Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Eternal Tears Of Sorrow - Before The Bleeding Sun
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Warrior Of Ice
Срамота е цял месец след официалното издаване на най-силния метъл албум за тази година (лично мнение!) да нямаме тема за него. След стабилно зацикляне на въпросния през последните няколко дни, реших да поправя тази несправедливост, като уважа бандата с едно ревю. Та, на въпроса:


Eternal Tears Of Sorrow - Before The Bleeding Sun



Разпадането на Eternal Tears Of Sorrow след толкова силна творба като ”A Virgin And A Whore” беше сериозна загуба не само за скандинавската сцена. За наша радост, само две години бяха нужни на музикантите, за да се съберат отново и да продължат да разработват потенциала си като група. С петото си студийно произведение те ни поднасят една типично финландска амалгама от стилове, която не може да бъде определена нито като мелодет, нито като пауър, нито като симфоничен метъл, но която съчетава основни черти на споменатите. При все това, по никакъв начин не можем да наречем новият албум на петимата стереотипен. Дори да се забелязват някои неизбежно присъстващи в звученето влияния, ”Before The Bleeding Sun” не може да бъде сравняван пряко с нищо, записано до момента от финландска банда. Разбира се, с достатъчно въображение някои биха могли да прокарат паралели с Amorphis, Children Of Bodom или дори Nightwish, но отнесени спрямо хомогенния и вече изцяло оформен стил на Eternal Tears Of Sorrow, такива не биха звучали правдоподобно. Свиренето е забележително със своята съсредоточеност и целенасоченост - без излишни демонстрации на умения, каквито момчетата вече са доказали, че притежават, но и достатъчно респектиращо в техническо отношение. Дори само перфектното допълване на китари и клавири, както структурно, така и чисто звуково, буди възхищение. Комбинирането на дрезгави вокали, чисти напеви и епични хорови включвания не само създава дълбочина и разнообразие, а и до голяма степен допринася за прехода между настроенията. Макар да не са концептуално обединени в лирически план, голяма част от текстовете споделят едно специфично чувство на загуба, болка, носталгия и замечтаност, което хармонира съвършено с музикалния пейзаж.

”Sweet Lilith Of My Dreams” е идеалното откриващо парче – бързо, гневно и директно, с особено запомняща се синтезаторна мелодия, вплетена под припева. Следва не по-малко енергичното и мощно ”Another Me”, в което насеченият ритъм преминава през серия от мелодични преходи, за да потъне в бясна вокално-инструментална вакханалия към края. ”Red Dawn Rising” представлява своеобразен контрапункт на предшествениците си, като започва със спокойно пиано и впоследствие се разгръща постепенно в завладяваща химнова композиция, обогатена от чистите вокали на госта Jarmo Kylmanen. Умерено оркестрираната ”Upon The Moors” изненадва със смени в темпото и неусетно се слива с кратката, но атмосферична ”Sakura No Rei”. ”Sinister Rain”, в която преобладават отчетливи готик елементи, е в по-умерено темпо и се радва на пленителни ангелски партии в изпълнение на Miriam Elisabeth Renvеg от Ram-Zet. ”Lost Tune Of Thunder” е повече от впечатляващо попадение с абсолютно маниакалния си носещ риф и не по-малко радващите китарни престрелки. Настъпателно агресивната ”Tar Still Flows” се отличава с още по-образцови шестструнни еквлилибристики, които държат интереса прикован до последния акорд. Смазващият финал идва с болезнено красивата деветминутна пиеса ”Angelheart, Ravenheart”, явяваща се първа част на дарк фентъзи история, която вероятно ще намери продължение в следващия дългосвирещ запис. Разчитайки главно на симфонични постройки, тя е изключително визуална и наред с това може би най-разчупената и оригинална сред деветте песни – истинско свидетелство за висотите, които групата е способна да покори занапред.

Всеки звук в ”Before The Bleeding Sun” е зареден с емоция: от натрапчиво обсебваща чрез непосредствени внушения, до едва загатната сред пластове експресия. Eternal Tears Of Sorrow ни предоставят един от все по-рядко появяващите се албуми, изградени от взаимно допълващи се мотиви, в които няма нищо липсващо и нищо излишно, или казано другояче – един изпипан в детайли и напълно завършен шедьовър. Музиката е едновременно екстремна и меланхолична, яростна и нежна, провокираща и съзерцателна... Предизвикателство и извор на вдъхновение за всеки почитател на изящното, поетичното и неподправеното в металното изкуство.
Airin Of Ancelot
Ицо, продължавам да твърдя, че си сбъркал в избора на професия с тия компютърни технологии... happy.gif

А албумът е безумно добър! bowdown.gif И като музика, и като текстове, и като емоция... И преди харесвах Eternal Tears Of Sorrow, но това, което са постигнали сега, е наистина безпрецедентно. Поклон!

Поздрав за всички с Lost Tune Of Thunder metal.gif
Slash
"Before The Bleeding Sun" е албум, който оправда очакванията ми. Изключително оригинален... Когато разбрах, че Eternal Tears Of Sorrow работят по нов албум се замислих, дали ще успеят да сътворят отново песни-шедьоври, като "Aeon" и "The River Flows Frozen" от "A Virgin And A Whore"... Да, определено!
"Before The Bleeding Sun" е най-мъдрият албум на EToS, според мен. Също така, си извоюва място поне в тройката на най-силните албуми през 2006'та, независимо какво още ще се появи!
Warrior Of Ice
Цитат(Airin Of Ancelot @ Jun 8 2006, 07:28 PM) *
Ицо, продължавам да твърдя, че си сбъркал в избора на професия с тия компютърни технологии... happy.gif

Това е, защото не знаеш колко добре се разбираме с компютрите. cool.gif
winterstorms
Eternal Tears Of Sorrow са любимата ми група след Children Of Bodom... А новият им албум е гениален - точно както и очаквах! icon_headbang[1].gif Песните до една са изключителни, хем има много разнообразие между тях.
stage
Mного добро ревю, въпреки дължината си. Изчетох го с интерес happy.gif
Airin Of Ancelot
Цитат(stage @ Jun 9 2006, 06:14 AM) *
Mного добро ревю, въпреки дължината си.

Точно това му е ценното бе, умнико. wink.gif Before The Bleeding Sun е от албумите, за които има какво да се каже и за които няколко приказки на кръст не биха стояли на място... А ти съвсем няма да сбъркаш, ако си направиш труда да го свалиш и чуеш.
Mort
Цитат(Airin Of Ancelot @ Jun 8 2006, 07:28 PM) *
Ицо, продължавам да твърдя, че си сбъркал в избора на професия с тия компютърни технологии... happy.gif

Ти защо мислиш, че не се занимава професионално и с музикална журналистика wink.gif ?
Airin Of Ancelot
Знам го аз с какво се занимава. tongue.gif Въпросът е, че можеше да запише журналистика, след като му се отдава толкова... всъщност не е късно за второ висше. biggrin.gif
Warrior Of Ice
Стига сте се занимавали с мен, пишете за албума. wink.gif

Днес качих ревюто в съответната секция на сайта, която не бях ъпдейтвал сигурно от поне година. happy.gif Също така преведох и една биография на бандата.
SepulTeraHead
Слушам го сега. Преполових първото парче. Клавирите ебават майката на атмосферата. Не мога да го преглътна и тва е. Този инструмент звучи ЗЛЕ. Където и както и да се използва.
Warrior Of Ice
Ти същото и за Warmen разправяше, но за подобен тип финландски банди клавирът е абсолютно задължителен инструмент. Точно от гледна точка на атмосферата. wink.gif Без синтезаторните партии звученето може и да стане малко по-екстремно, но пък половината емоция ще отиде по дяволите.
SepulTeraHead
Може пък и да почнат да звучат мрачно. Щото с тия жизнерадостни клавири са като Eternal Smile Of Happines ебати. Язък за стилната обложка...
Warrior Of Ice
Бих те посъветвал да слушаш албума пак, защото в него може да има всичко, но не и жизнерадост...
Slash
^^ Е, ако не ти хареса една "Sinister Rain" - направо си тегли куршума. wink.gif
SepulTeraHead
Точно там започва да става смислено. Щото няма някви свръхбързи клавирни тъпотии. Баси как ме дразнят...
Airin Of Ancelot
Свръхбързи клавири точно в този албум няма, както няма и твърде бързи парчета. wink.gif Всъщност те не играят ролята на водещ инструмент на чак толкова места - или са симфоничен фон, или допълват китарите. А изобщо да се махнат клавирите би осакатило неимоверно композициите. Както каза Ицо, за финландска група говорим все пак...
blame
Признавам,че това е първия албум на тази група, който слушам.
Обложката ме грабна преди доста време и вчера реших да го сваля.
На първите 2 песни ми беше леко безразличен, нищо особенно интересно не намерих в тях. На Red Dawn Rising придобих доста странно изражение....опредлено не бях очаквала някакъв такъв 'обрат'. Илои по-скоро бях тръгнала с идеята, че албума ще е доста по-различно нещо, и след като от въпросните първи 2 песни бях нещо като леко разочарование..
Пф, 4-ри пъти го завъртях от вчера вечерта насам. Добри са, много.
Опредлено имам намерения да си потърся и други албуми.
stage
Цитат
Точно това му е ценното бе, умнико

Tи си втория човек от този форум, който се обръща така към мен...
Всички други ме наричат с обидни имена sp_ike.gif


Цитат(Airin Of Ancelot @ Jun 10 2006, 02:22 PM) *
Както каза Ицо, за финландска група говорим все пак...


И къде е записано че като групата е от финландия трябва да има клавири? На някой места са попрекалили с тях верно си е...
Slash
Цитат(blame @ Jun 10 2006, 01:26 PM) *
Опредлено имам намерения да си потърся и други албуми.


Действай! Наблюдавай си изражението при "Aeon", примерно. На тая песен ми идва да си извадя лимфните възли...

Цитат
Точно там започва да става смислено. Щото няма някви свръхбързи клавирни тъпотии. Баси как ме дразнят...


Абе ако ти дойде някоя едрогърда клавиржийка и ти каже, че иска да забива с Distorment - няма да ръсиш такива щуротий...

offtopic.gif
SepulTeraHead
Цитат(Airin Of Ancelot @ Jun 10 2006, 02:22 PM) *
Свръхбързи клавири точно в този албум няма, както няма и твърде бързи парчета. wink.gif Всъщност те не играят ролята на водещ инструмент на чак толкова места - или са симфоничен фон, или допълват китарите. А изобщо да се махнат клавирите би осакатило неимоверно композициите. Както каза Ицо, за финландска група говорим все пак...

Абе дреме ми на кура от къде са и кво е казал Ицо. Тъп е инструмента и тва е.

Slash, тая ще може да ми го лапа и без да е в групата.
Man Of Sorrow
blink.gif Баси... Прочетох го... Нищо лошо не мога да кажа... Впечатлена съм, страхотна група!!! bowdown.gif
SepulTeraHead
Е ко толко прочете бе, герой? Това ако беше в някое списание щеше едвам да запълва една страница и то щото има и реклами на някви глупости. Да не ви накара човек да прочетете нещо повече от ред. После що сте тъпи... [/offtopic]
Man Of Sorrow
Цитат(Benedict XVI @ Jun 10 2006, 09:07 PM) *
Е ко толко прочете бе, герой? Това ако беше в някое списание щеше едвам да запълва една страница и то щото има и реклами на някви глупости. Да не ви накара човек да прочетете нещо повече от ред. После що сте тъпи... [/offtopic]

Май не си ме разбрал правилно!!!
Не казвам, че не чета неща по-дълги от ред, не се заяждай за всеки пост, ще реша, че избиваш някакви комплекси... laugh.gif
И като казваш СТЕ можеш да включиш и себе си в това число...
Да не напише човек нещо, ще се хванеш и за запетайката, само да има с кой да се заяждаш, нали???
Ataegina
Определено си заслужава албума, когато му отделиш специално внимание.
Още веднъж благодаря Ицо wink.gif

Ама аз мъка нещо не мога да открия biggrin.gif... пък и вокала нещо не предразполага към тъжуване smile.gif
Jesus Goat
Забележителен нов албум на една от най-оригиналните финландски групи! Мрачен, стилен, виртуозен... Наистина е шедьовър!
Rolf
Това определено е Албумът на тази година! Поне досега не съм чул нещо от 2006-та, което да е заредено в такава степен с оригинални идеи и силни емоции. Eternal Tears Of Sorrow досега не бях ги подозирал в гениалност, но и това време дойде. Before The Bleeding Sun едва-що излезе, а вече нямам търпение да чуя продължението му...

А, и евала за ревюто, Warrior - албумът го заслужава! smile.gif
`Xandria`
Преди няколко дни чух "Before the bleeding sun" и реших и аз да драсна някой ред.
След страхотния "A Virgin and a Whore" мислех, че съм чула най-доброто от тях,но явно може още, и то как! Много силни песни, целия албум е оригинален, много качествен и сложен,поне за мен.Чудесно завръщане на групата.Изненадох се и след като прочетох, че в записването на албума са участвали Tony Kakko и Marco Hietala,което само прибавя плюсове.
Тази година е някакъв бум от силни албуми ! icon_headbang[1].gif (визирам новия на Evergrey,Moonspell,Ajattara...а сега и Eternal Tears Of Sorrow). "Before the bleeding sun" ще се слуша още много пъти,определено. bowdown.gif
Wolfheart
Цитат(`Xandria` @ Jun 18 2006, 10:56 AM) *
Тази година е някакъв бум от силни албуми ! icon_headbang[1].gif (визирам новия на Evergrey,Moonspell,Ajattara...а сега и Eternal Tears Of Sorrow).
Много е вярно това. Като имаш предвид и новият Dark Tranquillity тогава ще настане същинският апокалипсис.

При наличие на толкова дълга пауза от предпоследни "A Virgin And A Whore" си личи, че момчетата не са бързали да издадат нещо каво и да е, само и само да има хляб. Също както при предшественика си и в този албум мястото на всяка нотка е изключително добре изчислена. Предшественика бе малко по-мрачен докато при този преобладава широка гама от настроения. Песните са доста по-разнообразни и разчупени.
Rodd1ck
Не е лош албумът, то друго на групата не съм и слушал де! rolleyes.gif
Иначе си го пусках няколко пъти вече, но някак си не може да ми влезе под кожата, а и не вярвам да стане въобще! wink.gif
Airin Of Ancelot
^ То си е до вкус... wink.gif Ако по принцип не си фен на финландското звучене, трудно биха те грабнали.
Rodd1ck
Фен съм .. Behexen, Beherit.. happy.gif
Но да си призная и Children of Bodom сравнително ми харесват. smile.gif
RazorJack
Чух го няколко пъти. Добър е безпорно ама чак пък толкова да се превъзнясяте ...

Като песен мога да отлича Lost Tune Of Thunder ми се струва най-добрата от албума. Началната Sweet Lilith Of My Dreams и завършващата Angelheart също са доста забележителни. Останалите са просто приятна музика, която не се запомня с нищо wink.gif Дори Another Me по-скоро ме издразни, макар че започна доста обещаващо.
winterstorms
Цитат(RazorJack @ Jun 22 2006, 11:15 AM) *
Чух го няколко пъти. Добър е безпорно ама чак пък толкова да се превъзнясяте ...

То и аз това си казах в началото, но след десетото слушане вече бях тотално вманиачен. Тоя албум така действа.
scion_of_storm
Аууу, една задрямала тема от две години назад.

Какво мислите за групата, очаквате ли нов шедьовър от тяхна страна, просто защото за мен всичките им досегашни издания са << icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif >>

Любим албуми и любими песни като дежурен въпрос?

Blood of faith stains my hands, Prophetian, Sweet lilith of my dreams...
Кавърът на Sick, dirty and mean си е тотално и изцяло рокаджийски - нещо, което една финска мелодет група трудно би направила, Prophetian пък е толкова творческо и фентъзи настроено парче, че няма повече накъде.

Вилда ману-та, Девици и курви, всякакви други...страшни са, изключително красива банда - и като звучене, и като текстове и фентъзи насоченост.

Autumn's grief!
_TNT_
Мачкат. Много. Наблягам предимно на "Before the Bleeding Sun", де. Много яки. Ярко открояваща се банда сред множеството melodeath групи.
Поздрав с "Tar Still Flows". icon_headbang[1].gif
RazorJack
шшш недей че ся ще ти скочат народ че не са мелодет laugh.gif

хм то и според мен са по-скоро мелоблек tongue.gif
Dreamtale
Невероятна група! Открих ги с последния албум, който за мен е най-добрият, но и старите са много качествени. Звучат хем меланхолично, хем агресивно на моменти... Чакам с нетърпение следващото им издание!
scion_of_storm
^ Да, тея две емоции са изключително силно преплетени навсякъде в творчеството им май-май. Клавирите усилват едното, вокалите и китарите в повечето случаи - другото, и става изключително красиво. smile.gif
MadHatter
На Before The Bleeding Sun му беше ударено грозно циклене, но разликата между него и предишните неща е значителна. Все пак A Virgin and A Whore ми стана ол тайм фейвърит (Aurora Borealis wub.gif). В Chaotic Beauty, обаче, има някои тотални попадения - Autumn Gried, Bride of the Crimson Sea... Nocturnal Strains също ми харесва доста. Само Sinner's Serenade нещо не можах да го прослушам активно. Имам странното чувство, че с всеки изминал албум тая група става все по-добра.
Rolf
Вече две години не мога да спра да въртя "Before The Bleeding Sun". Култова творба! Ако наследникът му е поне на това ниво, ще имаме нов албум на годината. smile.gif
scion_of_storm
SICK
DIRTY
&
FUCKING
MEAN!!!!

дали не е един от най-яките кавъри, а.

suicide.gif suicide.gif

A virgin and a whore >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> you.
Ghost
ВЕ-ЛИ-КИ!

Перфектна група! bowdown.gif Албумът, на който е посветена темата, е извънземен направо. И предишните са страхотни... Новият очаквам да изкърти, извози и т.н. всичко пред себе си! icon_headbang[1].gif
karelian
Цитат(MadHatter @ Jul 11 2008, 10:16 AM) *
На Before The Bleeding Sun му беше ударено грозно циклене, но разликата между него и предишните неща е значителна. Все пак A Virgin and A Whore ми стана ол тайм фейвърит (Aurora Borealis wub.gif). В Chaotic Beauty, обаче, има някои тотални попадения - Autumn Gried, Bride of the Crimson Sea... Nocturnal Strains също ми харесва доста. Само Sinner's Serenade нещо не можах да го прослушам активно. Имам странното чувство, че с всеки изминал албум тая група става все по-добра.

чувството ти никак не е странно...
sharon
Те само да изкарат новия, тогава стой и гледай... evil.gif Вече дори не ми се струва толкова невъзможно да се разпишат с нещо по-силно от Before The Bleeding Sun, който задмина безкомпромисно и любимия ми Chaotic Beauty. Още малко остана. devilsmiley.gif
scion_of_storm
Курвицата и девицата, т.е. Девицата и курвицата е Пътя, чада. -______________-

Само Профетиън ми е достатъчен оттам <3
winterstorms
При тях общо взето всеки следващ е по-добър от предишния, въпреки че точно "Chaotic Beauty" и "A Virgin and a Whore" за мен са на едно ниво.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.