Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Sabaton
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3, 4, 5
Vintersorg
Мнение...? bowdown.gif
Dragontear
Харесаха ми много ...но наистина мога да си призная, че очаквах много повече от втория им албум!!
Vintersorg
M da Primo Victoriq най ме кефи но и другия не е лош drinks_drunk.gif
MadHatter
Attero Dominatus е добро повторения на изпитани формули от дебютния им албум. В това изобщо няма нищо лошо, като се има предвид качеството на Primo Victoria. Ако това им беше 5 албум - ок, но засега групата е на особено високо ниво в личната ми класация, а и по принцип. bowdown.gif sp_ike.gif
Airin Of Ancelot
Отлична група, една от най-големите надежди на пауър метъла. Доста самобитно звучат, имат си изградена концепция, грабващи са... Дано все пак въведат някои нови неща в следващия си албум. rolleyes.gif
Mort
^ Именно там е работата - имам опасения, че Sabaton са от онзи тип групи с изграден имидж, който ги задължава да тъпчат все на едно място. Дано да не е така, но наистина във втория си албум просто продължават по поетия път. Вярно е все пак, че е твърде рано да съдим - определено имат потенциал.
Warrior Of Ice
С "Primo Victoria" моментално ми станаха любимци. Този албум съм го слушал по няколко пъти на ден в продължение поне на месец... Много завладяващи парчета правят, трябва да им се признае. За "Attero Dominatus" до голяма степен е вярно, че представлява още от същото, но пък е реализиран безупречно. Очаквам третият албум да е определящ.
scion_of_storm
Атеро доминатус, Берлин из бъъъъърнинг icon_headbang[1].gif Яка група )
wqwrrr
Групата безспорно си заслужава, имат доста добри идеи и свой стил на изпълнение. Заслужават си.
Rodd1ck
Преди време изтеглих Attero Dominatus и си признавам, че не можах дори да го изслушам целия.. unsure.gif
MadHatter
^ Пробвай пак happy.gif
ManOwaRadO
Мале добре, че най-накрая се наканих да ги чуя - баси зверщината headbang[1].gif направо незнам къде съм блеял досега да се еба у тъпака!

п.п. Яко милитаризъм! icon_headbang[1].gif - http://www.youtube.com/watch?v=AeE3Twf6B1I...ted&search=
RocknRollNigger
Не са лоши. Приятно тири-рири пауърче.
Wrath_Child
Цитат(Mort @ Feb 15 2007, 12:51 AM) *
... имам опасения, че Sabaton са от онзи тип групи с изграден имидж, който ги задължава да тъпчат все на едно място.

Аз харесвам точно такива групи , не ме интересува дали тъпчат на едно място, важното е да го правят с желание и хъс! icon_headbang[1].gif
ManOwaRadO
Цитат(RocknRollNigger @ May 1 2007, 07:52 PM) *
Не са лоши. Приятно тири-рири пауърче.

не си усетил тръпката значи

не че и аз съм бил танкист през 43 в група армии "Север", ама...
Rolf
Вмъкнаха глътка свеж въздух сред иначе доста еднотипното болшинство шведски пауър метъл банди. Намерили са си стила - праволинеен, но грабващ. punk.gif Яки текстове, също така.
Arq
Много ме радват. Особено Primo Victoria много ме грабна, а уж не съм чак такъв фен на пауара happy.gif
ManOwaRadO
Абсолютният ми фаворит е Rise of Evil!

... the Reich will RISE!!!
InsArtTure
Ами In The Name OF GOd?!?!
scion_of_storm
Ами Attero Dominatus ohmy.gif ;p
ManOwaRadO
Екстра е headbang[1].gif

Ами Primo Victoria? - http://www.youtube.com/watch?v=IrJAwCBbnuc...ted&search=
FallenAngel
Primo Victoria е най-дълго задържалата се песен за звънене на гсм-то ми wub.gif Вече като я чуя някъде скачам на пожар... laugh.gif

Иначе целият албум Primo Victoria кърти мифки bowdown.gif
ManOwaRadO
А защо тука никой нищо не спомена за Metalized???
Airin Of Ancelot
Като сте започнали да изреждате любими песни, моята е Stalingrad. smile.gif
ManOwaRadO
е имах предвид сборната история
Rolf
Сборната история е Metalizer. Но честно казано, не е съвсем на нивото на останалите албуми.
ManOwaRadO
Тогава още не са дооформени, а развитието им само може да ни радва!
evil_ivo
Прекрасна група icon_headbang[1].gif Като чух Hellrider направо изкуфях metal.gif Просто....нямам думи. Жалко, че мр3-ките ми не са с мене, че да си ги пусна hmm.gif
Че и концерта им ще изтърва brickwall.gif
Battle Magic
Невероятна група! Като заговорихме за песни... моят фаворит е Panzer Battalion!
Mangalf
Много качествена група! Харесвам ги. Надъхват доста, а все пак това е най-важното за този тип метъл банди.
InsArtTure
Ето го и новият ЗАПИС на SABATON!

Впечатлен съм за пореден път. Изобщо не съм фен на военните тематики, но се старая да слушам само музиката в тази банда.

И пак има какво да се чуе. Не мога да кажа дали надминава Промо Виктория, но още от първо слушане е хващаш и готов за припяване.

А другото, което е - Nightwish сега могат спокойно да се Насерат от срам, задето Сабатон пишат музика, която идеално би им паснала. Сложете Таря на мястото на Йоаким и ето ви едни великолепни Найтуиш. Но, здраве да е, важното е чут си имаме чисто нов албум на Сабатонците!
Aglarana
Чух The Art of War 2-3 пъти, отвя ме! Ghost Division, The Art of War, Unbreakable, Cliffs of Gallipoli за сега са ми фаворите, не се и съмнявам, че скоро и останалите песни от албума ще се наредят до изброените. Обичам тази група, ей!
Crafter
Новият Сабатон си заслужава отделна тема и смятам, че ще я получи след още 2-3 прослушвания!
Warrior Of Ice
След като вече има тема за групата, е излишно да се прави нова за всеки албум.

А "The Art of War" е страхотна тава - нищо по-малко от това, което очаквах. Като цяло същия стил, но по-узрял и малко по-клавирен... Има ги задължителните химнови парчета, толкова характерни за бандата. icon_headbang[1].gif Цял следобяд го слушам и още не мога да реша дали ми харесва повече от предишните два, но определено по нищо не им отстъпва.
RazorJack
и мен ме кефи icon_headbang[1].gif
при тея нема лабаво, ще държат фронта на трю музиката още дълго време като гледам smile.gif
Braindead
Страхотен е албумът, аз лично не съм им голяма фенка, но този определено ще ми стане един от любимите албуми въобще. Много епичен, много по-зрял от предишния им материал по мое мнение. Засега имам няколко фаворита, но цялата тава заслужава много хвалби. Хубавото е, че момчетата успяват да блеснат над цялата плява, която има в стила! icon_headbang[1].gif
winterstorms
Цитат(InsArtTure @ May 7 2008, 02:34 PM) *
А другото, което е - Nightwish сега могат спокойно да се Насерат от срам, задето Сабатон пишат музика, която идеално би им паснала. Сложете Таря на мястото на Йоаким и ето ви едни великолепни Найтуиш.

Извинявай, но що за абсурдно сравнение? Какво общо видя между двете банди?
Crafter
И така, след прилично количество изслушвания на новото творение събрах достатъчно впечатления за да се изкажа.
На първо място впечатление прави продукцията, която определено е крачка напред по отношение на мощното звучене, повечето тракове и със сигурност пасва доста добре. Нататък ще си позволя да коментирам отделните песни като предварително ще моля за извинение ако не съм прав за тематиката на някоя от тях, тъй като досега не съм видял групата официално да се изкаже по въпроса (както направи с предните два албума).

Песните са 13, но за разлика от личното ми очакване и логиката явно не отговарят по една за всяка глава от Изкуството на войната.

Този път ударното начало се казва Ghost Division и съвсем логично иде реч Седма танкова дивизия на Ромел и небивалия й успех из Франция, когато си позволяват дързостта да не докладват за действията си дори на главното командване. Това май се превръща в най-любимата ми композиция на бандата заради хоровите моменти, цялостната епичност и най-вече тематиката...
They are the panzer elite
born to compete
never retreat
Ghost division!


Следва едноименната The Art Of War, която явно е инспирирана изцяло от книгата на основополагащия китайски филосов и стратег и тук водещата роля на клавира както и оф бийт барабаните за първи път са толкова застъпени, но определено нещата звучат доста на място.

Следващата абсолютна резачка се нарича 40:1 и противно на всичките ми предположения отново иде реч за Втората Световна Война, но този път групата ни премества малко на изток, където в началото на Септември 1939 поляците се защитават земята си в неравна битка срещу Германски войски. Битката при Вижна наистина е популярна точно със смазващото съотношение на силите и героизма на защитаващите се войски ненаброяващи повече от хиляда човека. Другото ми любимо парче... отново хорове, просто невероятна композиция и запомнящи се мелодии и текст... КУЛТ!

Unbreakable - бавно и мелодично с неясна тематика лично за мен. За сметка на това приликите с Metallica - Fade to Black (бриджа) и най-вече Black Sabbath - National Acrobat (както отбеляза Венци) са доста ясни.

Cliffs Of Gallipoli разказва за последният в историята опит Цариград да бъде завладян и като цяло за най-важната битка на изток през Първата Световна война. Тук за първи път виждаме две нови за Сабатон неща, а именно доста силната роля на пиано и най-интересният и доста доста прогресарски звучащ момент в 7/8. Хвала на момчетата!

Talvisota е напълно типично за бандата парче със съвсем ясна тематика. Тук нищо не ми направи особено впечатление.

При Panzerkampf нещата обаче стоят различно. Тотален химн разглеждащ немското настъпление из Съветския Съюз и ако съдим по описанието на 'заложеният капан' вероятно можем да конкретизираме, че става дума за първата поредица от битки край Курск. Страхотно описание, красива музика и много епичност... ХИМН!
Into the motherland the german army march
comrades stand side by side to stop the nazi charge...


Union (Slopes Of St. Benedict) е второто парче с неравноделни елементи, но този път темата е съюзническото настъпление към Рим и най-вече трагичната битка край Монте Касино, където през зимата на 44-та макар стратегическата си загуба немските войски успяват да нанесат тежък удар и огромни поражения в жива сила на противниците си. Битката обаче е разгледана изцяло от съюзническата страна, акцентирайки на фактът, че многонационални армии са се били заедно. (освен мнозинството от американски войници, присъства и Полската и Френска 'свободна' армия и доста други)

Отново противно на очакванията ми в The Price of a Mile иде реч за окопната и позиционна част от Първата Световна Война и по-конкретно за Пашендейл. Докосващо и запомнящо се парче.

Бързото и агресивно Firestorm е страхотен завършек на поредният Sabaton-ски шедьовър...
AA guns are blazing as the sky is turning red
better run for cover, you'll be quick or be dead..."
InsArtTure
Цитат
Извинявай, но що за абсурдно сравнение? Какво общо видя между двете банди?

Извинявай, ти си глух и тъп. Пусни си Гост Дивижън, примерно - и слушай - ама слушай внимателно. Нататък все същото.

Но ако ще тръгваш със селяндурски обиди и отмъщения, по-добре не слушай.
winterstorms
Недей с лошо де. happy.gif Това, че Sabaton са заложили на повече клавири този път, не ги прави кой знае колко симфонични. Щом виждаш място за оперни вокали в музиката им - хубаво, просто аз такова не откривам.
Crafter
На първо четене мнението на Киро ми се стори изключително странно... но като се замислих наистина половината от песните в този албум биха звучали съвсем на място и с тотално различен вокал.
Airin Of Ancelot
Убийствен албум, това наистина е най-зрялата им творба до момента! bowdown.gif Странното е, че за разлика от "Primo Victoria" и "Attero Dominatus" не грабва веднага, но когато го направи, няма измъкване... Променили са някои неща, според мен към по-добро. Клавирите са съвсем на място, правят "The Art of War" някак по-епичен. Иначе Joakim си пее все по същия начин, но пък това до голяма степен формира облика на бандата. smile.gif
Aglarana
^ Така е. Мен обаче ме грабна веднагически, без ни най-малко колебание! За вокалите - не искам да си ги представям по друг начин изпълнени, освен може би онази по-горна съпоставка с Nightwish, която ми се струва не толкова неподходяща.
Braindead
Вече три дена не мога да пусна друго освен тоя албум въпреки мижавите опити! Просто страхотен! bowdown.gif
RazorJack
абе перфектно си пасва вокала на песента особено акцента му с твърдо "р" е култов! някак си не ми се иска да чувам такова нещо с оперни вокали ...

бтв абе що липсва задължителната "различна" песен в албума? надявах се на песен с имена на китаристи laugh.gif
Warrior Of Ice
Ето какво успях да хвана от текста на "Ghost Division"... Има пропуски и със сигурност не е съвсем точно, но нейсе, here goes:

Fast as the wind, the invasion has begun
Shaking the ground with the force of thousand guns
Forced in the line of fire, forced into hostile land
Tanks leading the way

Charging the lines with the force of a furious storm
Fast as a lightning panzer swarm
Two hundred miles at nightfall, taking them in a day
Thus earning the name, earning the fame

They are the panzer elite
Born to compete
Never retreat
Ghost division
Living or dead
Always ahead
.....

Always ahead as the blitzkrieg rages on
Breaking morale with the sound of blazing guns
Forced in the line of fire, forced into hostile land
Tanks leading the way

Leaving a trail of destruction through a foreign land
Massive assault that can serve the Nazi plan
Communications broken, panzers are far away
Thus earning the name, earning the fame

Pushing the frontline forth with a tremendous force
Breaching the way for panzer corps
Forced in the line of fire, forced into hostile land
Tanks leading the way, claiming the fame

They are the panzer elite
Born to compete
Never retreat
Ghost division
Living or dead
Always ahead
.....
_TNT_
Бих искал да попитам по-чуващите от мен за една част от текста на "40-1".
В припева аз чувам: "Baptized in fire 40-1, spirit of Spartans, death and glory, soldiers of Poland second to none...". Та, какво следва после до края на припева?

P.S. Поправете ме ако съм чул грешно. smile.gif
Warrior Of Ice
Аз чувам нещо като "??? of/on the Wermacht brought to a halt".
Crafter
Цитат(Warrior Of Ice @ May 9 2008, 06:42 PM) *
Ето какво успях да хвана от текста на "Ghost Division"... Има пропуски и със сигурност не е съвсем точно, но нейсе, here goes:

Ако нямаш против ето моята версия там, където чувам нещо различно...

Forced in the line of fire, first into hostile land
Тук и историческата логика говори за това да е по-вероятен вариант.

Fast as a lightning phantom swarm
Сейм.

Краят на припева обаче не мога да го свържа с абсолютно, абсолютно нищо.
Warrior Of Ice
И двете поправки са уместни, наистина това пеят. smile.gif А някой хваща ли партиите на хора в куплетите?
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.