Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Какво харесвате в метъла?
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2
airhead
abe malko tupo zvuchi ama mi e interesno kakvo tochno vi prevlicha v toq stil muzika vmesto v chalga da rechem ;PP

az vednaga shte vi otgovorq kakvo harevam v metala:
kogato slushash se kefish na nqkoe parche mojesh da go slushash milioni puti i kolkoto poveche go slushash tolkova poveche te kefi, dokato poznavam hora koito sa vmaniacheni v drugi stillove no tam e obratnoto - kolkoto i da te kefi edno parche chuesh li go 100 puti i ti vtrusva qko...
synchu
разбирам какво казваш /между другото пиши на кирилица, че Абата смята, че латинизирането е дело небогоугодно и неправедно smile.gif/

Моята приятелка например не разбира как мога да слушам Avantasia или Blind Guardian или Kamelot или Masterplan или CoB или Dream Theater или...айде да не си изреждам фонотеката, по 100000 пъти едно и също парче без да ми омръзва...ама ей на.....религия !!!!;) в момента въртя едно парче на Masterplan за около 100 път днес и ще го пусна за 200-тен...
Warrior Of Ice
Това го бях писал и преди, но тъй като темата за това "коя музика предпочитате" изчезна, мога да кажа пак... Като цяло това, което ме радва във всички от подстилове на метъла е тежкото звучене, техниката на свирене, посланията, дълбоката композиция. А ето и поотделно:

Харесвам хеви метъл и хард рок. За мен това е музика, която по сила на внушението и непреходност не отстъпва по нищо на класиката. Класическият метъл е родоначалникът на всички по-късни течения в екстремната сцена - въобще приносът му е изумителен. Тук личи и с пълна сила експериментаторството на първите такива групи, тук е дефинирана философията на безсмъртния метъл... Тук са най-великите вокалисти в музикалната история, както и най-оригиналните инструменталисти. Легенда!

Харесвам пауър/спийд метъл. Тук музикантите продължават хеви традицията, като я обогатяват с много нови елементи, включая и влияния от вечните класически композитори. Изключително многопластова и емоционално заредена музика, макар в нея бунтарските теми да са поизместени от други, диктувани предимно от силата на човешкото въображение. За мен пауър музикантите (ех, и прогресарите smile.gif) са най-съвършените в техническо отношение, което в повечето случаи се отразява положително и на творбите им. По средата на някое соло на Turilli имам чувството, че съм с войниците в центъра на мелето на бойното поле... детинщини са това, знам, но нищо не мога да сторя.

Харесвам и блек метъл - може би единствената музика, така дълбоко обвързана с някаква философия. Колкото и изопачен да става сатанизмът впоследствие, в случая той е в основата на едно уникално (поне за мен) музикално явление. Това е първата истински зловеща и мрачна музика, до която съм се докосвал. Музика, породена от тъмни емоции - омраза, страх, и т.н., но и способна да пренесе слушателя в един свят на вътрешно усамотение, на размисъл и съзерцание, което поне при мен води до духовно развитие. Изкуство, което е в състояние да предизвика нечии деструктивни сили, но и да помогне на човек да ги овладее. Красота!

Харесвам траш - стария траш. Трашът на Metallica (пълен с търсения на новото, неподозирано от никого звучене), този на Slayer (агресивен до разрушителност, но не по-малко вдъхновяващ и същевременно основополагащ) и на Megadeth (звучащ винаги свежо и актуално, вечно социално ангажиран, изтъкващ пороците на съвременното общество), както и на други групи... Техничният немски траш също ми е любим. Музика, която е жива и днес (макар предимно в пауър и блек наследниците си), но чийто принос ще остане неизчерпаем. Тези групи наложиха тежката, разнообразна рифовка, двойните каси и скорострелните сола - никога няма да спра да ги слушам.

Харесвам дет - музика, подчинена главно на агресията и най-жестоките човешки черти, ала не само. Прекланям се пред героя Schuldiner и Death - една от малкото групи, променила сериозно метъла с прогресивното си, тежко звучене. Кефя се и на грайнда - дори да звучи безумно, аз не възприемам бруталността му насериозно, а гледам весело и купонджийски на грухтящите вокали, треснярските китари, нечовешкото блъскане по барабаните... Трудно мога да говоря за духовно развитие в случая, но тъкно това е музиката, която бих слушал, ако съм напрегнат, или пък когато пия с приятели.

Харесвам и прогресив - музика, която мнозина не разбират (или просто не желаят да разберат), защото в нея на преден план е изведена техничното свирене. Музика, която носи не по-малко силни чувства и не по-малко смисление послания, от който и да е друг подстил в метъл/рока. Музика, която често ми помага да събера мислите си, да се концентрирам... а друг път ме кара просто да затворя очи и да помечтая. Не ме впечатляват изстъпленията с инструментите - за мен е важна цялостната музикална картина, а в случая тя е просто изящна - изтъкана от равни дози талант, техника и напредничаво мислене.

Харесвам готик и дуум, защото никоя друга музика не ме отпуска, както те го правят. Дават ми чувство за ефирност, за непринадлежност към физическия свят, за свобода... нежните женски вокали тук не могат да бъдат заменени по никакъв начин, защото носят голяма част от красотата и своеобразието на музиката. Същото се отнася и за бавните, тежки, атмосферични пасажи.

И най-накрая, харесвам и се прекланям пред групи, които отхвърлят стиловите ограничения в стремежа си към нови музикални хоризонти. Групи, които сами създават музикални течения, след които поемат в нова посока... примерите за жалост са малко, но самият факт, че ги има е забележителен.
Crafter
Има много да се пише по тази тема! Но всъщност не знам дали ще мога да го опиша точно с думи! Просто цялото метъл общеество е... някак по-различно! Има милиони фактори, но... МЕТЪЛ ЗАВИНАГИ!
alpha prime
metyla e prosto religiq ... kak da go obqsnq ... pusne6 si lyuboimoto par4e i se 4ustwa6 ne na tazi zemq ... naprawo izdiwqwa6 ... towa e ne6to koeto ne moe se obqsni s dumi spored mene bowdown.gif bowdown.gif
SepulTeraHead
Какво харесвам в метъла?

Харесвам музиката. Харесвам текстовете. Харесвам това че е нещо истинско. Харесвам това че наистина е изкувство. Днес хората забравиха че музиката е искувство, а изкувството трябва да носи послание. Не винаги трябва да е нещо позитивно, защото по дяволите, светът около нас не е перфектен! В другите стилове се мисли много повече за това как да се продаде по-добре продукта и да се върнат парите инвестирани в създаването му.
Естествено и в метъла има комерс... но аз не слушам комерсиалния метъл.
Примерно се кефя адски много на Suicidal For LIfe на ST. Текстовете са адски добри. Карат те да се замислиш. Ако вникнеш в тях после се чувстваш помъдрял - наистина.
Това го няма в никоя друга музика.

EDIT: Също и защото ме кара да се чувствам някак си над другите. Тъпо е, просташко е, егоистично е, но като си ходя по улицата и от слушалките дъни I Come With A Gun си мисля само колко са жалки всички други. Infection също!
SPEAKING - I BEAR A LOT OF HATE, MY POSTIVNESS HAS TURNED TO A PIECE OF WASTE!!!!!!!!!!!!
CRUSHING - THERE'S NOTHING LEFT INSIDE, MY GREASY ENGINE DISTINGUISHES NO WRONG OR RIGHT!!!!!!!!!
Warrior Of Ice
Както казваше една мъдра личност: "Метълът - това е музика за избрани. Който не я е почувствал, не е живял истински..."
_SiegfrieD_
С това,че е музика за избрани съм напълно съгласна.Не всеки може да го слуша.Трябва да ти е по сърце,да го чувстваш.
widowmaker
Imenno!
ne malko, a mnogo tupa tema !
ne se obijdaj, no otgovora e truden, moje bi e tova :

Roden sum da otida na koncert na SODOM ?!?
ili
Roden sum da otida na koncert na Blind Guardian?!?
ili
na Einherjer, Annihilator i drugi.
Crafter
ДА! НАИСТИНА Е САМО ЗА ИЗБРАНИ!

Перфектно казано!


bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif
SepulTeraHead
Цитат
Roden sum da otida na koncert na SODOM ?!?
ili
Roden sum da otida na koncert na Blind Guardian?!?
ili
na Einherjer, Annihilator i drugi.

Не бе! Роден си с крайна цел смАрт!
Sw1tched
Цитат(SepulTeraHead @ Sep 27 2003, 12:45 PM)
Ако вникнеш в тях после се чувстваш помъдрял - наистина.
Това го няма в никоя друга музика.

човече това че ти не можеш да го приемеш от друга музика не значи чче го няма в другите стилове
SepulTeraHead
^ Да, така е. Абсолютно съм съгласен! Понякога примерно може да ме накефи някой хип-хоп, заради текста по същия начин. Просто мисля че в метъла тея неща се срещат някак си по-често.
Sw1tched
Цитат(SepulTeraHead @ Sep 29 2003, 07:18 PM)
^ Да, така е. Абсолютно съм съгласен! Понякога примерно може да ме накефи някой хип-хоп, заради текста по същия начин. Просто мисля че в метъла тея неща се срещат някак си по-често.

..ами знам ли, субективно е. Тези които слушат джаз едва ли са на твоето мнение примерно и обратното
Crafter
НО САМО НИЕ ЗНАЕМ КОЙ Е ПРАВ!
widowmaker
Цитат
Не бе! Роден си с крайна цел смАрт!

това е най малкия проблем, пък и не е целта, поне на този етап.
пък и няма смърт в истинския смисъл на думата
SepulTeraHead
Цитат
..ами знам ли, субективно е. Тези които слушат джаз едва ли са на твоето мнение примерно и обратното

Да. Субективно е естествено. Това е музика... изкувство.... става въпрос за душата на човек. Няма как да не е субективно.
Crafter
ДА НО нащо си е по-готино smile.gif
M. S. Demogorgon
ВСИЧКОООООООООООООООООООООООО
sodomicdream
просто ми харесва smile.gif
Vintersorg
Харесва ми музиката като цяло вокалите и най вече текстовете то си е начин на живот много е за описване какво харесвам музиката на боговете
bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif
Slash
Цитат(Warrior Of Ice @ Sep 26 2003, 10:33 PM) *
Харесвам траш - стария траш. Трашът на Metallica (пълен с търсения на новото, неподозирано от никого звучене), този на Slayer (агресивен до разрушителност, но не по-малко вдъхновяващ и същевременно основополагащ) и на Megadeth (звучащ винаги свежо и актуално, вечно социално ангажиран, изтъкващ пороците на съвременното общество), както и на други групи... Техничният немски траш също ми е любим. Музика, която е жива и днес (макар предимно в пауър и блек наследниците си), но чийто принос ще остане неизчерпаем. Тези групи наложиха тежката, разнообразна рифовка, двойните каси и скорострелните сола - никога няма да спра да ги слушам.

Харесвам дет - музика, подчинена главно на агресията и най-жестоките човешки черти, ала не само. Прекланям се пред героя Schuldiner и Death - една от малкото групи, променила сериозно метъла с прогресивното си, тежко звучене. Кефя се и на грайнда - дори да звучи безумно, аз не възприемам бруталността му насериозно, а гледам весело и купонджийски на грухтящите вокали, треснярските китари, нечовешкото блъскане по барабаните... Трудно мога да говоря за духовно развитие в случая, но тъкно това е музиката, която бих слушал, ако съм напрегнат, или пък когато пия с приятели.

Харесвам и прогресив - музика, която мнозина не разбират (или просто не желаят да разберат), защото в нея на преден план е изведена техничното свирене. Музика, която носи не по-малко силни чувства и не по-малко смисление послания, от който и да е друг подстил в метъл/рока. Музика, която често ми помага да събера мислите си, да се концентрирам... а друг път ме кара просто да затворя очи и да помечтая. Не ме впечатляват изстъпленията с инструментите - за мен е важна цялостната музикална картина, а в случая тя е просто изящна - изтъкана от равни дози талант, техника и напредничаво мислене.

Харесвам готик и дуум, защото никоя друга музика не ме отпуска, както те го правят. Дават ми чувство за ефирност, за непринадлежност към физическия свят, за свобода... нежните женски вокали тук не могат да бъдат заменени по никакъв начин, защото носят голяма част от красотата и своеобразието на музиката. Същото се отнася и за бавните, тежки, атмосферични пасажи.

И най-накрая, харесвам и се прекланям пред групи, които отхвърлят стиловите ограничения в стремежа си към нови музикални хоризонти. Групи, които сами създават музикални течения, след които поемат в нова посока... примерите за жалост са малко, но самият факт, че ги има е забележителен.

+1 biggrin.gif
Reign of Intolerance
Цитат
Какво харесвате в метъла?

нищо ;р
Vehement`Desire
Харесвам това, че не е повърхностна музика с повърхностни текстове, че музикантите наистина могат да свирят и го правят добре, харесва ми, че има смисъл и послание. Това е различната музика, истинската музика, музиката-изкуство, музиката, която отговаря на душевната ми нагласа към света и се докосва до същността ми.
Просто един друг свят и в същото време великолепна интерпретация на реалния с всичките му гадости и хубости.
Sirenia_fan
не знам какво точно ме кефи в метъла. обаче знам, че тая музика ме успокоява и докато я слушам хората могат да ме псуват и обиждат колкото си искат - ефекта е нулев. особено пък докато слушам прекрасния глас на моника фредерик. biggrin.gif някои хора го намират за странно - няква жица да успокоява, но при мен ефекта на "жицата" е точно такъв. ако някой ме е ядосал или изнервил (последното много лесно го постигат чалгарите) е задължително да си пусна Сирения или Найтуиш, иначе ще бъдат свидетели на това колко лесно можем да вкараме крак на стол в мозъка на дразнителя и после да седнем да си пием спокойно бирата.
Predator-S
Може би какво не ме кефи, би бил по-добър въпрос? rolleyes.gif
Arq
ооооооооооооо нещата са толкова много...до утре не мога да ги изброя...това е музика за хора с интереси определено. Тряя да имаш малко мозък в главата за да я разбереш...за да намериш най-специялните неща, който радват душата ти отвътре. Аз лично умирам когато в песента има 2 каси...барабаните са ми страст! както и бас китарите... bowdown.gif за това си падам по по-тежки стилове, като дет и блек...пауара също много ме радва...има движение(супер енергично). траша ме радва защото е някво диво...но зависи от настроението ми...хевито си е класика...там всичко ми харесва...при определени групи само разбира се...вокала също е важен, но всеки е специфичен сам по себе си, за това нямам точно определен любим тембър...


абе на кратко май почти няма нещо дето да не ме радва в тая музика... sp_ike.gif
scion_of_storm
Митологии> all (*.*) Фолк/викинг ми харесва заради това, както и заради уникалната атмосфера на този стил, блека ми харесва заради неговата първичност, бруталност, суровост, а по-омекотения (мелодичен блек)- защото принципно харесвам синтове. Пауър ти действа разтоварващо, пък и нали съм любител на фентъзито. Дет/грайнд харесвам като съм доста ядосан да речем, или просто ми се куфее на нещо по-скоростно и злостно, мелодета ми харесва заради тематиката на повечето представители на стила и техните размисли над тези неща. Трашецът си е за бира в ръката и яко куфеене, а пък фън метълът е за лигавене. Nekrogoblikon ownz fuckin' you1!!!! icon_headbang[1].gif
Vlad
Кефи ме щот са пее за черва и лайна tooth.gif
Svetyl
Какви гръмовни изказвания... smile.gif
sepulturatr
Всичко !!

Екстремноста и мрачноста най-вече ...
Sirenia_fan
а днеска разбрах как аджеба се казва един звук, дето ме подлудява от кеф като пусна Съндаун на Сирения. тоя звук се касфал риф. едно такова, дето китарата дрънчи в определени тонове известно време и после почват и останалите инструменти.
Vermic
Всичко е не точна дума... Така както има и неща в Метъла които не ми харесват пример Лимб бизкик Линкин парк... Въобще рапа в метъла няма място според мен... Иначе казано ми харесва всичко...
SepulTeraHead
Не мога да разбера, защо хората продължават да бутат тия групи при метъла. sad.gif
SoulThief
^ +1
lodborg
Харесва ми смисълът. Това че в метъла въпреки цялата агресия се е запазила страшно много музика и мисъл. Харесва ми също така и пълната противоположност - загубата на каквото и да било освен една луда надпревара със собствения си бяс, когато всяка мисъл е загубена. Общо взето това е начинът да овладееш собствената си сила.

Харесва ми чувствеността; харесва ми, че може да предадеш цялата палитра от чувства чрез метъл - от най-безумно озлобление до нежност. Хaресва ми, че метълът остава искрен начин за музиканта да изрази себе си, емоциите си.

Харесва ми, че намирам себе си в музиката на доста групи. (цялото това изказване прозвуча май много InsArtTure-ски... Наздраве, приятелю).
InsArtTure
drinks_drunk.gif И аз така.
scion_of_storm
Пияници такива, я пускайте некъв фолк и да правим хоро \m/
Beerzebub
Цитат(SepulTeraHead @ Mar 22 2007, 10:21 AM) *
Не мога да разбера, защо хората продължават да бутат тия групи при метъла. sad.gif

Щото част от криворазбраната мятълска идиотология е да се мрази нещо.
sLayEr
ми харесва ми викането в микрофона yahoo.gif ...обичам и бръмченето на китари guitar.gif и ударите по барабана Laie_41.gif
darga
Цитат(lodborg @ Mar 22 2007, 09:53 AM) *
Харесва ми чувствеността; харесва ми, че може да предадеш цялата палитра от чувства чрез метъл - от най-безумно озлобление до нежност.

happy.gif по-точни думи не смея и да търся..
Цветомир
Харесва ми ,че е адски разнообразен стила и намирам всичко в него от музикална гледна точка.
Moonblade
Ритъмът,текстовете,смисълът изобщо вси4ко.Тва е най-надъхващата музика.Когато слушам метъл политам в Валхала laugh.gif
Dragontear
А ...ебати.. huh.gif ... Moonblade ЗАЩО СИ СЪС СЪЩИЯ АВАТАР КАТО НА ManOwaRadO Ще настава объркване no.gif
Moonblade
Опс сори.Не го бях видял.Ся ше си го сменя! sad.gif hmm.gif
Dragontear
Попринцип за мен не е проблем, но е някакво странно...първоначално помислих че Радо си е сменил ника laugh.gif
InsArtTure
Радо да си смени ника?! happy.gif
Soldier.Of.Fortune
Това,че е по различен от другата музика,че има смислени текстове без намеци за Секс и мазни порно историйки... просто е уникална музиката! bowdown.gif
scion_of_storm
Цитат(Soldier.Of.Fortune @ Sep 26 2008, 11:18 PM) *
без намеци за Секс и мазни порно историйки... просто е уникална музиката! bowdown.gif

Sure?
Twilightfall
Цитат
Какво харесвате в метъла?

Дет метъла.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.