Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Църквата срещу Рока
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2
dambov
на това попаднах като си рових в интернет дайте си мнението




Глава ІV. Кратък разбор на някои от най-разпространените в наше време греховни увлечения
Като приложение към предходните съвети и на­ставления относно тайнството Покаяние необходи­мо е по-подробно да се спрем на някои твърде опасни и душевредни явления, които се разпространяват именно в наши дни и погубват мнозина, защото не всички съвременни християни знаят колко гибелни и недопустими са тези увлечения.

Рок-музиката*

[* От "Православна беседа": употребяваме думата " музика" в съчетание с днешните течения на поп-културата при следната уговорка. За нас това възвишено изкуство няма нищо общо с шумотевицата, която днес незаслужено се самоназовава "музика", подобно на безсловесието, което дръзко си присвоява нарицанието "литература". Музиката, както всяко друго изкуство, е изкуство дотогава, докато изразява стремежа на човека към съвършенство, докато в нея се отразяват Божиите заложби у човека. Бедствието, наричано днес "музика" е резултат тъкмо от обратното: от стремежа — съзнат или не — на съвременния човек към саморазрушение, от бунта срещу Бога и всичко, което бидейки прекрасно, може да поведе сърцето и ума към Него, от все по-явния стремеж към безсловесното, безразсъдното, бесовското. Това бедствие не заслужава и не трябва да се нарича "музика", а "демоника"… За съжаление словесността днес също е подчинена на модерността и не търпи изяществото в изразяването!..]

Необикновено широко е започнала да се разлива тази бедствена стихия — западната рок-култура с всички нейни разклонения и прояви. Крайно разрушително и пагубно влияние върху душата на християнина имат джаз-музиката, рок-музиката, пънк-музиката, дискомузиката и други подобни форми и явления на съвре­менната популярна музикална култура, която не се ограничава само в областта на изкуството, но засяга всички страни, всички най-дребни детайли от живота на съвременната младеж. Тази култура постоянно се изменя, подобно на хамелеон, нагаждайки се към всички оттенъци в настроението на новите поколения. Тя променя наименованията на своите «нови» стилове, понякога даже сякаш отхвърля вчерашното и се бунтува против себе си, та по такъв начин да оживи интереса и вкуса към нейната същност, която остава непроменена. Това явление е крайно възмутително, отвратително и оскърбително за всеки поне малко благочестив човек, още повече то е неприемливо за християните.

Самата поява на «рокендрола» се е възприемала на Запад като начало на «сексуалната революция на младежта». Целият път, по който е минала и върви тази разрушителна «култура», която отправя по най-бърз начин огромни тълпи младежи в ада, е покрит със срама на най-гнусни, най-страшни смъртни грехове. Това са всевъзможни блудни извращения, пълна «свобода на любовта», т. е. отхвърляне на всякакъв срам и пълна разпуснатост на всички най-низки страсти и похоти. То­ва е също така наркоманията, която често води до най-ужасни последствия, до смъртни случаи от извънмерни дози наркотик, до случаи на насилие, самоубийство и т. н., без да споменаваме за най-безумните хули, които се срещат в песните, в предизвикателните изявления на рок-звездите и с които е пропита цялата черна фило­софия на тази «нова култура». И при всичко това в тези среди често се произнася името на Господа Иисуса Христа, нерядко може да се види изображение на кръста и Господния лик — нещо, което трябва още по-силно да нарани сърцето на християнина, когато вижда такава насмешка над светините. В тези песни често се срещат богохулни изрази, понякога даже явен сатанизъм. С цел да развратят окончателно съзнанието на младежта и да разпространят демонското влияние, в много записи са вложени така наречените «подсъзнателни съобщения», т. е. страшни думи, призиви, заклинания, които може да се открият при прослушване на записа «на обратно». Изследванията са показали, че подсъзнанието улавя всяка фраза, чута обратно, и може да я разшифрова дори ако тя е; съобщена на език, който слушащият не знае. Съобщенията, предавани в рок-музиката по подсъзнателен път, имат следното съдържание:

— Всевъзможни видове полови извращения;

— Призив към бунт против установения ред;

— Подтикване към самоубийство;

— Подстрекателство към насилие и убийство;

— Посвещаване на сатаната.

За да покажем по-нагледно целия дяволски, излизащ направо от адската бездна, дух на тази «рок-религия», ще приведем няколко характерни факти от безчисленото множество примери, които сами казват всичко за себе си.

Самият термин «рокендрол» е бил измислен от дисководещ в Кливлънд. Този израз описва две движения на човешкото тяло по време на сексуални забавления и е взет от жаргона на американските гета.

«Бийтмузика»: Бийт — това е непрекъснато, ритмично повтаряне на пулсации в съчетание със скъсени ритми, което) се постига с ударен инструмент и бас-китара. Именно то характеризира ритъма на рок-музиката.

«Твърд рок» — тук бийтът действува така, че възбужда половите инстинкти.

«Остър рок » — тук бийтът се възприема така, че изостря реакцията на нервната система и на мозъка към различните халюциногенни наркотици.

«Зъл рок » — силно възбужда инстинктите, свързани с насилието, убийството и бунта.

«Сатанински рок» — началото на това направление беше поставено от Битълсите, когато те издадоха през 1968 г. своя дяволски «Бял албум». По това време за първи път се появиха подсъзнателни съобщения за пре­даване на «евангелието от сатаната».

«Пънк-рок» — неговата цел и философия се състоят в това публиката да бъде доведена до колективно наси­лие, до систематични престъпления и самоубийства. Пънк-рокът напълно приема и включва в себе си напри­мер такива постъпки: по време на концерта да нанесеш на партньора си кървава рана с ножче за бръснене, пришито в дънките или ризата, а след като го нараниш, да го пребиеш с металическа гривна с шипове.

До всичко това е стигнал рокендролът още през 1985 година. С думата «пънк» в Англия отначало са били наричани проституиращите от двата пола. По-късният му превод е «измет, утайка на обществото».

Стилът «диско» в съвременната « музика» е възникнал в Ню Йорк през 1973 г. в средите на американските хомосексуа­листи. Статия в «Дейли нюз» от 1978 г. така анализира феномена «диско»: «Изолирани един от друг чрез оглу­шителната музика, къпейки се в ослепителна светлина, танцуващите вършат всичко, каквото им хрумне, без да поглеждат встрани и даже без да си дават сметка какво става, сякаш всеки се движи пред огледало и непре­станно крещи: «Аз! Аз! Аз!».

Забележителен е фактът, че всички производители на рокендрола са членове на сатанинската «църква», а повечето рок-групи са записани като членове на една или друга луциферова религия. Когато издават нова плоча или им предстои да изпеят нова песен, те молят първожреците или първожриците на храма да «ома­гьосат» тези произведения, за да имат успех. След извършването на ритуалите на посвещението, когато към плочата е привлечено огромно множество демони, те получават задължението да предизвикват определено въздействие върху тези, които ще я слушат.

Елис Купър открито е заявил, че е сключил договор с демон и това му е донесло признание.

Мик Джагър от «Ролинг Стоунз» се е посветил на сатаната и е участвувал във всички ритуали на черната магия. Той сам лично се е нарекъл «въплъщение на Луцифер». Заглавията на три от неговите песни явно потвърждават това: «Симпатия към дявола», «На техни сатанински величества» и «Заклинанията на моя брат демона».

Елтън Джон открито е признал, че никога не е съчинил и не е изпял нито една песен, която преди това да не е била написана на езика на магиите.

Джон Ленън е заявил по време на публично изпъл­нение на «Белия албум»: «Християнството ще отмине. То ще се сгърчи и ще изчезне. Аз съм прав и моята правота ще бъде доказана. Сега ние сме по-популярни, отколкото Исус Христос. Не зная кой пръв ще си отиде — рокендролът или християнството».

В песента на групата «Битълс» под название «Ре­волюция номер девет» на плочата се чува записът на думите: «номер девет», повторен 12 пъти. Прослуш­ването на това място «на обратно» дава фразата: «Достави ми сексуално наслаждение, мъртвецо!»

В добре известната сред младежта песен на групата «Лед Цепелин» «Стълба към небето» думите на третата строфа също съдържат внушение към подсъзнанието — при обратно прослушване ясно се чува: «Аз трябва да живея за сатаната». Думите «и още има време да смените пътя, по който вървите» при обратно прослушване гласят: «мой мили сатана, никой друг няма да ми прокара пътя».

Част от записаната от сцената песен «Когато в Арканзас дошло електричеството» на групата «Блек Оук Арканзас» представлява набор от безсмислени думи и вой на цялата група. При прослушване на записа на това място в обратен ред се получава «сатана... сатана... сатана... той е бог, той е бог, той е бог!», след което се чува демоничен смях.

Самите опаковки на плочите са оформени с крайно оскърбителни изображения, с екзотични и еротични, сата­нински и садистични картинки, препоръки и символи. Тук може да се видят обърнати триъгълници (символ на дявола и адската бездна), пирамиди, пентаграми, хексаграми, магически кръгове и цялото многообразие на магическите символи, фалически, вагинални, такива като 666 или обърнато — 999, сцени на човешки жертво­приношения, черни меси, адски представления.

През 1981 г. 90% от продадените грамофонни плочи в света са рок-дискове (130 млн. за една година, като не се броят 100 млн. рок-албуми). И тъй, този феномен се е докоснал почти пого­ловно до всички подрастващи от двете земни полукълба.

Още една подробност: почти всички рок-концерти се съпровождат от многочислени жертви — при огром­ното струпване на вършещи безумия тълпи мнозина биват просто стъпкани или удушени в блъсканицата, други умират от големи дози наркотик. Например по време на един от концертите в Лос Анжелис загинали 650 младежи. Тъй като хладилниците на моргата били вече препълнени, то телата на 650-те жертви на рока били разположени от двете страни на коридорите. Ужасен мирис на смърт изпълвал зданието, телата не можели да бъдат разпознати, тъй като повечето от тези млади хора били напуснали родните си домове. В ушите на журналистката Джуди Аргазони, която водела репор­тажа от мястото на произшествието, сатаната започнал да нашепва такива думи: «Ето ги! Разгледай ги внима­телно, те са мои трофеи! Това е залата за представяне на моите трофеи!»

А ето думите на песента «Адските камбани» на хард-рок групата « AC / DC »: Аз съм тътнещият гръм, който излива дъжд. Аз идвам като ураган, моите мълнии святкат по цялото небе. Ти си още млад, но ти ще умреш! Няма да взимам пленници, няма да пощадя ничий живот и никой няма да ми се възпротиви! Аз намерих своите камбани и ще те взема в ада! Аз ще те намеря! Адските камбани. Да! Адските камбани!

И тъй, как да не наречем целия този адски шум, викове, крясъци, вой на пуснатите на свобода страсти, извратените похоти, неподлежащите на контрол движе­ния на падналата човешка воля, как да не наречем целия този рок-поп-бийт-хард-пънк-кошмар «адска камбана», която трескаво събира своите поклонници от всички краища на земята за една «черна събота» (самото това название носи една от групите на сатанинския рок — « Black Sabbath »), където хората заедно с бесовете конвулсивно танцуват последния танц пред залеза на окончателно предалия се на гибел свят? В една сред­новековна легенда се разказва за флейтиста от град Хамелен, който със своето магическо свирене на флейта избавил града от плъховете, но като не получил въз­награждение, със същата омайваща музика извел от града всички деца и ги увлякъл в процепа на една ска­ла, откъдето те повече не излезли.

Недопустимо е да се мисли, че християнинът все пак може понякога да слуша такава музика, като избира повече или по-малко «безобидното» и да утешава с това слуха си. Не! От тръни не берат грозде! Злото дърво не може да ражда добри плодове! Дървото, което с коре­ните си пие сокове от адската бездна, не може да принася безвредни плодове. Може ли християнинът понякога за «развлечение и разнообразие» да пообщува с дявола? Или да потанцува под една свирка с бесовете?

И тъй, даже най-нищожното увлечение на православния християнин от рок-културата е измяна на неговата вяра, явно оскърбление на Господа и отдалечаване от Него, пагубна заблуда, общение с духовете на тъмнината, закачане със сатаната! Бързай да изповядаш такова увлечение и нямай повече отношение към него!

(Използвана е статията на католическия свещеник Жан-Пол Режембал «Рокендролът».)

Наркоманията

В нашето ужасно време е открит още един широк път към ада — наркоманията. За ужасяващите послед­ствия от тази болест върху психическото, нравственото и физическото състояние на човека тук е излишно да споменаваме, тъй като сега всички са достатъчно осведомени по тези въпроси. Но как трябва да се гледа на това зло от християнска гледна точка?

На първо място наркоманията често стои много близо до страшния грях на самоубийството. Това зло е също така много близко до такива явления като въл­шебство, черна магия, спиритизъм, т. е. това е общение с «отвъдния свят», с духовете на тъмнината, подчинение на тяхното влияние. Почти всички поколения магьос­ници са се ползували от подобни «треви» за достигане на съответните състояния на «изтънчване», за по-безпрепятствено общение със своите «богове», а всъщност — с демоните. Самото съгласие на човека да приеме такова вещество, желанието да изпита някакво силно, необикновено, непостижимо състояние или да се докос­не чрез това до неизвестния тайнствен свят е вече доброволна покана към духовете на тъмнината да се възползуват от неговите чувства, да властвуват над него­вата душа, само и само това да е нещо «интересно», приятно, необикновено. Ние, християните, знаем как бесовете винаги искат и се стараят да ни прелъстят, т. е. да ни подмамят със своята сладка лъжа: на всеки не­опитен в духовния живот те започват да предлагат под вид на апетитни ястия плодове, напоени със смърто­носна отрова, всяко добро начинание се стараят да отклонят към страната на някакво мнимо добро. Всички свои козни, мрежи и капани злите духове обличат в най-пъстроцветни привлекателни одежди. Затова ние, християните, се стараем да бъдем много недоверчиви към всички свои «сладки», «приятни», «особени» душевни състояния, не приемаме без внимателна проверка никакви «откровения», «видения», «просветления», «явления», «блажени състояния» и други подобни необичайни неща. Не се доверяваме и на внезапни «силни чувства» и в покаянието, и в молитвата, и в неочакваните прояви на гореща ревност, но считаме че с тях можем да бъдем измамени от дявола, затова много се пазим и внимаваме, защото грешката може да доведе до най-страшното — до гибелта на душата ни. И въпреки всичко това нерядко биваме прелъстявани и излъгани от бесовете.

А какво става с тези, които жадуват и търсят именно такива силни, ярки и приятни усещания, все нови и нови, все по-необичайни преживявания, видения, «откро­вения», «представи»? Такъв човек скоро попада под пълното влияние на злите духове, става техен роб и телом, и духом. Бесовете ще го развличат, докато човек не потъне съвсем в страстта на наркоманията, когато той ще стане вече не самостоятелна личност, а жалък придатък към наркотика и в центъра на неговия живот ще съществува само едно желание — отново да отиде в това «царство», което се открива чрез наркотика. Такъв човек започва да живее в един несъществуващ свят от «розова мъгла». Но сетне демоните лишават нещаст­ника и от това утешение, потребността да се приеме «веществото» се усилва, дозите растат, без него става все по-трудно да се живее, а усещанията изгубват първата си «прелест», угасват, и постепенно зад този «розов облак» все по-ясно се открива зловещата, хилеща се муцуна на дявола. Тогава той започва грубо да се надсмива над своята жертва, вече не я прелъстява и не я ласкае, а безжалостно я тъпче и ù натрапва мисълта за самоубийство — защото неговата цел е окончателно да придобие душата. Самоубийството е най-любимата отровна храна, която дяволът, особено напоследък, предлага на своите избраници. Съчетанието на нарко­тичните опити върху собствената душа с рок-музиката (или с подобни на нея форми на съвременните демо­нични култове) дава пълен комплект упражнения за по-скорошно достигане до дъното на гибелната пропаст Ето само един пример до какви висоти на умопо­мрачение може да се достигне, когато се използват «чел­ните» постижения на съвременната младежка «кул­тура». На Запад са започнали да се наблюдават такива зловещи произшествия: някои млади хора от средите на хипитата, наркомани, дошли до последна степен на безумие под въздействието на силни вещества, пре­дизвикващи халюцинации, като жадували за все повече и повече силни усещания и не намирали вече удовлетворение в обичайното си «пътешествие в нирвана», завършвали живота си със самоубийство, но как! Те се качвали на покривите на огромни небостър­гачи, там си вкарвали смъртоносна доза най-силен наркотик и веднага се хвърляли от височината на зданието. Действието на препарата започвало по време на падането, човек изпитвал някакви фантастични чувства, смъртта от силната доза го застигала още във въздуха — на земята падало вече мъртво тяло... Появили са се даже рок-песнички, в които се възпява такъв вид «подвиг» на самоунищожение, «висш пилотаж» при полета към ада...

С какво започва наркоманията?

Днес, когато почти всеки млад човек от ранно дет­ство познава много тежки грехове, от всички страни е обкръжен с отстъпничество от Христа, далеч е от светата Църква, той неизбежно се намира в тежко вътрешно състояние. Душата му сякаш е притисната от скален къс — неразкаяните грехове. Той няма достатъчно вяра и християнско познание, за да се обърне за помощ към Господа, да търси в молитвата, в тайнството Покаяние облекчение, изцеление и освобождаване от тази тежест. Постоянното чувство на вътрешен «дискомфорт» под­бужда към търсене на по-леко средство, което да снеме тази тежест, да даде възможност за освобождаване от стягащите душата връзки (действията на неразкаяните грехове), за скриване от мъчителните, раздиращи сърцето угризения на съвестта, за намиране на някакъв илюзорен, фантастичен свят, където няма нито грижи, нито скърби.

Ние, християните, знаем със сигурност какъв свят е наистина желан от душата и той е напълно реален, много по-реален от този видим свят. Това е място «свет­ло, злачно, спокойно, където няма болка, ни печал, ни въздишка», както се казва в църковната молитва за покойниците. Това място е Царството Небесно, заради чието благовестие нашият Господ Иисус Христос дойде на земята, и което ще се открие при Неговото Второ пришествие, когато Той ще дойде вече, за да съди живите и мъртвите. Това Царство е вечно! И ние, хри­стияните, чакаме този живот в бъдещия век, готвим се за него, само за него трябва да имаме грижа и затова сме готови да търпим тук — в този временен преходен живот — и скърби, и печал, и всякакъв «дискомфорт». Ние знаем, че там ще влязат само онези, които са запа­зили душата си неосквернена от всички отчаяни напа­дения на този прелюбодеен свят, живели са мъжествено, трезво, разсъдително, без малодушие и самосъжаление, които честно са отхвърляли всяка вражеска прелест, всяка бесовска хитрост, които са пазели сърцето си с най-голямо внимание, търсели са една правда — Вечния, Истинния Бог, не са приемали за истина жалките фалшификати, не са заменили вечното блаженство за паница леща, както Исав разменил своето първородство с брат си Яков (Битие, гл. 25).

А наркоманът продава душата си и вечността за «въздушен дворец», за «розова мъгла». На него вече му е трудно да се върне от този фантастичен свят, където е така «спокойно», в света, в който се води постоянна бор­ба, сражение за живот, битка между небето и ада. Той иска да бъде настрана, както дезертьорът по време на боя мисли да се скрие под някакво прикритие и да се унесе в дълбок сън, да не вижда, да не чува това, което става. Но не, битката за собствената душа не можем да избегнем, от решителните действия не можем да се освободим! Колкото по-скоро се избави човек от този опиум, колкото no-скоро отърси от себе си тази хипноза, тази магия, толкова по-лесно ще може да се обърне към Истината, към своя Господ.

Състоянието на човека, попаднал в такъв дълбок демоничен плен прилича по своята мрачност и отда­леченост от Божията светлина на състоянието на пророк Йона в утробата на морското чудовище на дъното на водната бездна. Човек сякаш не е ни жив, ни умрял — тялото още е живо, а душата е вече «в другия свят», отчасти е вече сред бесовете в ада. Пророк Йона викал: «Обхванаха ме водите до душата ми, бездна ме заключи; с морска трева биде обвита главата ми. До планинските основи слязох, земята със своите завари ме навеки зат­вори; но Ти, Господи, Боже мой, ще изведеш душата ми из ада» (Йона 2:6-7). Нещастният наркоман пък е подобен на жалка муха, омотана в лепкава паяжина, и паякът вече тича към своята жертва, за да изсмуче вътреш­ностите ù.

Колкото се може по-решително трябва да пристъпим към лекуването на тази болест!
Wolfheart
е*ати глупоста.
Друго не се сещам, какво мога да кажа
Имам чувството, чесъм го чел някъде преди
sepulturatr
ауеее библейски глупости .... dry.gif Б*хти простотиите са това thumbdown.gif

бтв и аз съм го чел някаде , или съм го чувал ... незнам

има си метал с сякви текстове , според предпочитанията ...
Не всички водят към сатанизъм и самоубийства и т.н.
Чувал съм доста христянски метал ....
Wolfheart
Цитат(sepulturatr @ Apr 27 2006, 02:37 PM) *
Чувал съм доста христянски метал ....

Mortification icon_headbang[1].gif
sepulturatr
Цитат(Wolfheart @ Apr 27 2006, 05:41 PM) *
Цитат(sepulturatr @ Apr 27 2006, 02:37 PM) *

Чувал съм доста христянски метал ....

Mortification icon_headbang[1].gif

И Mortification да happy.gif
abductor
Ми кво, прави са си хората! Рокендрол ще ми слушат, разни Бийтълси и сатанински групи като Лед Зепелин, вместо само богоугоден и здравословен метъл (папата е фен на Бенедикшън, както знаете, да се свети името му)! Ще горят в Ада, туй е ясно! Амин!
MadHatter
*умира в агония на пода*
Нова Инквизиция blackmetal.gif
Beerzebub
Yeah, right...
InsArtTure
Истини са това, няма какво. Е, Режембал явно не е имал идея как ще се развие пък метъл музиката, но...

Ако погледнем сериозно-всичко, което се случва около нас става част от нашия манталитет. Иначе това за християнството... hmm.gif

Ние сме хората на Новото време.
`Xandria`
Звучи ми като сектантска лекция. blackmetal.gif (+този тип обясняване като на стадо овце... )Но е интересна глупост.
scion_of_storm
Ахахахаха bowdown.gif Вярно че може и да бъде интересно ако ми стигнат нервите да го прочета,но иначе са си пълни църковни и още еди-какви си глупости...
Voice_Of_Glass
Абе, пълни глупости! puke.gif Не се връзвайте на някакъв си поробен от религиозност и простотия тип. Има ги много такива, дето само се изказват, какво мисли Бог по някой въпрос, без да са Го питали.
Както си има сатанински метъл, така си има и сатанински рап, денс, техно и др.
А за християнския метъл - има много добри групи! Mortification далеч не са единствените.

Цитат(sepulturatr @ Apr 27 2006, 05:37 PM) *
ауеее библейски глупости .... Чувал съм доста христянски метал ....

Аз никъде в Библията не съм срещала нещо открито против метъла. Даже на едно място "високозвучните" чинели, китарите, реването и др. се одобравят и 'препоръчват' (вж Псалм 150:3-6 ако случайно ти се намира Библия) smile.gif
Ама, пич, да не си помислиш, че ти се нахвърлям. Просто исках да донеса малко яснота по въпроса.
"религиозни", не "библейски" глупости може би е по-добре да се каже. smile.gif
Voice_Of_Glass
Цитат(Voice_Of_Glass @ Apr 28 2006, 12:27 AM) *
Абе, пълни глупости! puke.gif Не се връзвайте на някакъв си поробен от религиозност и простотия тип.

Така е то, като пиша късно през ноща и не се усещам - за "религиозния" тип, дето го коментирах - имам предвид автора на статията
sepulturatr
Voice_Of_Glass Нямах в предвид за самите китари в рока и метала а за текстовете разбира се и ... това не съм го чел не в библия , а просто съм го чувал някаде ... Иначе няма проблеми нали за това сме тука за да спорим smile.gif

scion_of_storm много правилно hug smile.gif
Voice_Of_Glass
Ахам, ясно. cool.gif Е, аз не спорих, просто исках да дам малко инфо, да представя друга гледна точка за метъл музиката в библейски контекст, щото ми се стори интересно.
А за текстовете си напълно прав smile.gif

Абе, както се казва - Heavy Metal Foreva и т'ва е metal.gif
sepulturatr
icon_headbang[1].gif bowdown.gif ТОЧНО ТАКА bowdown.gif icon_headbang[1].gif
cool.gif wink.gif smile.gif sp_ike.gif bowdown.gif wub.gif
Vaskes
Цитат
«Пънк-рок» — неговата цел и философия се състоят в това публиката да бъде доведена до колективно наси­лие, до систематични престъпления и самоубийства. Пънк-рокът напълно приема и включва в себе си напри­мер такива постъпки: по време на концерта да нанесеш на партньора си кървава рана с ножче за бръснене, пришито в дънките или ризата, а след като го нараниш, да го пребиеш с металическа гривна с шипове.

До всичко това е стигнал рокендролът още през 1985 година. С думата «пънк» в Англия отначало са били наричани проституиращите от двата пола. По-късният му превод е «измет, утайка на обществото».


Пък аз се чудех къде ми изчезват ножчетата за бръснене... сега всичко е ясно! Сестра ми ги взима за да се коли по концерти! Пък днеска отиде на някаква среща с гривната с шиповете.. леле, горките хора, трябва да ги предупредя, тя ще ги избие!
Въобще, как съм могъл да бъда толкова сляп! Всичките ми приятели пънкари са били садо-мазохисти! А хипитата - мръсни сатанисти! Ужас! Смятам да отида на поклонение, за да се пречистя!


ПП Сигурно ли е, че това нещо е официално? Не мисля, че църквата може да роди чак такива неща, още повече православната. Най-малкото при положение, че съм виждал попове рокаджии rolleyes.gif
Blashyrkh
Помните ли реламата на Манастирска icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif
abductor
Цитат(Vaskes @ Apr 30 2006, 12:44 PM) *
ПП Сигурно ли е, че това нещо е официално? Не мисля, че църквата може да роди чак такива неща, още повече православната. Най-малкото при положение, че съм виждал попове рокаджии rolleyes.gif

Това е отношението на католическата църква. И до днес е такова. Те допреди век-два са имали същото отношение и към класическата музика, между другото. Абе ако не щеш да гориш в ада - слушай там църковни псалми и всичко ше ти е ок smile.gif
Vaskes
Още в началото на текста се споменаваше "Православна беседа", а и на няколко пъти в текста ми направи впечатление, че се набляга на това, че тази мръсна, упадъчна музика рока (анатема!) е възникнала на запад. Затова останах с впечатлението, че това са думи на православната църква. Като копирах част от текста в google и попаднах на този сайт - http://www.pravoslavie.domainbg.com/ - който се оказа православна електронна библиотека или нещо от сорта. Текстът касаещ рок музиката е от книгата на Архимандрит Лазар Абашидзе (ама как яко звучи!) "Грехът и покаянието в последните времена".
SepulTeraHead
Долни спекулации!!!!!!!! mat.gif

Папата всеки ден дъни Morbid Angel! Факт.
Svetyl
Имам една книжка, която се казва "Истината за рока". В нея пише подобни неща. А най-забавно е като характеризират отделни текстове на песни и изпълнители smile.gif
Че и обложки smile.gif
Алтернативата е християнски рок!

Спомням си преди година-две тук в Русе дойде някаква група, която си правеша някакъв блек/дет, но с християнски текстове.
"We need saviourrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!' grrrrrr hrrrrr grrrrrrr!!!!!!!!!!
sepulturatr
ХаХа openwidehug.gif Абе всички сте савсем прави .. Тва са долни глупости , дори спекулации ! От по-добрата гледна точка наистина звучи смехотворно wink.gif
Aleksander Levit
Цитат(sepulturatr @ May 15 2006, 10:54 PM) *
ХаХа openwidehug.gif Абе всички сте савсем прави .. Тва са долни глупости , дори спекулации ! От по-добрата гледна точка наистина звучи смехотворно wink.gif

Въобще не са никакви спекулации и макар, че не съм християнин подобна е реакцията и позицията не само на християнската църква и нейните деноминации , а и на останалите религии. Ясна е дълбоко аморалната същност на тази музика и аз лично съм за ограничаване на нейното влияние над обществото. Всяко течение в музиката моделира определен тип поведение, като сформира масова идеология. Основната същност и цел на човека е запазването на етническата и религиозна идентичност, против мравешката идеология за сегментация на обществото и разделението му на секти и движения, унифициращи индивидуалната същност на човека в социални кланове, обусловени от естетически, идеини, социални и.т.н движения и прочее мракобесни форми на социално моделиране и институционализиране на расата.
t0xIc
Кой е дилъра ти ?
blackmetal.gif
Сатана - аз съм твой слуга!
Aleksander Levit
Мда, въпросът е показателен за интересите ти
`Xandria`
Цитат(Aleksander Levit @ Jun 25 2006, 04:23 PM) *
Ясна е дълбоко аморалната същност на тази музика и аз лично съм за ограничаване на нейното влияние над обществото...
прочее мракобесни форми на социално моделиран на расата.

wacko.gif wacko.gif wacko.gif
Като чета какво пишеш имам чувството,че си или религиозен фанатик или просто здраво се бъзикаш с нас.
Това е просто статия за реакции на църквата, които дори не е сигурно, че са още такива + онази тема за сатанизмът и метъла, където беше изписал още подобни глупости. Идеологии,аморал,мракобесни форми,антихрист...няма ли вече да се спреш, тук няма такова нещо. smile.gif
Aleksander Levit
Цитат(`Xandria` @ Jun 25 2006, 08:40 PM) *
Цитат(Aleksander Levit @ Jun 25 2006, 04:23 PM) *

Ясна е дълбоко аморалната същност на тази музика и аз лично съм за ограничаване на нейното влияние над обществото...
прочее мракобесни форми на социално моделиран на расата.

wacko.gif wacko.gif wacko.gif
Като чета какво пишеш имам чувството,че си или религиозен фанатик или просто здраво се бъзикаш с нас.
Това е просто статия за реакции на църквата, които дори не е сигурно, че са още такива + онази тема за сатанизмът и метъла, където беше изписал още подобни глупости. Идеологии,аморал,мракобесни форми,антихрист...няма ли вече да се спреш, тук няма такова нещо. smile.gif


добре от практическа гледна точка-колко наркотично зависими, които слушат чалга познаваш, колко , които слушат метъл , рап и.т.н
SepulTeraHead
^ Чалгарите си друсат стабилно с разни хапчета по чалготеките. Шмъркането на кокаинец също е на мода там. И общо взето говориш ебати тъпотиите...
t0xIc
Кво спорим въобще при положение ,че всички отиваме в Ада - все пак мастурбацията е смъртен грях.
Левит ти точно с тва аватарче е смешно да ме поучаваш след адски забавния пост ,който вкара.smile.gif
bloodytears
Цитат(t0xIc @ Jun 25 2006, 10:55 PM) *
Кво спорим въобще при положение ,че всички отиваме в Ада - все пак мастурбацията е смъртен грях.


оффф тая година сигурно ще тряя да чета библията по литература а не ми се почва

и аз бях от христианско семеиство(и наш'те все още ходат на църква....)ама аз им се пооткъснах от там онези им ритуали и .........
stage
...почна да мастурбираш dry.gif
sepulturatr
Цитат(bloodytears @ Jun 26 2006, 06:12 AM) *
Цитат(t0xIc @ Jun 25 2006, 10:55 PM) *
Кво спорим въобще при положение ,че всички отиваме в Ада - все пак мастурбацията е смъртен грях.


оффф тая година сигурно ще тряя да чета библията по литература а не ми се почва

и аз бях от христианско семеиство(и наш'те все още ходат на църква....)ама аз им се пооткъснах от там онези им ритуали и .........

dry.gif
King_of_Beer
Прочетох го внимателно и мисля,че Б*г не съществува
gais
Цитат(King_of_Beer @ Jul 1 2006, 11:16 PM) *
Прочетох го внимателно и мисля,че Б*г не съществува


Атеизъм Братя icon_headbang[1].gif
Jord
Цитат("Aleksander Levit")
добре от практическа гледна точка-колко наркотично зависими, които слушат чалга познаваш, колко , които слушат метъл , рап и.т.н

Ти пак започваш с твоите тези относно "Подтикването на музиката към различните дейности".
Има такова нещо, музиката влияе на човек, но колко ще повлияе си зависи от самия човек и от психиката му.
Както каза Бенедикт и чалгарите се друсат, а за Раперите да не говорим - то си е ясно openwidehug.gif
Иначе тоя текст е пълна простотия, както казах вече всичко зависи от самия човек и психиката му.Въпроса с обожествяванията е интересен.И атеистите са ми много интересни...
Цитат("gais")
Атеизъм Братя

Ти в какво вярваш щом не вярваш в Бог?
SkiNHeaD
подкрепям Jord ..
gais
Цитат
Ти в какво вярваш щом не вярваш в Бог?


В науката ...
King_of_Beer
и в Кирил Филосов нали devil.gif devilsmiley.gif
dambov
Slash ако прочетеш внимателно ще разбереш че двете теми нямат нищо общо hmm.gif
Slash
Ако прочетете внимателно, какви простотии изписахте тук, ще се замислите дали трябва да продължавате да драскате случайни мнения. Щом го обръщаме на няма Бог, аз съм яко копеле, вярващо само в нАуката, бельото ми е с надпис Jesus's Dead, може спокойно да прочетете онази тема - има интересни неща, нищо че нямат общо със заглавието й.
gais
Добре де прав си ... може би трябваше да му отговоря с лично съобщение ... brickwall.gif
Ако съм згафил пък чак толкова, истрийте ми поста няма проблем. hmm.gif
King_of_Beer
Цитат(Slash @ Jul 5 2006, 03:23 PM) *
Ако прочетете внимателно, какви простотии изписахте тук, ще се замислите дали трябва да продължавате да драскате случайни мнения. Щом го обръщаме на няма Бог, аз съм яко копеле, вярващо само в нАуката, бельото ми е с надпис Jesus's Dead, може спокойно да прочетете онази тема - има интересни неща, нищо че нямат общо със заглавието й.

аз кво да направа,че си христянин
Slash
Ти не ми казвай аз какъв съм ами вземи прочети темата, към която дадох линк. Там можеш да си правиш гениалните умозаключения и да прочетеш интересни гледни точки. Иначе християнството далеч не е единствената религия от която се интересувам и която уважавам, но имайки предвид добродетелите в тази религия - за мен е чест да ме наричаш така. smile.gif
emerald
Точно навреме. Точно слушам Dimmu Borgir. И попаднах на тази тема. Най-странното е, че в последните дни само на разни неща свързани с християнството и греховете попадам. А както е и Коледа, ще взема да се замисля. Но въпреки това едва ли ще си променя гледната точка. Просто не може да си представите колко се смях на някои неща

Цитат(dambov @ Apr 27 2006, 03:34 PM) *
Мик Джагър от «Ролинг Стоунз» се е посветил на сатаната и е участвувал във всички ритуали на черната магия. Той сам лично се е нарекъл «въплъщение на Луцифер». Заглавията на три от неговите песни явно потвърждават това: «Симпатия към дявола», «На техни сатанински величества» и «Заклинанията на моя брат демона».

Елтън Джон открито е признал, че никога не е съчинил и не е изпял нито една песен, която преди това да не е била написана на езика на магиите.

Джон Ленън е заявил по време на публично изпъл­нение на «Белия албум»: «Християнството ще отмине. То ще се сгърчи и ще изчезне. Аз съм прав и моята правота ще бъде доказана. Сега ние сме по-популярни, отколкото Исус Христос. Не зная кой пръв ще си отиде — рокендролът или християнството».

В песента на групата «Битълс» под название «Ре­волюция номер девет» на плочата се чува записът на думите: «номер девет», повторен 12 пъти. Прослуш­ването на това място «на обратно» дава фразата: «Достави ми сексуално наслаждение, мъртвецо!»

В добре известната сред младежта песен на групата «Лед Цепелин» «Стълба към небето» думите на третата строфа също съдържат внушение към подсъзнанието — при обратно прослушване ясно се чува: «Аз трябва да живея за сатаната». Думите «и още има време да смените пътя, по който вървите» при обратно прослушване гласят: «мой мили сатана, никой друг няма да ми прокара пътя».


Самите опаковки на плочите са оформени с крайно оскърбителни изображения, с екзотични и еротични, сата­нински и садистични картинки, препоръки и символи. Тук може да се видят обърнати триъгълници (символ на дявола и адската бездна), пирамиди, пентаграми, хексаграми, магически кръгове и цялото многообразие на магическите символи, фалически, вагинални, такива като 666 или обърнато — 999, сцени на човешки жертво­приношения, черни меси, адски представления.

Просто човешката глупост и целите за които се прилага наистина са безгранични.
Не уважавам никой, който поставя ограничения, граници, окови и налага мнения. Човек трябва сам да прецени. Да не съм си загубила ума да слушам как някой ми казва какво да правя.

Цитат(Slash @ Jul 5 2006, 11:50 PM) *
Иначе християнството далеч не е единствената религия от която се интересувам и която уважавам, но имайки предвид добродетелите в тази религия - за мен е чест да ме наричаш така

Добродетелите в християнството са хубаво нещо, но откакто хората се опитват да приложат на дело идеите си всичко малко или МНОГО се опорочава. От тази гледна точка идеите си заслужават да помислиш върху тях, но начина по който ти ги проповядват не ми харесва. Така че ще почакат. Мен не ме е страх от това, което следва след смъртта.

И искам само да отбележа, че аз не злоупотребявам с плътските удоволствия, макар не се чувствам християнка. И откога мастурбацията стана смъртен грях.
Slash
Брадата тема си изровила. Сега ще се юрнат шепа 14 год. активисти на "Атака" да дават мнение... smile.gif


То по принцип всяка идея предизвиква недоволство, когато стане мащабна. Каквато и да е тя. Аз съм си научил урока, че в модерното общество се намират все повече хора, които подбират нещата и разграничават хубавото от наивното. Проповедниците не са оправдание за тези, които не щат да се интересуват от нищо. Никой не кара никого да ходи някъде вече, или поне така би трябвало да бъде. Та в този ред на мисли, отричащите всичко без да се поогледат и поослушат са стадото с овце. Мене не ми пречи да съм амбицозен (в рамките на човешкото), свободолюбив и горд... и да се интересувам от разни религии. cool.gif

В крайна сметка всеки човек е различен. Има хора с лабилна психика, има хора които не могат да си настроят пипето на отбиращи честоти...


П.П.
Пък аз познавам една католичка, която яко злоупотребява с плътските удоволствия, и изобщо не й пука защото така й харесва. Но по този въпрос момченцата и момиченцата имаме различни мнения, и те нямат нищо общо с религиите... biggrin.gif
lodborg
Цитат(Slash @ Dec 26 2006, 02:19 PM) *
Пък аз познавам една католичка, която яко злоупотребява с плътските удоволствия, и изобщо не й пука защото така й харесва.

Може ли да ми пратиш на ЛС телефона й и снимка? smile.gif Много ще съм ти благодарен!
Iron Maiden
Това дето го пише са пълни глупости , щом се говори за грамофонни плочи и за банди като Бийтълс и Ролинг Стоунс смятаите това изказване преди колко години е било , а между другото и аз сам католик и вярвам във господ , не ходя секи ден на църква или нещо подобно , даже сам ходил 2-3 пъти и това е ама да ме наричат сатанист че слушам рок и хеви метъл това вече е непростимо mad.gif
InsArtTure
Какво по дявлоите значи "злоупотреба с плътски удоволствия"?!??!
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.