Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Търся уроци по ел. китара
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Limes
Търся някой, който да ми дава уроци по ел. китара. В района на София. Пишете ми на мейла.
beowulf
А да ти трябва хубава ел. китарка на която да се учиш?

Продавам една.. - хубава ; )
TerminalFrost
Здрасти. От какви уроци се интересуваш точно? Ако си падаш по Вай, Сатриани, Малмстийн, и изобщо по китарджии, а също и по блус и джаз, можем да измислим нещо.
KingSlayer
Пич, не се метай веднага на електрото. Мини през кухарката - понаслаждавай й се smile.gif
Поучи и малко солфеж!
Не става веднага дистера и айде biggrin.gif Изучи класическа китара и после се метни на електричката да видиш кво е evil.gif


Цитат(beowulf @ Aug 4 2006, 01:52 PM) *
А да ти трябва хубава ел. китарка на която да се учиш?

Продавам една.. - хубава ; )

Кажи по-подробно.
Че са един ме мъкне по техномаркети хаха да си купува и не мога да му вдена, че мястото е неподходящо за тази цел, а като видя пък цифрите по специализираните магазини му се завъртя свят.
Какво предлагаш?
TerminalFrost
Цитат(KingSlayer @ Aug 5 2006, 08:13 PM) *
Пич, не се метай веднага на електрото. Мини през кухарката - понаслаждавай й се smile.gif
Поучи и малко солфеж!
Не става веднага дистера и айде biggrin.gif Изучи класическа китара и после се метни на електричката да видиш кво е evil.gif

Какво значи да понаучи солфежа? Солфеж или се учи, и то не за известно време, или изобщо не се започва. От половинчати работи едва ли ще има полза, според мен.

Не съм съгласен, че е задължително да започне с акустична китара - какво разбираш под това да и се наслади? Не се заяждам, просто ми е интересно. Ти наслаждаваше ли се на акустичната си китара, или само чакаше най-после да имаш електрическа? Аз - второто, и това, че почти не съм свирил с акустична, изобщо не ми е пречело, да не говорим, че свестните китарни процесори имат па няколко убийствени акустични симулатори, и разлика в звука на практика няма.
KingSlayer
Аз първо си купих разбира се електричка. Беше ми направо супер мечта - Аууууууу каква мъка беше до като се сдобия с такава. Ако щеш вярвай, но едва след една лятна бригада (от ония) успях да сия купя - бях първенец boxed.gif - як стимул съм имал нали smile.gif. После още сумати набутвация и калабристики до като я оборудвам. Хех после сам знаеш, яко дрънкажи по цял ден. И какво. Хаха нищо! Цяло лято ми трябваше до като се убедя, че така няма да стане. Купих си кухарка, тръгнах по уроци, приятели ме обучаваха. Почнах да свиря по книга..Разликата беше огромна. Измъкнах старата кремона от гардероба и я поцепих, вчрвай ми. Беше ми определено по-лесно, пък и по-гот evil.gif
Според мен не можеш да се научиш директно от електричката. Не ми казвай че ще "чуеш" толкова добре тоновете, колкото с акустичната. Да не говорим за акорди и т.н.
Знам, че има място за спор, но аз препоръчвам да се почне от акустична и задължително нооотитееее tongue.gif
TerminalFrost
Ооооо, да... първата електрическа китара.

Усещането беше просто неземно. Странното е, обаче, че дори и след толкова много години, все още се вълнувам, когато си купувам нова китара, и после и се радвам като дете. Особено много се радвах на тази в подписа ми... любимата ми китара...
KingSlayer
Колко жалко, че аз вече не мога да се докосна до тези чувства hmm.gif
Отдавна не свиря brickwall.gif
ПС; В тоя форум що няма "ревящи" икони biggrin.gif
TerminalFrost
Цитат(KingSlayer @ Aug 5 2006, 08:53 PM) *
Колко жалко, че аз вече не мога да се докосна до тези чувства hmm.gif
Отдавна не свиря brickwall.gif

А не си ли искал пак да започнеш? Аз така и нe успях да спра, въпреки, че на моменти не съм виждал смисъл да го правя повече. Китарата си остана един от основните начини да почивам, едно огромно удоволствие, и нещо, което за разлика от много други неща не ми омръзна... Хубаво е... А ние оспамихме темата на човека (sad.gif:
KingSlayer
Мисля, че не сме я оспамили толкоз, можем и повече sp_ike.gif laugh.gif laugh.gif
Joke, joke, joking = boxed.gif haha anyway

Да, идвало ми е на идея пак да свиря, но знам колко ангажиращо е и ще трябва да го превръщам в хоби, а точно това не искам no.gif
Angermeans
Цитат(KingSlayer @ Aug 5 2006, 05:13 PM) *
Поучи и малко солфеж!

За чий х** му е да учи солфеж, при положение, че просто иска да свири на електическа и това го кефи?


Цитат(KingSlayer @ Aug 5 2006, 05:13 PM) *
Изучи класическа китара и после се метни на електричката да видиш кво е evil.gif

blink.gif
Да изучи класическата китара? Интересно решение при положение, че постановката и начина на свирене на класическа китара (надявам се не я бъркаш с уестърн тип) са съвсем различни, а и като цяло е един от най-трудните инструменти за изучаване. Свиренето на класическа китара си е едно необятно изкуство, стотици пъти по-сложно от това да бичиш Слейър или Металика на някой крив Jackson или BC Rich. laugh.gif

Както е казал Andres Segovia - "Guitar is the easiest instrument in the world to play badly" bye.gif

Моят съвет е да си вземе електрическа китара, ако наистина това го влече повече. Ако му се бичат тежки неща с дистър няма смисъл да чака 1-2 години докато свикне на акустична/класическа, та чак тогава да си взима електрическа. А ако след време прояви интерес към акустичната или класическа китара - не пречи да си вземе и такава и да започне да се упражнява.
KingSlayer
Не съм убеден, че човека иска да учи безборно дрънкане и млатене с перце по струните.
Е, ако това е целта, тогава наистина може да прескочи кухарката.
Под класическа имам впредвид инструмента (споменах ли кухарка), а не класически стил.
Без солфеж няма ноти, а без тях няма и свирене. Със свирене "на ухо" нищо няма да излезе или поне няма бъдеще от такова.
Angermeans
Цитат(KingSlayer @ Aug 5 2006, 08:19 PM) *
Е, ако това е целта, тогава наистина може да прескочи кухарката.
Под класическа имам впредвид инструмента (споменах ли кухарка), а не класически стил.

Ти обединяваш в едно два различни инструмента. Между двата типа китара, класическа и уестърн (акустична), има основни разлики във форма и размер на тялото, широчина и дебелина на грифа и вид струни - съответно найлонови и метални.


Цитат(KingSlayer @ Aug 5 2006, 08:19 PM) *
Без солфеж няма ноти, а без тях няма и свирене. Със свирене "на ухо" нищо няма да излезе или поне няма бъдеще от такова.

Е тук изстреля наистина голяма глупост. Примери за велики китаристи, които са станали такива без да знаят нотите има колкото щеш. Достатъчно е само да кажем Джими Хендрикс, от който тръгва цялата рок и метъл музика. В днешно време никой китарист, извън класическата музика и донякъде джаза, не се занимава да чете ноти. И определено няма нужда от солфеж!
Ако не можеш да вадиш нещата по слух, а чакаш някой да ти подаде нотния лист - доникъде няма да стигнеш и направо можеш да забравиш за свирене в група. Докато свириш не трябва да мислиш, а трябва да чувстваш, усещаш и да се ориентираш.

Въобще много си далеч от истината приятелю. Имам чувството, че някой комплексиран свирач 'дето цял живот се е мъкнал по музикални училища и консерватории, където са му изпили и последната капка креативност и освободеност в музиката, и няма друга реализация, освен да свири евъргрийни и латино по корабите в Норвегия, ти е напълнил главата с глупости.

Всеки има право на мнение, ама твоето си е направо абсурдно!
KingSlayer
Хах, нямало нужда от ноти!!
Бате, ти едно парченце без нотите не можеш да си запишеш ако ще и да е супер-гениално.
Естествено, че може да се свири по слух ама ходи после си изсвири парчето след 2-3 години примерно smile.gif Представи си другите музиканти от групата колко ще ти се съобразяват със слуховото ти свирене хаха. Ти всъщност свириш ли някъде?
Няма кво да забравям, късно ми е за свирене в групи вече. Аз самият съм основал две такива още през 87-88 година и нещата са ми пределно ясни.
Един музикант няма бъдеще, било соло, било в група без познания по солфеж.
Недей да зомбираш хората с глупости!
Angermeans
Цитат(KingSlayer @ Aug 6 2006, 10:01 AM) *
Аз самият съм основал две такива още през 87-88 година и нещата са ми пределно ясни.

Е щом е така - сори бате, явно ти си прав в случая. bowdown.gif

Отивам да уча нотите на "Мила Моя Мамо"! to_become_senile.gif
plamen9745
Дипломиран преподавател- музикален педагог с опит предлага уроци по класическа,акустична и електрическа китара за начинаещи и напреднали във удобно за тях място и време.За контакти- 0884038938 9891197 Пламен Бояджиев plamen9745@yahoo.com skype plamen9745
Hetfield
Мисля да се запиша rolleyes.gif
AXTUNG! Wehrwolf
Който каквото и да започва и иска,

1. Акустична /класическият метод !/ + солфеж
2. Електрическа

Колкото за уроци, наскоро видях обяви на стария ми учител, още преподава.
Ако някого го интересува да пише, за да потърся номера.
PainMonopoly
Не съм съгласен, че трябва да се започва задължително с кухарка. Като цяло класическото свирене се различава доста от рок/метъл свиренето и на мен лично дори ми беше труден прехода към електрическа китара.

Кухарка - само ако го влече.
AXTUNG! Wehrwolf
От много неща зависи, не съм човек който спекулира : )
Ако се направи така както казах, се изгражда музикален характер, ритмичност и други физически качества които ще са само в полза.

es Jedem das Seine, както се казва.
KITARA
Ако ти е трудно докато се учиш - значи напредваш, ако не - загубеното време си остава твоето. suicide.gif
Elf_s_karirana_riza
Мога да ти кажа един перфектен самоучител.Е от тук можеш да си дръпнеш най-новата версия със няколко хиляди таба...


http://www.tipete.com/userpost/descargas-g...e-2-156000-tabs
RunningWild
^Да знаеш, че табовете са най-добрия "учител" laugh.gif
Kristian
Търся уроци по електрическа китара в гр. Стара Загора.Пишете ми на скаип kristian_9815.
rockschool.bg
Здравейте!

Наскоро открихме Rock School за музикални уроци по китара, бас, барабани, пеене и пиано.
Имаме високо квалифициран преподавател по китара - Пламен Петров; преподава всякакви стилове - джаз, рок, метъл, блус, класическа китара. Завършил е Националната Музикална Академия "Проф. Панчо Владигеров" и мога да ви уверя, че ще останете доволни.

В Rock School искаме учениците, независимо от възрастта, да учат и да се забавляват едновременно. Методиката е разчупена и след прехода от началния стадий, се предлага възможност за свирене в колектив. Обстановката на обучение е вдъхновяваща и предразполагаща.

Цена: 20лева на астрономически час

Уебсайтът www.rockschool.bg още не е довършен, но съдържа основната информация.


Поздрави,
М.
Kasiel
^ Поздравления за идеята. Успехи ! smile.gif
joykata
Здравейте.Първо се извинявам ако не е в правилния раздел.Търся уроци по китара в София по възможност да са някъде около Овча Купел.Има доста обяви из интернет ,но повечето са за джаз,блус или рок.Аз искам да свиря метал.Не се стремя да ставам професионалист,а само да науча няколко песни на любимите си групи.Бих искала да свиря песни на Sirenia,Evanescence,Metallica,Linkin park.Ще съм много благодарна ако ми препоръчате някой добър преподавател.Бих могла да отделя до 10-15 лв на час.Благодаря!
Persuader
Идвай при мен smile.gif Е, вярно - Обеля, но пък 5 лв на час максимум. Които могат да представляват и бира.

Ще научим всички песни на гореспоменатите групи smile.gif
prayer4eto
^ В легнало положение ли ? tongue.gif
joykata
Цитат(Persuader @ Jan 5 2011, 06:08 PM) *
Идвай при мен smile.gif Е, вярно - Обеля, но пък 5 лв на час максимум. Които могат да представляват и бира.

Ще научим всички песни на гореспоменатите групи smile.gif

С какъв транспорт мога да стигна до там?
Elnahir
rockschool.bg са баси ентусиастите, кефят ме на мах : )
joykata
Гледах сайта им и ако не се лъжа искат по 20-25 лв на час.Иначе ми е много мерак ама ходя и на други уроци и ще ми идва малко в повече...
KITARA
Цитат(joykata @ Jan 5 2011, 07:21 PM) *
Гледах сайта им и ако не се лъжа искат по 20-25 лв на час.Иначе ми е много мерак ама ходя и на други уроци и ще ми идва малко в повече...

Уроци по китара, бас китара, солфеж, хармония, анализ и импровизация-до пазар „Чаталджа”. Магистър по китара от ДМА „П.Владигеров”- София, богат преподавателски опит, индивидуални задачи за възрастни и деца. http://snd.sc/p727bi Тел. 052756492 Варна Цена 6лв.


Свиренето прави хората по-умни
Редовното свирене на музикален инструмент развива мозъка и може да се използва като терапия за повишаване на познавателните умения,пише британският в.”Телеграф”. Свиренето може дори да повиши коефициента на интелигентност до седем пункта при деца и при възрастни. Това са установили психолози от университета в Цюрих.Според тях все повече са доказателствата,че мозъкът на музиканта е структурно и функционално по-различен от този на обикновения човек-частите, командващи ръцете, слуха и паметта, са по-развити. Дори при хора над 65г. свиренето по час на седмица подобрява мозъчната дейност. Ползващите музикален инструмент са по-дисциплинирани,внимателни и планират по-добре дейностите си. http://vbox7.com/play:3bd33c81
plamen9745
Дипломиран преподавател- музикален педагог с опит предлага уроци по класическа,акустична и електрическа китара,както и по хармония,ел. теория на музиката,солфеж импровизация и композиция за начинаещи и напреднали във удобно за тях място и време.За контакти- 0884038938- Пламен Бояджиев plamen9745@yahoo.com , skype plamen9745.Уроците са само за София и струват 10 лева за 1 астрономически час.

plamen9745
Дипломиран преподавател- музикален педагог с опит предлага уроци по класическа,акустична и електрическа китара,както и по хармония,ел. теория на музиката,солфеж импровизация и композиция за начинаещи и напреднали за стилове като класика , поп, рок , метъл и др. във удобно за тях място и време.За контакти- 0884038938- Пламен Бояджиев plamen9745@yahoo.com , skype plamen9745.Уроците са само за София и струват 10 лева за 1 астрономически час.


plamen9745
Цитат(joykata @ Jan 5 2011, 07:32 PM) *
Цитат(Persuader @ Jan 5 2011, 06:08 PM) *
Идвай при мен smile.gif Е, вярно - Обеля, но пък 5 лв на час максимум. Които могат да представляват и бира.

Ще научим всички песни на гореспоменатите групи smile.gif

С какъв транспорт мога да стигна до там?

Дипломиран преподавател- музикален педагог с опит предлага уроци по класическа,акустична и електрическа китара,както и по хармония,ел. теория на музиката,солфеж импровизация и композиция за начинаещи и напреднали във удобно за тях място и време.За контакти- 0884038938,www.kitara.bg- Пламен Бояджиев plamen9745@yahoo.com , skype plamen9745.Уроците са само за София и струват 10 лева за 1 астрономически час.Вече уроци и по скайп.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.