Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: 50 bands that changed the world.
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
parabellum
Q Magazine's Top 50.
e?
RazorJack
ае за доста съм съгласен ама ...
Oasis? Blur? Massive attack? Outkast? Wu-tang clan? ... тея па кво са променили?

... и ги няма Manowar ???? sp_ike.gif
Mort
Смешна класация според мен, но тя явно цели друга аудитория.
parabellum
Цитат(Mort @ Jun 20 2006, 11:21 PM) *
Смешна класация според мен, но тя явно цели друга аудитория.

... said the disappointed black/death metal fanatic and everybody else ignored him.

Цитат(RazorJack)
ае за доста съм съгласен ама ...
Oasis? Blur? Massive attack? Outkast? Wu-tang clan? ... тея па кво са променили?

Ми, да... и аз съм съгласен горе-долу с повечето групи, които са си на заслуженото место.
Колкото до тия, дето изреди - абе, допринесли са си също с музиката, според мене. Доста уважавани и големи имена са.
Mort
Ти си смешник laugh.gif , в тая тъпа класация няма Iron Maiden, а на трето място са култовите Beach boys - тия от зор да се насерат никога няма да значими и на 1/150 000-на, колкото Мейдън. А сега виждам - Pink Floyd на 40та позиция laugh.gif laugh.gif laugh.gif
ManOwaRadO
Цитат(Mort @ Jun 20 2006, 11:21 PM) *
Смешна класация според мен.

Всяка класация е смешна.
Wolfheart
Абе негърски гей-поп е имало доста преди TLC и Outkast. Wu-tang clan също не са първите черни рапъри. Blur също са мазен гей-поп с китари, същите като Take That, но се правят на по-бесни. Готик рок е имало също доста преди My bloody Valentine.

Sex pistols заемат първото място и те може би те съ порвата пънк група. От това следва, че цялата съвременна музикална сцена е повлияна значително от пънка. Много подобни брошурки съм чел и тука за сефте чета това.

Black Sabbath заслужават малко по-високо място. Прекалено много са повлияли на съвременната музика, като цяло, не само и метъла.

Иначе Kraftwerk си заслужават мястото - те започват дразнещите електронни циклажи, които се слушат от маса народ. Jean Michael Jare е правил електронна музика преди тях, но неговото не е досадни циклажи.

Nirvana също създават стил, който става популярен през следващите 5-6 години. След това губи популярност и продължава да се слуша от заклети маняци.

За Public enemy и Run DMC също съм съгласен.

Oasis се опитват да са битълс, но 30 години по-късно.

Съдейки по годините, гей-попа тръгва от Jackson 5 и минава през Bee-Gees.

Интересно, защо The Cure ги няма.
Svetyl
Много кофти класация...
Rodd1ck
Добре де, наистина еди кои си групи са започнали еди кои си стилове, но мисля, че не това е целта на класацията в случая! Погледнах я набързо и според мен е свързана с масовата аудитория, не с някакви закоравяли металяги, макар че сигурно и такива са интервюирани, както пък предполагам е създадена класацията! Има хора, прослушали метъл например с Iron Maiden, както и такива прослушали го с Nirvana, както и такива със Slipknot, като не е задължително да са и метъл! Както например е много по-вероятно някой днес да слуша рап благодарение именно на Wu Tang, а не на някакви звезди отпреди 30 години, като се вземе напредвид и самата аудитория на този стил!
Като цяло, както написа ManOwaRadO всяка класация е смешна, освен за авторите й може би! wink.gif
SepulTeraHead
Класацията си е ОК. Отговорите ви са смешни...
Beerzebub
Пичове, става дума термина Съвременна популярна музика, а не за топ еди колко си банди променили рок сцената. Така, че Maiden и Sabbath нямат място в тази класация.
Blur са britpop. И по-полека за тез' "дранещи електронни циклажи". smile.gif

Светът не е само метъл...
Mago De Oz
Това е класация, която няма нищо общо с металхеадс, както мисля , че са повечето в този форум. Това е нещо , което може само да разсмее искренно някои, който харесва метал, така че, за какво говорим smile.gif
Дайте да си направим наща класация по- добре smile.gif smile.gif smile.gif
parabellum
Цитат(Beerzebub @ Jun 21 2006, 09:05 AM) *
Светът не е само метъл...

cheers.
Mago De Oz
Fuck The World ! metal.gif
SepulTeraHead
metal.gif
Airin Of Ancelot
Малоумна класация. Променили света - дръжки.
Blashyrkh
Ами екстра си е класацииката. Май малко от вас са разбрали темата и: не става дума за рока, а за музиката изцяло.
Beerzebub
Да оставим настрана явната провокация. Нали, ffs. smile.gif
parabellum
Цитат(Beerzebub @ Jun 21 2006, 07:35 PM) *
Да оставим настрана явната провокация. Нали, ffs. smile.gif

Да, аре да ти правя един 2k4, antalus с insta gib @ hamachi. biggrin.gif
sepulturatr
Цитат(Benedict XVI @ Jun 21 2006, 08:49 AM) *
Класацията си е ОК. Отговорите ви са смешни...

+1 metal.gif metal.gif metal.gif
PrinceOfDarkness
Екстра си е класацията. Всички групи вътре малко или много наистина са повлияли на музикалната индустрия. Много ми е смешно като казвате, че Wu-Tang не са заслужили мястото си, а сигурно дори не сте и слушали Enter The Wu-Tang: Chambers. Може да не са първите, но този албум определено оставя огромна следа и променя рап индустрията. Все пак никой преди тях не си позволява да използва толкова метафори и да говори за шаолински бойци летящи кинджали. С този албум се слага край на генгста рапа, който е изместен от интелигентния wu стил. 9 младежа, на които всички до тогава са им казвали "Майната Ти!" без никаква чужда помощ изкарват блестящ албум, превърнал се дори в платинен. Като интересното е, че в началото албумът въобще не се е продавал толкова добре, но постепенно се забавлява огромния им потенциал и бързо се превръща в платинен. Wu не са просто поредните глупави негри, тръгнали да пеят за пистолети и престрелки, wu издигат рапът на доста по-високо ниво. Wu не е и само кланът, а цяла фамилия, включваща над 200 изпълнители и групи. Така че не ми говорете, че не са променили нищо, та това е революция в рап музиката, и все ощя са една от най-влиятелните групи. Sorry, че няма нищо общо с метъла този мой пост, но просто като голям фен на тази група исках да изкажа мнението си.
Endless Silence
По принцип музиката се разпростира доста отвъд рок и метъл жанра. В другите стилове също има значими групи, които са повлияли на музиката и според мен е доста наивно да се отричат такива факти, само защото феновете на даден стил си слушат техните неща. Тази класация е обективна от гледна точка на това, че повечето от изброените групи са вдъхновили много други групи и това ги прави значими. Те са си извоювали място в историята, защото са били иновативни за времето си и са създали албуми, които се слушат и до днес. Massive Attack са групата, която постави началото на стила трип хоп, Kraftwerk могат да бъдат наречени родоначалниците на съвременната електронна музика...Вярно е, че всяка класация е малко или много субективна, защото се изготвя от хора и защото е доста трудно да съпоставяш неща, които е трудно да бъдат сравнявани, като това коя група е по-велика. Но като не сте съгласни просто си слушайте това което ви харесва. няма нужда от излишни негативни емоции и да се оплюва музика която други хора харесват. И аз не съм съгласна с някои неща в тази класация, но не го взимам много навъре wink.gif happy.gif
alpha prime
чудя се къде ли е рап легенда като 2pac примерно със първите си албуми,които изстрелват рапа на върха в класациите и като последствие на тази онова в момента повече от 1/2 от музиката по радиа и телевизии е точно рап и хип-хоп.
PrinceOfDarkness
Съгласен съм. Не може в такава класация да не присъства такава икона. suicide.gif
winterstorms
Пълен абсурд. thumbdown.gif Някои от изброените групи наистина са важни, но са изпуснати далеч по-влиятелни.
HeLeNa
12. Guns n' roses Appetite for destruction (1987)

Доволна съм icon_headbang[1].gif
SepulTeraHead
Все пак съм доволен, като виждам, че тук все пак има някакви хора, които не мислят, че музиката се изчерпва с метъла и хард рока.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.