Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Blind Guardian - A Twist In The Myth
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3
Airin Of Ancelot
Ако някой още не е разбрал, Blind Guardian имат нов албум, който излиза официално тази есен. За мое огромно щастие, вече се появи промо запис с всички парчета от него, макар и с не дотам съвършен звук и voiceovers. Но това са дреболии... Важното е, че "A Twist In The Myth" е тотално разбиващ! bowdown.gif Евала на бардовете, че останаха верни на себе си и не се повториха и този път. Направили са много оригинален, разчупен и музикантски албум... Вие какво мислите?
Nikola Bathory
Браво бе, "фен" такъв".
Разни "дреболии" липсвали, но какво от това?
Ами това значи, че на теб каквото и да ти сервират, ще бъдеш супер доволен! laugh.gif
Airin Of Ancelot
За разлика от теб аз не страдам от някаква криворазбрана форма на "фенщина", която да ми пречи да слушам албумите на любимите си групи преди да са се появили официално. На Blind Guardian имам всички издания в оригинал, този албум също ще си го купя. bye.gif
Svetyl
Много хубав албум, не съм им големия фен, но ще се слуша. Искам да отбележа и че Fly, която не ми харесваше в сингъла, сега много ме разбива, вероятно е наметила мястото си.
Warrior Of Ice
Сега осъзнавам колко смело решение от страна на бандата е било да издадат "Fly" като сингъл - та това е най-неконвенционалната песен в целия нов албум! Едва ли щяха да стреснат толкова хората, ако бяха пуснали вместо нея една "Straight Through The Mirror", да речем. Но както и да е...

Очарован съм от "A Twist In The Myth". (Хайде, Киро, ангард!) Blind Guardian явно са намерили един подходящ за тях стил, в който да творят спокойно. Албумът е идеен, свеж и перфектно изпълнен. И както би могло да се очаква от наследника на опус като "A Night At The Opera", не се възприема лесно. Още доста слушане трябва, преди да изкажа окончателно мнение, но отсега мога да заявя, че ще е крайно положително!
Aglarana
Албумът е разбиващ, различен, разчупен.Мисля, че и този път Blind Guardian доказаха на какво са способни.Voiceover - te не ме дразнят, само ми напомнят да го купя, като излезе happy.gif
Mago De Oz
Много противоречиви чувства оставя този албум в един фен от 16 години на групата, като мен......Че е Гардиан, Гардиан е, ама...нещо му липсва, за да се нареди до класиките им...знам ли...може би, като си купя албума, ще ми хареса повече или ще се науча да ми харесва, но засега това е албума, в който ме хвана само една песен от второ слушане...а имаше времена, когато се влюбвах в половин албум от едно слушане...
Svetyl
^biggrin.gif
Wrath_Child
Ох,болна тема.Нещо не ми допада \"развитието \" на Гардиън напоследък.Сингъла Флаи не ми хареса,а сега и албума..хм.Абе хиляди пъти повече ми допада звученето на Follow the Blind,Tales From the Twilight World,Nightfall In Middle Earth-добрите стари времена.Ще преслушам още няколко пъти новия ,но като цяло съм леко разочарована.Не ми допада насоката,в която са тръгнали Hansi и компания.Жалко.
P.S.А като поизтрезнея,може дори да обоснова по-конкретно кво не ми харесва.
Demiurg
^
демек ти харесва стария еднообразен предвидим траш - пауър - н`амсикакво- метъл ??? Блях... Добре е че имат развитие !
Wrath_Child
^Какво ми харесва си е моя работа,ОК? dry.gif
Ataegina
Ах - още ще има да го слушам тоя албум. Има някакви нови звучения - гайди ирландски разни biggrin.gif
Нагласата ми при първоначалното прослушване беше положителна, затова и отзивите ми са повече от положителни.
Mago De Oz
Цитат(Demiurg @ Jul 3 2006, 04:20 PM) *
демек ти харесва стария еднообразен предвидим траш - пауър - н`амсикакво- метъл ??? Блях... Добре е че имат развитие !

От старото е дръгнало новото, не го забравяй! Без старите немски и англйиски банди, нямаше да има новите такива, така че уважавай старите!
Demiurg
Цитат(Ferril @ Jul 3 2006, 01:23 PM) *
^Какво ми харесва си е моя работа,ОК? dry.gif

Брех па докачлива бе !!!! tongue.gif
Не исках да те засегна.
Аз лично харесвам мащабни и музикално интересни неща. А първите албуми на Гардиън НЕ СА такива. Даже и Nightfall-а ми е постен, ама е симпатичен и грамотно направен. Nights at the Opera - КУЛТ!!!
Новия - май и той, ама ми е още рано за оценка!

@ Mago De Oz - по щастливо съвпадение и аз слушам жица от 86-та, така че съм преслушал всички стари и повечето нови банди! smile.gif Просто си имам по-особен вкус.
guitar.gif
Mago De Oz
мир icon_headbang[1].gif
Slash
Цитат(Demiurg @ Jul 3 2006, 03:40 PM) *
Nights at the Opera - КУЛТ !!!!

+1

"A Twist In The Myth" ще го коментирам след време. Сега не е реално да се коментира. Нека улегне...
scion_of_storm
Oпределено ми харесва, хубав е албума, личи си, че е работено добре по него. Все пак не може да се сравнява с доста от по-старите им неща ( Nightfall in Middle Earth ми е личен фаворит), но има доста добри попадения. Само аз ли забелязвам, че Skalds and shadows е лееко по-различна, добавени са малко инструменти и звученето на песента е по-добро??? Иначе наистина има изпипани и добри песни, от по-агресивни до по-нежни. Албумът си заслужава, поне според мен. Даже може да си го взема и в оригинален вариант. wub.gif
MadHatter
Лично, сингълът Fly, хич не ми хареса. От първо слушане албума не ми направи особено добро впечатление. Тая мелодичност и мажорност и ..лелей, страшна работа. Самия албум, като самостоятелен такъв, мисля, че е наистина добър, добре направен. Парчетата като Otherland, The Edge, Straight Through The Mirror доста ми допаднаха. Но на фона на старите неща, някак си съм скептична към определението "хубав".
Mago De Oz
поиграх си малко и махнах таговете, ако някои иска да даде icq или skype, да пращам албума smile.gif Не е идеално, но поне не ми говорят на главата
Svetyl
Албумът продължава да ми харесва все повече и повече. Една от групите, които не обичам е направила нещо много хубаво. Не мога да правя съпоставки с предни неща, гледам само този албум и наистина е яко. Влиза в моя топ 5 за тая година.
comnetbg
квото и да сътворят ще се слуша
Каквото и да са направили до сега(като музика...) винаги е било яко
с този албум ще е същото
Hansi
"A Twist In The Myth" на първо слушане е определено доста добър албум.
"A Night At The Opera" така и не можах да го харесам. Поне за мен е "гола вода".
Warrior Of Ice
"A Night At The Opera" си е чудесен албум, но човек трябва да го поиска да го хареса. Аз го разбрах почти година след излизането му. Единственият му недостатък е претрупаността на моменти - с останалото се свиква и дори започва да кефи. Но пък е изключително трудно да създадеш толкова сложна творба, в която да няма нищо излишно...
Demiurg
Мен пък ме грабна от раз Операта. И ме разби в земята! Невероятен албум!!! Засега новия му е достоен наследник! bowdown.gif Само искам по-добър звук, ако може!!!
beowulf
Все още не съм чул албума...Гардиън ми бяха голяма слабост...те ми бяха първите...преди 10 години...the last candle.. wub.gif

След Imaginations-a нещата се промениха...те не бяха същите и тръпката я нямаше...Nightfall-a, колкото и силна и сложна творба да бе, не ме грабна, Night at the Opera - също...направо не знам дали искам да го слушам сега това...дано обаче ме изненада.

Да, Траш-подобното им минало е най-великия миг в историята!
До ден днешен ги слушам без да омръзнат и за миг..ей тва е музика !
Rolf
Разбирам носталгията на феновете на "старото" звучене на Blind Guardian - аз също съм я изпитвал. Само че това не е група, която може да стои на едно място и респективно да се затваря в рамките на някакъв определен стил - многократно са го показвали. Според мен е по-добре да се развиват, да се променят, отколкото да тъпчат върху едно и също и в крайна сметка да се изтъркат, както стана с много пауър метъл банди (ехоо, Helloween bye.gif).
Mago De Oz
да си призная съвсем честно, албума го слушах някъде около 10-15 пъти. И пак да си призня, разбрах най-накрая какво ми липсва в този албум, за да ме израдва максимално - липсва ми заряда на бандата. Някак си са го позагубили. И преди някой да скочи да ми обяснява, че това е развитие и т.н.. ще кажа че Night At the Opera ми хересва мнoго, без една песен ( Йерусалим). Слушам Гвардията от 1990, и винаги съм се радвал на новите им албуми, колкото и да са новаторски или странни, но засега този албум за мен остава просто един албум, а не АЛБУМ НА BLIND GUARDIAN
Dreamtale
Гардиън пак нещо се дънят... dry.gif аре стига с тоя прогресив.
Ataegina
Цитат
липсва ми заряда на бандата

ах, за съжаление и на мен. Поживеем повидим. А дотогава - Београд - идем biggrin.gif
Airin Of Ancelot
Всеки харесва различни неща в Guardian, но не бих казала, че са станали друга група. Все още могат да правят мощни и заразителни парчета - в "A Twist In The Myth" има такива, както имаше и в "A Night At The Opera".
comnetbg
Night of the opera е мн як албум (новия не съм го чул).
Старите песни на Гардиан са яки обаче след Imaginations from the other side според мен се справят мн по добре.
smile.gif Това е моето мнение icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif .
blame
Цитат(scion_of_storm @ Jul 3 2006, 07:34 PM) *
Само аз ли забелязвам, че Skalds and shadows е лееко по-различна, добавени са малко инструменти и звученето на песента е по-добро???

Влюбих се в тази песен.
Интересно ми е, сега като си написа скромните впечатления от албума, какво ще е след няколко месеца....
Не слушам Гардиан от много време. Няма я при мен онзи носталгия от "страите времена" , която рядко откриваш ако не си отрснал с групата.
Опредлено ми харесва. Няма го онова вцепление и преклоненние което изпитвах на първото ми сериозно преслушване на Nightfall in Middle Earth но ме отвява пре-достатъчно. Тези войс нещо си, може би развалят впечатлението ми до голмя степен. Убиват целостта. Малко усещам корицата не подходяща като емоция за сега, въпреки,че съм почти сигурна, че след това си изказване ще намеря и нея. Разнообразен е ,на сингъла не бях обърнала много внимание, тук всичко сякаш има мястото си. Светът на Гардиан. Малко трудно оставаш незасегнат. С интерс бих прегледала лириките,когато се появят.
scion_of_storm
^ И на мен Skalds and Shadows ми е любимата, наред с още две песни- The Edge и Carry the blessed home. Направо мога да си ги слушам няколко дни поред, само тях и нищо друго. Като го послушах албума още няколко пъти преоткривам голяма част от песните и започвам все повече и повече да се зарибявам bowdown.gif icon_headbang[1].gif Именно затова реплика като:
Цитат
Гардиън пак нещо се дънят... аре стига с тоя прогресив.

Не мога да я приема wink.gif Съвсем не бих казал, че Гардиън се дънят, въпреки, че естествено всеки си има собствен вкус. И все пак не мога да открия някакви особени недостатъци на "Twist in the Myth". Наистина, различен от предишните, не е същото като старите времена на Гардиън, но пак албума си е \m/ icon_headbang[1].gif
Wrath_Child
^Хм да,въпрос на вкус е.По дяволите. brickwall.gif Албумът,взет извън контекста на досегашното им творчество,не е лош.Но това не са Гардиън,който обичам. hmm.gif Просто съм разочарована.
Не казвам нищо лошо-нека се развиват,нека станат шибани прогресари-пак ще ги уважавам.
Ебаси. wub.gif
Warrior Of Ice
Пак навлязохме в стиловото блато, та ми се ще да поясня нещо доста очевидно. Това, което Guardian вплитат в творбите си вече от доста време насам (от 98-ма година, да речем), не е прогресив в общоприетия смисъл. Липсват типичните протяжни инструментални надсвирвания или самоцелни музикални засади. Няма и каквито и да било композиционни влияния от големите имена в прог метъла или прог рока. Понастоящем бардовете свирят нещо, което по-скоро бих нарекъл нетипичен, разчупен метъл с пауър основа. Та в този ред на мисли, Blind Guardian са прогресивни не толкова в жанров аспект, колкото поради стремежа си непрекъснато да се развиват.
Wrath_Child
^Е,рано или късно този стремеж дотам ще ги доведе.
Warrior Of Ice
Няма как да ги доведе, след като очевидно не се вдъхновяват от Rush, Pink Floyd, ELP и тем подобни. wink.gif За Fates Warning и Dream Theater да не говорим...
Vaskes
Гардиън са ми любима група и новият им албум е готин. Fly и Skalds And Shadows ми харесаха още от сингъла, а сега си харесах още няколко песни. И.. толкова. Един фен на Гардиън би трябвало да говори със суперлативи за новият им албум, пък аз както виждате съм лаконичен. Още от A Night At The Opera не ми хареса накъде е тръгнала групата. От този албум имам няколко много любими песни, но като цяло този албум съм го слушал най-малко от всички останали. А новият вероятно ще го слушам още по-малко. Все по-еднообразно пауър-прогресив звучене придобиват.

Цитат(Hansi)
"The Edge and Lionheart certainly will achieve absolute cult status within a very short amount of time. They are very heavy, almost thrashy, though very progressive in certain ways".

Това е странно, защото от това, което съм чул досега, Lionheart най-малко ми хареса. Ханси за какво хеви и траш звучене говори, не знам. При положение, че слушам малко траш и твърдо предпочитам хевито, по думите му би трябвало тая песен да ми стане любима (за The Edge ще видим, още не съм я чул). Но точно обратното, малко твърде power ми се стори и леко безлична. Явно Ханси явно има много... меки разбирания за траш.


Цитат(Hansi)
A mix of 30% new Blind Guardian style, 25% A Night at the Opera, 20% Nightfall in Middle-Earth, 20% Imaginations From the Other Side and 5% older work

Ugh... more like 90% new Blind Guardian Style (incl. A Night At The Opera) and 10% other works.


Както каза magodeoz - няма го заряда на групата. Иначе сам по себе си, без да гледаме старите им неща и т.н., албумът наистина е доста добър (то пък оставаше и да не е rolleyes.gif ).


Аз лично чакам с нетърпение оркестровия проект на Ханси по "Властелинът на Пръстените" smile.gif


ПП Не бих казал, че Гардиън са променили стилът си в тази насока още през 98-а. Nightfall In Middle-Earth ми е един от любимите албуми въобще и гледам на него като нещо уникално в дискографията на Гардиън, албум, който не принадлежи нито на стария, нито на новият им период.
Wrath_Child
Цитат(Vaskes @ Jul 6 2006, 07:32 PM) *
Не бих казал, че Гардиън са променили стилът си в тази насока още през 98-а. Nightfall In Middle-Earth ми е един от любимите албуми въобще и гледам на него като нещо уникално в дискографията на Гардиън, албум, който не принадлежи нито на стария, нито на новият им период.

Nightfall In Middle Earth bowdown.gif

Забелязвам какви полемики предизвиква новият албум на бардовете. Което само по себе си е показателно.
Дано не изгубят много от старите си фенове...
Warrior Of Ice
Цитат(Vaskes @ Jul 6 2006, 07:32 PM) *
ПП Не бих казал, че Гардиън са променили стилът си в тази насока още през 98-а. Nightfall In Middle-Earth ми е един от любимите албуми въобще и гледам на него като нещо уникално в дискографията на Гардиън, албум, който не принадлежи нито на стария, нито на новият им период.

Именно де - това е преходният албум между класическото и новото им звучене. Прав си, че не може да бъде сравняван пряко с която и да е от останалите творби, но тъкмо в "Nightfall" за пръв път се появяват голяма част от похватите, които групата използва в "A Night At The Opera" и сега в "A Twist In The Myth".
Slash
Цитат(Ferril @ Jul 6 2006, 06:42 PM) *
Дано не изгубят много от старите си фенове...

Каква загуба само... Да изгубят хора, които не могат да си настроят честотите на мозъка за малко по-сложна музика от едно еднообразно жулене. sad.gif

"A Night At The Opera"... bowdown.gif
И след продължително слушане... "A Twist In The Myth" bowdown.gif

Страхотен албум! С всяко слушане ми харесва все повече!!!
Mago De Oz
Чакайте малко сега, ама верно се спрете smile.gif Може би, с изключение на няколко човека, от над 1000 в този форум, аз слушам Блайнд най - отдавна. Което разбира се не ме прави професор по Гуардинология (я, измислих нова дума ) smile.gif Но пак да кажа, какво мисля, за този албум. Ице, никой не казва, че не трябва да се развиват, дори напротив, трябва smile.gif Ама си има развитие и развитие, нали така ? Примерно Night At... е жесток албум, ама кърти като бригада трудоваци - запасняци. За Nightfall няма кво да говорим, защото е безмисленно, там слабо няма! И стигаме до Twist... и като стигаме, какво става? Май се получава най -противоречивият им албум, а? И защото така, при условие че на Блайнд феновете са дайхард? Според мен, стаава така, защото, като изключим няколко песни, другите пълнят албума. А досега, тези пичове пълнеж са нямали в албумите си. И аз лично стигам до логичното (поне за моя болен мозък) заkлючение, че просто сме изправени пред не толкова добър албум на Блайнд, както сме свикнали. Не слаб, в никакъв случай, но толкова добър, като досегащните им.
Айде, почвайте да ме псувате, критикувате, подкрепяйте или просто не ми обръщайте внимание smile.gif
icon_headbang[1].gif
Wrath_Child
Омръзна ми да споря за глупости. brickwall.gif
Добре, Мишо, аз съм ограничена тъпа овца, чиято музикална култура не е достатъчна, за да се наслади на сложната и мнoгoпластова музика! Are begai! laugh.gif
Що ли като един шибан конформист не казах "А,велик албум,и т.н.", та да си спестя всичко. Ебаси. icon_headbang[1].gif


^Съгласна съм с теб.
Mago De Oz
Slash, другарю мой. Пак заобиколно обиждащ хората. Кво е това с мозъци, черва и други анатомии. Вярно не всички сме дорасли да стигнем музикалните висоти, до които явно ти достигаш, ама недей такa грубо ; ) И преди да ми кажеш нещо толкова умно, че да немога да го разбера, аз ще кажа нещо, което е шибан факт, нищо повече ( две неща, извини ме:)
Manowar - над 8 милиона само от жулене, хорове, секс и мечове са го докарали, като продажби smile.gif
Stratovarius - за 3 милиона договор сключиха, пак без да има кой знае какви гениално-музикално-астрално-и-незнам-още-какво извисяване
мога да продължавам така, много, ама яко ме мързи да пиша smile.gif
Warrior Of Ice
Не става въпрос за конформизъм и антиконформизъм, нито за музикална разкрепостеност, а най-вече за индивидуален вкус. Харесва ти албума - казваш защо; не ти харесва - пак се обосноваваш... Специално в случая на Guardian всеки фен харесва повече определени периоди в творчеството им, което е съвсем в реда на нещата, тъй като са доволно различни. Лично за мен новият албум е страхотен, защото ми дава това, което искам от бандата - оригиналност, мощ, разгърнатост и т.н. А и всички парчета ми харесват... Което не значи, че и Милен не е прав за себе си.
InsArtTure
Няма какво да описвам. Албумът не ме грабна. Не ми даде каквото ми дадоха предишните. Нищо еднообразно не виждам във Tales From The Tlilight World.

Записът е силен. Определено бандата все още знае какво прави и го прави както трябва. Просто са избрали по-различен път, който по случайност не пасва на някои. Един от които съм аз.

Savage Circus ми хареса повече. Звучи Гардиънски-иначе не е нищо особено като мелодии и идеи.
Mago De Oz
Цитат(InsArtTure @ Jul 6 2006, 10:11 PM) *
Нищо еднообразно не виждам във Tales From The Tlilight World.

icon_headbang[1].gif
през 89 чух за пръв път бандата, беше с песента VALHALLA и от там се почна. Спомням си за пръв път като чух Tales...това си беше като удар с мокър парцал !!!
ManOwaRadO
Абе аз ли съм единствения, който супер много се кефи на всичко и от трите условни периода в творчеството на тези магьосници?
blink.gif blink.gif blink.gif
Aglarana
^ Не icon_headbang[1].gif
Slash
Цитат(magodeoz @ Jul 6 2006, 08:29 PM) *
Slash, другарю мой. Пак заобиколно обиждащ хората.

Мне. Аз създадох образ на хора с музикални предпочитания, а ти си този който намери себе си в тези хора и сам си се обиди, като заклейми твоите музикални предпочитания като обидни...
Иначе аз не мога да си настроя мозъка така, че да харесвам Astral Projection, примерно, но знам че музиката им е безкрайно качествена.

Харесвам "A Twist In The Myth" защото е разчупен, кара те да изпитваш разнообразие от емоции, песните - в цялото си разнообразие са колкото различни, толкова зависещи една от друга, има мощ, енергия, модерно и много качествено звучене и т.н. и т.н.

Не се опитвам да търся в "A Twist In The Myth" нещо изсвирено и изпято вече от Blind Guardian, а се старая да разгранича албума който слушам от цялата дискография на дадената група, защото така откривам най-бързо достойнствата му. Винаги процедирам така с албумите на най-любимите ми групи...
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.