Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Koга ще ги стигнем Японците?
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
stage
Японци хвърлиха културна бомба
02.03.2006

Новият уебсайт BOMB (Base Of Museums in Bulgaria) съдържа информация за музеи в цяла България и е предназначен за всички, които се интересуват от нашата история и културно наследство или пък планират посещение у нас. Проектът за създаването му датира от 2003 г. и е изцяло дело на японските доброволци, които работят в музеите у нас по линия на Японската международна агенция за сътрудничество (JOCV). Идеята била на едно място в интернет да бъдат представени отделните експозиции, както и богатите колекции, които се съхраняват в архив, поясняват от японското посолство.

автор: JICABG.com/museum

иэточник: netinfo.bg
Slash
Не съм изненадан и същевременно не намирам думи, които да напиша...
Много народи трябва да се научат, какво означават думичките чест и доблест... в японски смисъл!

За мен, като българин, е чест!
stage
И аз не съм учуден много. Винаги съм имал огромно уважение към Японският начин на мислене. Мисля че както те се учат от нас, така и ние трябва да вземем нещо от тяхната култура. Тяхната философия.

А горната постъпка е icon_headbang[1].gif и не е само тя. Има много такива примери.
Slash
Цитат(stage @ Mar 3 2006, 05:19 PM)
Мисля че както те се учат от нас

Котоошу ще ги научи... wink.gif

А японската философия не е за всеки. Но тези които са я разбрали, имат шанс за едно по-смислено съществуване.
`Xandria`
Много приятна изненада smile.gif Рядко се намират доброволци за такива неща у нас,какво остава от далеч... Има какво да се види и прочете от нашата история и културно наследство,с които всеки трябва да се гордее.
Също съм и съгласна съм с по-горното мнение,японската философия наистина е един друг свят,една друга култура,определено им свалям шапка bowdown.gif
MadHatter
ами както е тръгнало точно от далеч ще трябва да ни показват колко е богата и разнообразна културата ни, че явно хората не виждат по-далече от носа си thumbdown.gif лично много се радвам на идеята. дано отвори очите не само на нас, но и на други bowdown.gif
cunt
Яки са японците. Правят нещата с ентусиазъм. И обичат България.
Някво дори нашата японка как ни беше направила мартеници по свой модел...
Респект само хахх
SepulTeraHead
Деба и шибаните жълтури... dry.gif
ManOwaRadO
Цитат(CuntKiller @ Mar 3 2006, 10:56 PM)
Яки са японците. Правят нещата с ентусиазъм. И обичат България.

Явно там има повече такива отколкото тук no.gif
2Cool4U
Цитат(Slash @ Mar 3 2006, 06:29 PM)
А японската философия не е за всеки. Но тези които са я разбрали, имат шанс за едно по-смислено съществуване.

О, недей. Простосмъртните които не са я разбрали, трябва да се самоубият, щото живота им е жалък и безмислен. Японската чест и доблест да върви по дяволите...

Хубаво, постарали са се хората, направили са. Щом нямат нещо по-важно да правят, нека. Явно са имали нужда от това. За съжаление дизаина е зле.

П.П. Ако бях чужденец с достатъчно пари, България е едно от последните места които бих посетил.
`Xandria`
Цитат(2Cool4U @ Mar 4 2006, 12:57 PM)
П.П. Ако бях чужденец с достатъчно пари, България е едно от последните места които бих посетил.


Досега всичко бях срещала,но такова нещо никъде.В това ти е грешката,България е толкова красива,че ако бях чужденец тя е първото място,което бих посетила.Толкова ли няма капчица родолюбие у вас!!! no.gif
Slash
Пише се безсмислен.
Точно затова казах, че не е за всеки. И умните хора си спестяват коментара към нещо, което не разбират.

Цитат
Хубаво, постарали са се хората, направили са. Щом нямат нещо по-важно да правят, нека. Явно са имали нужда от това. За съжаление дизаина е зле.

П.П. Ако бях чужденец с достатъчно пари, България е едно от последните места които бих посетил.


На това оставям да се посмеят съфорумците.
`Xandria`
^Да се смееш ли,да плачеш ли от такива българи wink.gif
ManOwaRadO
Да ги разстреляш ли...
2Cool4U
Ми като погледна обективно, първо бих посетил Монте Карло, Монако, Кан, Верона, Венеция, Прага, Москва и какви ли не други места, и чак тогава ще се замисля да идвам тук. Мръсно е. Обслужването не е на ниво. Инфраструктурата е зле. Ъъъ, и едва ли природата някъде е много грозна, че да предпочета точно БЪЛГАРИЯ, щото тука е красива.

@Slash - Печатните грешки май прекалено много те притесняват. Ок, явно мойто мнение за японската чест и доблест не ти допада. Това не ми пречи да го изкажа... пък колко разбирам и не разбирам, едва ли точно ти можеш да определиш.

Кво грешно казах за авторите на сайта, не става ясно.


П.П. За бога, дизаина верно е много зле.
Slash
Цитат(2Cool4U @ Mar 4 2006, 09:31 PM)
пък колко разбирам и не разбирам, едва ли точно ти можеш да определиш.

Не мога. Ти сам показа, колко разбираш. Ако разбираше, най-малкото нямаше да пишеш глупости за един друг свят, с който ти очевидно не си запознат. Да, не е Монте Карло, но има други достойнства.
Аз изучавам японска култура, традиции и философия от хлапе, и се дразня от такива некомпетентни изсирания. Ако искаш ми разкажи за философията на Монте Карло, че ми е много интересно...

Цитат
Мръсно е. Обслужването не е на ниво. Инфраструктурата е зле.


Би трябвало да знаеш, че ако държавата е бедна, то тя намира други достойнства с които да примамва туристи. Често тези достойнства са дадености - история, интересна култура... България ги има и не се оплаква от туристи.
Аз пък няма да ти кажа: Да вървиш по дяволите с повърхностното си мислене... Това си е твое право и аз го уважавам.

Цитат
Кво грешно казах за авторите на сайта, не става ясно.


Ти на ударен ли се правиш?!

"Хубаво, постарали са се хората, направили са. Щом нямат нещо по-важно да правят, нека. Явно са имали нужда от това. За съжаление дизаина е зле".

Това за умно мнение ли го имаш?
Тука става въпрос за жест към България, а ти ми пишеш "щом нямали нещо по-важно да правят"... И наблегна на нещо изключително важно, като дизаина, за да покажеш и ти компетентност в Web Design-на. Ами този lame designed сайт е правен за реклама на България... но кво' ли ти пука на теб, ти си
2Cool2Bbulgarian!
Wolfheart
Цитат(2Cool4U @ Mar 4 2006, 07:31 PM)
Ми като погледна обективно, първо бих посетил Монте Карло, Монако, Кан, Верона, Венеция, Прага, Москва и какви ли не други места

Бил съм на изброените места, с изключение на Прага и Москва.
Въобще не е същото, както го представят в романтичните филми. Във Венеция навсякъде се строи или се прави ремонт на някой сграда. Има ги същите магазинчета, както и в Несебър, та дори са и по-зле и цените са много по-високи. В Италия видях големи задръствания, още преди в София. Във верона също в едно кафе чаках доста време да ми донесе сервитьорката кафето.

А и на дизайна на сайта незнам какво не му харесваш. За да го направи на професионално ниво е нужно доста време да си поиграе човека, а както знаеш японците са доста доста отрупани с работа и човека не може да отдели много време заради хобито си. Навигацията е на задоволително ниво.
stage
Цитат(SepulTeraHead @ Mar 4 2006, 09:18 AM)
Деба и шибаните жълтури... dry.gif

аз пък днес пътувах с няколко японки в рейса w00t.gif wub.gif laugh.gif
SepulTeraHead
Стига бе! Азиатките въобще не са секси. Поне според мен.
cunt
Някои са супер яки. хаахх
2Cool4U
Еба си. Човек вече не може да се изгаври както трябва.

@Wolfheart - да, не е като по романтичните филми. Това е ясно. Ако съм тръгнал на екскурзия по света и имам пари и не съм българин, първо бих посетил много други места, разбираш ли. И чак след това националният исторически музей на България.

@Slash - по спокойно, човек. Това е глупав спор във Интернет форум. Не си мисли, че пиша точно това което си мисля, както за Япония, така и за България. Просто малко прекалено и прехвалено ми се стори всичко около тоя сайт...
latzi
Иди във форума за вицове и ще разбереш кога ще стигнем Японците
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.