изпълнено е с емоции и лесно можеш да намериш прилики с главния герой smile.gif. Препоръчвам smile.gif.
Бтв мисля си да дръпна Монстър, някой да го е гледал и да има мнение за сериалчето, че е доста епизода ?
Void KD
DBZ
DB
DBGT
Nartuo
FMA
Nartuo Shippuuden
Elemental Gelate

Това е, което съм гледал. Kthxbai.
~Frozen angel~
Доста интересна статийка, много ми хареса smile.gif
Та по темата, аниметата и мангите са ми една от големите страсти. Често се отдавнам на гледане на анимета. Любими: Naruto, Chrono crusade, Death note, Bleach, Devil may cry, Claymore, Vampire knigt, Elfen Lied, Wolf's rain, Angel Sancturary, Darker than black, Blood+, Hellsing, Hellgirl. Любима манга: Naruto и Claymore (най-красивата и брутална манга \m/)
Харесва ми, защото е нещо различно и интересно, не е поредната американска боза с принцески и принцове
the_mess
Аниметата които си ме кефят НАЙ-МНОГО са Evangelion и Death Note.
Инак и Blood Trinity, Trigun(ftw!!!), Akira препоръчвам!
~Frozen angel~
Лолз имал си нерви да изгледаш целия Tirgun bowdown.gif аз нямах стигнах до 9 еп и го изтрих... нещо не ме грабна
ZerraX
Цитат
Claymore (най-красивата и брутална манга \m/

След Berserk whistle.gif
~Frozen angel~
Хммм Bersek не съм я чела, ще дадеш ли някакви указания за какво точно става на въпрос и колко чаптъра е smile.gif
_Moonshield_
80% от приятелите ми са фенове на анимета и PC игри. Като започнат си говорят за това се чудя как да отклоня темата, за да не ми стане тъпо biggrin.gif
Warrior Of Ice
Цитат(~Frozen angel~ @ Feb 4 2009, 09:19 PM) *
Лолз имал си нерви да изгледаш целия Tirgun bowdown.gif аз нямах стигнах до 9 еп и го изтрих... нещо не ме грабна

И според мен не е толкова добро, колкото всички го изкарват, но пък чак отегчително не бих го нарекъл.
ZerraX
Цитат(~Frozen angel~ @ Feb 4 2009, 09:50 PM) *
Хммм Bersek не съм я чела, ще дадеш ли някакви указания за какво точно става на въпрос и колко чаптъра е smile.gif

1-27
Има и още, но линка е преебан, а сега не ми се търси друг.

Иначе малко инфо:


Жанр: Драма, Фентъзи, Ужаси, Приключенско
Томове: 31+
Автор: Kentaro Miura
Години- 1992- до днес
Оригинално заглавие- Kenpы denki baruseruku

In this world the destiny of mankind is controlled by some transcendental entity or law. Like the hand of God hovering above. At least man knows that he has no control over his own will.
Цитат
"Прекалено е голямо да се нарече меч. Масивно. Дебело, тежко и грубо. Като купчина желязо."

Кой е този, който носи споменатият по горе меч? Името му е Guts, страховит войн познат още като Черният Мечоносец. Носейки меч и с изкуствена желязна ръка по-подходяща за научна фантастика, отколкото за фентъзи. Той е маркиран с "печата" - знак, който го маркира като жертвоприношение в чест на злото наречено "Божията ръка"... Или да бъдем по- точни злото е 5 кратно.

Проследяваме един живот изпълнен с болка и смърт - от раждането му под трупа на обесената му майка, през детството му в отряд наемници, непознал бащина обич, юношески години изпълнени с безбройни и безсмислени битки и стигнем до неговото осакатяване - душевно и телесно, причинено от човек, който е смятал за единствен приятел.

Сега той върви през една опустошена от войни и чума земя, търсейки отмъщение. Биейки се с демони, наемници, елфи и свещеници от Ватикана, той губи малко по малко човешкото в себе си и се превръща в това срещу което се бие. Единствената надежда за него е любовта на една жена... която е загубена , но не завинаги...

Има и аниме, но тъй като е забранено поради твърде бруталните сцени е само 25 епизода (май, вече не помня). Добро е, но не може да се сравнява с мангата. Тя btw е още онгойнг, но доста бавно излизат чаптърите. По 1 на 2-3 месеца.


Цитат(_Moonshield_ @ Feb 4 2009, 09:53 PM) *
80% от приятелите ми са фенове на анимета и PC игри. Като започнат си говорят за това се чудя как да отклоня темата, за да не ми стане тъпо biggrin.gif

Започни да гледаш и ти xD
~Frozen angel~
Ааа аз си го намерих в OneManga има ги до 292 чаптър, но е прекратен, от резюмето ми се вижда инетерсно, а и като жанр фентъзи, сигурно е обещаващо ^^
А за Тригън - на мен ми беше точно отекчително rolleyes.gif , не знам не ми допадна много като история и арт.
pa®tci
Цитат(ZerraX @ Feb 4 2009, 10:16 PM) *
... Bersek...

... си спомням че свършваше баш кога демоните (или каквото там) слезнаха на земята и изколиха де - що. Сега обаче си чаквам другичко:


Цитат
A new anime series was a topic of much fan discussion for several months, but it was thrust into a more public spotlight last month when a management document was purportedly leaked from the BONES anime studio. The document listed Fullmetal Alchemist animator Yasuhiro Irie as "Hagane 2 kantoku" (Iron/Fullmetal 2 director). - ANN

happy.gif
abydos
Вчера изгледах Paprika. Нещо не можах да го схвана май, но не ми се гледа повторно. Анимацията поне е добра и почти няма малоумните аниме/манга-gimmicks, които бъкат навсякъде. Започнах днес и Paranoia Agent. Дано да става по-интересно, че първия епизод не е особено завладяващ.
crazyfan_metal
Изгледах Технолайз. Много интересно аниме, въпреки че е доста странно и с тежка атмосфера. Заслужава си да се изгледа, но трябва да си в подходящото настроение. И много въпроси не получават отговор...
ZerraX
^ е това е едно от най-добрете в cyberpunk жанра : bowdown.gif
abydos
Набелязал съм го преди доста време. Добра ли му е анимацията? И под добра имам предвид реалистична.
ZerraX
Цък - това един скриншот, който направих отдавна. Иначе хората си приличат на хора xD слава богу (е тако изключим развитието на главния герой, това е Cyberpunk все пак xD)
abydos
Ако е рисувано реалистично или поне сравнително реалистично и героите се държат така, значи няма да имам проблеми. Просто ненавиждам манга/аниме стила на рисуване и поведение на героите. Само развалят добрите истории, според мен.
Warrior Of Ice
Цитат(crazyfan_metal @ Feb 8 2009, 11:33 PM) *
Изгледах Технолайз. Много интересно аниме, въпреки че е доста странно и с тежка атмосфера. Заслужава си да се изгледа, но трябва да си в подходящото настроение. И много въпроси не получават отговор...

Това е едно от двете анимета евър, които съм започвал и така и не съм догледал. Наистина е много тежко и трудно за гледане, до такава степен, че в един момент просто ми изгуби интереса. Не знам, може развръзката да си заслужава, но просто нямах нервите да продължа след шеста-седма серия.
crazyfan_metal
Анимацията е 6. Според мене си заслужава да се доизгледа, въпреки че като го изгледаш имаш повече въпроси от началото ...
Проблемът е до 6-тия епизод, вече 7-мият се казва плот и от там започва действието.
ZerraX
Мухъхъх излезна най-сетне игралният филм на Detroit Metal City (цък)
В последно време съм се хванал да чета мангата на Great Teacher Onizuka и Slam Dunk. Баси мощните са.
sharon
Хаха, GTO беше много добро, трябва и аз да метна око и на мангата. Мерси за линка, чаках екранизацията - ако ще да е дори наполовина толкова силна колкото самото аниме, пак ще е извратено. bowdown.gif
crazyfan_metal
Игралният DMC не струва puke.gif . Жалък опит да холивудизират анимето ...
Иначе изгледах Геншикен. Мнооого добро аниме wub.gif .
п.п. вече имам и мал - http://myanimelist.net/profile/crazyfan_metal biggrin.gif.
ZerraX
Мда филмът беше зле. Негиши го играе някакъв супер лигав манаф... и краят съква... депресиран Краузар-сан?! WTF? Поне мениджърката рулираше xD
ZerraX
Цитат


Формат: А5
Корици: 250 гр., мат
Хартия: бял офсет, 90 гр.
Страници: 176 (14 цветни)
Коли: 11
Това е първата манга колекция в България. Посветена е на отдавна оформилото се у нас аниме и манга общество, което с нетърпение чака да се появи подобно специализирано издание на книжния ни пазар.

Не всички заглавия, които ще откривате в тази поредица, са създадени в Япония - голяма част от тях са с различен произход - Китай, Франция, Испания, Италия, Белгия, САЩ, България... Години наред мангата се смята за продукт единствено на японски издатели, докато всъщност върху основата на това японско изкуство много автори по цял свят доразвиват собствените си търсения, за да създадат нова форма комикси. С това и самият термин “манга” придобива международно измерение и развитие и днес вече бележи течение на различни издатели от цял свят.

SHOGUN е преди всичко среща на художници и любители последователи, изразяващи се чрез средствата на мангата, оформила и подхранваща тяхното въображение!
Във всеки свой брой списанието ще предлага най-малко четири завладяващи истории от шонен, шоджо, джосей и сейнен аудиториите.

Търсете всеки месец на вестникарския пазар! Оаквайте първи брой на 19~20 март!

InfoMediaGroup
scion_of_storm
Code Geass

страхотно.
просто страхотно.
Airin Of Ancelot
^ Това и аз се каня да го гледам от известно време. В момента обаче съм на "Death Note". punk.gif
sharon
Ей, "Death Note" си е страхотно, сподели впечатления после. Аз бих го изгледала пак, ако в скоро време не намеря нещо свежо.
AXTUNG! Wehrwolf
Hellsing Ultimate OVA
и Hellsing !!!

KRIEG KRIEG KRIEG KRIEG KRIEG KRIEG KRIEG KRIEG KRIEG KRIEG KRIEG KRIEG KRIEG


Гледах и там, някакви други Itazura na Kiss, Rosario To Vampire и разбира се Pokemon ;p
Warrior Of Ice
Цитат(AXTUNG! Wehrwolf @ Apr 29 2009, 05:40 PM) *
Pokemon

Тази простотия пък кой я набеди за аниме, и до днес се чудя...
EternalDamnation
Kara no Kyoukai

Ако някой го е пропуснал или отложил да не се колебае!
От доста време не бях гледал нещо толкова добро.
pa®tci
Хуйчовци, никой нищо не казва за "новото" "Fullmetal Alchemist", шо така? На мен лично, в началото ми тръгна супер-тегаво, особено с тия претоварени идиотии и "смешки", ама от четвъртата натам започна да си дълбае по хубавото начин и качи едно-две нива. Та, идеята ми е, има ли по-принцип смисъл въобще, от това да прерисуват цялата история наново, за да вкарат нещо или да променят нещо друго. Добре, да кажем е ОК, обаче да бяха сменили гледната точка от Al на Ed. Tуй то.


Иначе се зарибих супер-яко по "Ninja Resurrection", обаче в Замундата са метнали само 1-ва и 2-ра серийки. crying.gif
TheFreeMason
Цитат(sharon @ Apr 29 2009, 02:53 PM) *
Ей, "Death Note" си е страхотно, сподели впечатления после. Аз бих го изгледала пак, ако в скоро време не намеря нещо свежо.

Много добро аниме! Като цяло идеята му е много добре развита.
За последно което гледах е Ergo Proxy, като интерес го слагам точно под Дет Нот

П.С. тегля ще гледам L: Cange the world (последните 23 дни на Л) изглежда ми интересно
Airin Of Ancelot
Цитат(TheFreeMason @ May 14 2009, 03:30 PM) *
За последно което гледах е Ergo Proxy

Култово е, доста оригинална история и рисунък има. Manglobe въобще си знаят работата, и Samurai Champloo го бяха направили уникално.
crazyfan_metal
От последния път, когато писах, изгледах Ikkitousen - забавно е, мега много ечи и битки laugh.gif , ама много трудно се гледа ... Също така изгледах Gilgamesh - сайбърпънк, много интересно, въпреки че е леко странно, но краят беше един от няй-яките, които съм гледал въобще в аниме smile.gif.
п.п. Сега гледам дбз кай, което е римастърнато дбз без филъри с японско аудио и определено си заслужава, въпреки извратените озвучители smile.gif.
pa®tci
Мисля да започна "Gilgamesh". Доста стабилно ми изглежда happy.gif (само некой да не ми спойлне сторилайна(та), че ше ви еба в лапетиите).
pa®tci
Aбе, старото Fullmetal го били лицензирали и са го изкарали от тракерите. Някой да има идея от къде мога да си го дръпна на японски и с титри (евентуално български и ако няма - английски)?





ПП Gilgamesh се оказа по-скоро разочарование.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.