Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Thunderbolt - Love and Destruction
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Svetyl
Няколко хиляди човека видяхме (защото чухме ще е твърде невярно) Thunderbolt преди около месец като подгряващи на King Diamond. Лично аз доста им се зарадвах, защото усетих огромната енергия, кипяща от тях. Новият им албум скоро ще е тук. А какъв албум само! Голяма рядкост са вече нови банди, които да звучат самобитно и да не се усеща явно копиране на някои утвърдени имена. Мое мнение.
Thunderbolt определено са такава банда. "Love and Destruction" е тяхното ново творение. За голямо съжаление не съм запознат дали е втори или трети техен албум, но това не е важно. Албумът МАЧКА!
Отдавна не бях чувал толкова добър среднотемпов хеви метъл, епичен и величествен. Не усещам и грам power елементи, но кой знае, може някой да усети.
И тъй песен по песен, защото не са много:
1. Heavy metal thunder- перфектно откриващо парче, хубав риф и просто перфектен вокал. Леле какво гърло има тоя човек, феноменален е.
2. Bad Boys- тук усещам кои са кумирите на тези момчета, а именно Iron Maiden, не става въпрос за копиране и взаимстване, а чисто и просто за вдъхновяване, в което няма нищо лошо.
3. Love and Destruction- страхотна ритъм секция, както и наистина смазващо средно темпо. Тази песен е като някакъв танк, който просто гази!
4. Hi-fidelity Heartbreak- с малко уговорки това може да мине за баладична песен. Тук вокала показва колко добре редува ниски и високи тонове. Наистина е страхотен! За отбелязване е и солото на песента, което кара дългата коса да се поразвее насам-натам smile.gif
5. Metallic Depression- ей това е убиецът! Бърза с влизащ под кожата начален риф и наистина ама наистина велик вокал! Но стига съм повтарял за вокала.
6. It's a hard life (but...)- да, тези хора са слушали Maiden. да повторя, че не става въпрос за копиране, а за вдъхновяване. Тук също се усеща и влияние от 80-арския рок, най-вече в припева.
7. Call out to the lions- много надъхващо парче, енергийна бомба. Отново страхотна ритъм секция.
8. We will survive- вторият наистина маниакален начален риф! Слушам тази песен и наистина смятам, че хеви метълът не е загубен благодарение на такива групи... разчувствах се...
9. Sin, sex and spandex- тази песен също е хубава, всичко пак е на ниво, но We will survive изглежда по-логичен край на албума. Може би трябва да се сменят местата на двете песни.
Но това няма значение. Не претендирам за изчерпателност и професионалност, но препоръчвам този албум на всички любители на хеви метъла. Особено го препоръчвам на феновете на по-старите групи. Определено има какво да чуят.
Групи като Thunderbolt показват, че Норвегия (от където са ) не е само true norsk black metal!
Airin Of Ancelot
Много си прав, Svetyl - подобни албуми напоследък наистина са рядкост. Сега всеки копира или Maiden, или Helloween, или Stratovarius, или Manowar... В това отношение Thunderbolt са много ценна банда. Старите им неща не съм ги слушала, но задължително ще ги потърся (ако някой има линк, да даде)! А Love and Destruction ще се слуша още много.
winterstorms
На мен пък не ми харесаха... unsure.gif Вярно, че имат горе долу оригинален стил но не можаха да ме грабнат.
Rolf
Много ценна група... с учудващо ниска популярност се ползват за качествата, които притежават. Новият им албум е абсолютно задължителен за всеки фен на пауър и хеви метъла.
Warrior Of Ice
От тук можете да дръпнете албума. smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.