Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: В Европейския съюз сме от 1-ви януари 2007-ма
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
SepulTeraHead
Официално.
scion_of_storm
Еми честито да ни е unsure.gif
t0xIc
ъъъъ това радостно ли трябва да е?
falio`
Тепърва ще видим. Може след 5-10 години да е по-добре хехе.
InsArtTure
Вземаа ни!

Отвратиха ме журналистите днес с това превъзнасяне. Първанов рони крокодилски сълзи.....

"Как ще се отрази договрът на жизнения стандарт в България?"-така питат БТВ. Мамка му, може ли договор да се отразява на жизнен стандарт?! Станишев пък си нагласил календара на 2 януари. То тогава ще потекат реки от мед и масло, да знаете.

Сега сериозно: това за мен ще бъде особено труден и мизерен преход. Нали няма индивиди, които си мислят, че след първи 2007 нещата ще се променят светкавично към добро?

Твърдо за ЕС съм като продължение на процесите у нас. Но нещата тепърва ще бъдат трудни. Моля без превъзнасяне повече.
SteamOfBlood
Напълно съгласен съм с t0xIc.Най-вероятно да ни закопаят малко повече от колкото сме.
SepulTeraHead
Що за глушпости пък почнахте да пишете. То бива да сме черногледаи, ама чак пък...
Blashyrkh
Доре. Първото нещо, за което се сещам, е че няма да трябва да си изкарвам виза гододина за Италия happy.gif . Може и от таксата да ми намалят ако имам късмет.
parabellum
Цитат(falio` @ Sep 26 2006, 08:30 PM) *
Тепърва ще видим. Може след 5-10 години да е по-добре хехе.

Хех, след десет години може въобще да няма ЕС, но кой знае.
Бранник
Гояма радост и допълнително пари за смукане на политиците, а за средно-статстическият българин - още по-голяма мизерия:масов фалит за по-малките фирми, увеличаване на безработицата, увеличаване на цените в пъти, увличаване на заплатите и пенсиите с няколко процента, още по-голяма емиграция...Общо взето ще сме само на загуба! no.gif Подобряване ще се усети след 10 -15 години(може би)!
Pyjamka
^Говориш все едно сме 70-годишни страрци и след 10-15 години няма да ни има, за да усетим положителното от влизането в ЕС. Аз пък смея да кажа, че се радвам особено много от новината. Дъжд от жълтици няма да завали над главата ми, но ще има много предимства за нас, младите. Както Blashyrkh каза, няма да му се налага да си издава виза. Аз пък ще кажа, че няма да е толкова невъзможно да продължа образованието си или поне да изкарам няколко години в друга държава. Освен това, с влизането ни в Съюза, ще ни бъдат наложени немалко задължения, които сами отдавна трябваше да изпълним. Току-виж в Русе почнали най-сетне да събират разделно боклуците. happy.gif Прочие, намирам присъединяването ни като един добър, нов и свеж стимул за всички хора. Защото отвсякъде чувам недоволни и детински мрънкания, за които искрено се надявам да престанат!
Бранник
То си има и плюсове, но минусите са доста повече.Е все пак ще се оправим! smile.gif Но на нивото на Испания, Германия и другите по-стари ЕС-членки, ще бъдем сигурно след 40-50 години(с малко късмет!).Защото те и Испания са били на нашето дередже когато са ги приели в ЕС.
А за боклуците - в Казанлък и Карлово бях ходил това лято и там ги събират по отделно боклуците.Те и тука(в Шумен) бяха сложили такива и то точно на моята улица!Ама то едно като са юрнаха да си хвърлят боклуците там! laugh.gif
blame
Не си позволявам да гадая, предполагам или твърдя какво ще е. Ако всичко е добре - ще видим. А накрая може и зле да стане. Да ни е честито,ако това е празник, аз не зная.
Sw1tched
Обичам си страната и най-вече дома, home sweet home, затова и рядко съм се замислял за работа извън страната. Сега обаче, като пуснаха по новините това за минималните заплати и видях нещо от рода на 1000евро в Гърция и си викам..опа, чакай малко, това ти е годишната заплата тук. В този ред на мисли би било чудесно ако можем да печелим пари в чужбина и да си ги харчим в България. Мисля че ще се отворят доста нови врати пред нас. Разбира се ще трябва и да се отучим от типично нашенските аванти и 'да мине метър' .

Идея си нямам обаче, какво бих написал в тази тема след година две rolleyes.gif
Vlad
Абе хубаво е че влизаме.И без тва тоя тъп народ не може да оправи лайняната ни държава така поне има надежда те да ни пооправат rolleyes.gif
Бранник
Надеждата е в нас - младите! icon_headbang[1].gif Само ние може да оправим държавата.Не трябва да разчитаме на чужденците за всичко!Щото ако трябва да разчитаме само на чужденците, то ще стане като с Каспичанският завод - италианец(жабар! laugh.gif )го взе, изшитка повечето работници(а те бяха със стаж и си рабираха от работата! mad.gif )насложи свои хора и стана голяма безработица...
Sw1tched
Цитат(Миро Фюрера @ Sep 26 2006, 11:38 PM) *
Надеждата е в нас

hmm.gif
t0xIc
Цитат(SepulTeraHead @ Sep 26 2006, 08:43 PM) *
Що за глушпости пък почнахте да пишете. То бива да сме черногледаи, ама чак пък...

Еми като знам в Гърция как се развиха нещата за тук ме е страх да си представя, въпреки че нямам финансови грижи колкото и снобски да звучи. Но наистина бедните хорица ще го отнесат жестоко.
Mort
Една наистина добра новина!
Revenant
да щеше да е доста неприятно да ни отложат...сега обаче половината България ще се изнесе поне за няколко години
emerald
Аз няма да се изнеса. На мен тук ми харесва. А и не е важно кой ще се изнесе, а дали ще се върне.
Nikola Bathory
Цитат(Pyjamka @ Sep 26 2006, 07:05 PM) *
Прочие, намирам присъединяването ни като един добър, нов и свеж стимул за всички хора. Защото отвсякъде чувам недоволни и детински мрънкания, за които искрено се надявам да престанат!

Точно така!! smile.gif Това е гаранция за по-добро бъдеще за България!
пък и да не забравяме: България била бедна? Е да, обаче по-добре бедна България член на ЕС, отколкото бедна България вън от ЕС! smile.gif
Slash
Чудесно! smile.gif
lelqLora
Цитат(InsArtTure @ Sep 26 2006, 08:31 PM) *
Вземаа ни!

Отвратиха ме журналистите днес с това превъзнасяне. Първанов рони крокодилски сълзи.....

Тебе ли те отвратиха? Аз цял ден вчера пиша ли пиша купища новини заради тоя доклад, после изведнъж в редакцията заваляват прес-съобщения от всички министерства, от офиса на комисията тук... на всичкото отгоре тъкмо се бях втурнала със страшна сила да си ходя и факса почна да пищи, че Серьожата ще се изхожда по телевизията и ни пращат речта му предварително и така ми спънаха устрема....

Иначе ние хептен Овреме се класирахме да ни приемат. То съюза вече е в начален стадий на разложение, ама айде. Ще ни го хакнат един здрав отзад след 1-ви, ама след време ще се оправим.
Но пък след 16 години зор за тоя съюз поне можем да си кажем по едно"честито", мисля аз.
Svetyl
Ми, не, аз съм твърдо против влизането ни в ЕС... никой досега не ми е казвал какви по-точно са ползите. Ползи щяло да има, но те май май няма да се отразят на обикновения човек. Бе не знам, едва ли ще е по зле от средата на 90-те, но очаквам доста финансови затруднения...
П.С. Честито на тия, които се радват.
lelqLora
Така е. Наистина ще стане бая скъпо. Кофтито е, че примерно никой не включва доклада очебръкващо проблемни неща като здравеопазването. За тия цигани ни проглушиха, обаче никой не седна да напише, че от доброто здравеопазване зависи здравето на всички българи, не само на циганите или турците или което и да е друго малцинство (мнозинство, що се отнася до двете споменати). То е ясно, че ще ни скъсат трътките от юркане, ама ще ни юркат за което на тях им изнася и наистина средностатистическия българин в следващите десетина години няма да усети някаква велика позитивна промяна. Напротив, ще се чувстваме яко гърбени.
deebo
На този етап да си кажем по едно "честито", а пък за това какво, кога, къде ......... , ще стане ясно съвсем скоро.
Ivita
Най-позитивно ще се отрази на българите в чужбина защото няма да се притесняват за визи и глупости(перспективно и аз), обаче за другото незнам. Както всяко нещо има положителни и отрицателни страни.Аз се радвам поради първата причина. Най-интересното е че хората в Англия (и не само) не искат да са в съюза а ние си удряме гъза в тавана от кеф че ни приемат. Все пак според мен е най-разумния "изход" от ситуацията както и комунизма е бил единствения изход от капитализма, колкото и да не ни харесва това е. Дано да е за добро и то по-скоро да се усети. Успех!
SepulTeraHead
Цитат
комунизма е бил единствения изход от капитализма

WTF?
sepulturatr
Това е един "Свеж полъх" rolleyes.gif .При всички случеи ,е за добро.Но кога blink.gif
SpiritCrusher
Цитат(sepulturatr @ Oct 1 2006, 10:52 PM) *
Това е един "Свеж полъх" rolleyes.gif .При всички случеи ,е за добро.Но кога blink.gif

Ще видим. Дано да няма пак разбити мечти и очаквания за по-добро бъдеще. Обикновеното население в някои страни-членки открито негодува срещу общата валутна политика на ЕС, приемането на Еврото, високата безработица и пр. Все пак силно се надявам субсидиите в областта на селското стопанство и инфраструктурата да имат положителен ефект и да доведат до видими резултати. Че ще има масови фалити на фирми, представителки на дребния бизнес е повече от сигурно. Трябва да се премине и през това. Докато се почувстват обаче промените, ЕС може би вече ще бъде на прага на разединение и разпад. Има подобни индикации в тази посока. Преди всичко трябва да проумеем, че проблемът е в самите нас. Българинът не е свикнал да работи, а да се мотае и да делегира задълженията си на по-нисшестоящите от него - "като може някой друг да ми свърши работата, що да я върша аз". Живеем все още в силно колективистично общество и ще минат години, докато се доближим до американците примерно (не че ги тача особено). Така че тия розови картини, дето ни се рисуват, образно казано, от нашите политици са за наивници. Никой наготово и без да работиш няма да ти помогне.
t80
ЕС = терор
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.