Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Finntroll
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
DanceDevil
Слуша ли някой от вас Finntroll? Какво ви е мнението за тази група?Сполучливо ли се получава използването на финлански народни мотиви с black metal?
Warrior Of Ice
Слушаме, слушаме... smile.gif Когато дебютираха, Finntroll бяха абсолютен уникум, докато вече се срещат и други групи с подобно звучене. Колкото до стила им - повече от сполучлив е. Но не е съвсем коректно да се каже, че е комбинация само между блек и фолк - един "Jaktens Tid", например, е доста по-пауър ориентиран.
Slash
Радват. Как съм танцувал с приятели на "Trollhammaren" с халби бира... smile.gif
Финландските легенди са страхотни за тематика и в това е чара на бандата. Много се кефех на Tapio Wilska и е тъпо, че го няма вече... Каквото и да си говорим, той си беше лицето, сърцето и шкембето на бандата!
beowulf
Таз тема май я имаше преди векове..

Какво говориш, та те вече са класика в жанра.
За TrollHammaren, на сватбата на едни другари, наиш как си попяхме с булката !

а на Grotans Barn се изтипосяхме за бавен танц..тролски...

с 2 думи - Folk Metal
Rolf
Отлична група. Много харесвам фолк метъл формации, а Finntroll са една от първите такива, които открих, та и досега се ползват с голямо уважение от моя страна. Всичките им албуми са страхотни, като любим ми е последният - "Nattfodd". "Jaktens Tid" също е изключителен, особено за времето си...
beowulf
'особено за времето си...' - ?!???

Е, това прозвуча все едно говориш за Hi-Tech атрибут...
Airin Of Ancelot
Искаше да каже, че за 2001-ва година е доста новаторски.
slayer_fen
Цитат(Warrior Of Ice @ Jun 19 2006, 02:11 PM) *
Когато дебютираха, Finntroll бяха абсолютен уникум, докато вече се срещат и други групи с подобно звучене.

Fintroll е много яка група. Страхотен е техния стил музика, тия фолк мотиви си много пасват с тежкия звук. Иначе слушал съм много folk black metal банди. Aes Dana, Diadema Tristis, Heol Telwen, Cruachan
Voodoo_girl
Определено Finntroll не ми допадат, но имайки предвид че и самият стил фолк, както и блек метъл не са ми сред любимите (даже хич whistle.gif), това е напълно нормално. happy.gif wink.gif
Но за всички техни фенове поздрав с Forsvinn Du Som Lyser.
sepulturatr
KULTOVI
Boot
Много радват, всъщност.
Както веднъж коментирах с една подруга - навяват едни много особени, прекрасни асоциации.
Даже сега ще си пусна да слушам нещо. Като за добро утро.
Voice_Of_Glass
Комбинацията, за която говориш, си е доста сполучлива! Просто му ходи на скандинавския фолк да се съчетава с метъл. openwidehug.gif
Сещам се за Falkenbach...
beowulf
Falkenbach е доста далеч от Finntroll, не знам защо ти напомня...съвсем различна емоция предлага...

По-скоро Trollfest, Korpiklaani, дори Elvenking ..
Finntroll
Finntroll до колкото знам не използват фолк мотиви, а ритъма на разновидност на полката, което във Финландия се нарича Хумпа и водещия инструмент е акордеона, а в Източна Европа са духовите инструменти.
Finntroll са първата метал група която смесва метал с хумпа звучене. В последно време се появиха групи които имитират Finntroll, но никога няма и да се доближат до атмосферата която създават те.
Ако искате да чуете интересна хумпа група, за да усетите добре ритъма на тази мелодия, намерете си нещо на Eläkeläiset, това са групичка от финландски старци (в превод името на групата означава Пенсионерите), майстори на хумпа звученето.
scion_of_storm
Хумпата е доста як похват, поне Финтрол яко използват този стъпков ритъм icon_headbang[1].gif Мощна банда, отвсякъде!
kcaniba
А бе добър фолклор правят, било и влиян от славянски и унгарски мотиви....
Finntroll
Нормално е да е повлиян от славянския, все пак много години Финландия е била руска губерния. Хумпата е разновидност на полката, а последната има голямо влияние в Полша, Чехия, Унгария, така че няма как да не е повлиян и от това.
kcaniba
Добре, слушай и Мусоргский - Картинки с выставки )))))))
Finntroll
Това каква връзка има с темата ?
kcaniba
може би просто те са фенове на неговото творчество, незнам....
Finntroll
Прапрадядото на някой от групата може би rolleyes.gif
kcaniba
metal.gif
Finntroll
Ако на човека създал темата или на някой модератор му се занимава, нека оправи името на групата в заглавието и, благодаря.
evil_ivo
Малееее, а какви шоута правят на живо drinks_drunk.gif bowdown.gif
winterstorms
Много приятна банда. smile.gif Любими неща са "Jaktens Tid" и "Nattfodd". Последния им албум нещо не го харесах, твърде еднообразен ми се видя. Но както и да е, лидери са във фолк метъла, чакам следващия!
Twilightfall
EP-то "Visor om Slutet" ми харесва, от другите неща малко съм слушал, но има добри.
tankard73
Когато ги чух за пръв път беше с Trollhammaren, 04 година. След това им дръпнах всичко. За жалост освен тролхамарен като видеоклип, не съм намирал нищо друго тяхно. Всичките им албуми са убийствени. Нещо което започна много да ме кефи за човек не слушащ блек метъл. Че те са блек/фолк банда, с полка мотиви. Пеят и на шведски, покрай норвежкия поразбирам текстовете почти. Покраи тях пък позаслушах и Korpiklaani, една друга подобна банда. Но без тапио вилска като че ли не са същите. Нещо им убягва хармонията в UR JORDENS DJUP. Не че подценявам ВРЕТ като вокал, но като,че ли попромениха малко стила. По блекаджииски звучат. Какво мислите вие? Харесвате ли ФИНТРОЛ? Аз ги позабравих малко покраи 6 месечната тренировка за фестивала тук в Берген тази година. Но пък открих благодарение на фестивала PRIMORDIAL, една интересна ирландска блек-готик банда бих казал. Както и MESHUGGAH. Тези последните са направо маниакални, но много ми втръсват с еднообразието си. Макар че твърде тежка банда. Хеви метъл рулс!!
Twilightfall
Мешуга са уникална и неповторима банда, наистина. : )
Mago De Oz
Не успяха да ми харесат, въпреки че си дадох зор...уж фолк-метъла ми е от любимите подстилове в метъла....ама ядец, с тези момчета не се разбрахме...липсва им нещо, ама какво и аз не знам. И не съм съгласен, че са чак такива лидери във фолк-метъла....може би защото на мен не са ми smile.gif
Ulair
Цитат(Stormrider @ Jul 28 2008, 09:16 PM) *
EP-то "Visor om Slutet" ми харесва, от другите неща малко съм слушал, но има добри.

Туй EP беше първото, което им чух. Именно с тая зверщина се запалих по фолка впоследствие! Ех, Троловете! bowdown.gif
Излишно е да споменавам, че групата е тотален култ за мен, макар и отдавна да не съм прослушвал дискографията им.
Иначе любими албуми определено са Nattfцdd и Jaktens Tid, но и последния доста ми хареса с по-тежкото си звучене.
Как ми се ще да ги видя на живо братята финландци. Дано някой ден да си докарат задниците в нашта скромна държавица!
Twilightfall
^ Under Varje Rot Och Sten! bowdown.gif
scion_of_storm
Така и не ми станаха от любимите фолкърски групи, макар че са добри. Нещо с Корпиклаани ми стоят прекалено прехвалени.
Despair
^ Това, като че искаш да кажеш "Има твърде много блек в тях, за да ми харесат". Заедно с Falkenbach са ми любимите в жанра, защото постигат онова режещо звучене, което не е типично за "истинския" фолк (> Korpiklaani, например).
Аз се числя към открилите ги с Trollhammaren, и когато веднага взех да зарибявам приятели, реакцията беше "това е точно като за теб". Познават си ме хората smile.gif .
Не съм особено доволна от раздялата им с Wilska, понеже, според мен, беше емблематичен фронтмен (и си държеше на финския metal.gif), но ако Vreth наистина повлияе в посока утежняване на стила, никак няма да му се сърдя. wink.gif
Warrior Of Ice
Цитат(scion_of_storm @ Aug 23 2008, 11:58 PM) *
Така и не ми станаха от любимите фолкърски групи, макар че са добри. Нещо с Корпиклаани ми стоят прекалено прехвалени.

Факт е, че ако не друго, то поне поведоха вълната на фолк метъла, особено в по-екстремните метъл стилове. А Korpiklaani никога не съм ги намирал за нещо особено.


Цитат(Despair @ Aug 24 2008, 12:29 PM) *
Това, като че искаш да кажеш "Има твърде много блек в тях, за да ми харесат".

На мен ми се струва, че особено в старите им неща даже има твърде малко блек. happy.gif Чак в "Nattfodd" блек метъл елементите взеха превес.
Козодой
Новият кърти пейки! ohmy.gif И бараки! Абе страшен албум! icon_headbang[1].gif
scion_of_storm
Да, новият е хубав. Доста по-хубав от предишния, според мен.
krava_v_kosmosa
^ Не само според теб, брат. Nifelvind, по моите скромни критерии, се оказа безумно як албум. Финландските тролове за пореден път доказаха, че знаят как се прави отличен фолк. Струва ми се, Зеракса ще се съгласи. smile.gif

Засега тотален фаворит ми е Under Bergets Rot. Като цяло има доста попадения, изглежда ще се върти още много. icon_headbang[1].gif
Ulair
Задоволителен е новият албум. Тоя път троловете се постараха и изкараха нещо далеч по свястно от Ur Jordens Djup.
Има някои доста добри попадения - Under Bergets Rot, Ett Norrskensdеd, Solsagan. Определено изкъртват, а и видеото на Solsagan радва значително.
Midnightsun
Въртя го вече няколко пъти и албумът все повече ми харесва. Добре обмислен албум, с характерно за групата звучене и добър баланс между фолк и метъл елементите. Не мога да си избера песен-фаворит, защото във всяко парче има някаква интрига със запомняща се мелодия. Браво на тролите, постарали са се, паузата от 3 години между албумите им се е отразила добре.
За почивката има групи да вземат пример от Finntroll. От фолк метъла от раз се сещам за Eluveitie и Korpiklaani.
winterstorms
На мен пък ми е точно толкова скучен, колкото и миналия. hmm.gif
sharon
^ Почти, почти. Пак е по-добър от предишния, обаче доста трябваше да се постараят, за да изкарат по-голяма излагация. Но пък и за новия не мога да кажа, че е нещо особено...
scion_of_storm
Ае що го плюете толкова. Джупчето беше под нивото им, ама пак беше общо-взето приятен албумец.
Midnightsun
^Мен ме изкефи - хваля си го. Друг - не толкова и пише друго. Зависи колко ти е любима групата, какво си очаквал, дали ти е харесал предния албум.
На мен предния на Тролите не ми хареса особено, с изключение на 1-2 песни и този ме зарадва приятно.
pa®tci
Тази тава определено е едно ниво нагоре от предното недоразумение (което не е особено постижение), в което нищо не можа да ми хване ухото. Не е някакъв шедьовър но минава приятно покрай ухото без да дразни слуха. Музика за фон.
Rolf
^ Абсолютно същото и при мен. Не съм се надявал на повече и не съм разочарован.
Warrior Of Ice
Тук можете да гледате видеоклипа на песента "Under Bergets Rot".
Midnightsun
Чудно клипче за Великден. laugh.gif laugh.gif laugh.gif
To Mega Therion
Забавно видео, анимацията си е типично тролска.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.