Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Pain
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2
conguestadors
Започвам тази тема, защото Pain ми е от групите фаворити. Също харесвам и новите албуми на Theatre Of Tragedy. Наричам го "електронен", защото те самите се наричет така. Препоръчаите ми други подобни групи.
Revenant
Pain яко съкс за мене ... кво е тва... Space Metal ?? жалко за Peter Togtgren no.gif
Електронно подобно колкото щеш сега се сещам за ...and Oceans и по-новите на Samael
иначе има доста групи определящи стила си като Avant-garde Metal в който преобладава електрониката
като Carnival in Coal и Ephel Duath...доста шашав метал
и Storm на Theatre Of Tragedy далеч не бих го нарекъл електронен да не се бъркаш нещо !?
stage
icon_headbang[1].gif Епхел Дуатх icon_headbang[1].gif
новите неща на Театъра puke.gif
Slash
Предпочитам Pain Оf Salvation. smile.gif

Сега сериозно: Харесвам някой неща от "Nothing Remains The Same" например, но само толкова. Pain ми идват прекалено електронни. Всичко си е до личен вкус. Наскоро се зарибих по The Project Hate MCMXCIX - пример за разнообразен метъл с електроника. За друго не се сещам в момента...

Revenant,
В последния Hypocrisy, Tаgtgren е наблъскал толкова много електроника, че да те заболи главата. Но не се е получило зле, нали?!

Колкото до Theatre Оf Tragedy - това е може би най-любимата ми готик банда и се радвам, че се връщат към корените си със "Storm", защото "Assembly" не се траеше... Има банди на които им приляга да правят само едно - Theatre Оf Tragedy са една от тях.
SepulTeraHead
Аз пък чат пат слушам индъстриъл. Ministry са ебати зверовете. Някви банди тип Pain, демек метъл с ringtone-ове за GSM отгоре, не ме радват особено.
Beerzebub
Моята слабост smile.gif
Като цяло доста рядко попадам на стойностни електро-метъл банди. Сега ми е прекалено късно за философии, затова ще съставя набързо списък с бандите, които ми идват на ум:

And Oceans
Count Nosferatu Kommando
Cyberya
Cynicon
EverEve
(E-mania)
Samael
Scorngrain
Strapping Young Lad
The Project Hate MCMXCIX
(най-вече: Hate, Dominate, Congregate, Eliminate)
Turmion Katilot
Zeromancer


Дано не съм пропуснал нещо.
InsArtTure
Pain са страхотна група. Това с рингтоновете е прекалено. Петер си знае работата и в трите албума на групата се е справил блестящо. А вече ако самата електроника идва на някого в повече-това е друг въпрос.
Друга група с електроника-сега се сещам за едни поляци Sacriversum, сега ги прослушвам-страшно зарибяващи са.
ardagast
Ами за великите винаги има много "за" и много "против". Отворете сърцата си за новото, иначе сте обречени като онкоболни в държавна болница. Асене, нe слушай новия Samael, не е като за теб, няма кьорава китарка вътре. А като стилово еднообразие с Pain препоръчвам The Kovenant и Morgul.
Airin Of Ancelot
Намирам бандата за много добра! Tagtgren е гениален - мисля, че няма смисъл да спорим за това. Pain е доказателство за това, че е и много разнообразен творец. Пък и като се замисля, жанровият кросоувър винаги ми е допадал...
`Xandria`
smile.gif Аз лично намирам Петер за уникален-и като музикант, и като продуцент + още куп проекти, където фигурира името му.Не знам музиката му каква е-метъл с техно елементи, някои пък я определят като индъстриъл.( харесаха ми и Nothing remains the same,а и Dancing with the dead)
За препоръчване, сетих се веднага като видях темата, за Ulver- откачени норвежци, май правят авангард. Мnemic, сравнително нова банда, индъстриъл, вкарват някакви странни елементи, не мога просто да определя какви... Сещам се и за Arcturus, Samael вече са го споменали доста пъти, прибавям и Nine Inch Nails (Trent Reznor е... alien.gif )
Wolfheart
Готина банда smile.gif
Много ме радва кавъра на Eleanot Rigby.
blame
Ех спомени....
Много малко съм ги слушала за да коментирам. Това което съм чула ми е харесало.
Електрониките хич не са ми от любимите неща,но и в тях опредлено има попадения. Скоро ми пращаха няколко песнички,мисля че мога да сложа групата в графа 'електроники' Blutengel - много ми хареса. Но това си е въпрос и на настроение при мен.

p.s.:Предполагам ама въобще не съм оцелила за какво говорим! biggrin.gif
t0xIc
Доста нервят....предпочитам си Orgy или по-новите неща на Paradise Lost
Niilo
Абе, чич' Петьо си знае работата smile.gif За Pain не знам, но последното Hypocrisy наистина има уникално вплетена електроника, "Living To Die" е едно от най-яките парчета, създавани някога.
dambov
ми имат една хубава песен и тя е Shut your mouth dry.gif
conguestadors
Tаgtgren извади поредния си шедьовър. wub.gif Албума ме разби от първото си слушане, за второ нямах време. crying.gif
lodborg
Подкрепям! Много добър албум, но и аз го чух само веднъж, защото днес излезнаха още куп други неща, на които не мога да се нарадвам. Сутринта се размазах окончателно на новия Vital Remains, а в момента се дърпат новите Marduk и Lord Belial. suicide.gif suicide.gif suicide.gif В един ден излезнаха такива удари!
In_Flames
Бай Пешо кърти мн ме радват icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif
Slash
Страхотен албум, ще се слуша много! super.gif
`Xandria`
Oще един шедьовър към всичко, което прави Peter Tägtgren. Цялата му кариера е забележителна, така че се очакваше да излезе нещо разбиващо. Този човек не прави нищо наполовина, с каквото и да се захване, става гениално. Новия албум има всичко, което един фен на Pain би могъл да иска, според мен. Личен фаворит ми е Nailed to the ground. sp_ike.gif
Vlad
С голяма радост си го дръпнах новия албум и останах обаче много разочарован.Албума ми е супер тъп на мен hmm.gif
conguestadors
^Ами може би трябва да му дадеш малко повече време, за да те грабне. Аз се страхувах, че след еуфорията от първото слушане ще почне да ме разочарова, но така и не успявам да му намеря недостатаци. Посто PAIN. bowdown.gif
Vlad
И аз точно това си мислех, но ще видим. Няма нито една песен, която да ме грабне. Някоя като Shut your mouth и да си кажеш да тва е Pain.
max.666
Група фаворит,супер як албум издадоха..................
Много радват,вупрки че минах на пънк вълна..............
Дано видим Peter Tägtgren на живо незаввисимо дали ще е с Pain или Hypocriysi.............
Warrior Of Ice
Тук можете да гледате видеоклипа на "Zombie Slam".
Crafter
Pain е изключително стойностен проект. Един от най-блестящите в стила, според мен и определено заслужаващ внимание.


Новият албум е доста голяма крачка напред, което е изключително радващо, защото след последния ми се струваше, че Петер няма да покаже нищо по-добро.
Свар
Не ми харесва.
Crafter
blackmetal.gif blackmetal.gif blackmetal.gif
enemy
аз пък се кефя на pain ...
кво пък в песента shut your mouth има китари, барабани, вокали (на извънземно) и ест най-култовото - електронен часовник с яка аларма biggrin.gif
Свар
Аз пък си мислех, че няма китари, барабани и вокали laugh.gif
Crafter
Цитат(enemy @ Apr 14 2007, 04:13 AM) *
аз пък се кефя на pain ...
кво пък в песента shut your mouth има китари, барабани, вокали (на извънземно) и ест най-култовото - електронен часовник с яка аларма biggrin.gif

Би било култово да мога да си направя часовника да звъни с тази аларма, всъщност. Трябва да почнат да правят такива часовници. За сега само gsm-а звъни с песента. metal.gif
enemy
^абе ако питаш мен по култово би било някое извънземно да се паркира вкъщи и да ми каже да си затварям устата ... въй после пък да ми облече халата suicide.gif Дали няма да го убия на място а?
Crafter
Ако внимаваш как пиеш мляко, всичко ще е наред кхкхккх
telia
Цитат(Airin Of Ancelot @ May 7 2006, 11:08 AM) *
Намирам бандата за много добра! Tagtgren е гениален - мисля, че няма смисъл да спорим за това. Pain е доказателство за това, че е и много разнообразен творец. Пък и като се замисля, жанровият кросоувър винаги ми е допадал...

Абсолютно съм съгласна с теб! Tagtgren е гениален!
Rolf
^ Все пак най-яките му неща са тези с Hypocrisy, където също започна да вмъква доста удачно електроника.
Warrior Of Ice
Не че имат много общо двете групи. wink.gif Pain е точно отдушник за идеите, които нямат място в Hypocrisy.
conguestadors
Цитат(Warrior Of Ice @ Apr 13 2007, 08:36 PM) *
Тук можете да гледате видеоклипа на "Zombie Slam".

Искам да помоля за този клип в нормален вариянт. Благодаря ви предварително.
Arq
дам pain много ме радват и като цяло съм фен на елекронния метал както се изразихте вие. фен съм и на индутриал и прочие...но да pain много ме радват. smile.gif
Exilia
Еми обожавам Hypocrisy, а Петер се изявява в двете... Еднаквеят ми, ама все пак всяка си има своя чар. Pain... харесват ми.
Rolf
Hypocrisy и Pain да еднаквеят... доста смело твърдение. mellow.gif
KingSlayer
Сега ги заслушах тия по сериозно sp_ike.gif Тва си е чист Индъстриал и смея да твърдя, че са краднали най-яките рифове на Rammstein happy.gif Иначе се слушат, не е като повечето Индъстриал-бози laugh.gif
wqwrrr
Не съм особено запознат с творчеството им, но от последния албум съм доволен. Поне песните Psalms of Extinction и още една, две доста си заслужават.
Crafter
Общо взето няма слаба песен и е добре да се чуе всичко.

А наистина между Pain и Hipocrisy аз лично не виждам чак толкова прилики.
Exilia
"Зависи от гледната точка." - каза тя,висейки с главата надолу. smile.gif
wqwrrr
По отношение на рифовките и ритмите имат някои допирни точки, но творчеството им е доста различно, поне от това което успях да чуя.
Warrior Of Ice
Е как да няма някакви сходства, след като и двата проекта се правят изцяло от един и същ човек? wink.gif Да се твърди, че се припокриват, обаче, е безумно.
BuriedInTits
Тоя човек за това е гении щото с квото и да се захване ще направи нещо качествено - изключва се последния албум разбира се. Той сигурно и рап да почне да прави ще е яко.
conguestadors
^Аз мисля, че последният албум е шедьовър.
Rolf
+1

Това всъщност се отнася за всички творби на Tagtgren...
Crafter
И Cynic Paradise изтече и на първо слушане ме зарадва в пъти повече от предния. По отношение на композициите и саунда продължава неговата традиция на по-тежки и заети миксове, но във всички други отношения ми се струва доста различен, което е някак учудващо предвид малката разлика във време между двете творби. Интересно е че освен типичната за Pain рифовка чуваме и някои олд скул влияния. Анете Олзон се появява в две парчета и личното ми мнение е че се вписва идеално в идеята.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.