Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Дайте мнения за бг метъла
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
2+2=0
Така зададен въпросът - да, съгласен, понякога и трите ги няма. Понякога и трите ги има. Теб, като свирещ или занимаващ се с музика, какво те спира да участваш в проект?

Кажете наистина какви са причините, понеже аз не мога да се сетя за много стройни обяснения.

И наистина историята с липсващите пари е по-добре да я оставим настрани. Или поне обосновавайте за какво липсват пари. Аз се сещам за няколко неща.

Обаче за мен причината е основно една. Хората просто не ходят на концерти. Ако и за това се обосновете, ще е супер. Не обвинявам. Само питам. Нито една единствена групичка ли не ви се хареса.

И не знам защо на хардкор фестове могат да се съберат няколкостотин човека, а на Чък-трибютите примерно няма и сто. И защо софиянци могат да отидат на хардкор концерт в Пловдив, а метъли - не. Защо все не се намират пари за билетче за концерт, за ходене на фест, защо не може да се прекарат два дни на палатка. Ей такива неща. Понеже предвкусвам, че и лятото на Плевен пак няма да има повече от 200 човека и това ще е постижение.

И защо на някои концерти пък се събират няколко хиляди. Обаче групите е задължително да са чужди и задължително с доста албуми.
SepulTeraHead
Напоследък съм склонен да твърдя, че това с липсата на пари е повече мрънкане отколкото факт. Въпрос на някакъв баланс между това да вярваш музика си и обезверяващия ефект на празните концерти. С повече желание първото взима връх на второто.

Иначе за трудностите... никъде не е лесно, кво си мсилите. Много от големите световни групи са изпълзели от тотална мизерия, която ние тук не можем да си представим сигурно. Най-старият пример за трудности, ебати - ТОНИ АЙОМИ СИ ОТРЯЗВА ПРЪСТИТЕ НА ШИБАНАТА РЪКА И ПОСЛЕ НА ПРАКТИКА ИЗОБРЕТЯВА ВСИЧКО, КОЕТО СЛУШАМЕ СЕГА.

Тука някой мрънка, че озвучителя не му правил готин звук, че нямало гримьорна в клуба и незнам си кво.

Въпрос е и на желание и отдаденост. В България традиционно липсват и двете.


...

Всъщност за това се кефя на Odd Crew. Парите, които са се набутали (и до ден днешен са яко назад), за да си направят нещата, аз не съм ги виждал накуп през живота си. Но не мрънкат. А свирят. Навсякъде. И драпат в правилната посока.
prayer4eto
Цитат(2+2=0 @ Feb 15 2011, 08:15 PM) *
Така зададен въпросът - да, съгласен, понякога и трите ги няма. Понякога и трите ги има. Теб, като свирещ или занимаващ се с музика, какво те спира да участваш в проект?

1) Доста време наистина си търсех групичка в която да свиря. Имам техника на свирене, идеи, настроение и т.н. Не съм професионалист и бих станал такъв единствено ако започна да изкарвам повече пари от досегашната ми професия. Обяви много, прослушвания и срещи - 0. Да не говорим за отношение. wink.gif

2) От опита ми на слушател по клубовете в последните 2-3 години се уверих, че озвучаването не е на ниво. Не знам причините (през по-голямата част от времето си мисля, че може да е чист мързел или некомпетентност на озвучителя), но при такава ситуация отивам веднъж, два пъти, три пъти и на четвъртия се въздържам. Не казвам че всички са така, но все пак, когато 1/3 до 1/2 са така, започвам да подбирам старателно на какво и кога ходя. Искам да слушам музика, а не боботене с барабани и отгоре някакъв общ шум.

3) В крайна сметка един приятел ме покани и аз приех. В групата не липсват идеи, не липсва желание, ама липсва ясна визия за нещата. Да кажем, че е нормално в началото, още не сме изчистили сработването. Ама парите? Хем причина, хем следствие - барабаниста е студент, басиста - и той, другият китарист доста дълго време беше без работа. Барабаниста няма сет, на китариста му взех(ме) прилична китара, имаме 1-2 дисторжън ефектчета да докараме що-годе приличен звук, но останалото ? Кубетата - в репетиционната, барабаните - и те там. А на участие без техника как? Да не говорим, че предимно аз плащам и репетициите.

4) От друга страна - всеки с проблемите си - единия имал изпит еди-кога си, другия бил болен тея дни, трети съвсем забравил за един ангажимент, който поел точно на тази дата преди доста време... В крайна сметка се оказвам единствения, който не е отсъствал от репетиция поради някаква причина, въпреки че съм работещ човек и всеки път си нося партакешите до фирмата и обратно.


Още много неща като препятствия и проблеми мога да изредя за всичко и всички, но гледаме едно по едно да чистим. Да, ама това става с времето - изисква постоянство и търпение. А в повечето новосформирани групи присъстват младежи, на които доста бързо им пада морала и желанието... Особено когато нещата са комплекни (те в повечето случаи са такива).

На нещо да съм пропуснал да отговоря? wink.gif
Медаров
Искате сцена?! Тогава ви/ни трябват 3 неща...

1. Фензинове и компилации - О, да...правете скапаните зинове, защото не искам да чета простотии и ми писна на цепката на кура шопски в поредния блогспот да разбера какво е изсрал ларс улрих. Не ме ебе от какво е умряла котката му, нито какво шепа интернет девственици имат да кажат за последния албум на In Flames в педалския си шарен сайт.
2. Групите да издават - О, ДА - запишете един скапан CD-r! Не е сложно и ви пиша, че имам една торба с касетки и дискове за година 2010, които (поне половината) НЕ звучат по-зле от това, което ВИЕ - нашите групи можете да предложите. (демота от на майка си путката гадна - Малайзия, Чили, Салвадор - разпродават по 100-1000 броя!) Не искам mp3-и в gayspace и youtube! Дайте ни реални ЗА-ПИ-СИ! Касетки, дискове, плочи и т.н. Или издавайте или починете в кофите, под предтекста "Ние сме вечно мрънкащата, неразбрана псевдоинтелигенция и чалгата ни пречи." Е, познайте какво, синковци...или свирете за кеф и свинщина или се махайте. ПАРИ за беличко няма да направите колкото и да ви се иска!
3. ВИЕ, четящи мърлячи! ЩO НЕ ХОДИТЕ НА КОНЦЕРТИ!? На един бирата му е скъпа, на другия входа от 6 лв. му е много, на третия майка му се е ебала с цигани...оправдания колко искаш. Иле ще правим НЕЩО или си седете у вас, яжте си вкисналата салата и пускайте мнение в поредния педерастки форум/фейсбук как "металика не струват след 91-а" или "Anette vs. Tarja". ДОБРЕ, да ви сера на путките! Някой (от вас) ги виждам по-често от жена ми (в ежедневието) по концерти, а другите форумни сополи къде са?!

Пишат у форума...Браво, БИСКВИТКА ЛИ ИСКАТЕ?! Големи сте...особено ако Rammstein са на В.Левски и пиете разредена каменица...СТРА-ХОТ-НИ!
Frik
Тоя па, я удари една злобарка да освободиш напрежението. laugh.gif
2+2=0
Цитат(prayer4eto @ Feb 15 2011, 11:41 PM) *
На нещо да съм пропуснал да отговоря? wink.gif

Добре те разбирам за какво става дума, понеже и аз съм бил в подобни положения. Не се заяждам. Мисля, че въпросът наистина е в повечето усилие, което да положи една група, не един човек. Въпрос на хора е. И мисля, че се намират, колкото по-късно, толкова по-сигурно е, че са сериозни. От 15-20 годишни няма как да се очаква да са сериозни. Не винаги, де.

Иначе за оТзвучителите също е задължително да се нахрани стабилно, без значение дали е тяхна вината. Звукът си е въпрос и на бандата. Има групи, които насред Южния парк се чуваха добре. Има групи, които и в клуб не се оправят. И на мен не винаги не ми харесва звука, но по-важно е да послушам музика с приятели, да погледам приятели, да си взема дискче, такива работи. Звукът е хубаво нещо, но преглътвам клипващия бас в колоните. Важното е да стане добър концерт.

Същото и за клубовете. И за музикантите. Не знам. Явно не съм претенциозен. Тъжното е, че никой не защити позицията защо не иска и не ходи на концерти, а после пак ще има плюене.

Иначе, с някои може да се видим утре на концерта.
tricycle
Какъв бг метъл?
ZerraX
Шарен на бенбени точки.

Вчера беше супер разбивацията! Сутринта не мога да стана от леглото, все едно са ме били цяла вечер. Супер смазвация. Past Redemption все чувах колко били добри и т.н. ама нещо хч не ми направиха впечатление, то и вокала май си беше пийнал доволно.
Vlad
Аз тях не съм ги гледал от както Благо се махна и изобщо не знам как са.Жалко, че не можах да дойда онзи ден.Добре трябва да се е получило.
2+2=0
Силен беше.

Първо, пуснаха точно в 5. Похвално. Пак имаше мрънкане защо е толкова рано, което не виждам какъв проблем може да е, освен за работещите. Все пак беше в събота. Genetic Syndrome свириха точно три песни. От всичко, което им чух, звучат интересно някъде между джент-а и резачката. Cocklush свириха малко повече, все познати неща. Публиката беше малко заспала, но постепенно се събраха повече хора. За Фанагория, Cupola и Shambless се качих на бара, за да погледам. Бокс-ът видимо се напълни. Пак за всяка банда отпред излизаха личните фенове. Някои след това си и отиваха, което е доста глупаво, обаче няма как. Звукът не ми хареса особено, от бара се губеха чистите вокали на Shambless, примерно и като цяло малко се замазваше.

В общи линии, тук свършва първата част на концерта, която не впечатли много, най-вече защото хората повече праскаха водки и тихичко си пушеха. Също отвън пред клуба имаше доста стабилна тълпа, която не влезе, но си лафеше и пийваше.

Последните три групи обаче смениха обстановката доста бързо. На Hatebomb още със започването отпред вече беше тъпкано, а новият бокс никога не го бях виждал толкова пълен, чак на стълбите имаше хора. Стана срашна кочина с доста танци и хора в тях през целия сет, спираше се само, за да започне селдващата песен. Кофти пак, че за Past и Scapegoat пак видимо се поизпразни пред сцената, но пак се завъртяхме няколко души. И двете банди свириха силно, въпреки проблемите и поизбиващия звук на някои места. Видимо и средната възраст нарастна към края. Групите си наблегнаха на по-стари парчета. Не стигна времето за Suffer The Children.

Лошото на концерта беше малкото време за група, което и групите го показаха по определен начин. Заедно с малките саундчекове и кризата с мониторите и затова някои изглеждаха по-сърдити. Отделно, че пет часа и вътре стана задушевно и мокро. Също така, подът става доста хлъзгав, като го позалееш с бира. Иначе имаше доста фотоапарати вътре, обаче досега не видях снимки, не знам защо. Като цяло, силна вечер.
skrotuma
Цитат(tricycle @ Feb 20 2011, 08:56 PM) *
Какъв бг метъл?

Чуй само Smallman и се застреляй.
monolithe
Цитат(skrotuma @ Feb 24 2011, 12:04 PM) *
Чуй само Smallman.

bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif

Прекрасна, вълшебна група!!! Албумите им са неописуемо идейни. Страшно ги харесвам!
stage
Цитат(skrotuma @ Feb 24 2011, 02:04 PM) *
Чуй само Smallman и се застреляй.

Коментар, който сумира цялата тема. icon_headbang[1].gif

А иначе ако не познавате групи като Кълн, Fyeld, Kartzer, Ера, Ь-малък, Пропаганда и т.н. намерете, слушайте и тогава се върнете да давате мнения тук. Също, преди това свалете от стените си, постерите на Linkin Park, Nightwish и рандом гей банда, кoято смятате за еталон.
Dybbuk
Защо, да не би Fyeld да са по-добри от Nightwish? laugh.gif
stage
По-добри какво?
monolithe
The Revenge Project тръгват на минитур през март. Ето датите:

4 март - СОФИЯ, рок бар FANS с Dimholt
5 март - ПЛОВДИВ, клуб "ПЪЗЕЛА" с Unhumanity и Sickflag
6 март - СТАРА ЗАГОРА с Demonism

Shambless ще направят официална промоция на новия си диск "Menra Eneidalen" на 12 март в The Box. Заедно с тях на сцената ще са Teeth Of Divine (ritual noise), Unhumanity и Bolg.
Dybbuk
Цитат(stage @ Feb 26 2011, 10:36 AM) *
По-добри какво?

Чушкопеци!
stage
Жалък си.
PowerKnight
Суровата действителност в бг. Харесвам The A.X.E. Project (gothic metal). Имат издаден албум в ограничен тираж - убих се да го търся но от никъде не може да се купи (няма го). Demenzia уж мелодик дет (нито китари нито барабани нито калвир звучат като мелодет) ама не хваща ухото като западните групи (вокала им пее с акцент). Стига с тези "добри" дет и блек групи - кажете нещо мелодично правено в бг ама качествено (melodic death, melodic black, power, gothic).
Vlad
Ми хората си казват какво качествено се прави. И не знам каква е тая ирониоя. Ама защо нямало такова или другото. Ми няма. За това се обсъжда квото има.
Во Царствии Твоем
@PowerKnight Защото много от нещата, които слушаш на западни банди се правят с пари, защото образователната система в Швеция примерно е в пъти по-добра от нашата. Ето ти един пример: Според мен ZONARIA - са една доста бездарна банда, но със сериозната подкрепа на продуценти, аранжори - групата се превърна в добра обменна монета - щипка Хипокризи, щипка Диму + убийствен звук + симпатични момчета = доволни мениджъри и продуценти. Деменция имат в пъти по-добри идеи и парчета. Винаги съм се опитвал да търся музиката в една група а не продукцията и защото съм попадал на страхотни неща, с по-кофти продукция от имена Мастодонти в музиката и донесли ми повече радост отколкото нещо направено без душа, но с много пари.
deebo
Снощи бях на концерт- поромоцията на новия албум на една алтърнатив група която за пореден път ми смачка главата с изпълненията си! Става дума за MINDOWN. В момента слушам албума и като видях темата, просто не можах да се въздъжа да напиша нещичко за тях! smile.gif Ако чуете албума, не вярвам да останете недоволни от липсата на качествени парчета пълни с идеи и записани по възможно най- добрия начин!... просто не е за изпускане!

Ако съм успял да ви заинтригувам,.. на 19.03. 2011 групата ще има още едан промоция на албума си в софийския клуб "The Box". Отидете да ги видите и чуете... заслужават си!
metalheart1993
Това е тема за Бг Метъл, кажете вашите любими групи, какво харесвате и какво не на БГ сцената. Мойте любими групи са Ексхуматор, Кокоша Глава, Нови Цветя, Ласт Хоуп, Инсмуут, Ахат и Васко Кръпката. Лично за мен бг метъла е доста развит има много групи и концерти, но слаба подкрепа от феновете. Всеки тегли музика а не се купува, което доста лошо. Да вярно че е криза но все пак най-много за 10-15 дни всеки може да събере пари да си купи диск на групата която харесва. Това е лично мнение. smile.gif
Надявам се темата да ви е интересна!
Сега сте вие!
HateBreeder
Половината не са метъл.Жалко че ги слагаш към него.
Thrashard
Цитат(metalheart1993 @ Aug 19 2011, 10:23 PM) *
Това е тема за Бг Метъл, кажете вашите любими групи, какво харесвате и какво не на БГ сцената. Мойте любими групи са Ексхуматор, Кокоша Глава, Нови Цветя, Ласт Хоуп, Инсмуут, Ахат и Васко Кръпката. Лично за мен бг метъла е доста развит има много групи и концерти, но слаба подкрепа от феновете. Всеки тегли музика а не се купува, което доста лошо. Да вярно че е криза но все пак най-много за 10-15 дни всеки може да събере пари да си купи диск на групата която харесва. Това е лично мнение. smile.gif
Надявам се темата да ви е интересна!
Сега сте вие!

Кокоша Глава, Нови Цветя, Ласт Хоуп, Инсмуут и Васко Тръпката са метъл ??? biggrin.gif Т'ва за феновете не е вярно, ходят си стабилно хора, като за такава музика, имай предвид, че ние сме малка държава и въпреки всичко хардкор сцената ни е европейско ниво и доста развита, а Ласт Хоуп, дето са метъл biggrin.gif , са на световно ниво група. В чужбина по концерти на такъв стил музика, по колко мислиш че ходят ??? Но да оставим хардкор пънка.
За метъл и по-специално за дет, щото другия ни метъл го нема много тука. Групите са ясни : Coprostasis, Hatebomb, Past Redemption, Enthrallment. Другото е пълнеж. Сериозни траш, пауър, хеви, готик и секви там други банди не знам да имаме, наистина сериозни. Групи като Axecutor има навсякъде.
Иначе за купуването си прав, жалко е знаеш ли кое, че тука е пълно с разбирачи с истински метъли, пънкари, кораджии и секви, а по концерти от край време сме 50 човека едни и същи. И не само музиката ни е така, във всяко отношение е така, за жалост. Да живей България... sad.gif
ludspamer
Цитат(Thrashard @ Aug 19 2011, 11:49 PM) *
Групи като Axecutor има навсякъде.

Така е, множко станаха. А китариста (бившия с дългата коса) колко безсрамно го изгониха, а той дотогава им беше написал всичките авторски песни laugh.gif
Thrashard
Според мен засега само Savage Ravage си заслужават, малките пишлета свирят като животни и след 3-4 години ще са страхотни ако се задържат.
HateBreeder
Odd Crew бяха готини,ама нещо се позагубиха...
metalheart1993
HateBreeder защо да са се загубили имат два албума и все още правят концерти. Но да не се лъжем че в България бандите издават два максимум три албума.

Thrashard не съм казал че не се ходи по концерти:) а че не се купува оригинална музика smile.gif Относно лубимите ми изпълнители: да найстина не са метъл, аз по-скоро не съм се изразил като хората. Но да за жалост в България е разбит само Дет метъла. Има една две Блек Групи. Лично аз много харесвам Serpentine Creation,макар да не са точно блек а да смесват дет и блек, имам техен диск, Лично мнение. smile.gif

Sad But True Нали?
ludspamer
Цитат(Thrashard @ Aug 20 2011, 03:43 AM) *
Според мен засега само Savage Ravage си заслужават, малките пишлета свирят като животни и след 3-4 години ще са страхотни ако се задържат.

Савидж са добри да, раздават се много. Дестройър също имат много яки авторски парчета (написани от същия китарист, изгонен от Акзекютор), биха могли и много по-добри да са, ако намалят тревата biggrin.gif
Thrashard
Жалко че никога не случват на барабанист, та се налага да си пишат барабаните на компютър, което според мен е доста траш biggrin.gif
Bleach
Не може да очаквате в най-чалгализираната държава да се развиват и най-вече ПРОМОТИРАТ метъл групи. Това нЕма как да стане просто. За мен единственият начин някоя наша банда наистина да достигне поне европейско, ако не световно равнище, е да запише прилично демо и да се блъска наляво-надясно по мениджъри и компании за договор. Иначе ще си останат с петдесетте човека по концертите... Sad But True, както се изрази един човек по-нагоре. hmm.gif
Thrashard
Стига писал глупости, че вече не е и смешно дори biggrin.gif
Enslaved
Не са глупости, човекът е съвсем прав. У нас други жанрове се търсят и съответно се харчат далеч повече. И винаги е било така. За да пробие метъл група тук е необходимо солидно количество талант и упоритост, каквито досега никой не е демонстрирал.
tricycle
Цитат(InsArt†ure @ Feb 20 2006, 06:08 PM) *
Едно не ми е ясно-защо толкова се натискате в България да има метъл. Страната ни страда най-вече от липса на нормално, модерно гражданско общество.Обществото ни е зле-цялостно. А ако то функционира както трябва-е, тогава ще има всичко-и метъл сцена и чалга сцена и всякакви блага.

Страшно глупаво е проблемът за българската метъл сцена да се разглежда едностранно.

Ти тъп ли си или да? laugh.gif
Bleach
Цитат(Thrashard @ Aug 21 2011, 02:38 AM) *
Стига писал глупости, че вече не е и смешно дори biggrin.gif

Добре, дай тогава ти някакъв план или поне някаква идея как може една българска метъл група да просперира. Вие как мислите, че са се появили всички тия успешни групи, бе? "Някой" ги чува как свирят в гаража на бащата на барабаниста и казва "леле, много сте яки,ще ви запозная с най-добрия мениджър в историята и ще ви уреди договор с най-якия лейбъл". Събудете се малко, няма как без желание и старание да стане нещо. Казах го вече, ако целта на тия групи е да свирят 3-4 години за кеф докато са студенти (примерно), да събират по 30-40 човека на общо десетте си концерта и да се разпаднат бързо, защото "трябва да си стъпят здраво на краката", то тогава си прав, вече не е смешно, а трагично.
Thrashard
Цитат(Enslaved @ Aug 21 2011, 09:10 AM) *
Не са глупости, човекът е съвсем прав. У нас други жанрове се търсят и съответно се харчат далеч повече. И винаги е било така. За да пробие метъл група тук е необходимо солидно количество талант и упоритост, каквито досега никой не е демонстрирал.

Какво означава да пробие??? Искаш да ти излезнат новите Slayer, Anthrax, Deicide, Emperor, Opeth или там който от България ли? biggrin.gif Ние сме 5 милиона бе, пичове, 5 милиона, к'во искате? И без това не ходите по концерти, к'во мрънкате?
_TNT_
^ Финландците са пет милиона, пич.
Thrashard
И кво имат ? 5 блек банди и некви готически лайна, а да и малко дет. Ами ние тука си имаме хардкор сцена на европейско ниво, ПИЧ wink.gif
HateBreeder
Ей, досра ми се с тая "хардкор сцена на европейско ниво". Престани вече, банално е.
Enslaved
Цитат(Thrashard @ Aug 21 2011, 04:17 PM) *
И кво имат? 5 блек банди и некви готически лайна, а да и малко дет. Ами ние тука си имаме хардкор сцена на европейско ниво, ПИЧ wink.gif

Много смешно започваш да се изказваш вече. Финландците имат голям брой успели групи във всеки един метъл стил. Нашите нагримирани клоунчета имат доста хлебец да изядат, преди да достигнат нивото на техните "5 блек банди". laugh.gif

А впрочем какво й е европейското на хардкор сцената ни? Да не би да са продали някакви албуми или да ги знае някой извън България тия групи?
metalheart1993
Цитат(HateBreeder @ Aug 21 2011, 04:53 PM) *
Ей, досра ми се с тая "хардкор сцена на европейско ниво". Престани вече, банално е.

Банално но вярно! За жалост не може да се каже същото, например за траш-а и дет-а! Е, вярно е че има и добри банди от тези стилове, но сме още много далеч от западните ни колеги!
Thrashard
Цитат(Enslaved @ Aug 21 2011, 04:58 PM) *
Цитат(Thrashard @ Aug 21 2011, 04:17 PM) *
И кво имат? 5 блек банди и некви готически лайна, а да и малко дет. Ами ние тука си имаме хардкор сцена на европейско ниво, ПИЧ wink.gif

Много смешно започваш да се изказваш вече. Финландците имат голям брой успели групи във всеки един метъл стил. Нашите нагримирани клоунчета имат доста хлебец да изядат, преди да достигнат нивото на техните "5 блек банди". laugh.gif

А впрочем какво й е европейското на хардкор сцената ни? Да не би да са продали някакви албуми или да ги знае някой извън България тия групи?

Самият факт, че ми задаваш този въпрос ме навежда на мисълта, че си стъпвал на не повече от 3 концерта и явно си адски неграмотен по отношение на хардкора в България. Нека ти обясня, за да не задаваш тъпи въпроси следващия път smile.gif Last Hope са свирили на една сцена с най-големите имена в световния хардкор като Madball, Biohazard, Agnostic Front, Sick Of It All, 25ta life, Terror, Hatebreed, No turning back и още, и още, записвали са неща заедно с музиканти от някой от горе споменатите банди, споменават се ежемесечно в най-големите световни зинове за хардкор, правиха турнета навсякъде в Европа, както и в щатите, освен това, колкото пъти съм си говорил с чужденци за тази музика, не е имало някой, който да не знае Last Hope и Vendetta.
А ако разбираше ти в частност поне малко от тази музика, щеше сам да си се изсмееш на мнението, защото като музиканти, като изпълни и като атмосфера не мисля, че C4, Brothers In Blood, Outrage, BFDM, Rejection, Резервен План, Indignity и още поне 10 групи са нещо по-малко от 90% от европейските хардкор-пънк банди. Но какво ли знам аз, да живее Финландия, ходи си у Финландия, путко чуждопоклонническа, затова всичко ни е на това дередже, освен хардкора, защото там няма малоумни говнари (или поне са малко), които да подкопават всякаква мотивация и желание за работа и успех на въпросната сцена. А като заговорихме, Last Hope имат една песничка за такива като теб, казва се GO FUCK YOURSELF!!! Аре у лево, разбирач. suicide.gif
metalheart1993
Прав си че причината за сегашното ни дередже е чуждопоклонничеството, ние не си уважаваме родните музиканти! Това ни е проблема, когато вапочнем да го правим може би нещата ще започнат да се поуправят, но много бавно!
ludspamer
Цитат(Thrashard @ Aug 21 2011, 08:36 PM) *
Но какво ли знам аз, да живее Финландия, ходи си у Финландия, путко чуждопоклонническа, затова всичко ни е на това дередже, освен хардкора, защото там няма малоумни говнари (или поне са малко), които да подкопават всякаква мотивация и желание за работа и успех на въпросната сцена.

Тука няма как да е повече прав Трашарда. Затва сме зле, щото нема кой да подкрепя, всеки си казва "закво да ги слушам тия наще злетаци" и отива да мастурбира на снимки на Таря. И ако трябва да сме честни, поне половината от целия фактор за това дали ще се хареса дадена банда на публиката, е именно саунда. Едно е нашите тука да свирят на 30ватови кубета, съвсем друго е колоната от 100 ватови Маршали, професионалните процесори, китарите за по 3000 долара и т.н. А тука като нема кой да удари едно рамо, кой ще може да си позволи подобна апаратура?

Малко офф в момента гледам мача тия у каварната ги съсипахме:Д
metalheart1993
За мен апаратурата няма значение ако музика е качествена. То и китариста на Патака си купи оригинален Б. С. Рич и кво пак са си Патака а не Слеяр! За мен цялата тая работа с апаратурата е донякъде избиване на комплекси. Относно мастурбацията добре че не я правят на снимки на Ози! :Д Това последното беше майтап smile.gif
lodborg
Съжалявам, че ще отговоря по въпроса за Финландия, при все че темата е за българския метъл.

Въпросът "Какво имат финландците" е извънредно неуместен. Финландците имат групи като Tarot, Stratovarius, Amorphis, Waltari, а в по-тежките стилове имат Barathrum, Horna, Impaled Nazarene - групи с над 20-годишна история и двуцифрено число албуми зад гърба си. Това говори за постоянство и настойчивост. Две неща, на които се гради успехът на всяко едно начинание, не само музикалните такива. Освен това говори за големи традиции в сцената. Настрана от това, дори и по-младите банди, събрани така услужливо под термина "готически лайна", не са еднодневки, ами си се занимават сериозно с музика. До такава степен че в мелодичните жанрове света си сверяваше часовниците по финските банди допреди няколко години (Bodom, Norther, Sonata, Kalmah, EToS, Catamenia). Болшинството от младите им банди вече имат поне 6-7 албума зад гърба си.

На фона на всичко това, постът
Цитат(_TNT_ @ Aug 21 2011, 02:24 PM) *
Финландците са пет милиона, пич.

би трябвало да изчерпи темата Финаландия до степен, в която нападките към патриотизма на юзърите да са напълно неуместни.
metalheart1993
Напълно съм съгласен с теб! Явно знаеш за какво става дума.
Поздрави!
Thrashard
Цитат(ludspamer @ Aug 21 2011, 09:03 PM) *
Тука няма как да е повече прав Трашарда.Затва сме зле, щото нема кой да подкрепя, всеки си казва "закво да ги слушам тия наще злетаци" и отива да мастурбира на снимки на Таря.И ако трябва да сме честни, поне половината от целия фактор за това дали ще се хареса дадена банда на публиката, е именно саунда.Едно е нашите тука да свирят на 30ватови кубета, съвсем друго е колоната от 100 ватови Маршали, професионалните процесори, китарите за по 3000долара и т.н.А тука като нема кой да удари едно рамо, кой ще може да си позволи подобна апаратура?

Малко офф в момента гледам мача тия у каварната ги съсипахме:Д

Ама ни изгониха негрото, тоя мач го прогнозирам 0:4 smile.gif
Иначе ок де, може би малко се изхвърлих с изказването си за Финландия, за което се извинявам на обидените викинги, надявам се да ме приемете във Валхала, след като почина славно в битка. И все пак, имам чувството, че почти всяка страна изпъква с един определен стил, нашата стихия е във хардкора. Такова ни е положението, за това пеят и свирят хората, това чувства "народа".
metalheart1993
Малко ще поспоря малко с теб силни сме в хардкора но и в класическия метъл. Там сме силни с групи като: Ахат, Лавиа, Ера, Конкурент и други.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.