Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Аз съм чалгар
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Frightmare
Няма решение на проблема. България благоприятства чалга-вируса, тук е идеалната среда за него. Селянията шества с пълна сила и не виждам как ще се променят нещата... Най-доброто за теб е да спреш да им обръщаш внимание, доколкото можеш да се абстрахираш от сганта.
Night
shogot,ама ти сериозно? blink.gif
По-спокойно,с рогата напред доникъде не се стига.И без това целият свят е изгнил на н-та степен,с изкуствено създаване на мини-граждански войни няма да стане по-добър.
Едит: като хвърлих един бърз поглед на мненията ти, ти или си правиш майтап с целия форум, или положението е неспасяемо.
shogot
Какво имаш в предвид под майтап?
gadabout
shogot, не си направих труда да ти чета първия пост, не, че нещо лично... Просто много добре знам тоя твой младежки плам и ярост против простотията.
Всъщност, толкова добре ми е познат, че си спомням как на 15-16 години с двама приятели наченахме, по моя инициатива (!) сайт и организация, наречена RAM - Reaction Against the Mainstream. Бях написал правилник, нарисувал лога, а беше започнат и сайт, който още седи полузавършен нейде из архивите на единия ми приятел...
Сега не ми пука за чалгари, селяндури и прочие. Безразлично ми е дори да ги наричам така. И това дори не е от крайно презрение, а наистина просто ми е все тая за тях.
И това не е безхаберие и затваряне на очите с времето. Просто сме отрасли в тоя климат и който се окаже по различен от това обкръжение, неминуемо в младостта си се бунтува против него. А после разбира, че тези хора всъщност са без значение.
А това не е толкова "нехуманно" или антидемократично. Дори е полезно.
(Казвам последното за тия, дето ще се нахвърлят в тая връзка, ако има такива.)

Е, ок де, метнах един поглед и caps-а ми направи фчепатление:

Цитат
Затова ви призовавам-НЕКА ВСИЧКИ НИЕ СЕ СПЛОТИМ КАКТО ТЕ ГО НАПРАВИХА! НЕКА КРЕЩИМ, БИЕМ ЗАЛИЗАНИТЕ ПЕДАЛИ, НАДУВАМЕ SUFFOCATION В АВТОБУСА И НАРУШАВАМЕ РЕДА КАКТО ТЕ ГО ПРАВЯТ ЕЖЕДНЕВНО! НЕКА НАПОМНИМ НА БЪЛГАРИЯ, ЧЕ ТЯ ИМА И ДОСТОЙНИ СВОИ ДЕЦА ДНЕС, КОИТО ИСКАТ ДА ВЪЗПИТАТ НЕЩО ДОБРО, НЕЩО КРАСИВО В СЛЕДВАЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ...

Парадоксът и противоречието в тия ти думи е очеваден. Приравняваш се с тия, срещу които негодуваш.
А Suffocation, сигурен съм, е най-прелестното нещо, което можеше в един безвремеви свят да мине през ушите на Моцарт. На много красиви неща учи то, няма съмнение...
scion_of_storm
абе, на теб чалгарите да са ти проблема.

всички сме зле, не го ли разбра досега? има вариации на злето - дали ще е в розово, с гел и перхидрол, наръсен като сняг по коледната елха, дали ще е тъмен субект с повече бира по елека си с нашивки, отколкото пикня е имал общо в пикочния си мехур за последните три седмици...или пък просто нормално облечен човек, или гол.

всички сме зле и всички се мразим. е за'тва е така.

чалгата, че е пошла, е пошла. не може обаче цяла страна да се подчинява на твоите или моите възприятия за "правилно" и "примерно". остави кой както може да се оправя, пък ти гарантирай своя ДОСТОЕН живот. : )

а ако ми надуеш Съфъкейшън в автобуса е също толкоз голям шанса да ме издразниш, колкото ако ми пуснат Бекстрийт бойс или Анелия. защото ще пречиш и на другите, не само на мен.
Discipline
Игнорирането е най-правилното отношение и според мен. Проблемът е, че често ти не ги забелязваш и въобще не те интересуват, но те искат конфронтация с теб (особено ако са повече и/или са пияни). Тогава не е ясно каква е адекватната реакция...
scion_of_storm
така е,
но пък това е от всички страни.

и от 'наша' срещу 'тяхна', и избива нейде другаде също. все пак, както казах преди, субкултурната обстановка и положение настрани, глутницата винаги е глутница.
gadabout
Надявам се не е твърде дребнаво от моя страна, сционе, но не "глутница". "Стадо" се използва от много хора и е по-правилно, ако смея да забележа. И ако съм те разбрал правилно.
scion_of_storm
да, но понякога стадото възприема и качества от глутницата. свирепостта, нахъсаността като знаеш, че има някой зад теб, който да те пази. верижна реакция, избухване на молекули-хора в съединението.

но си прав, вълците са доблестни животни в по-голямата си част. виж, овцете..
Chaotic One
^Вълците са величествени животни. ^^

Иначе по темата. Не всички чалгари са овце припкащи след стадото идеоти.. Има и някои свестни колкото малко и да са.
Имам една приятелка, с която се зная от 11 години, и която слуша чалга от поне 9 годишна т.е. 8 години вече. Момичето е умно, не се води по тенденциите и не натриса вкуса на другите. Пред мен никога не пускала такава музика понеже знае, че не ми понася, но пък аз често й пращам песни на мои любими групи и тя редовно ги слуша.
Малко се отклоних, но мисълта ми беше, че не може изобщо да отритнеш всички, които се придържат към даден стил или слушат дадена музика, защото някои от същата група са трагични случаи..
Не отричам обаче, че трагичните случаи са не малко на брой..


PitBull
@Tokio Hotel - надявам се, че не мислиш наистина каквото каза за бягането от България - само путките и страхливците без наличието на какъвто и да е чифт топки биха разсъждавали така. На мен лично ми е писнало да слушам колко зле е у нас и как всичко свестно се изнесло в чужбина - еми не може да ми хвалите човек, който целта му е уреден живот, кола, работа, къща, семейство - за мен това е антисоциален егоист с празен живот и никаква духовност. Знам, че се поотклоних от темата, но ключът към мазето, т.е. нещата да тръгнат на по-добре, е да престане да се гледа негативно на всичко - много народи са били по-зле от нас и са по-зле в момента. Тези, които са се отървали, са го правили с песен на уста и силен дух - нещо, което българинът определено има! Чалгата нито е толкова масова, нито е толкова черна, просто е звукът на капитализма в България, както някакво издание се беше изказало - ако нещо ти е на една ръка разстояние, пресегни се и го вземи по най-лесния начин - не ми се коментира дори колко е тъпо това мислене, но е тенденция по целия свят у младежта - къде повече, къде по-малко. От друга страна е тийнейджърското себедоказване пред другите и гъзарския имидж - дали ще го правят по чалгарския, метълския, рапърския, емо-, или който и да е начин, все е еднакво смешно, когато е самоцел.

Казах.
the_mess
Ти хубаво казваш ама без уреден живот, човек бърка в кофите ---> не ми се бърка в кофите, не знам за тебе. Примерно изкуството тука има ли бъдеще? Кога за последно си купи картина или видя някаква нова картина на стената на някой познат, който да ти се похвали че я е купил и се гордее с придобивката си? Кажи ми колко български музиканти са успели в БГ?

Отговор - твърде малко.

В такъв случай бал съм го дали имам топки, искам да се развивам, да работя това, което харесвам и да получавам пари за работата си. Свестни пари.

И защо гледаш другите държави? Значи докато има държави по-зле от нас, няма проблеми, а? За какво да се усъвършенстваме - нали има и по-долу от нас!
Slash
Цитат(PitBull @ Aug 9 2009, 10:29 PM) *
еми не може да ми хвалите човек, който целта му е уреден живот, кола, работа, къща, семейство - за мен това е антисоциален егоист с празен живот и никаква духовност.

То понеже в това са ни убеждавали сумати години, че трябва да се събираме в прекрасни сиви, панелни блокчета, да общуваме и да бъдем социални, в социалистическия рай, сме достигнали до тази духовност и до този усет към свободията, ъъ свободата. Сега и аз се боря затуй да стигнем пак до тез висоти ама никой не чува и тънем ли тънем в капиталистическия ад на чалгата... sad.gif
Megadeth
Цитат(PitBull @ Aug 9 2009, 10:29 PM) *
еми не може да ми хвалите човек, който целта му е уреден живот, кола, работа, къща, семейство - за мен това е антисоциален егоист с празен живот и никаква духовност.

Признавам се за антисоциален егоист с празен живот. Пф.
PitBull
Цитат(the_mess @ Aug 9 2009, 03:43 PM) *
Ти хубаво казваш ама без уреден живот, човек бърка в кофите ---> не ми се бърка в кофите, не знам за тебе. Примерно изкуството тука има ли бъдеще? Кога за последно си купи картина или видя някаква нова картина на стената на някой познат, който да ти се похвали че я е купил и се гордее с придобивката си? Кажи ми колко български музиканти са успели в БГ?

Отговор - твърде малко.

В такъв случай бал съм го дали имам топки, искам да се развивам, да работя това, което харесвам и да получавам пари за работата си. Свестни пари.

И защо гледаш другите държави? Значи докато има държави по-зле от нас, няма проблеми, а? За какво да се усъвършенстваме - нали има и по-долу от нас!

Всичко е навързано, пич, при нас храната, жилището и т.н. са още на етап оцеляване, затова малко хора имат време изобщо да мислят за придобиване на творби на изкуството, след като не могат да си купят хляб. За мен изброените неща са средство в живота на един човек, но никога не трябва да се превръщат в цел.
Но отнякъде трябва да се започне, а не само да се хленчи. Сравнението с другите държави, които са по-зле от нас и които са били по-зле и са се измъкнали, е за да се види, че път нагоре има. Кръгът на порочността е затворен и ако не го отворим откъм нашия край, друг няма кой - със сигурност няма да са политици, администрации и т.н. Човек винаги може да намери къде да се развива и да му е приятно да живее, не бива това, че се води роден в една държава да му е единствения ултиматум да остава да живее там, но според мен не би било готино да се унищожи една страна с култура и традиции, една от първите в Европа, да не говорим за националния ни характер, лафчетата, чувството за хумор и т.н. Комплексите вън, с други думи!

@Slash - да, прав си, аз като обяснявам на старите коне с капаци, които ми разправят колко добре било по тяхно време и как хлябът бил 5 стинки, че това, което е сега е напълно логично следствие от това, което е било тогава, те не могат да ме разберат. Бе все някога ше набараме верния път...

^ Дам, ти си ми ясен отдавна.
scion_of_storm
питбуле, евала. две мнения твои засичам днес и ме усмихват изключително много.

keep your head ALWAYS up!
the_mess
Аха значи да умра от глад. Сегашната България може да е твоята утопия, но не и моята. Точно хленченето би помогнало в случая, а не примерно да ходиш насам натам, докато мангусти ровят по кофите, има полуразрушени сгради за пеизаж, пропукани плочки, ужастни пътища и тн и да си свиркаш What a wonderful world, мислейки че всичко ни е наред и нищо да не правиш.
PitBull
Прочети отново поста ми. Къде става дума за ходене насам-натам? Става дума да се хванеш да БАЧКАШ сериозно и да се БОРИШ за подобрение в това число и прехраната си, осъзнавайки недостатъците на обстановката, но не бивайки сдухан от тях! Кво хленчене, ти емо ли си?
the_mess
*facepalm*
Кога съм казвал че съм сдухан бе? Грозно е просто и ненормално. Искам да живея в нормални условия, с нормални усилия да постигна целите си за които тука колкото и да се напъвам само мога да се усера. Ти се мъчи като искаш, живей живот в кочина щом ти е приятно, на мен не ми е приятно.
PitBull
Е как метъл нали съм, ако не ми харесва кочината, къде ми е тру-то....


Петорен фейспалм! Тъп си, та дрънкаш. Къде съм казал, че ми харесва как е? Кое да ми хареса, огромният транспарант с цицата на Митьо крика лепнат върху грозновати потрошени блокчета, които ме посрещат от летището? Не, мерси. Това, което се опитвам да ти обясня, е че когато се опитваш да промениш нещата, винаги трябва да е с позитивна нагласа. Очевадно е по-сложничко, отколкото ти можеш да проумееш. Опитай отново и не фейлвай този път.
the_mess
ДДДДЕЕЕЕЕЙЙЙЙМММННННННННННН ФЕЙЛНАХ!!!! .... ъм фейлнах? Къде това?
Въпроса е че аз не ти говоря за цици и простотии, а за реализация в сферата на изкуството. В БГ то НЯМА бъдеще - манталитета. Защото в това ме бива и в това желая да се развивам - не искам да работя като чистач на кенефи или като строител или като нещо друго освен горе споменатото. Като държавата не ме иска в нея, защо да пикая срещу вятъра?
PitBull
^ От изкуство до изкуство може да има огромна разлика. По някакво стечение на обстоятелствата и аз съм в тази сфера, и съм напълно решен в даден момент от кариерата си (възможно най-скоро) да се реализирам именно в България. Ти гледай ти да си на ниво. Ако си достатъчно добър, нищо не може да те спре. Ако си посредствен, където и да отидеш пак ще ти е трудно.
the_mess
Пак те питам - кажи ми един български млад художник който да се е реализирал в БГ. Неможе всичките да са посредствени! Примерно. Тук няма условия за развитие... опа въртим в кръг.
И тъй като въпроса ми е риторичен, кажи ми в крайна сметка ЗАЩО да оставам в БГ, като си толкова отворен, айде мотивирай ме с аргументи!
PitBull
^ Знам много хора, които си бачкат в бг и им е супер добре. Естествено не пише за тях по вестниците, няма място от помията, която непременно трябва да ни залива всеки ден о т страниците им.
За оставането - всеки усеща къде му е най-добре, ако не го почувстваш, няма какво да ти обяснявам.

Така де, едит, казал си да изразя аргументи и аз ще кажа мойта гледна точка, която е субективна естествено. Българите можем да бъдем страшно готина компания, когато се съберем интелигентни хора, аз лично с чужденци такова избухване, такива простотии (в добрия смисъл) не съм ръсил и виждал. Характерът на българина също е да не може да бъде лесно манипулиран отгоре и да не приема за чиста монета всичко, което му се подхвърля от системата, сиреч в по-голямата си част е трезвомислещ. Готини пичета навсякъде (не са нещо уникално, и по света ги има много, ама наще най-близки си ги чувстваме). Може да изброявам още доста неща...
the_mess
Не ми пука дали съм по вестници или не. Пука ми да се занимавам с това което ме кефи, да има хора, които да го оценят подобаващо, следователно да печеля от него. Искам също да открия хора, които да са максимално неограничени откъм характер - тук ги има, но е яко трудно да се намерят. Не случайно повечето хора с които си пиша са от София - по големия град с по - големите възможности.
А аз последното ти изречение съм напълно съгласен, затова ще чезна.
gadabout
Много се съгласявам с PitBull...

ХОРА!!!
Наистина, не става с хленчене. Не е въпросът да каже колко е зле и в най-добрия случай да тръгнеш с рогата напред да рушиш и без друго разрушеното и грозно.
И простотията, и цялото ни положение ние сме си го направили.
Жертви на времена и нрави? Политика? Може. Но не сме на ниво да мислим, камо ли оценим правилно това. Нещо, което обаче МОЖЕМ да направим, е да запретнем ръкави и да бачкаме. За повече работа. За по-хубави сгради. За по-свестни политици. За повече реализация на артистите. За всичко!

Действително, бягството е обикновена проява на малодушие. Овце.
Точка.
the_mess
Някои ще вземат думите ти впредвид, gadabout, но те не са множеството.
А и защо да е малодушие - като се опитваш да направиш нещо, но няма как по един начин защо да се мъчиш пак и пак, а не пробваш други начини?
PitBull
"Някои ще вземат думите ти впредвид, gadabout, но те не са множеството."
А ти си?
Slash
Нещо не се разбрахме, Питбуле. Побърза да ми отговориш и не прочете хубаво мнението.
Това което ти обрисува с колата, кучето и къщата е т.н. американска мечта, очевидно визирайки българите, които заминават за да я изживеят (дали в САЩ, Австралия или другаде е въпрос на избор). Пречи на духовността казваш, материализирането на мечти. Тук противоречиш на доказан факт, че жаждата за култура, изкуство и каквото и да е духовно усъвършенстване идва СЛЕД материализирането на някакви по-важни нужди за човека. Сега могат да се дадат много идеологически тези за това в какво точно е изразена нуждата, не това ми е целта. Идеята е, че се търси нещо, което е на дефицит тук. Никой няма да се извинява на другия, че харесва хубавото, нито пък западния архитект ще се извинява, че проектира по-хубави къщи. Това което може да се направи е да се принесе тук. И това не е работа на обикновения човек, който го иска в наличност. С песен на уста или не обикновения човек бачка и вечер иска да се наяде - да, може и да е тъп, но повечето хора са такива. И дори нямаме право да говорим за тях с те, защото не сме направили нищо, а това, че сме осъзнали, че повечето хора са тъпи не е голяма работа. Изобщо обикновения човек не е проблема, всички по света искат едно и също, което ти обрисува. Ако ти искаш в пещера до театър и опера - дерзай.

Дали криейки се българи ще бягат от държавата си, както едно време, или афиширайки ги открито, както сега, все в държавата е проблема. Явно България е страната с най-слабите политици в историята на човечеството, масата си е маса, тя е еднаква навсякъде. Достатъчно е да видиш само, че граничим със себе си, навсякъде където не е Дунав или Черно Море, и проблема ни избожда очите.

offtopic
the_mess
^^
С кеф бих се присъединил към кауза, която знам , че ще се подкрепи от множеството. и нещо ще се промени със сигурност. А българите не сме много задружни.
PitBull
^^ И отново буквализмът ви ви пречи да ме разберете... Не ги отричам тези неща всеки жив човек малко или много ги има и ще ги има, както и аз! Но не трябва да са смисълът на всичко. Средство, а не цел.
И да, единственият начин да бъдат постигнати тук е да се вземем в ръце както вече писах. Трудно е за постигане, но си заслужава.
Во Царствии Твоем
^ Колко още трябва да го търпим това чакане, да заживеем като бели и да знам, че няма да си броя стотинките в края на месеца, преди да получа остатъка от "дажбата" от заплатата си. Защо трябва да работя като строител (няма нищо срамно в тази професия , както и която и да е друга), готвач, програмист (при положение, че нито ми е страст нито ми върви) и т.н. за да бъда сред "вървежните" професии, които ми носят повече пари, а не мога да изкарвам прилични такива с това, което обичам да се занимавам - България комай е една от малкото държави, в които интелектуалният труд е някъде в дъното на пирамидата...
"Мигрирам" от България, само когато жена ми е успяла да спести някой лев и отиваме да се порадваме на някоя европейска столица за 4-5 дни и това е то, с моята мечта да имам лустросан живот.

И аз познавам хора в БГ, които живеят добре, но много от тях работят работата си просто защото се налага, а не защото им се работи това... Не ми се мисли, колко по-добър би бил живота им и работеха същото нещо в някоя НОРМАЛНА държава. Някои вече го направиха и се отказаха от 2000 лева тук (за да бъдат програмисти и в момента бачкат в Microsoft game studios за Rare team - и познай за по-малко труд от този, който полагаха в нашата мила родина, дали заплатата не им е по-добра и дали не се чувстват значително по-бели, отколкото като си бяха у нас). И да обожавам да виждам пичове от сенчестия бизнес да карат ферарита за по 600 000 (и макар да е "обществена тайна" от къде идват парите им), да са все още на свобода и да парадират с постигнатото - ще кажеш, че това го има и в чужбина и сигурно е така, но не и в такива размери.
Повече съм склонен да мисля за себе си като "путка", за това че все още съм в България и не съм си вдигнал чукалата за да заживея един по-нормален живот. Ама не, друго си е да си хард кор и да си "позволиш" за 17 години да си купиш нова китара със заем от близки (примерно).

В'ервай ми обичам си родината, но не и това което става и остава от нея. Харесвам природата на България, но не държавата България - обичаме да се тупаме гърдите за това, каква велика история сме имали, обаче не обичаме да споделяме за това, в какви лайна живеем...
gadabout
Не е въпрос на споделяне, човеко, нито на държава/родина.
Дотук говорим изцяло за държавата и хората в нея.
Всичко шибано, което изброи... Ами, не знам самият аз как, въпрос на идеализъм е, да, но ние трябва да го оправим. Признай, че ни липсва и национално, и гражданско, обществено и още какво ли не самосъзнание. Вълци сме и от това ни идва всичко.
Всичко, което изброи - това не са просто условия и обстоятелства, идващи от нищото, които да виним и да кажем, че по-добре да сме путки и да изберем чуждите обстоятелства, дошли от нищото по-добри, отколкото да останем тук и да се борим. Не става дума за нищо повече от това да правиш каквото се очаква не само за себе си, но и за околните, да не метеш само пред твоя двор, да не хвърляш в другия, да не си лицемер... И още сто неща, все въпрос на човещина. Не казвам, че ти не ги следваш, но те трябва да станат достояние на целия народ.

Пф, тегава тема. Не я обичам, щото доникъде не може да отведе.
Discipline
Смятам, че първо и основно е всеки да се опита да промени първо себе си. Чак след това може да се мисли за "революционни" промени в държавата или обществото. Ясно е, че с мрънкане и нищо не правене няма да се постигне абсолютно нищо позитивно. Само сравняване на това колко са по-добре другите държави няма да направи хората тук по-щастливи. Вярно е, че сме се превърнали в скотове, но мисля, че може да се подобри това "граждаско общество" и като цяло начинът ни на живот.
Во Царствии Твоем
^^ До преди няколко години споделях твоето мнение, сетне открих, че маса от хората, които се опитваш да промениш към по-добро, често ти забиват нож в гърба. Съдя по колегите ми. Обичах си работата, бях ентусиаст, вършех работа за трима а получавах по-малко пари от по-старшите от мен. Когато някой помолеше да се свърши някаква работа, аз се отзовавах, а колегите ми взеха да гледат на криво защото, ако съм правел така скоро и тях щели да ги разтичат... По дяволите все пак си на работа - като си там ако трябва и ще препускаш за да го свършиш - ха сега представи си отбор цупещи се колеги за това, че едва ли не съм предивзикал работния армагедон... И от 60-ина души, само 4 или 5 да споделят моите "възгледи" за това, че като си на работа трябва да свършиш това, за което си поставен там...

За една година трябваше де бъда и домоуправител на входа ни : да казвам ли каква цигания е и как плащах пари от джоба си за да не спрат тока и асансьора, а когато съм минавал да им взема парите, които дължат да ме питат ама защо толкова много... Как да възпитам хората да си метат пред входните врати, да си хвърлят боклука на местата за това и т.н. ?

Вариантът е : ядрена бомба и засели България с новите Адам и Ева и по възможност изолирай Вуте...

Толкова "дребни" работи а всъщност каква лавина от човешка помия около ми... Та какъв да е стимула ми да работя за една по-добра България - ако започна да милея и да влагам усилия, ще си отида от този свят за едното мое дело още млад, в което ми вярвам за себе си няма смисъл...
PitBull
Цитат(Tokio Hotel @ Aug 10 2009, 08:01 AM) *
^^Как да възпитам хората да си метат пред входните врати, да си хвърлят боклука на местата за това и т.н. ?

С шамари.

А лично аз съм видял достатъчно неща, които да ме карат да мисля, че една атомна бомба върху България и масово унищожение, би било загуба не само за българите, а и за света като цяло. Не бъразй да гориш козяка заради бълхите, както се вика, защото козякът е уникален. Не по-добър от останалите козяци, но много различен от тях.
abraxas
Цитат(onnellinen @ Aug 9 2009, 11:49 AM) *
Принципна разлика между "тях" и "нас" няма, хеле пък когато се напием.

Между теб и тях може и да няма, ама хайде да не слагаш и всички ни в кюпа.
Daddy`s Girl
Хора, какво сте се озлобили? И какво като Niilo слуша чалга?? Вие кои сте,за да казвате кое е правилно и кое грешно? Може би не е много уместно да се пише в такъв форум за подобна музика, но честно казано и аз познавам метъли, които си слушат и чалга. Аз не съм точно метълка, защото не искам да бъда ограничена м/у няколко групи ии светът ми да се върти единствено около тях. Слушам и RnB, Hip-Hop и не ме е срам. Слушам това, което ми харесва, защото музиката трябва да доставя удоволствие, а не да ограничава или пък да предизвиква вражда м/у хората.
Човешката глупост е безкрайна. Съдете ме колкото си искате, но мнението ми за т.нар. "метълисти" пропада все по-надолу в ямата на безграничната суета.
lobodomized
Смърт на гадната чалга пък! На всичките ми съученици, дето се кефят на тая помия, идеалът им е да станат мутри или курви. Не, благодаря!
Void KD
И кво... да слушам само метъл и да стоя вкъщи затворен по цял ден, да не излизам на вън и да нямам приятели защото слушат чалга ли? аххахахахаха лололололол икикикикикикикик laugh.gif

Другото което е, в града ми няма, до колко знам, а и не се интересувам честно казано, метъл "дискотека". А дори и да има най-вероятно ще преобладават шибани пикли и помиари до 14 годишна възраст, които се имат за много квлт, и разправят как щели да убият и изкормят всеки слушащ чалга, а всъщност реалноста е друга - затварят се в себе си и нищо не правят. whistle.gif не казвам,

А не си ли е да идем с голема компания в некоя механа, и след тва малко по дискотеките drinks_drunk.gif

Е... в секи случай, винаги бих предпочел голям рок фест пред чалготеките, но такива масивни метъл представления са рядкост за мен. Дори не знам дали ще мога да си позволя да отида на Каварна или Сонисфиър. Но както и да е, ако от някъде се намерят пари няма да пропусна.
blame
Хм, само аз ли останах с впечатлението, че отдавна надживяхме времената на безпричиния хейт, самодоказването, оправданията и тей нататък...? mellow.gif
Megadeth
^^Нещата не са само черни или бели, доказваш, че не музиката прави интелектуалното ниво на човек, както другите определено натякват доста усилено. Би трябвало първо да се вземе под предвид колко дадената музика влияе на личността на дадения индивид, до колко й се подражава (позиране, влизане в общество), до колко като цяло се обръща внимание на самата музика. Има хора, които слушат това, което им харесва, без да задълбочават (помиярския тип - хаус, чалга, нотинг елс метърс), тези които дори нямат време да задълбаят до толкоз, други като нас, които пък си изучават, следят и наслаждаават на всичко в метъла - групи, албуми, отделни музиканти - идеята ми е, че хората възприемат крайно различно музиката, според безброй фактори. Ти си чалгарче, което го кефи да слуша метъл - няма лошо. Крайно несериозен е риторичният ти въпрос - Ако слушаш метъл/рок далееееееееееч не е нужно да нямаш приятели и да не излизаш никъде - това си е някак крайно ясно. Всичко е въпрос на избор, всичко. Било то какви ще са приятелите ти, дали ще ходиш на тия (чалгарски) места, дали ще се кефиш на тази музика, дали ще танцуваш, ще праскаш кючеци с потните мацки, но виж, ако искаш да го правиш - оправдания много!
Иии, да - случва се често навръщане да минаваме покрай една чалгарница, където докато заобикаляме колите, паркирани(крайно неправилно) по тротоара и не само, няма как да не забележим мъжагите с розови тениска как се кълчат на долнопробната чалгия - тяхно си право, но ако някой ден случайно няма някой трезвеняк с нас да ни спре хахаха ;р
Както и да е, не съм съгласен с това ти мнение, въобще.
Rolf
Цитат(Void KD @ May 6 2010, 09:19 AM) *
И кво... да слушам само метъл и да стоя вкъщи затворен по цял ден, да не излизам на вън и да нямам приятели защото слушат чалга ли? аххахахахаха лололололол икикикикикикикик laugh.gif

Другото което е, в града ми няма, до колко знам, а и не се интересувам честно казано, метъл "дискотека". А дори и да има най-вероятно ще преобладават шибани пикли и помиари до 14 годишна възраст, които се имат за много квлт, и разправят как щели да убият и изкормят всеки слушащ чалга, а всъщност реалноста е друга - затварят се в себе си и нищо не правят.

Пич, само не разбирам защо търсиш всевъзможни оправдания за факта, че се кефиш на чалга. Това си е въпрос на вкус, до голяма степен дори не зависи от теб. Смешни са обаче обобщенията ти относно "метълския манталитет". wink.gif
abraxas
Цитат(Void KD @ May 6 2010, 09:19 AM) *
И кво... да слушам само метъл и да стоя вкъщи затворен по цял ден, да не излизам на вън и да нямам приятели защото слушат чалга ли?

Според мен най-хуманно би било просто да се обесиш.
ludspamer
Хаха тоя па. Съвсем прав си е Войда - познавам сумати чалгари, които са ебаси пичовете, нито ше ти се праят нещо задето слушаш метъл, нито нищо.
Void KD
Хмм... мнението ми изчезна мистериозно и безследно. Няма значение.

Този проблем го има само при "метълистите". Когато някой слуша каквото и да е друго освен метъл, значи е ВРАГ. Следователно трябва да бъде убит, смърт за неслушащите метъл!!! blackmetal.gif
И накрая кво правим? Като се изправите пред някой нацепен чалгар, който бтв никога не ходи сам, ами е в компания от поне още 3 нацепени здравеняци кат него? Нищо, седите и си траете като мишки, таейки "сили на злото" и злобата вътре в себе си.

До сега нито 1 от хората, с които излизам редовно(това ще рече към 20 човека) не ми е правил проблем, че слушам метъл. По-голямата част от тях слушат или хеви-метъл/ну-метъл, или рап и техно или чалга. Аз съм единственият, който е по-навъртре в метъла. И какво като? Пак сме си дружки, различията ги оставяме настрани.

А тука кво става? Некъв си "зъл метълист" ше ми казва да се обеся, само и само защото не съм слушал метъл ами чалга. На това му се казва супер-ограничено мислене.
Ако на това се вика метълист значи е добре че вече не се наричам такъв. Айде чао bye.gif
Megadeth
Окей бе човек, слушай квото искаш, но чети и кво пишем ние. Не е нужно да си дъвчеш едно и също.

Розови тениски рулз metal.gif
hammer
От изчетените досега мнения в тази тема стигам до убеждението, че доста хора са ограничени и не правят разлика между селянин и селяндур, което говори много за тях (неправещите разлика).
Discipline
Абе слушайте си чалга и каквото там харесвате, но кому е нужно да се оправдавате заради това?
LordZombie
В крайна сметка не забравяйте, че има и разлика да дружиж с чалгари и да слушаш чалга, макар че то си е малко или много неизбежно, де. Факт е, че 95 % от хората слушащи чалга имат просто едно мислене, което е по-нисшо от това на краварите на село. Има ги и малкото качествени хора, сред тях, но в мнозинството си са зле.

Войде, ти така го казваш, все едно, ако слушаш само метъл и не слушаш чалга, значи си супер ограничен?
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.