Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
p0w3r
Животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха ни!

Джордж КАРЛИН

Когато съпругата на Джордж Карлин починала, Карлин -известният груб и устат комик от 70-те и 80-те години - написал тази невероятно изразителна статия - толкова уместна и днес, в епохата след 11 септември.

Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко.

Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.

Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко. Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.

Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща. но не и по-добри неща.

Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем по­вече, но научаваме по-малко. Планираме по­вече, но постигаме по-малко.

Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме все по-малко.




Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и трудните връзки.

Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи и разбити домове.

Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло и на хапчетата, които правят всичко - възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни.

Време, в което има много на витрината, но малко в склада.

Време, когато технологията позволява това писмо да стигне до вас, но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете „изтриване".

Запомнете, отделете повече време на тези, които обичате, защото те не са с вас завинаги. Запомнете, кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас. Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.

Запомнете и казвайте „обичам те" на любимите си, но най-вече наистина го мислете. Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето. Запомнете и се дръжте за ръце, и ценете моментите, когато сте заедно, защото един ден този човек няма да е до вас.

Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите, и намерете време да споделяте всичко, което имате да си кажете.

Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.


тва наистина ми взе сърцето , мн хубаво и точно написани
SepulTeraHead
Искам мноооооооого силно да те ритна в топките, пич!

И преди да си се домъкнал и да ми се обясняваш с дебелашко мънкане "абе шо бе", се замисли КОЛКО ПЪТИ Е ПОСТВАНО ТОВА и КОЛКО МИ ЛАЗЯТ ПО НЕРВИТЕ ТИЯ ПОУЧИТЕЛНИ ТЕКСТЧЕТА.

Брой си вдишванията...
Beerzebub
Що бе, затрогващ е текстът.
Малко наивен, но все пак ми хареса...
Pyjamka
Ами той си е хубав, има доста истини казани в него, но съм сигурна, че всеки от тук го е чел поне 2 пъти! Миналата година в рамките на две-три седмици за този текст чух от 3 места, ако не и повече. Губи му се смисъла така, изтърква се и се превръща в долна спекулация, в това ми е мисълта. А и е много по-подходящ за вътрешни размисли, отколкото за коментиране във форум. [точка]
Niilo
Айде сега, групово да плюем icon_headbang[1].gif

Иначе текстът на Карлин е силен, спор няма smile.gif
Mort
Dimmu Borgir имат по-силни текстове tongue.gif .
Slash
Това е достатъчно качествено и си заслужава да се припомня.

icon_headbang[1].gif http://misli.start.bg/ icon_headbang[1].gif
Ol' Skull
Т'ва от "Искрено и Лично" ли го чу? Учителката ми по химия ми беше написала едно такова малоумно, банално послание, сигурно си е мислила, че положително ще повлияе на детската ми психика, а аз исках само да я ритна в п*тката. И после една от моя клас реши, че е много мъдро и си го записа в "тетрадката с мъдростите". Застреляйте се. Край на историята.
Lucretia
^Още един позитивно настроен човек...
`Xandria`
Цитат(Pyjamka @ Mar 23 2006, 09:48 AM) *
Губи му се смисъла така, изтърква се и се превръща в долна спекулация

А не е ли така вече с всичко hmm.gif
Текста не е лош,но повечето му изречения вече се използват навсякъде,и са станали такива клишета,че наистина става дразнещо и изтъркано. rolleyes.gif
Blashyrkh
Текста не ме развълнува особено...
stage
"Живота не се мери с броя на пръдните, а с броя на фушните" bowdown.gif
Неизвестен автор
Nickolleta
Цитат(`Xandria` @ Mar 23 2006, 02:32 PM) *
Цитат(Pyjamka @ Mar 23 2006, 09:48 AM) *
Губи му се смисъла така, изтърква се и се превръща в долна спекулация

А не е ли така вече с всичко hmm.gif
Текста не е лош,но повечето му изречения вече се използват навсякъде,и са станали такива клишета,че наистина става дразнещо и изтъркано. rolleyes.gif

да, така е.
проблемът при тия текстове и мисли е, че първоначално му харесват на човек (на повечето) и си казва "о, да, това е така" и уж се замисля по тоя въпрос, ама като се сблъкса със сериозен проблем и опре нож до кокала, нито мисли как да "не наранява другите", "как да благодари на Господ" или как "да се радва на всяко малко цвете", ами прави почти винаги най-големите глупости в живота си или поне нищо общо с тия сладкодумни "съветчета"... no.gif
Wolfheart
Животът не се мери с броя на топките, а с броя на ударите в топките

Абе в днешно време има ли форум, в който да не е публикуван този текст и то на нова тема. Чета го за 48975892789234752 път.

Текста е остроумен, но прекалено генерализиран. Всяко съждение поне за 80% от случаите не важи
pixie
айде бе тва не е на карлин
тоя 4овек се кефи хората като мрат даже му е кеф да измисля как по болезнено да умират
затва е як 6тото не може да о4аква6 от него такова затрогва6то не6то
The Forsaken
Текстът на Карлин е много добър, но аз лично не обичам чак толкова поучителни текстове. Има много други хубави историйки, които изобщо не ти повтарят през цялото време "Животът е едикакъв си.." не че в този текст е така де...По-хубави са истории, в които не знаеш каква е поуката и трябва сам да я декодираш, така че thumbdown.gif
beowulf
Добро е,

, добро е.

и е вярно.

ама е дълго и не го прочетох цялото..: )
InsArtTure
Хмм. Всички го знаем това. Седнал човека, обобщил народното положение, сбил го и после хората го поустват къде ли не.

Е да, повечето неща са истина-и много важно. Това ми е мнението. Извинявай Power, нищо лично,но подобни обобщени послания са изтъркани. Отдавна хората са наясно с общите проблеми. Сега се работи по конкретни такива. Защото може да се напише 300 пъти повече текст все толкова силен за проблемите на народопсихологията.
dambov
текста ми хареса приатен е за четене и може доста да се размишлява върху него харесвами как е описан човека и животът му
conguestadors
Едва ли Карлин може да ме вдъхнови в живота. Може би Буковски suicide.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.