Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: RAGE - rise or fall?
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2
Mago De Oz
е, тука всеки който не съгласен с мен, може да си каже що не е.
Моето мнение е следното - Рейдж, Дигър и Рънинг ( за мое огромно съжаление) са в тотален спад като музициране в последно време, или по точно казано от последните 2-3 албума на всяка една от изброените банди. В най-голяма степен това важи за Рейдж, защото да се издадеш добър албум, не е достатъчно да си просвирил по сложно. И във форума на Рейдж, доста хора има който не са доволни от посоката, в която са тръгнали. Както и ДВД-то има показва, че хората се радват повече на старите им неща, отколкто на новите. И да се преключи или започне наново темата с ЕГН-то, казвам отново - трудно приемам мнение от хора, който не са били родени когато аз съм слушал метал. Това е, който не му харесва, да си стиска очите и да не чете!
Аз казах!
feather
В такъв случай няма да изкажа мнението си.

Хау!
Svetyl
Пука ми за ЕГН-то ти... албумът на Рейдж е супер! Разнообразен и истински...
Не знам защо включи Дигър и Рънинг, но и за тях ще кажа. По съм съгласен с теб за тях, изчерпват се. Особено Рънинг.
А албумът на Рейдж е страхотен и мисля, че не само аз мисля така. Но какво пък всеки с вкуса си...
Mago De Oz
Running Wild и Grave Digger са тук, защото и те са представители на точно това немско поколение, на което са и Рейдж, не е много сложен отговора на въпроса smile.gif И кое, aко мога да питам, е истиското в новия Рейдж - еднообразните (от 3 албума насам) барабани на Терана или вижте-ме-къв-съм-бързак изпълненията на Смолски? Ако случайно си гледал двд-то им, забележи как се осират от тея двамата иначе добрите стари песно на бандата.
Svetyl
Бла бла бла. Албумът ми харесва, защото е разнообразен. Някои песни са бързи, други са лирични, има и тежки. Какво повече да искам. И а да епично е. Принципно не съм фен на Рейдж, но реших да се изкажа заради надменния ти тон... ти на колко си на 50 ли???
Mago De Oz
тона не ми е надменен, просто така си говоря хахаха smile.gif Пък и да е, какво от това, ок? И щом искаш да защитиш мнението си, ок, лошо няма, ама го направи както трябва, а не да ми казваш какъв е ритъма на песните, знам го , слушал съм албума smile.gif
Crafter
Цитат
И да се преключи или започне наново темата с ЕГН-то, казвам отново - трудно приемам мнение от хора, който не са били родени когато аз съм слушал метал.

Тебе като малък баща ти ли те е пребивал?
Последния човек, който говореше така, имаше този проблем.
Svetyl
Ми мен точно това ми харесва... смяната, епичността и лиричността на едно място. Все ми е на ума какво мислиш... оставям на другите да ти се смеят smile.gif
Mago De Oz
за съжаление не, а може би е трябвало, знам ли smile.gif И ако искаш да кажеш нещо по албума, казвай, разбрах вече че си комплексиран на другата тема, не ми е интересно вече да говоря за това, скука smile.gif
Warrior Of Ice
Цитат(magodeoz @ Feb 20 2006, 11:12 PM)
Ако случайно си гледал двд-то им, забележи как се осират от тея двамата иначе добрите стари песно на бандата.

Не само съм гледал DVD-то, но и притежавам оригинално копие. Мисля, че изпълнението на тримата е безупречно - ни повече, ни по-малко. Старите парчета са изсвирени отлично. Точно там се забелязва, че Smolski е с пъти по-добър китарист от всички, които Rage някога са имали, събрани накуп. Липсата на втора китара не се чувства и за момент. Terrana е страхотен барабанист и не виждам какво повече може да се иска от него, тъкмо пък с оглед на това, което прави в Rage.


Цитат
И кое, aко мога да питам, е истиското в новия Рейдж

Това, че експериментират и търсят ново, разнообразно звучене. Съжалявам, че не ти харесват, но това по никакъв начин не обезценява музиката им. Някои банди не могат да останат непроменени за 20 и повече години.
Crafter
Цитат(magodeoz @ Feb 20 2006, 11:21 PM)
за съжаление не, а може би е трябвало, знам ли smile.gif И ако искаш да кажеш нещо по албума, казвай, разбрах вече че си комплексиран на другата тема, не ми е интересно вече да говоря за това, скука smile.gif

А на какво се дължи проблемът ти, всъщност?
Mago De Oz
Ице, за мен лично Терана не е толкова страхотен, верно че не може да му се отрече сценичното поведение. И тази група никога не била еднообразна, все пак си слушал албумите им. Може да се каже че всеки е различен, нали така? Но...ето тук идва голямото "НО"...преди време, албумите им бяха различни, но пак бяха добри, имаше много страст и в музиката и в лириките им. Сега в песните им липсва точно това - страста. Аз не критикувам това как са изсвирани песните, а това че им липсва живота, който имаха преди. Не можеш да ми кажеш, че напоследък (в последните два албума) имат песен като End Of All Days, Fortress, All Is Time, Days Of December, Black In Mind и още много.
Mago De Oz
Sturmfuhrer да съм казал че имам такъв, а smile.gif
Warrior Of Ice
В "Unity" и особено в "Soundchaser" има много силни, запомнящи се песни. "Down", "You Want It, You'll Get It", "Set this World on Fire", "Defenders Of The Ancient Life", "Flesh And Blood", "Human Metal"... споменавам само някои. Лично за мен във въпросните албуми слабо парче няма. Не мисля, че са станали по-малко емоционални.
Mago De Oz
казах последните два албума, ако си чел внимателно, си забелязъл, че единственият албум, от последните 4, който за мен си струва е Unity.
В него наистина се усеща стария дух на бандата, това не го оспорвам.
Crafter
Цитат(magodeoz @ Feb 20 2006, 11:34 PM)
Sturmfuhrer да съм казал че имам такъв, а smile.gif

Прочети си произволен пост. Само веднъж.
Ще видиш за кой проблем говоря wink.gif
Rolf
Аз съм на мнение, че късните неща на Rage превъзхождат предишните във всяко едно отношение - и като композиция, и като техника, и като текстове, и като емоция. Слушам групата от почти десет години (в случай, че някой се интересува, защото лично аз не го намирам за важно) и е една от любимите ми изобщо. Настоящият състав според мен е най-добрият и най-креативният, който тази банда е имала някога. "Unity" и "Soundchaser" намирам за върховите постижения на Rage. За "Speak Of The Dead" още е рано да говоря, но албумът определено е качествен.
synchu
Aз се класирам за мнение, 'щото вероятно съм слушал метъл когато и ти си слушал...
Аз пък харесвам Рейдж от Уелкъм насам (т.е. от Смолски) насам. Старите хави са първокласен хеви-метъл. Новите са на ниво отгоре - друга лига бих казал. Музикално (като кеф от музиката имам предвид, не като свирене), а и не само според личното ми мнение са много по-напред.

Новия не съм го слушал все още, 'щото не съм го намерил (офишъл рилийза не беше ли 24 Март wink.gif?smile.gif ). Но определено в момента в който се появи на пазара ще си го купя.

ЕДИТ: .така че мдам...прав си Ролф...
abductor
На мене албумът не ми хареса. Всъщност не ми харесва нито един албум на Рейдж от Black In Mind насам. Вярно е, че са станали по-музиканти, композициите им са по-сложни и тъй нататък, но за мене си остават абсолютна боза, както и много други сложни и музикантски бози, които са издадени, идават се и ще се издават за в бъдеще. Това, че някой умее да свири добре значи ли, че задължително прави качаствена музика? Не мисля. Музиката не е математика или спорт, по дяволите.
Mago De Oz
Според мен, когато липсва химията, която прави една песен добра, каквито и музиканти да я свирят, тя си остава слаба. И защо по-дяволите, почти всички казвате , че щом свирят по сложно, значи са по добри от преди? На концерта с Лингуа Мортис, нямаше музикални еквалибристики, но имаше пълна с фенове зала, а сега като станаха поредните "акробати" свирят пред 200 човека в клуб. Понякога (доста често) простите неща са по добри.
Crafter
Никой не е казал, че предпочита сложните по принцип.
Просто новото звучене на Рейдж им допада повече. По-интересно е и т.н.

аз разбира се не се изказвам, защото ме е страх ph34r.gif
RazorJack
Абе аз още като им чух You are listening to на майка ти путката и им теглих една каруцарска и ги затрих. Много се дразня на такива дето си развалят промотата така сакън да не им ги открадне някой. thumbdown.gif
feather
Абсолютно тъпанарско мнение, Мишо. Съжалявам, но е така. wink.gif
Ако не искаш промота - купи си оригиналния продукт. smile.gif
synchu
with pleasure, ма не е излезнал още smile.gif
а аз арената съм я от'таковал от отдавна, че ултра ме дразнят ... че тръпнем в очакване значи.

Т'ва с гениално=просто се изтърка откак чичо Бетовен написа Лунната соната... така че всичко е въпрос на вкус. Предишният Рейдж може да е пълнел зали ама 80-те години повечето метъл групи го правеха - сега вече пазар'я' е друг. smile.gif
Crafter
Цитат(feather @ Feb 21 2006, 11:34 PM)
Абсолютно тъпанарско мнение, Мишо. Съжалявам, но е така. wink.gif
Ако не искаш промота - купи си оригиналния продукт. smile.gif

Аз пък се въздържах да напиша същото...

сигурно и от него ме е страх ph34r.gif
feather
synchu, нали разбра, че говоря на RazorJack? wink.gif smile.gif
Иначе съм абсолютно съгласна с теб. smile.gif

Пешо. ph34r.gif
laugh.gif
Mago De Oz
не говорим за 80-те, а за средата 90-те smile.gif има голяма разлика, нали? И щом при този бум на метала напоследък, те не го правят, значи има нещо гнило в това така наречено израстване на групта.
stage
Tакиви теми нямат много смисъл, все едно аз да бях пуснал тема Tool - скучни или динамични no.gif
synchu
@magodeoz
Koй по точно бум на метала имаш предвид? Това, което е сега няма нищо общо с 80-те...първо и второ, ако израстване значи смъкване настройката на китарите с два тона надолу, диджей в групата и тежки кавъри на мелодичен поп/рок от 70-те + скратчове - thanks, but no thanks...

Плюс т'ва не видях някъде да коментираш израстване, по-скоро искаш да се запази стила отпреди smile.gif

Ае уотсоуевър както се казва - мен ми харесва, на тебе не -въпрос на вкус:) Нема да им/си накривим шапките ама лаф моабет да става...
punk.gif

@feather - разбрах smile.gif Както се казва - страдам на глас просто...
Virgin_Steel
Аз се кефя на Рейдж, творчеството им от 93-та насам ...
Мисля обаче, че след 1999 просто се насочиха към друга публика, самия Пиви прости е чувствал подбуда към прогреса в музиката.На мен лично ми допада прогреса, наистина бях очарован като чух парчетата от последните албуми.Не бих казал, че има спад в музиката, но не мога да отрека , че те са си поели риска някои от феновете на класическия им стил да ги заплюе... hmm.gif
Различни хора, различни интереси...
Някои (като мен) ще се кефят и на старите и на новите неща , други ще се кефят само на новите, трети само на старите. Но в никакъв случай липсва на идеи, последните 3-4 албума са богати на композиции, не изпъкват (както някой се изрази) с майсторлък, според мен не прекаляват с техниките...харесват ми страшно много и текстовете, ако сте забелязали Сър Вагнер е почнал да разисква доста интересни тематики в новите си песни, ако не сте прочели някоя друга лирика ви ги препоръчвам, особено от последния и от Юнити. Терана си е луд умора няма...не изпъква с много оригинални идеи от ударната секция, но пък без него мощта нямаше да е същата smile.gif Смолски винаги се е грижел да ме изненадва с уникални и оригинални рифове...
Доволен съм от групата.Имам си перо от Смолски guitar.gif , палка от Терана, само от Пиви си нямам нищо hmm.gif , но има време...
Позрав:
Wake The Nightmares (Falling from Grace: Pt.1)
stage
Meрси за позДрава.






Въй, доживях и аз да поправя някой. biggrin.gif
Rolf
Появи се и новият албум на Rage - Carved in Stone. На мен ми се струва доста различен от Speak of the Dead, но не мога да се оплача. Директни, мощни парчета, не толкова сложни, но все пак с много и хубави идеи.

Вие как го намирате?
lodborg
Аз лично му се изкефих здравата, защото е точно като най-любимия ми Rage - "Trapped", "Black In Mind", "The Missing Link". Чисто хеви без каквито и да е игрички. Казвайки това, искам да се отбележи, че нямам абсолютно нищо против новия период на Rage. Даже смятам, че по нищо не отстъпва на Rage от началото на '90-те. Всъщност "Unity" и "Soundchaser" са едни от най-добрите албуми на бандата изобщо и се нареждат плътно до изброените три по-горе. Очаквам следващата тава да е пак същата директна бичкия, защото това ги вълнува в момента хората. След това обаче ще трябва да се примирим със симфоничния елемент - все пак за Smolski си говорим, това му е чарът на него.

И, да, смятам че в периода 2000-2006 Rage имаха най-добрият си състав като инструменталисти. Smolski определено е най-добрият китарист, свирил някога в групата, с това включвам и Manni Schmidt. А за Terrana просто няма какво да си говорим - той си е феномен за метъла като цяло, неслучайно прякорът му е Машината. Един от най-големите барабанисти в метъла изобщо. Жалко, че трябваше да го изгонят, но подкрепям напълно решението на Peavy - по-добре да има разбирателство в групата, пък и Andre се справя чудесно.
Mago De Oz
Не съм очаквал, че ще го кажа, но :

НОВИЯТ РЕЙДЖ Е НАЙ-ДОБРОТО ИМ ОТ "Unity" насам !!!

Просто, това е все едно си мислил някой приятел за умрял, а той изведнъж ти идва на гости, жив и здрав ! Няма вече ИЗЛИШНИТЕ доказателства, че са големи инструменталисти, няма вече "вижте-ни-ние-сме-немските-dream-theater". Има само чист, кристален и най-вече истински метъл , излязъл от душите и сърцата на Пийви и Виктор ! А това, че ония смешник Терана са го изгонили, е поредното доказателство, че каквото трябва да се случи, винаги се случва. Бил голям музикант, бил не знам си какво...ама основно е пълен задник, както проличава от интервюто с Пийви. За мен лично този албум е най-хубавото нещо, което се е случвало през последните две години на немската сцена, защото старите, ИСТИНСКИТЕ RAGE се върнаха !!!
Duh5
Жесток албум, жесток!
prayer4eto
И аз ще се присъединя към положителните мнения - директен албум, чист хеви метъл, какъвто не бях слушал отдавна. Определено са технични, но не с онази дразнеща показност, която се нaблюдава напоследък. Монолитен, хармоничен, цялостен - един доста добър албум!
Braindead
Един път слушане стигна, за да им се поклоня! Евала за тавата, наистина е достойно завръщане! bowdown.gif
Lanfear
Тук се присъдинявам с две ръчички към Braindead ! smile.gif Наистина един път ми беше достатъчен..чудничко /потрива лапки/......
Warrior Of Ice
Много качествен албум са направили и този път, при все че не ми харесва колкото предишните три. На песните им отне известно време да ме грабнат, за момент почти бях отписал тавата. Забележимо по-праволинейно звучат Rage в "Carved in Stone", оркестрациите са премахнати почти изцяло, което си има и добрите, и лошите страни. Важното е, че бандата за пореден път отказа да цикли на едно място и прояви нужната за една промяна смелост. Чакам концерта!
Airin Of Ancelot
Не мога да се оплача. Rage са си Rage, знаят как се прави качествен метъл. smile.gif На "Carved in Stone" донякъде му липсва сложността на предишните албуми, но пък компенсира с динамичност и енергия. Поклон пред Peavy и Victor, дано наистина ги видим на родна земя!
blue_eyes_
Да си призная не очаквах толкова добър албум от Rage, но и този път ме изненадаха с една енергична и свежа творба.
Mago De Oz
Цитат(Airin Of Ancelot @ Jan 25 2008, 07:12 PM) *
На "Carved in Stone" донякъде му липсва сложността на предишните албуми....

Е, точно това е последното нещо дето му липсва на този албум, това са RAGE, не някакви прогресари, все пак! След последните им две "бози", крайно време беше да си спомнят, какво точно ги направи това, което са !
lodborg
Ето ги и клиповете на "Lord of the Flies" и "Open my Grave".
Warrior Of Ice
Можеха да се постараят да не личи толкова, че са снимани на едно място. Иначе не са лоши клипчетата, в първия даже се случват разни интересни неща... happy.gif
telia
Цитат(magodeoz @ Feb 20 2006, 10:21 PM) *
за съжаление не, а може би е трябвало, знам ли smile.gif И ако искаш да кажеш нещо по албума, казвай, разбрах вече че си комплексиран на другата тема, не ми е интересно вече да говоря за това, скука smile.gif

Колега, кво те е ухапало, пич? Албума е чуден! Не мога да разбера мнения като твоите. Някои се оакват, Rage не са в случая. И остави темата за ЕГН-то, много депресарски звучи.
Helloween
И на мен не ми харесват последните албуми на Rage, слушам ги от 1993 година откакто този руснак Viktor Smolski взе да се меси в музиката на Peavy работата е мнооого на зле.
Airin Of Ancelot
"Този руснак" е най-доброто нещо, което се е случвало на Rage от основаването на бандата насам. wink.gif Допринесе страшно много за усъвършенстването на музиката по всички параграфи. Както някой беше казал по-нагоре, на живо върши работа като за трима.
Helloween
Въпрос на вкус е сигурно, в музиката им липсва според мен предишната динамика, острота, оригиналност, ако трябваше тепърва да ги прослушвам и първото нещо което чуя е последния им албум, сигурно шях да ги подмина. Харесах ги с The missing link - 1993, Trapped - 1992 и Black in mind - 1995 ей там са съвсем различна работа
scion_of_storm
Бате, т'ва Спийк ъф дъ дед е ебати изкъртващия албум. Ще ги погледна и по-натам, идеята специално на този ми беше интересна.

10х на щурмфюра и вявррр за прекрасното описание на групата, което ме заинтригува, ахахх
Crafter
Изглежда, че не са те излъгали whistle.gif

В интерес на истината това е може би най-авангардния им албум изобщо. Имат по-пауърски, по-спийдърски, по-трашърски, по-прогресив неща, но май този е най-омешаният.
Как ти се стори концепцията и как всъщност я разбираш?
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.