Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: За безплатен градски транспорт или не?
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2
SMNV
За безплатен градски транспорт или не???
InsArtTure
Разбира се, че не! Що за малоумие? Ако искаш и сиренето да е безплатно?
Alekto
FUCK IT! Keep on walking.
SepulTeraHead
Естествено, че съм за това да е безплатен.

Искам също и безплатно пиене, марихуана и курви!
MasterOfDisaster
абре мое се направи да се одържа данък на всеки човек в софия живеят 1 и 5 милиона души по една кинта да им вземат на месец компанията че е 100 пъти на печалба и да не ми требва билетче
wqwrrr
Според мен няма начин да стане безплатен, защото това никъде го няма (поне до колкото знам), пък и все пак и градския транспорт трябва да печели някак. Но тези 70 ст. за едно мизерно билетче са си направо хулиганство! 20 стотинки са им напълно достатъчни.
Wolfheart
Ако го направят безплатен, пак ще трябва от някъде да се избиват разходите - явно от данъците. Тогава ще недоволстват тези, които не ползват градски транспорт.
scion_of_storm
Максимум 50 стотинки трябва да бъде, 70 са ти хляб и отгоре ебаси! Каква е тази простотия...
MadHatter
Градския транспорт в момента струва не повече от 30ст...като гледам повече и няма да струва....
Rodd1ck
70 стотинки са прекалено много да чакаш по половин час, че дори и повече някой рейс, пристигат три един след друг, а ти едвам по някакъв начин се залепяш за вратата на последния пристигнал, като се надяваш поне всички, които те ръчкат и се притискат в теб да са се къпали последните дни..
ManOwaRadO
Компанията твърди, че за да покрие всички разходи по подръжка, гориво, заплати и тн. реалната цена на билета трябва да бъде поне 66 ст. иначе просто излизат на загуба.

Да бяхме някоя богата държава - можеше да отделим от бюджета за безплатен транспорт, ама в момента просто е невъзможно. Изходът и на този проблем просто трябва да се търси в повишаването на жизнения стандарт.
wqwrrr
^ Точно така. Но рейсовете са в такова окаяно състояние, идват толкова рядко, закъсняват много и са адски нередовни в разписанието си. Аз лично не плащам по 70 стотинки за да ме тъпчат разни баби във воняща на кисело зеле тенекия!

Прав си, но просто не е това начинът.
Wolfheart
^Закъсненията и неадекватността в разписанието едва ли са точно заради окаяността на рейсовете. Пробвай се с чисто-нов мерждан, S класа да се движеш цял ден из софия и да спираш по разписание из спирките из тези задръствания.
wqwrrr
Не давам само това като пример, но цялостната ни транспортна мрежа е зле оранизирана и по двете причини.
ManOwaRadO
Те проблемите са много - ако София не беше нон-стоп задръстена, щяха и рейсовете да си спазват разписанието. Няма да се намери обаче и свестен кмет, който да построи паркинги, а не да пуска паяци.
lodborg
За да се подобри качеството на предлаганата от Софийски градски транспорт услуга трябват пари, а тези пари не падат от небето. Съвсем отделен е въпросът, че за момента 70-те стотинки, които плащаме на СКГТ за да се возим, не отговарят на това, което всъщност получаваме. Няма как да се промени към по-добро обаче без увеличаване на цените - в малко по-напредналите страни билетчето е над 2 евро (не се майтапя)!!! Според мен, 70 стотинки е съвсем нормална цена с оглед на обстоятелствата в момента. А и да не забравяме, че няма защо да се сърдим на СКГТ или на шофьора, че бабката, която се отрива о нас, не се е къпала в последните 3 месеца... Да не говорим, че един доста голям процент от пътуващите са нередовни пътници.
InsArtTure
Така е. Има много линии, в които нередовните са по 80 %. Е кво е това? Компанията е монопол. Ще вдига цените колкото иска. Народът все иска всичко да му е уредено.

Мама му стара, не сме на гости!
SMNV
Добре, разбирам всичко ама оня ден гледам едно малко дете, на около 5-6 се връщаше от училище май, личеше му, че техните не са мн добре с парите и като се качиха контроли, го питат дали има билет то, детето нямаше и един от тия педераси замалко не го преби!!! Ебати държавата!!!
SepulTeraHead
Това е съвсем друг въпрос...

Между другото съм изненадан, че идеята ми за безплатни курви не намери никакви поддръжници. Педали.
InsArtTure
Че е шибано - да. Ама да си разправяме колко е гадно и отчайващо всичко няма смисъл. Учи, търси си работа, търси си подходяща жена и оцелявай в обществото. Прави каквото можеш за него. Не го хули.
SMNV
Дам, прав си!!!
ManOwaRadO
А иначе са си педераси от СКГТ, спор няма. Верно, че и те трябва да излезнат на някаква печалба все пак, ама тва дето го направиха с въвеждане на билети и за инвалидите направо беше нехуманно. Как можеш да искаш да вземеш пари от човек, който не може да ходи например и няма как да ги изкарва?!! Трябва да си изрод!
Blashyrkh
Малко офтопик. В Будапеща билета струва почти 3 лв. В метрото е малко по-евтино.

Това обаче е града с най-добрия градски транспорт. По ВСЯКО време може да се прибереш, особено от центъра. Няма задръстване, няма закъснение повече от 2 минути. Може да стигнеш весяка точка от града с по-малко от 5 мин ходене.

Аз карам на аванта щото ми излиза доста скъпо. Принципа на проверяване е същия. Системата е да се дижиш с билет в джоба и седейки до перфоратора.
scion_of_storm
Абе част от проблема е и пренаселението на София. Баси като дойдат още 100 000 души малко по малко, всеки си има кола да речем, или поне 80 % от тях, и като започнат да щъкат из улиците на София и се натоварва трафика повечко. Просто всичко е организирано не за 2 милиона души или там колкото сме, а за по-малко. А с оглед постоянното идване на хора от други градове тук трябва да се построят я нови пътища, я нещо друго. Ама къде?
sepulturatr
Цитат(SepulTeraHead @ Dec 15 2006, 12:26 AM) *
Искам също и безплатно пиене, марихуана и курви!

+1 tooth.gif yeah.gif

А иначе да си питам каква беше пък тази олигофрено-малоумна тема dry.gif
Dragontear
Проблемът не е в това че билета е 70 или 30 стотинки... Проблемът е в това, че при мисълта че мога и да не си купя билет, защото от 10 пъти ме хващат 1... много ясно че няма да си взема.
Трябва да се промени контрола по транспортите... ако има контрол, който да проверява постоянно и да те хваща всеки път когато си без билет... Даже да се измисли начин изобщо да не може да се качиш без билет в рейсовете и трамваите, няма да е такава блъсканица и няма да е пълно с цигани, недоволни пенсии и клошари, които спят по седалките или се качват с всичките си торби и кашони.
Така поне ще знам за какво съм си взел билет.
melhaer
Цитат
Ако го направят безплатен, пак ще трябва от някъде да се избиват разходите - явно от данъците. Тогава ще недоволстват тези, които не ползват градски транспорт.


не е точно така, в Холандия има единт акъв град - трнспорта е безплатен и в центъра е забранено да влизат каквито и да било превозни средства - освен това, така окуражават хората да позлват транспорт, не автомобили - резултата - много нисък трафик и по чист въздух - но това е проект, койтоо е осъществен от общинта...според мен, в България няма как да стане...на светлинни години сме от такова мислене...
Vlad
Абе не знам чак без платен дали може да е,но поне нещо трябва да се промени.Не може да чакаш на студа по 20 мин. за 2 спирки и да да трябва да даваш 1 хляб за това.Пък и като се возиш все едно си в консерва,а и тия шибани говорителчета дето ги наслагаха по реисовете дето ти надуват главата thumbdown.gif Като си плашам искам да седя и да не ми набиват в главата какво да си купя и какво да гледам.И цената да се определя според разстоянието.
blame
Градът ми ми позволява да не използвам почти никакъв градски транспорт.
Едно,че тук въпросния е доста зле, две,че за да сляза до центъра пеш ми трябват около 20 мин.
И безплатен да е (което бтв е повече от абсурдно) пак няма да виждам голям смисъл да го ползвам, поне тук.
emerald
Цитат(sepulturatr @ Dec 16 2006, 12:41 PM) *
Цитат(SepulTeraHead @ Dec 15 2006, 12:26 AM) *
Искам също и безплатно пиене, марихуана и курви!

+1 tooth.gif yeah.gif

надявайте се, те тея неща пари струват! smile.gif

иначе аз съм "за" градския транспорт да се плаща (до левче става засега май) и дори съм съгласна да изчакам, за да се подобрят условията, понеже сега за всички е ясно, че нещата са много зле, поне откъм транспорта. И на мен ми става зле като знам, че трябва да се возя в автобусите, дето са по-стари от мен (на стъклата има лепенки '78 или нещо от сорта) и изобщо от цялата процедура, но вярвам, че всичко ще се подобри. Ако хората се отнасят сериозно разбира се.
Май съм голям оптимист sad.gif
wqwrrr
^Твърде голям. В България живеем, все пак - ако решат да подновят автобусите поне на Софийски градски транспорт, не очаквайте цени под 1.50 лева.
Beerzebub
Искам само да замоля пусналия темата да НЕ я използва като повод, за да пише "Егати държавата!" или нещо отрода.
sepulturatr
Цитат(emerald @ Dec 16 2006, 07:55 PM) *
Цитат(sepulturatr @ Dec 16 2006, 12:41 PM) *
Цитат(SepulTeraHead @ Dec 15 2006, 12:26 AM) *
Искам също и безплатно пиене, марихуана и курви!
+1 tooth.gif yeah.gif

надявайте се, те тея неща пари струват! smile.gif

Tранспорта също bye.gif
Arq
За безплатен не съм. Но това тяхното е вече простотия! Да чакам 20 минути на спирката рейс 204-Икарус-който е супер бавен...аре не...max 30 стотинки давам! Начи правете сметка! Сега 10 билета талон са ни 6 лв.-10 билета. Ако получавате минимална заплата и трябва за една работна седмица да давате 6 лв. за градски транспорт-2 билета отиване и връщане БЕЗ ОТКЛОНЕНИЯ! Баси тъпото...направо понякогаме ме срам че живея тука...'секи месец 17 лева за карта... suicide.gif
stage
гадни капиталисти sp_ike.gif
SteamOfBlood
^^Arq е права...донякаде wink.gif ....Но..аз нямам мнение защото на мен даскалото ми е на близко,пък и ако имам няква работа....на далеч майками или бащами все ще ме закарат wink.gif
Rolf
В една наистина цивилизована страна неща като здравеопазване, образование, публичен транспорт би трябвало да са напълно безплатни.
dambov
не би трябвало транспорта да е безплатен
щото по него има много разходи които няма как да се покриват
пък за да е безплатен той трябва да е държавен а той е частен
така че аз съм за платен градски транспорт но цените на билетите трябва да са по-малки
melhaer
Цитат
В една наистина цивилизована страна неща като здравеопазване, образование, публичен транспорт би трябвало да са напълно безплатни.

hahahah и как го реши това?

а в една цивилизована страна не мислиш ли, че ако взимаш заплата 1000 лева, трябва да плащаш данъцу върху тези 1000 лева, а не върху 200 лева? И че така в бюджета за 1 година ще влязат да кажем не 1 милиард, а 7 милиарда и тогава ще имаш хубави автобуси, улици итн?
Beerzebub
1
Predator-S
20 стинки.
Ма аз и без тва си ма'ам пеш, така че не ме грее. happy.gif
Niilo
Абе къде ги видяхте тия автобуси от 78-ма? В Пловдив вече няма такива даже, ебаси.
Тук цената е 60 стотинки и не мисля, че това е много. За учениците е 30, за пенсионерите също (а през уикенда дори им е безплатен). Има и всякакви абонаментни карти за тези, които пътуват повечко. За инвалидите пътуванията са безплатни, срещу представяне на карта, която се издава безплатно до колкото знам. Друг е въпроса, че да разчиташ на градски транспорт е прекалено наивно... При нас системата е с кондуктори и който не си купи билет или не представи карта за безплатно пътуване... слиза от рейса веднага. Дори служителите на МВР и Общинска Охрана си плащат.
Истината е във велосипедите. Само дето в София да караш такова нещо си е самоубийство. Слава Богу, че в Пловдив все още трафика не е толкова отвратителен през целия ден. Към 17-18ч. е гадно, но пък тогава винаги можеш да минеш през главната, изпълнявайки висш велосипеден пилотаж wub.gif
ManOwaRadO
Положението в двата града е коренно различно. В София има сума ти линии от всички видове транспорт, просто няма как да платиш на толкова хора, че във всяко едно превозно средство да сложиш по един контрольор, който да стои постоянно там и да проверява, да не говорим пък какъв е напливът от пътници особено в пиковите часове.
В това отношение Пловдив е доста по-цивилизован.
Niilo
Различни градове са, спор няма.
На мен все пак не ми се струва кой-знае колко утопично наемането на кондуктори.

Ето това е най-готиния рейс: http://www.dragbicycles.com/html/images/drag_grizzly_b.jpg
melhaer
аз също мисля, че наемането на кондуктори за псотоянно не е проблем - увеличават се приходите - има запалти за тях както и еветнаулно за оправяне на возилата...въпроса е щефовете на СКГТ да не са като шефовете на софийското парно:)
KingSlayer
Да бе добре. В една цивилизована държава ако зимаш 1000 лева и ти удържат данък 20% = 200лв. е се тая ако в една куца позьорщина зимаш 300лв и ти удържат 20% = 60лв, то значи, че тъпотията има безгранична власт над нас laugh.gif . Заеби. В единя случай ти остават някви 800, а в другия значителните 240!. както и да е! Събираемостта в втория е по мечтана. Да кажем, че в бюджета ще влязат повече? Значи ли това, че ще има повече кинти за реновиране на шибаните ни средновековни рейсове или ще има... просто повече кинти laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Олеле ле ОЛЕ деца! Май не четете достатъчно книжки! А те, книжките аджеба... книжките... а бе да сте чели icon_headbang[1].gif
Хммм и за кво ставаше въпрос.. а за транспорта. На кой му пука за транспорта, когато дойде времето да си мечтаем да имаме фабрика ала "Белово" вместо да гоним реалната остатъчна себестойност на 70-стинковите ментета-билети. Или казано по друг начин, не е тъп тоя дето се ебе с градинарката, тъп е тоя дето полива цветята laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Nikola Bathory
безплатен транспорт??? Искам, много ясно!
Искам и като вляза в магазина - да си взема каквото искам безплатно!
И на ресторант да ида - пак безплатно!!!
Wolfheart
Цитат(ManOwaRadO @ Dec 17 2006, 01:26 PM) *
Положението в двата града е коренно различно. В София има сума ти линии от всички видове транспорт, просто няма как да платиш на толкова хора, че във всяко едно превозно средство да сложиш по един контрольор, който да стои постоянно там и да проверява, да не говорим пък какъв е напливът от пътници особено в пиковите часове.

Ще се намерят пари за контрольор за всяко превозно средство и дори парите ще бъдат избити от това, че повече хора си плащат. А времето, когато е претъпкан рейса не продължава през целият му курс, ами главно по средата. През останалото време може да си проверява.
noel_f
Много ясно, че не. Откъде накъде трябва да е безплатен. 40-50 ст е нормално
RazorJack
да бе на кво прилича тва едно возене в шибаните миризливи и претъпкани с бабички и цигани автобуси да струва повече от един хляб? thumbdown.gif Айде поне някви нови автобуси да вкарат в объщение че да имат някво прави да искат мноо пари за билет а те си седят с тез 40-годишните
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.