Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: По какъв начин музиката се отразява на човек?
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
slayer_fen
как смятате оказва ли голямо влияние музиката върху човека?определя ли го тя като личност?зависи ли от музиката това дали човек е интелигентен?и още нещо, познавам доста интелигентни хора които слушат чалга, как се получава незнам.
Man Of Sorrow
На мен лично ми влияе доста...
Влияе върху начина ми на обличане, върху поведението ми, върху мисленето и т.н.
А може би наистина има интелигентни хора които слушат чалга, но аз не съм срещала dry.gif ...
Според някои проучвания чалгата води до затъпяване ( т'ва не е само мое мнение) макар, че съвпада с моето...
Но темата е за музика а понятията чалга и музика някак не ми се връзват... laugh.gif
scion_of_storm
Естествено,че оказва някакво влияние.Само забележи рапърчетата и метълите как се обличат и ще разбереш.При мен също е така,влияе на начина ми на мислене,на поведение,на почти всичко.Е преди си бях спокойно дете,а сега blackmetal.gif laugh.gif А колкото до чалгарите,имаше си друга тема,само ще кажа,че познавам няколко доста интелигентни хора,слушащи чалга,ама те не слушат само това...
Beerzebub
Man Of Sorrow, би ли ми дала пример как метъла влияе върху мисленето ти? smile.gif
conguestadors
Мисля, че влияе до определена възраст. Аз имам приятели които не слушат такава музика и пак намираме общ език.
Beerzebub
Аз пък цял ден слушам 'Mein Teil' на 'Rammstein'...

Ist doch so gut gewürzt und so schön flambiert.
Und so Liebevoll auf Porzellan serviert.
Dazu ein guter Wein und zarter Kerzenschein.
Ja, da lass ich mir Zeit.
Etwas Kultur muss sein.


Гладен съм, но май не това е основният проблем. wink.gif
cunt
Музиката е единственото нещо, което определя същтността ти!!!!! За тва и аз съм хардкор/ пънк/ скин /наци / emo... и тъй нататък при това крайно интелигентен индивид, шото се пак не е чалга или поп, а "ъндърграунд".
Аз казах
.
SepulTeraHead
То дори аз мисля, че го определя. По-голямата част от музиката, която слушам има разни, как да кажа, девиантски полания. Това си е вече начин на мислене. А и освен това на мене несъмнено си ми личи каква музика слушам от начина, по който се обличам. Има няква връзка сигурно...

От друга страна пък имам твърде малко общо като начин на мсилене с повечето от вас....
People = Shit
на всеки различно wink.gif
Queen_Of_Snow
^ еми да... така си е... мисля че и на мен... ми влияе wub.gif



(ае тая емотиконка е много яка wub.gif )
melhaer
влияе до определна възраст, най-вече може би с това с какви хора се събираш и по какъв начин ти влияе общуването с тях, до колко вникваш в посланията на музиката и се опитваш да продължиш сам търсенията, към които са те насочили тези послания...

Иначе да си мсилиш, че след като си хард рок/метъл/кор...фен и си нещо повече от другите, е също толкова тъпо като това да си мислиш, че си по-висш, защото си се родил с руса коса и сини очи и говориш германски...
Blashyrkh
Влияе, но на всеки различно. Може би те кара да не възпприемаш нещата шаблонно, да гледаш от друг ъгъл на света.
TerminalFrost
Според мен няма пряка връзка между предпочитания стил музика и интелекта на един човек. Слушането на музика, както и правенето на музика отразява преди всичко настроения и нагласи. И може би различни възприятия за това кое е хубаво, и кое - кич, но това е доста субективно, затова отпада. Разделението на умен метъл, и прост чалгаджия ще изгуби почва в момента, в който си зададем въпроса кой е по-умен - този, който се кефи на първите албуми на Napalm Death, XXX Maniac, Dying Fetus, Anal Cunt, или този, които харесва долнопробно циганско... Май няма да има голяма разлика, нали?

Слушам музика от 20 години, и свиря от почти 17. През тези години съм минал през почти всички музикални стилове - от грайндкор до джаз и блус, и претендирам, че имам доста обективен поглед върху нещата, за да твърдя, че това, което казвам е вярно.

Работя в софтуерна фирма, в която правим уеб-контроли и компоненти за Visual Studio.Net на Mайкрософт, и в съм се убедил, че хората, с които работя определено са интелигентни, макар че някои от тях харесват чалга, други - поп и денс, трети - брутален дет-метъл, и т.н. Не е възможна да заклеймиш някого като прост на базата на музиката, която харесва.

Колкото до мен - забелязал съм, че преди рилийз на нови версии, или нови продукти (който правим на всеки 3 месеца), работя най-добре когато слушам Sodom'92 - Tapping the Vein и Slayer'86 - Reign in Blood - все неща, които отдавна не слушам в нас. След работа обичам да си пускам Glen Miller, Victor Wooten, Planet X, CAB, Bret Garsed, T.J. Helmerich, а преди репетиции, или концерти - Renewal на Kreator, Slayer - Seasons in the Abyss, Joe Satriani - Joe Satriani'95, Tony MacAlpine - Premonition, и т.н.

Музиката ми носи емоции, тя не може да ме промени, нито пък да ме направи по-умен. Да се твърди обратното е все едно да се съди за интелекта на човека по размера и формата на черепа му (псевдо-науката френология).

Благодаря за вниманието.
`Xandria`
Mузиката отразява какъв си и е част от теб, това е.
Винаги са ми били интересни хората, които в зависимост от това какво слушат се обличат и държат по определен начин...(При мен е точно обратното, кара ме да се чувствам себе си и по никакъв начин не може да ме накара да се придържам към някакви стереотипи).Може би има принос към личността ми, но не водещ.Според мен музиката трябва да бъде част от самия човек, от манталитета му, от начина му на възприемане,но не и от това как изглежда... smile.gif
Wolfheart
Цитат(TerminalFrost @ May 24 2006, 06:14 AM) *
Работя в софтуерна фирма, в която правим уеб-контроли и компоненти за Visual Studio.Net на Mайкрософт, и в съм се убедил, че хората, с които работя определено са интелигентни, макар че някои от тях харесват чалга, други - поп и денс, трети - брутален дет-метъл, и т.н.

Понякога бруталния дет-метъл е по-интелигентна музика от дискотечната помия, която бълвато по радио Сити wink.gif
Аз подбирам какво да слушам, в зависимост от настроението, така че избора ми се влияе повече от мене, колкото аз от музиката wink.gif
Та като съм в си в Бургас, обикновенно си почивам и атмносферата е по-спокойна. Тогава слушам по-леки и спокойни неща - примерно класика, Louis Armstrong, Vangelis, Sting, Pink Floyd, та понякога дори и бургаска естрада.
Като съм в София и атмносферата е по-напрегната. Слушам по-брутални неща.
Pyjamka
За това, по какъв начин се отразява музиката върху човека, аз имам едно доста кратко и простичко мнение - по добър, ако музиката му харесва, и по лош, ако тя не му допада или в случаи, когато слушането на дадена музика е подражание.
Има два основни ъгъла, от които може да се разглежда проблемът - по какъв начин музиката влияе на вътрешния свят и по какъв начин тя променя държанието на индивида спрямо околните.
Основната мисия, ако мога да се изразя така, на музиката е да носи удоволствие на слушателя - така, както носи удоволствие великолепно изиграна постановка или съзерцаването на изящна картина от велик автор. И от гледна точка на това, че музиката носи удовлетворение и приятна емоция на слушащия, тя му се отразява изключително добре! Дори и да го кара да плаче, тя предизвиква у него определени чувства и не го оставя безразличен, което е от изключително значение. Музиката може да изгради у човека определена хармония, да изпълни със смисъл неговия вътрешен свят; щом музиката му харесва, тя му въздейства, със сигурност!
Тези въздействия обаче могат да се разгледат и през призмата на човешкия морал, общоприетите правила и общественото мнение. Често вълненията и емоциите, които музиката е създала вътре в нас, а ние бихме искали да споделим и с други, не се възприемат правилно от околните. Например неудобрението към гривните с шипове (на метълите), вулгарния език (на рапърите), късите поли (на поп-фолк фенките) и т.н. Като естествено този пример е напълно погрешно направен, защото поставя изключително неправилно хората в рамки, но все пак е уместен от гледна точка на нещата, към които обществото не се е пригодило и, в следствие на това, осъжда.
Всеки човек би казал за себе си, че музиката му влияе по определен, "негов" си начин. И ще е прав, невъзможно е да се даде точна дефиниция. Важното от всичко това е всички да бъдат доволни, да няма спорове, тип "моята краставица е по-дълга от твоята", и, разбира се, не на последно място - резултатът да не е пагубен за аудиторията.
Beerzebub
LOL @ атмносфера
slayer_fen
Мисля че музиката оказва доста голямо влияние върху човек, защото все пак музиката е някакъв вид култура.Всеки стил си има своя култура, свое движение, което оказва влияние както на начина на обличане така и на мисленето на човек.
Интересното е кое е по правилно.Музиканти брутално облечени да свирят на сцената да кофеат с дългите си коси, и долу в публиката да става зверско пого или примерът Азис който се облича кат жена, ражда на сцената и какво ли не.И двата случая изглеждат на пръв поглед неинтелигентни поведения,за едни и за други.В България хората са черногледи-за тях всеки който е по различен от тях не е нормален и има някакъв проблем!Ако си метал значи си алкохолик, ако си рапар значи че си престъпник, ако си рейвар значи че си наркоман, ако си чалгар значи че си селянин, ако слушаш класика значи нещо ти клопа.Засажаление хората не приемат различните.
Svetyl
Музиката влияе, спор няма. Но с различна сила. Ако човек слуша едно единствено нещо 10-15 години, ще му повлияе много повече отколкото ако за тия години смени стиловете...
Мен ми влияе, но не ме прави по умен. Ако получа слаба оценка или направя някаква глупост каквото и да си пусна, то няма да ме убеди че не съм идиот в тоя момент smile.gif
Сравнително от скоро слушам по тежка музика (какво са 4 години...) и мога да кажа, че съм се променил за това време. Но по-интелигентен не съм станал заради нея. (Дали съм интелигентен?)
Намирайки своят стил в музиката, човек намира един от своите основни интереси. Завързва приятелства благодарение на музиката (там тя е тъй да се каже начална раздумка) и се отпуска, говорейки за нея. Имам доста приятели, които съм намерил именно по музиката.
Но ако човек спре да търси и хора, които не споделят музикалния му интерес, той рискува да остане доста затворен. И да му се вдигне самочувствието между другото...
Общо взето пиша глупости, но какво да се прави топло е...
Да обобщя... музиката влияе на общителността, на енергията, но не и на ума. Ебати тъпите парчета метали познавам... и много много умни и интелигентни... рапъри примерно smile.gif
Vaskes
Хаха, не музиката определя начина на мислене, а начинът на мислене определя това каква музика слуша човек. А че двете са свързани, свързани са, това е ясно.

Разбира се, ако някакъв позьор или заблуден тийнейджър с идеали, които дори не разбира, може и да започне да се държи по определен начин и въобще целият му стил на живот да се съобрази с общоприетия за съответната музика стил. Не защото харесва тези дрехи, поведение и т.н., самоопределя се чрез тях и въобще без някаква разумна причина, ами защото видиш ли метълите се обличат в черно/чалгарите носят прашки и бели панталони/рейвърите имат смахнати прически и айде и ние така. Но то тогава пак музиката не е водеща, ами глупостта на съответния индивид.

Има и друга категория, де - когато начинът на живот, който ти харесва съвпада с този, който се смята за определящ за стила музика, който слушаш. Но това не е толкова често срещано, колкото изглежда.
izginaame
Музиката влияе доста на хората.Попринцип под музика се разбира някакво искуство.Опрделено металът развива ума с тва съм съгласен.В метала има доста сложни неща, които да се слушат, много трудни изпълнения на музиантите.Което го определя като искуство, заразлика от чалгата която не е искуство и е много проста за свирене.Сложните неща в музиката развиват доголяма степен слуха на човек, правят го по-обогатен с по-голяма музикална култура.Това е характерно нас българите да възприемаме по-лесните неща, щото сложната музика ни е прекалено трудна за разбиране.
Pyjamka
^Не съм много съгласна с теб. Все пак говорим за това как музиката се отразява върху човека, а не дали от метъл се поумнява, а от чалга - затъпява. За теб е ясно, че чалгата не е изкуство, но за някои хора тя е точно това. И на тях тя им се отразява по еди-какъв си начин. А пробвал ли си да свириш подобни ритми, за да твърдиш, че се свирят "много просто"? Може сложните неща в музиката да развиват слуха, но ако на теб не ти пука дали ти е развит слухът или не, смисъл няма, това няма да ти повлияе. Изобщо не приемам написаното, че сложните неща обогатяват човека и го правят с по-голяма музикална култура. Някоя съвсем проста и съвсем не технично-изявена песен може да обогати душата на някого много повече, отколкото 18-минутно соло, по време на което китарата минава през всички гами и тоналности. И на края - щом е характерно за нас, българите, както ти си написал, да възприемаме по-лесните неща и да ни е прекалено трудно да разбираме останалите, ти как успяваш?

...Ако темата беше "По какъв начин метълът се отразява на човек" или "Как метълът ми влияе на мен", едва ли щях да напиша този отговор. wink.gif
Slash
Цитат(Benedict XVI @ May 23 2006, 11:48 PM) *
От друга страна пък имам твърде малко общо като начин на мсилене с повечето от вас....

И аз съм така, бате... Не сте ми от класата и това е. sad.gif

Музиката може да е философия на някой и/или просто начин за отмора на други. И в двата случая има логика. Музиката, както всяко нещо което се възприема от човек, изгражда емоции в самия човек => "последствията" си идват. Не виждам какво толкова пишете.
ico
Цитат(Benedict XVI @ May 24 2006, 12:48 AM) *
От друга страна пък имам твърде малко общо като начин на мсилене с повечето от вас....

То за мислене се иска мозък, а не бъбреци dry.gif
Warrior Of Ice
Вчера на срещата за пореден път я бистрихме тази тема... Моето мнение се намира някъде по средата. Строго индивидуално е това как дадено изкуство се отразява на даден човек. Едни се впечатляват и влияят лесно, други - доста по-трудно. Независимо от това, мисля, че не може един тип музика, от който слушаш по няколко часа на ден, да няма абсолютно никакво отражение върху поведението ти. И тук не говоря за безумни обобщения от типа "метълите са по-интелигентни от останалите фенове, защото слушат сложна музика". Просто казвам, че усиленото слушане на метъл малко или много развива определена нагласа, също както такава развива слушането на рап, на поп и т.н.
dambov
а ми на всеки различно но според мен не зависи от възраста щото познавам метъли по на 50 год. които са с все още с дълга коса
Nightmare
Не би трябвало музиката да се отразява на човек, по какъвто и да е друг начин освен емоционално ... това да си промениш възгледите, поведението, стила на обличане заради музиката не го приемам ... Как да го кажа ... музиката е отражение на човек, а не човек на музиката. Който разбрал, разбрал.
dambov
мног правилно казано човек слуша това което отразява самоят него
както и се обича по начин който също отразява самият него
нема ко се спори по това повече
Vaskes
Така си е и аз това казах няколко поста по-нагоре wink.gif
Vlad
Не бих казал че музиката ми влияе.По скоро имам предпочитания към определена музика заради начина ми на мислене.Кефиме да се варгалям по някоя поляна и да пия бира и логично няма да слушам за пачки и пички rolleyes.gif По същия начин слушаш и музика, която съвпада с политическите или изобщо убежденията ти за света.Е разбирасе човек слуша и неща просто щото го кефат как звучат,но те немогат да ти влияят или по-скоро не би трябвало.
Rolf
При всички положения това, което слушаме, ни се отразява по някакъв начин. Дали го осъзнаваме или не, е друг въпрос. Както някой спомена по-нагоре, не може да слушаш една музика през половината ден и да си въобразяваш, че изобщо не ти влияе.
Arq
Да спорeд мен! На мен ми влияе на начина на обличане,на държанието ми,на характра ми и тн...пък като ги гледам глупачките от моя клас (слушат яко чалгия) определено Метала е музика за интелигентни хора... може би и аз не съм много интелигентна, но не мисля само за дрехи, гримове, момчета и няма да уча в 5 изгоряло другата година!!! laugh.gif
beowulf
Хахааа!

Ама интелигентните хора не оповръщат всичко около залата на даден концерт и не я опикават, както и флората около нея. Не говорят мърсотии и не се дерат като заклани.

Абе свине сме... от най-добрите!

Ей тва стана от метъла. Някой обаче да съжалява?
Rolf
Цитат(beowulf @ Jun 3 2006, 07:07 PM) *
Ей тва стана от метъла. Някой обаче да съжалява?

Какво ти станало... то кога не е било така?! laugh.gif
beowulf
имам впредвид какво става от човека, а не от метъла като цяло.(
Все прекрасни хора !
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.