Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Iron Maiden
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3, 4
LordZombie
^
Анатема !
scion_of_storm
Цитат(scion_of_storm @ Aug 25 2006, 09:27 AM) *
На мен доста ми хареса, фаворити ми станаха Different world, For the greater good of god и The legacy. Албумът е доста силен според мен, хваща след няколко изслушвания и те пристрастява !! icon_headbang[1].gif

...остана For the greater good of god и още 5-6 до 7 песни, това е, което харесвам на Мейдън. Отдавна съм си заявил, че класиците не са ми любими особено. Нема Анатеми :Ь
LordZombie
За тебе няма Анатема (освен групата де) ма т'ва щот' си вътрешен човек.
Valle
Цитат(karelian @ Mar 12 2009, 01:35 PM) *
Цитат(Dark_Temlar @ Feb 14 2009, 03:05 PM) *
Никога не успяха да ми харесат :/ Но въпреки това ги уважавам като група.

Аз съм на същото мнение. Не знам защо, но никога не са ме впечатлявали толкова. Предпочитах METALLICA. rolleyes.gif

laugh.gif laugh.gif laugh.gif
scion_of_storm
laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Sepultura
ИЗТЕЧЕЕЕ!!! ААААААААААААААААААААА!!!!!! icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif
RunningWild
Още го тегля. Как е? Струва ли си? До колкото знам прилича доста на а метър оф лайд енд детх. Между другото съм решил и този да си го купя, но до 16-ти има няколко дни още... Up The Irons!
Airin Of Ancelot
На първо слушане никак не ми допадна албумът. sad.gif Липсва му... как да кажа, catchiness може би. И в "A Matter of Life and Death" имаше дълги композиции, но поне бяха пълни с идеи. В новия почти нищо не ме грабна, само две парчета успях да си харесам - "Starblind" и "The Alchemist".
RunningWild
Аз си мислех, че от Satellite 15 са били изрязани готини сола и мелодии, а то било някакво гадно интро biggrin.gif И мен не ме грабна на първо слушане. Албума няма заряд, няма емоция и е тежък за слушане с тия дълги и бавни парчета. Двата сингъла, които излязоха и The Alchemist ми харесаха доста, но останалото..... Сякаш им се е спало, докато са записвали албума. Аз искам дълги парчета, но поне да са като Caught somewhere in time, Alexander the great, Rime of the ancient mariner... Звукът също не е особено хубаво смесен и мастериран и вече нямат много мелодии на терца, както беше до Brave New World. Надявам се да има поне още един албум и да е доста по-различен от този.
Crafter
Аз пък останах с доста различно впечатление от Айрин.
Предният не ми хареса, защото ми се струваше някак насилен - някак неискрен.
The Final Frontier ме грабна - дали заради контрапунктовете в El Dorado или ритмиката на Mother Of Mercy. Дали заради старошколската The Alchemist или заради една от най-дълбоките мейдънски композиции евър - Where the Wild Wind Blows, не зная.
Вероятно ще трябва да чуя албумът още много пъти за да го оценя качествено, но определено го предпочитам пред предния.
Midnightsun
Защо на група като Мейдън и е трябвало да се маскира на съвременен симфоник-пауър? Трябвало е или да си карат в традиционния стил или съвсем смело новаторски. Те са пробвали нещо по средата и въпреки, че албумът не е безидеен, върви тромаво. Интрото е като някакво недоразумение, прикачено изкуствено. Харесаха ми Mother of mercy, The Alchemist, When the Wild Wind Blows.
Helloween
Ами не ми харесва албумът. Колкото повече го слушам с цел да ми допадне се убеждавам, че търся под вола теле. След Brave New World не ми е харесвал албум на Iron Maiden, дано не съм засегнал феновете на групата.
RunningWild
Ами честно казано мен Dance Of Death и A Matter Of Life And Death много ме кефят. За мен са много силни албуми, но този просто не ме грабва... Според мен почти няма общо с миналия албум (знам, че много хора смятат обратното).
sharon
Май и аз ще вляза в редиците на разочарованите. Има го и този момент, че албум на Maiden отдавна не ме е грабвал от първите няколко слушания и може просто да е поредната спирка, разбира се. "A Matter of Life and Death" обаче в последствие ми влезе много под кожата напук на всички оплювания - до ден днешен го считам за страхотен запис, който просто изисква повече търпение. Дано такава се окаже и новата ситуация.
В "The Final Frontier" не знам въобще накъде са се запътили с по-явно изразената прогресив насока, но не им отива - поне не тук и определено не в рамките на последен албум, както упорито се носят слуховете. По-страшното е, че вокалите на Брус на места ми звучат плашещо изнасилени ("Mother of Mercy", отчасти даже "Coming Home") и въобще е много далеч от това, което е демонстрирал през годините. Някои песни ми бият много сериозно на соловата му кариера, в което няма нищо лошо, но по-скоро бих си пуснала съответния албум вместо да разчитам на "The Final Frontier". Солата също са някак размити тук-там, сякаш не са стигнали до консенсус спрямо това, което искат да поднесат на феновете. Явно идеята им е да експериментират... леко късно, обаче. Поименно ми харесаха "Starblind", "When the Wild Wind Blows" - чудесна въпреки цялото разтягане, което са опитали да й ударят, добре е и че я има "The Alchemist" да вкара малко темпо. "The Talisman" не е лоша, изключая (или може би тъкмо заради?) copy/paste заемките от "The Legacy". "The Man Who Would Be King" ме грабна единствено с текста, който ако не греша е вдъхновен от едноименния филм и чисто и просто ми е интересно да разбера как са пречупили сценария през една по-съвременна призма. "Isle of Avalon" има потенциал с композициозното разнообразие и приятните преходи, ще я видим нататък.

Много далеч от най-доброто, което съм чувала от тях и на огромна крачка зад предшественика си. Ще му дам необходимото време, но идеята все пак е и да имам повече от минимално желание за това. dry.gif
Твоя кошмар
Пълен провал.
LordZombie
Албумът определено е доста по-трудно смилаен, заради дължината на песните, затова засега не бързам да слагам оценки като "провал" и "шедьовър". Ще послушам приличен период от време песните и накрая ще си направя изводите. Не е най-силния албум, това е ясно, но пък да не забравяме, че вече са и на години. Ще е доста жалко, ако това е последния, защото такава група заслужава по-епичен завършек.


Post Scriptum :

When the Wild Wind Blows е истинско бижу smile.gif
lodborg
Всъщност албумът съвсем не е чак толкова лош. Определено най-слабият им с Bruce, но намирам предостатъчно емоция в него, че да ми е интересен, идеи също не липсват. За съжаление обаче от всички парчета над 7 минути трябва да се махнат поне по 3 от всяко, а от "When the Wild Wind Blows" трябва да се махнат поне 5 минути. Доста насилствено е издут до 76 минути според мен, но това май на всички беше ясно, че ще се случи.
Braindead
Едва-едва веднъж го чух, много ми е скучен засега. А тази последната, дето толкова я хвалят всички, на мен ми звучи като Б.Т.Р. (с извинение към Стив и компания) brickwall.gif Абе, слаба работа засега. Само както каза Дил, добре, че е "The Alchemist" за темпо. Ще го слушам пак, но се опасявам, че май няма да я бъде.
Midnightsun
Аз го мъчих два пъти, някои песни и три пъти, преди да напиша нещо по-меко, защото след първото прослушване щях да ги насоля, както преди време Малмстийм, пък Венци ми наскочи тогава, но което не става - не става, ако ще и ... Мейдън да са го сътворили. dry.gif
S.I.N.
Добре де, само на мен ли ми харесва (ама МНОГО!)? drinks_drunk.gif
Wolfheart
Бе когато Б.Т.Р ми прозвучат, като песента When the Wild Wind Blows, ще си облека розова рокличка и ще тичам с нея из центъра на София.... и както съм така ще им връча на всеки поотделно нобелова награда!
lodborg
Да, наистина, Деси, и на мен кратките парчета (като "Coming Home" и "The Alchemist") ми допаднаха най-много, защото са по същество. Дългите парчета в тоя албум са всъщност 4-5 минутни парчета, разтеглени до 10 - хубави, но с повече баласт от необходимото.
Svetyl
Хубав албум, в крайна сметка Мейдън и по инерция да го карат, лошо нещо няма да издадат, според мен. Ще го чуя още, но ми се ще да споделя, че в момента, в който го чух, в главата ми зазвуча думата: " Последният."
pa®tci
Цитат(lodborg @ Aug 12 2010, 12:33 AM) *
Всъщност албумът съвсем не е чак толкова лош. Определено най-слабият им с Bruce, но намирам предостатъчно емоция в него, че да ми е интересен, идеи също не липсват. За съжаление обаче от всички парчета над 7 минути трябва да се махнат поне по 3 от всяко, а от "When the Wild Wind Blows" трябва да се махнат поне 5 минути. Доста насилствено е издут до 76 минути според мен, но това май на всички беше ясно, че ще се случи.

Венцони напълно ме отказа да се ОПИТВАМ и да го чуя това (е добре де, може би само за да мога да ги храня с още по-пълни сили). Тенкс, Бат' Венц', ш'та черпа биричка некой път.

@ Това с ненужното РАЗТЯЯЯЯЯЯЯЯГАНЕЕЕЕЕЕ го започнаха от "Virtual XI" и след "Brave New World" го усъвършенстваха до чутовни висини, сигурен пример за тип "творческа криза". Като не могат да свирят прогресив


СЪКС

да не се и опитват.
Braindead
Владо, не ангражирам никого с мнението си. Освен това дълбоко се извиних на Стив за аналогията. tongue.gif
Enslaved
Доста посредствен албум за група от такъв ранг. Има двайсетина минути добра музика, но останалото е пълнеж.
Dragontear
Така

Отне ми доста време в агония да слушам новия албум...........
Мога да си призная че в началото псувах и се тръшках и критикувах всяка нота в него.....
Истината обаче е че албума бавно бавно ме завладява... още ме напълно ... но той е многопластов и ще отнеме време ... Прогрсив феновете ще го отценят моментално
Но тези които искат да чуят 3 минутните (цитирам) "РЕЗАЧКИ" ще останат разочаровани и ще намерят утеха в песни като THE TALISMAN която чесно да си кажа... вече сме слушали....

Истината е че Maiden с този албум се опитват да обхванат една ниша която до сега само са заобикаляли тактично
и тя е прогресива и соло кариерата на Брус....

До преди години всички мрънкаха че издават още един албум с галопи и джъ-джъ, а сега "къде са галопите и запомнящите се рифове" Е угодия няма..
И само да ви кажа до година са тук и ще свирят нови парчета само .... ако не сте доволни да бяхте дошли в Сърбия и ли Румъния миналата година или на някой от концертите тази година

Но вие ще си дръпнете албума и до година 6те отидете на концерта за да кажете колко зле е било и 4е са правили песни само от новия албум.

Да се върна на албума пак.... Определено не е най добрия с Брус... но пък е много по добър от всичко което се издаде напоследък
Трябва му наистина много време

Истината е че ако сте фен на групата ще разберете крачката която е поела бандата .. ако не сте фен.... явно и никога няма да станете и ви е късно

Тази година няма да напиша нищо за албума защото ще ми е любопитно 13 годишните автори на форума какво ще кажат smile.gif

И още един съвет албума има яки текстове и те не са EL DORADO и THE FINAL FRONTIER... така че Take your time и отценете албума подобаващо
RunningWild
Братле, кога ще пием по бира с тебе...... То ти май не се сещаш кой съм де biggrin.gif
Иначе в албума има много идеи, не отричам, но и ти не можеш да отречеш, че те са разтегнати до неузнаваемост и леко дразни. Иначе аз никога не сън казвал неща от рода "стига с тия галопи, терцови двугласия и т.н.". Но този албум като цяло има много малко общо с предния...
Dragontear
Аз за бири винаги съм готов

Ами ... аз до момента все съм си мислил че новия албум е хубаво да няма нищо общо с предния.........освен ако не завършва на ..part 2 ..явно съм бъркал wink.gif

Въпросът е че съм чувал репликите..."Ей тея мейдъм 30 години едно и също и още ги слушат" .... а сега същите хора казват ".. е къде е стария мейдън"

Whatever.... та какво за бири?
LordZombie
Определено колкото повече слушам, толкова повече харесвам. Критици ще се намерят за всичко. Цяла нощ буквално въртя албум пак и пак като зомбиран.
Elnahir
Още не съм изслушал всички песни, но първите 4-5 звучат приятно. Може би това е проблемът с overhype-а и т.н.; всичко трябва да е каквото го искаме, иначе не става. Както и да е - едва ли ще въртя тавата много. Знам само, че ако Мейдън дойдат отново, пак бих отишъл, защото дори след нулевите ми очаквания в София, пак се разбих на концерта. =)

P.S.
Цитат(LordZombie @ Aug 13 2010, 01:41 AM) *
Цяла нощ буквално въртя албум пак и пак като зомбиран.



RunningWild
Цитат(Dragontear @ Aug 13 2010, 01:40 AM) *
Аз за бири винаги съм готов

Ами ... аз до момента все съм си мислил че новия албум е хубаво да няма нищо общо с предния.........освен ако не завършва на ..part 2 ..явно съм бъркал wink.gif

Въпросът е че съм чувал репликите..."Ей тея мейдъм 30 години едно и също и още ги слушат" .... а сега същите хора казват ".. е къде е стария мейдън"

Whatever.... та какво за бири?

Аз съм Виктор от Рампарт и от Мейдън трибюта. Сега съм си във Видин, ама към 20-ти август си идвам в София. Ще пиша допълнително за някаква пиячка. Иначе ми е интересно да видя какво мислиш за звука на албума. Определно А метъра беше с доста сух звук и тук малко са го променили, но като цяло пак не е много добре според мен. Иначе казват, че са записвали в студиото от 86 и се говореше колко 80-тарски звук ще докарат, но не се получи баш.
pungent_stench
Мене пък ми хареса това, което чух, а още не съм го изслушал целия.
Crafter
Цитат(Dragontear @ Aug 13 2010, 01:26 AM) *
До преди години всички мрънкаха че издават още един албум с галопи и джъ-джъ, а сега "къде са галопите и запомнящите се рифове"

Преди всичко се радвам, че чухме и твоето мнение за албума и подкрепям повечето неща, които казваш.
Но не виждам причина някой да се оплаква от липса на галопи и 'джъ-джъ' или пък запомнящи се рифове (аз бих добавил и вокални мелодии). Всички тези неща присъстват и в този албум (както и във всеки един друг Мейдън) и дори не бих казал, че са видимо по-малко отколкото в който и да е албум от последните десет години.
И въпреки че съм вероятно най-малко разбиращия от прогресив, който дава мнението си за The Final Frontier, то не мога да не отбележа, че не забелязвам какви са причините поради които изкарвате този албум прогресарски. Според мен си е типичен Мейдън с добавени много промени в настроението и доволно дълги композиции.
Midnightsun
Цитат(RunningWild @ Aug 13 2010, 09:07 AM) *
Иначе казват, че са записвали в студиото от 86 и се говореше колко 80-тарски звук ще докарат, но не се получи баш.

80-тарски звук - о.к., ама защо са се опитали да го докарат като записан с 80-тарска техника? unsure.gif
Dragontear
Е кога чу диска.. !!!

оо извинявай MPR 128 kBps Rules them All rolleyes.gif ...... Промото звучи много по-яко.. Аз нямам търпение да получа плочата
sharon
От ден-два вече е наоколо в перфектно качество, всъщност. Ето flac или пък директен рип на 320 kbps за тези, които все още не са го чули както трябва в пълния му блясък.
Midnightsun
Цитат(Dragontear @ Aug 13 2010, 04:00 PM) *
Е кога чу диска.. !!!

оо извинявай MPR 128 kBps Rules them All rolleyes.gif ...... Промото звучи много по-яко.. Аз нямам търпение да получа плочата

Не съм, ама не ми хареса обработката, много повече очаквах от такава група.
RunningWild
Цитат(Midnightsun @ Aug 13 2010, 03:30 PM) *
Цитат(RunningWild @ Aug 13 2010, 09:07 AM) *
Иначе казват, че са записвали в студиото от 86 и се говореше колко 80-тарски звук ще докарат, но не се получи баш.

80-тарски звук - о.к., ама защо са се опитали да го докарат като записан с 80-тарска техника? unsure.gif

Хаха, много си права biggrin.gif
Discipline
Цитат(RunningWild @ Aug 13 2010, 09:07 AM) *
Аз съм Виктор от Рампарт

Хей да пратиш много поздрави на Яцата, не съм го виждал от много време.

За албума още нямам оформено мнение - слушал съм го три пъти, но някои песни ми допаднаха - The Alchemist, Starblind, When The Wild Wind Blows. На мен също предният албум ми влезна много сериозно и ми хареса доста, въпреки храната, която изяде. Този засега е на по-ниско ниво, поне за мен, но ще видим какво ще стане...
I Like Scat Porn
Абе, ей сега го дослушах - не е лош албума, никак даже. По-улегнало звучи, ама все пак са на по 50 и кусур всичките, пък и тва си е нещо дето и в последния го имаше - по-дълги, по-бавни и по-разгърнати песни и пр. Става за слушане, определено - не знам кой знае какво главоотвяване е можело да се очаква.
Enslaved
Цитат(I Like Scat Porn @ Aug 14 2010, 11:38 PM) *
Става за слушане, определено - не знам кой знае какво главоотвяване е можело да се очаква.

Това са Maiden бе, прост. wink.gif От тях освен главоотвяване друго не може и не бива да се очаква.
Ghost
Цитат(Enslaved @ Aug 12 2010, 10:46 AM) *
Доста посредствен албум за група от такъв ранг. Има двайсетина минути добра музика, но останалото е пълнеж.

Не съм съгласна, на мен албумът ми хареса много. Може би е по-спокоен и малко по-бавен от това, което очаквахме, но и така Maiden са се справили. От няколко дни само него слушам и вече почти не остана песен, която да не съм харесала. smile.gif
I Like Scat Porn
Цитат(Enslaved @ Aug 15 2010, 03:26 PM) *
Това са Maiden бе, прост. wink.gif От тях освен главоотвяване друго не може и не бива да се очаква.

Това какво беше? Изказване на фригидна 13-годишна фенка на Грийн Дей? Какво като са Мейдън - това значи че серат злато и лекуват слепите ли, кво...? Албумът си е ОК, просто продължават по линията, по която започнаха с последните си неща - забавяне на темпото, по-спокойно и улегнало свирене, псевдо-"опрогресивяване" и стремеж към писане на по-дълги и сложни песни. Не е Powerslave, част втора, но си е съвсем приличен и достатъчно добър за въртене албум.
Enslaved
Цитат(I Like Scat Porn @ Aug 15 2010, 07:12 PM) *
Това какво беше? Изказване на фригидна 13-годишна фенка на Грийн Дей? Какво като са Мейдън - това значи че серат злато и лекуват слепите ли, кво...?

Не, това беше изказване на човек, слушал и оценил тази банда още по времето, когато си се чудил каква функция обслужва мъничкият израстък между краката ти. А виждайки, че така и не си схванал какво са Maiden за метъла, се питам дали все още не се чудиш над горния въпрос. hmmm.gif
pungent_stench
полека, ще ти се скъсат тирантите :Д
I Like Scat Porn
И като са дали много на метъла, трябва да очакваме че на 35-тата година от началото на кариерата си, ще са на нивото на което са били през 80-те, да...
conguestadors
Цитат(Enslaved @ Aug 15 2010, 07:29 PM) *
Не, това беше изказване на човек, слушал и оценил тази банда още по времето, когато си се чудил каква функция обслужва мъничкият израстък между краката ти. А виждайки, че така и не си схванал какво са Maiden за метъла, се питам дали все още не се чудиш над горния въпрос. hmmm.gif

Предполагам, че тази банда съм я прослушап и оценил не по късно от теб, но това не ми пречи да критикувам албум който не ми харесва.
И колкото и да ми е странно, подкрепям мнението на Ската.
sgoh
Чух го и аз. Поначало имах доброто намерение да го оставя за средата на септември, когато евентуално ще съм се наслушал на новия A7x и няма да има какво да ме разсейва, ама на. Мейдън е, не стърпях...

Като цяло не е никак лош албума, дори сякаш е по-добър от предния. По-разнообразен е със сигурност.

Има си парчета дето доста бързо хващат - The Alchemist, Coming Home, The Final Frontier. На последното даже изкуствено са му подсилили якостта като са тикнали преди него за интро най-отвратителното нещо, което е било записвано на диск с логото на девиците отгоре, та един вид да се получи контраст. На други парчета им трябва малко време да ти се набият в главата, а трети са си откровен баласт - El Dorado и Isle of Avalon.

Звука не ми харесва, щото много са замазали китарите. Може пък и да е търсен ефект.
Twilightfall


Много ме кефи албума, в интерес на истината. ;]
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.