Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Novarock Festival
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
melhaer
Ам така, откъде да започна?

Ами ходихме на фестивал, Новарок в Никелсдорф, Австрия, това е на 40-50 км от Виена и на около 10 от австро-унгарскта граница. За самото пътуване какво толкова да разказвам? На нашата граница винаги се бавим най-много, заради многобройните кашонджии, които пренасят какви ли не боклуци от БГ в Сърбия и обратно. Нас даже не ни и провериха, нито на излзиане нито на влизане в страната.

В сряда вечерта на 14 юни, вече бяхме в Никелсдорф, фестивалът се провеждаше на 15,16 и 17 юни. На самата гара имаше шатъл бъси (на бг „случаен” превоз), които срещу 2 евро на калпак те отвждаха до фестивланта зона, която отстоеше на около 7 км от самото село. На входа си дадохме билетите, сложиха ни гривните, които служат за пропуск за зоната за къмпинга и концертите, дадохме по 5 евро депозит за чувалите с боклука и тръгнахме да си търсим място за опъване на палатката. В крайна сметка избрахме доста добро – хем лесно за намиране, хем отдалечено от големите „пътни артерии” ако можем така да ги наречем, до които е доста неудобно да лагеруваш, заради непрекъснатият поток от хора и шумът. След като се настанихме, се поразходихме из лагера, за да видим къде са сцените, баните, мърчъндайзинга на феста и бандите и всякаквите му там глупости. Взехме си по една две бири на скормната цена от 1,80 евро, намерихме по земята още по 5-6, изпаднали от стековете на пренасящите ги, и след още малко шляене се върнахме при палтките, да хапнем и да спим. На следващият ден почваше феста и първият ден на голямата сцена хедлайнери бяха Металика.

Феста беше разделен на три дни с по 2 сцени. На голямата хедалйнери в трите дни бяха Металика, Пласебо и Гънс ен Роузес, а на малката не помня, само вторият ден помня, че бяха Систърс ъф Мърси.

Преди обяд вече се бяхме паркариали на входа и след като влязохме успяхме да се настаним най-отпред пред сцената в така нареченото wave break заграждение. Като цяло не беше проблем да се влиза и излиза от него освен за последните 2-3 банди. Скоро на сцената се появи и първата банда - Unheilig – забиват приятен индъстриъл – само с вокал, китара и кийбордс, стават за загрявка, след тях последваха Bloodsimple, Ttivium, Bullet for My Valentine, Stone Sour, Avenged Sevenfold, Aler Bridge, Alice in Chains, Motorhead and Metallica. Няма нужда да се спирам на вски гиг по отделно, тъй като всеки който се интересува може да чуе бандите – всяка от тях завучи много причилно на живо. На мен особено много ми харесаха Trivium. Понеже скоро се водеше един спор за Stone Sour, без да взимам отоношение, мога да кажа, че си забиват адски прилично на живо. Alice in Chains забиха страхотно, който е фен..щеше да се изкефи, тоя вокала не помня от коя банда беше, ама супер добре пее. След тях Motorhead, стандартен гиг, много силен саунд, забиха някойт от най-яките си парчета. Като цяло, характерно за бандите дорук беше, че всички подгрявах пубилката с въпроси за Металика. Специално за тях на сцената бе преусториена на 2 нива. Около 23.30 излозоха след обичайното интро и започнаха с Creeping Death…оттук каквото и да кажа ще е малко. Хора които говорят, че били гледали по ТВ Металика и трърдят, че не можели да свирят просто трябва да ги видят на живо, за да разберат за какво става дума. Изсвираха целият Master of Puppets, песен по песен. За последният бис изпълниха Damage Case на Motorhead, заедно с Леми...абе лудница отвсякъде. От четирите концерта на Металиака, на които съм бил, смея да твърдя, че този беше най-якият – Джеймс звучеше много добре, саунда беше убийствен, заигравките с публиката също. Металика си е Металика, това е!

Вторият ден имаше някви по такива банди дето не ни кефеха и ходихме да поразгледаме Виената, както се казва - „Бай Ганьо из Европа”. Аз и преди съм се шаматкал там, ама винаги е хубаво да поразгледаш чист, подреден европйески град пропит с история и култура.

Върнахме се вечерта, като за малко се изгубихме из селата в Австия, щото се метнахме на грешен влак, за сметка на това в едно село дето му забравих името намерихме Била и бира по 39 цента за кенче и се натоварихме с два стека по 24 бири + чипс + енергийни напитки, които са задължителни за подобни фестове.

Прибрахме се в лагера и се засилих да гледам двете банди, които исках да видя тази вече – Massive Attack and Sisters of Mercy. Който е фен, зане за какво става дума, култови банди, преди Систърс, хванах малко и от Subway to Sally – също много култова банда.

Третият ден, беше денят на Гънс, ама имаше и други неща, които да се видят –

Guns n' Roses
Tool
Bloodhound Gang
Oomph!
Apocalyptica
Opeth
Die Krupps
Sebastian Bach
Jesus Christ Smokes Holy Gasoline

От тях гледах близо половината – Себастиан, Опет, Апокалиптика, Бълдхаунд, Туул и Гънс – би ми се искало да гледам всичко, ама се сетете, че три дни фест и да гледаш всичко е нечовешки. Блъдхаунд са суперзабанва банда и направиха много яко шоу, Апокалиптика направо взиривиха кочината, за Туул нямам какво да говоря – не е моята музика, ама саунда и концерта бяха убийствени. Гънс...ми то си е Аксел, дразнех се, че между всеки две песни правеше представяне на някви от бандата с безкрайни скучни сола, та колкото и светотаствено да ви звучи селд шестата песен мисля беше, You Could be Mine, си бих камшика и дослушах концерта първо то кенефа, после от палатката с биричка в ръка. Ми това е!

Иначе всичко откъм организация беше перфектно, фенове, охрана...абе надявам се тук на нашето фестче да псотигнем поне 20% КПД от това, което се псотига в Европа, защото иначе ще бъде тотален срив и мизерия


Unheiling

Bloodsimple

Trivium

Stone Sour

Avenged Sevenfold

Alter Bridge

Alice in Chains

Motorhead

Metallica are commin'

Metallica in Action


One Fireworks

Metallica and Lemmy - Damage Case

Goodbye to the fans

p.s. Ако не внимавате на феста във Варна може да стигнете дотук:
Slash
Добре дошъл, Божо!

Викаш опаткахте Виената... icon_headbang[1].gif
Jerry Cantrell е пича от Alice - наистина е много добър, чуй и други негови неща с неговата му банда в която между другото забива и Robert Trujillo.

Не се и съмнявам, че Metallica са били най-яките на феста. Напиши няколко думи за Opeth, обективно погледнато?
Rodd1ck
Първият ден е бил като че ли доста интригуващ! Като изключим Metallica , групи като Bloodsimple и особено Stone Sour и Avenged Sevenfold, са доста свежи и бих искал някога да ги видя наживо! smile.gif
Airin Of Ancelot
Завиждам ти! smile.gif Явно си прекарал страхотно... Култови групи си гледал, било е весело. Имаш ли други снимки?
melhaer
ами ето още няколко снимки:


сцената

James

Lars

Kirk

Rob

Sebastian Bach

Opeth

Apocalyptica
HeLeNa
Mамка му,мамка му,мамка му!Как ти завиждам,направо си нямаш напредстава! brickwall.gif
Как бяха Avenged Sevenfold?Кои песни пяха?Малко късно пиша,ама поне да разбера как е било sad.gif
melhaer
ехееееее, верно е късно, ми как да ти кажа какви песни, аз не ги бях слушал много преди това и занех само една две от песните им... на живо звучат много добре, свириха кавър на Пантера - Уолк - вокала направи си го изпя 1:1...

може да се поразтърся малко и да видя дали има някъде плейлиста и от този фест smile.gif
HeLeNa
Мен кавъра ми звучи много добре smile.gif Няма нужда,аз мисля че се досещам кои песни са представили. sp_ike.gif
Взе ли си автограф от някого?
melhaer
за съжалние не, защотот по времето докато бандите даваха автографи свиреха други банди...един пич от наште си хвана перце от Джеймс Хетфийлд
RocknRollNigger
Абе не е ли най добре да измием гъзовете, к**овете? laugh.gif laugh.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.