Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: За или против мелодичния блек
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3
lodborg
Tози и доста от по-долните постове бяха преместени от темата за новия албум на Dimmu Borgir. Причината за това е, че явно спорът е интересен и заслужава своя собствена тема, вместо да пълни други теми с офтопик.

Според мен няма нищо лошо в това да печелиш пари от музиката, която правиш, стига това да не ти е основният стимул. Все пак всички музиканти си изкарват хляба точно с музиката си. Доколкото мога да преценя, Боргир живот си живеят без да правят каквито и да било компромиси с музиката и идеологията си. А и в днешно време блекарите, които палят църкви и извършват масови убийства, са на привършване, просто защото всичките вече са изловени и хвърлени в затвора, а от там (както знаем) не се издават лесно албуми. Пък и има други начини за разпръскване на "заразата" освен с демонстративна пироманщина.
Reign of Intolerance
Цитат
Все пак всички музиканти си изкарват хляба точно с музиката си.

На тези им се казва изпълнители ;р


Цитат
Доколкото мога да преценя, Боргир живот си живеят без да правят каквито и да било компромиси с музиката и идеологията си.

хахахах, те нямат таква ;р само един куп клишета, които се връзват с представата на тъпият средностатистически метъл за "блек метъл".


Цитат
Trve и kvlt е да записваш в кенефа си, или в краен случай в мазето, а музиката ти да е колкото се може по-труднооткриваема. Ако те знаят повече от 50 души, вече не си kvlt-ов. Също така е trve да колиш педали, да палиш църкви и прочие подчертано музикантски дейности.

Това е част от представата на тъпият средностатистически метъл, но има и още малко laugh.gif
Warrior Of Ice
Цитат(lodborg @ Feb 15 2007, 04:23 PM) *
Според мен няма нищо лошо в това да печелиш пари от музиката, която правиш, стига това да не ти е основният стимул.

Напротив. Това не е trve. Trve и kvlt е да записваш в кенефа си, или в краен случай в мазето, а музиката ти да е колкото се може по-труднооткриваема. Ако те знаят повече от 50 души, вече не си kvlt-ов. Също така е trve да колиш педали, да палиш църкви и прочие подчертано музикантски дейности.


Цитат(Reign of Intolerance @ Feb 15 2007, 04:43 PM) *
Това е част от представата на тъпият средностатистически метъл

Не. smile.gif Всъщност е част от представата на тъпия средностатистически trve блекар.
Reign of Intolerance
Не си съвсем точен ;р това е част от представата на тъпият, средностатистически блек метълист, чиито любими групи са Имортал, Диму Боргир и Блайнд Гардиън ;р

жалко че не разбрахте какво имаше предвид човека, написал текста към който бях дал линк ;р
lodborg
^^^Никой никъде не е споменавал, че Borgir са trve блекари. Те просто правят по-различен блек и обръщат внимание на малко по-изпипан звук и далече повече мисъл в композирането. Просто е съвсем различен тип музика от (да речем) Burzum. Разбира се, има чар и в това да правиш албуми с нарочно влошена продукция, да не използваш кийборди или каквито и да било мелодични елементи и обложката да ти е черна гора на черно небе - понякога ми се слушат точно подобни банди и с времето се научих да ценя и подобен тип музика. Borgir просто правят нещо различно и това, че не са trve, не ги прави по-малко black или по-малко гениални в стила си.

^Напротив, разбрахме го много добре. Това, че не се съгласяваме с него, не означава, че сме тъпи и не може да разберем написаното в текста или да вникнем в него. Написаното в текста, дава отправни точки за една идеология, но няма нищо общо с това, което днес наричаме "музика".

Едит: радвам се, че мога да проведа подобна дискусия с някого без да се псуваме. Спорът ми е ако не друго, то поне интересен.
Rodd1ck
Много е относително да се спори кое е блек и кое не.

Някъде четох някакво интервю на Euronymous, където плюеше Deicide, щото са комерс, но все пак май са блек и че например Immortal не са, щото въобще тематиката им се различавала напълно от тогавашните групи. Но пак негово мнение четох, че блекът трябва малко да се разпространи, за да им стигнат до повече хората посланията, защото само определен кръг хора си намирали техните неща.

А пък на Варг четох мисли за това как се смее на другите блек метъли и предпочитал да отиде някъде на дискотека вечер и да забие някоя мадама.

Не че съм много запознат и искам да изтъкна нещо, но нещата са доста относителни..
scion_of_storm
Абе не сте тру блекари, и всичко друго за вас да е мнение на "тъп средностатистически" , нетру, неразбиращ, въобще боклук метъл бе. Вие сте долна раса, нищо не разбирате blackmetal.gif You must enter the endless void of the trve kvlt black metal spirit and be a fuckin' black metal elitist...otherwise, YOU SUCK!!111!! Suckaz!
Е затва искам да го зема рейн ъф интолерънс, много ме кефи пича wub.gif wub.gif
Бтв, тва с паленето на църкви ин дъ нейм ъф сейтън е най-тъпото, което можеш да направиш. Най-малкото защото ако няма Бог, няма да има и Сатана, след като и двете принадлежат към една и съща религия.
So, worship Odin!!11!
Iron Maiden
^ + 1

Това с паленете на църкви е да покажат колко са trve fuckin black metals , аз като мразя чалгата значи трябва да поставя бомба със закъснител в Пайнер ли , че да покажа колко съм истински и метален хеви/трашер ли ?
InsArtTure
Единственото интересно в темата, беше един цитат, който беше поустнат преди мнението, което цитира!!

Cool!
Reign of Intolerance
хахахах, не знам на кои викате трю вие. Аз викам трюта на тия, дето имат 200-300 ГБ предимно ултра тъпи групи обаче си ги държат и се кефят на всичко, даже на разни групи от Северния Полюс, чиито имена са трудни за произнасяне и имат по 5 демота и 10 сплита, и освен това са някакви супер луди музикални критици, дето могат да ти обяснят от-до цялата музика и всичките влияния и възгледи на една група без да са я чували ;р Абе ей алооо, музиката се усеща, не се анализира ;р Не е за повърхностни хора ;р
lodborg
Не мога да разбера защо обърна хубавата дискусия на кой усещал и кой не. Също не мога да разбера защо всички си мислят, че те са единствените, които "усещат" музиката, а другите са някакви, дето нищо не разбират - все другите са дървени наблюдатели без капка емоция. Абе ей, да не сте единствените хора, които имат чувства? И моля те нека не бъркаме в старата рана за 5-те демота и 10-сплита, защото мога да ти кажа един единствен стил в метъла, в който се правят подобни изродщини. (Което само по себе си нищо не означава, точно както нищо не означава и самото споменаване на този факт в един абзац с 200-300 гигабайтовите музикални колекции).
Reign of Intolerance
хахахах, пак не разбирате...
блека е повече идея ;р малко групи след големите достигат до идеята ;р всичките тия Диму Боргировци и др. мелодични кретении, както и огромна част от идиотските екстремистки проекти, прекаляващи с показ на прекомерна изродщина са един дол сливи, някои от които се опитват да имитират старите изроди, други се мъчат да се харесат на готик и пауър феновете, както и на 14-годишните, трети сами не знаят какво правят и защо ;р щом има хора които ги харесват и ги слушат, да си ги слушат... но да не казват че слушат "блек", те не знаят какво е блек ;р

а горе казвам кои хора с насмешка наричам "трю блек метълисти", в случай че не си разбрал за точно какви трюта става дума ;р
lodborg
^ С последния ти пост съм почти изцяло съгласен. Напълно съм на едно мнение с теб, че блекът е идея и че някои групи прекаляват с позите си, както и че стилът претърпя бая промени през времето. Единственото, с което не мога да се съглася, произтича от факта, че според мен добрата продукция и мелодичността не са задължително позьорщини, нито пък че по някакъв начин представляват предателство към идеята. Това си е, разбира се, лично мое мнение, точно заради което проявявам разбиране и към по-мелодичния блек.
Reign of Intolerance
Цитат
че според мен добрата продукция и мелодичността не са задължително позьорщини

Какво разбираш под добра продукция ;р За мен албумите на Бурзум примерно са с невероятно добра продукция, записани са и са смесени перфектно. Но на някой хеви или мелодик "блек" фен ще му се сторят шумни и ще реши че са такива, защото са правени в гараж и им е гадна продукцията, но ще сгреши. Мелодичността не е за този стил. Блека не е мелодичен. Тия мелодичните работи те са друго вече ;р Няма защо да се водят и те блек, но ги водят.
lodborg
Специално за албумите на Бурзум едно от най-ценните неща е именно този "развален" звук. Мен доста време ме отблъскваше това, но когато вникнах и послушах малко повече се оказаха странно пленителни. Обаче точно това звучене беше толкова лудо експлоатирано от куцо кьораво и сакато, че в доста от подражаващите групи не се усеща нищо, ама нищо ценно. Превърна се в идея фикс албумите да звучат като записвани в консервена кутия и това в много случаи не носи нищо хубаво. От друга страна понятието мелодичност е доста разтегливо. Не може да отречеш, че дори в албумите на Mayhem или Dark Funeral има страшно много мелодика. Може би от по-различен тип, но мелодичност има. Изобщо да не споменвам Satyricon или Emperor в този ред на мисли - при тях е още по-силно изразено.
Reign of Intolerance
Цитат
Не може да отречеш, че дори в албумите на Mayhem или Dark Funeral има страшно много мелодика

Идеята на музиката е да е спонтанна и примитивна, студена и сурова, а не мелодична. А някои супер много се осират. И после викат че правят блек. Блек вече почти няма ;р Има няколко имена, които никой няма да мине и които на практика обезмислят съществуването на всички останали.


Цитат
Ами...Да. Те, ако не друго, поне знаят как да си осигурят това. Нали и те хранят семейства все пак.

Да вървят да продават сирене или да пеят естрада тогава.

Брей, кво име на темата ;р нема мелодичен блек бе, това го е измислил някой музикален критик laugh.gif
Warrior Of Ice
Reign of Intolerance, всичко това си е някакво твое, субективно разбиране. Не виждам защо трябва едно изкуство да се поставя в толкова строги рамки, за да е "чисто" и "истинско". Ти посочваш разводняването и комерсиализацията като една крайност, но смяташ ли, че другата - тотално зацикляне на едно място и липса на каквото и да било развитие, е за предпочитане? Не бих казал... Защото без въвеждането на нови влияния и изразни средства и най-оригиналната сцена рано или късно запада.

Искам и друго да отбележа: аз съм от онези неразбиращи и нечувстващи псевдофенове, за които блекът е на първо място музика, а на второ - идеология, начин на живот и прочие. И в този ред на мисли, не приемам, че обогатяването на стила с нови елементи е знак за неговия застой, камо ли смърт. Тъкмо обратното. Ако в блека не бе навлязла мелодичността и заемките от други метъл направления, днес едва ли някой щеше да записва и издава блек метъл албуми въобще.

В момента Mayhem много примитивни и сурови ли ти звучат?
Reign of Intolerance
В момента Mayhem не са Mayhem на Йеронимъс happy.gif Въпреки че новият албум се очертава свиреп...

Цитат
не приемам, че обогатяването на стила с нови елементи е знак за неговия застой, камо ли смърт

просто вече е друг стил ;р
на който му харесва - да слуша
stage
За metal.gif
Iron Maiden
Абе прав е човека , тоя мелодик блек е с цел привличане на по-голяма аудитория от слушатели , разни неота , готици и незнам си кви почнаха да се правят на големите блекари че слушали Cradle Of Filth , Dimmu Borgir и незнам си кви там , няма лощо да се вкарват нови елементи , но и самият стил лека полека почва да се измества а именно олд скуул стилът , колко хора ( които не слушат блек ) са чували за Mayhem , Burzum , Bathory и колко за разните му Cradle Of Filth и Dimmu Borgir , под чували имам предвид да седнат и сериозно да се заслушат в музиката им , а не да ги знаят само като имена , аз харесвам съвсем малко блек метъл групи , но всичките са си олд скуул първичен блек , а не разните му мелодични изгъзаци......

Това е мое мнение все пак , като ви харесва слушайте си мелодичния блек и no hard feelings smile.gif
Slash
Цитат(stage @ Feb 16 2007, 01:05 AM) *
За metal.gif

Д'ебиш, взе ми го от устата... ohmy.gif


Ок, аз съм против. metal.gif
enemy
еее не!Тука всичките сте олд скул блек и дет металисти и не давате нищо по-мелодично да припари devil.gif А по темата аз съм за блека като цяло и съм на мнение, че трябва да бъдат наистина уважавани и зачитани вечните mayhem, satyricon, bathory и такива основи в блека, но и трябва да бъде дадена сцена за експериментиране в стила и раждането на нови, по-леки подстилове. Вярно че тези групи са масово отричани и обявени за комършали но... има и хора които им се кефят. А до dimmu borgir не мисля че текстовете им са клишета или нещо такова... също така смятам че не се доближават до повечето истински утвърдени банди в стила, но за мен музиката, която правят, е велика и мисля, че клавирите наистина правят музиката някак си... красиво мрачна metal.gif
scion_of_storm
^^Maйната му, аз съм по средата metal.gif
Он-фъкпик:
Цитат
нема мелодичен блек бе, това го е измислил някой музикален критик
= ghay.
Цитат
Блек вече почти няма ;р Има няколко имена, които никой няма да мине и които на практика обезмислят съществуването на всички останали.
= almost ghay.
Цитат
Мелодичността не е за този стил. Блека не е мелодичен. Тия мелодичните работи те са друго вече
=trve kvlt.

Брао. Мен пък ме кефят групи като Катамениа, последния Дисекшън също е як, кефят ме Hecate Enthroned да речем, както и маса други мелодик блек групи. Който не ще да признае, че има мелодик блек... е, печатче ghay раздавам :>
Airin Of Ancelot
Твърдо съм за мелодичността в блека. Нищо против олдскуул бандите - и аз съм започнала с тях, но всеки стил трябва да върви напред. В края на краищата, по-разнообразните похвати позволяват да се се пресъздаде по-широк спектър от емоции. Пък и не мисля, че старите групи са ненадминати, но това е въпрос на вкус...
Reign of Intolerance
Поздравявам ви с MZ.412 - Public Worship

слушайте си лайната...
аз ще си свиркам и няма да ви обръщам внимание, както досега съм правил ;р Нали казах в една друга тема... за мен не сте по-различни от чалгари ;р Я вижте в другата тема Шаграт какви работи е правил преди блека да стане модерен ;р
Gothic Killer
Цитат(Reign of Intolerance @ Feb 15 2007, 04:52 PM) *
Не си съвсем точен ;р това е част от представата на тъпият, средностатистически блек метълист, чиито любими групи са Имортал, Диму Боргир и Блайнд Гардиън ;р

жалко че не разбрахте какво имаше предвид човека, написал текста към който бях дал линк ;р

Тъпият средностатистически метълист (слушащ дори и блек) пише подобни неща като цитираните. На мен лично и трите групи много ми харесват.
Reign of Intolerance
Хахахахах, китарата на един приятел се казваше Gothic Killer, той много мрази готика и готите ;p (не племето готи, ами готиците и готичките, ахахахахах, червеи laugh.gif)
Jackson JS мисля че беше китарата...

scion of storm, мойто момче, слабоумен си и не ми се занимава с теб... не очаквай отговор на който и да е пост ;Р такива като тебе ехеее... колко много съм видял ;р
Gothic Killer
^Такива като теб са оригинални само когато пишат по форумите. devilsmiley.gif
Reign of Intolerance
хахахаахх ;р това означаваше, че ако се срещнем на живо ще ми избиеш зъбите може би ;р тъпак laugh.gif
Gothic Killer
Не умнико. Просто си твърде жалък, за да се занимавам с теб.
Reign of Intolerance
Хахахахах ;р ти слушаш Имортал, Диму Боргир и Блайнд Гардаиън, не аз ;р
кой да ти е крив...
Gothic Killer
Повече слушам някои други групи, но и тези също. Пък и не виждам това какво те засяга.
Reign of Intolerance
Защо още се занимаваш с мен, нали съм твърде жалък ;р
Mort
Първо Йеронимус е гей (е, бил е, сега е мъртъв гей), което автоматично трупа известно количество пренебрежение у мен към групи като Mayhem и други супер тру джангъраджии. Абсолютно съм за мелодик блека. Някой в по-горните постове беше казал, че тру блека не е музика, щото било нещо първично - да, има истина в това - как можеш да наречеш някакъв шум, сякаш от цеха за студено-валцована стомана в Кремиковци, музика?! Музиката са подредени ноти и чудесии там разни, които не твърдя, че разбирам, но свистенето от трамваите по Витошка музика ли е? Защото ако е, то и безобразно разхвърляните китарно-барабанни батареи в ултра олдскуул тру сатаник блек метъл групите, също би трябвало да се нарекат така. Знам ли, обаче едно трябва да им се признае на тия момчурля, много зор трябва да видиш, за да направиш толкова отвратителен шум, че да няма шанс повече от 5 човека да те харесат, щото иначе си губиш статуса trve. Да оставим настрани и музиката, били се запазили яките послания в текстовете им - дръжки! - те и на Manowar са се запазили посланията, ама тях май вече сме ги чували, а?
Gothic Killer
Цитат(Reign of Intolerance @ Feb 16 2007, 01:37 PM) *
Защо още се занимаваш с мен, нали съм твърде жалък ;р

Виж, мисля, че няма смисъл в тази дискусия. Ако нещо съм ти много крив, пиши ми по личната поща.
Reign of Intolerance
Цитат
как можеш да наречеш някакъв шум, сякаш от цеха за студено-валцована стомана в Кремиковци, музика?!

хахахаха ;р нещо подобно чух от една чалгарка/готичка ;р много забавно беше...

дали е бил или не е бил гей не от кой знае какво значение за това какъв музикант е бил, нали ;р още не са му стъпили и на малкия пръст ;р
Mago De Oz
айде сега някой много, ама много реал блекар ми кажи каква е философията на това да си блекар? Аз съм човек на години и не ги разбирам тези неща, затова ми кажете какво "велико" има да издаваш неща, дето освен ти и пияното ти гадже няма кой друг да чуе? И ако евентуално го чуе, да си потърси аспирин за главоболието? И какво "красиво" има да не можеш да свириш и да се наричаш музикант? Да палиш църкви, да убиваш хора, само защото сатаната ти бил казал или така искал? Нали знаете, че тези дето чуват гласове, обикновенно ги хоспитализират след определен период от време. Айде сега да чуем какво мислят блекарчетата по въпросите, които им зададох, или да почват да ме псуват, ако нямат достатъчно мозък да ми отговорят. А иначе, не виждам нищо лошо да има мелодия в блека, поне означава, че са се научили да свирят и да си настройват инструментите.
Reign of Intolerance
и да ти го обяснявам, и да не ти го обяснявам, не е за теб ;р за теб има лесно смилаеми неща колкото искаш ;р ахахахахахаахахаххах ;р айде дайте на някой прогресар да изсвири нещо на Сатирикон примерно да видите колко ще се насере ;р Имаше един хеви-метъл турбо травестит дето ужким беше завършил консерватория, не знам кво си, голям китарист, храчеше безумно по този "безмислен, грозен шум", а като му казахме да изкара 30ина секунди от първата песен в Volcano ни пита тука една китара ли е или са две laugh.gif
Mago De Oz
Ето дами и господа, поредното доказателство за това как се "поясняват" нещата от един блекар, т.е. как нищо съществено не се казва, а само се плюе и обижда. Не си ми интересен, момченце, затова няма да ти отговарям.
Reign of Intolerance
"момченце".... хахахахахах ;р
не си ми нито на годините, нито на образованието, нито на положението, тъй че недей много да знаеш ;р Няма какво да обяснявам каквото и да е на хора, които не виждат красотата, освен ако не е на повърхността ;р
Mago De Oz
Така е, момченце, не споря с теб за това, не е лесно да си глупав, нискообразован прошляк, какъвто явно си ти smile.gif Айде сега бягай да пишеш и да пелтечиш пред компа, мъчейки се да измислиш какво да ми отговориш smile.gif
Schaduwdans
Напълно против понятието "мелодичен" блек съм, защото то съдържа прекалено драстично противоречие в себе си и защото създава грешно име за блека като цяло.

Gothic-influenced black metal is gay!
Rodd1ck
Цитат(Mort @ Feb 16 2007, 01:39 PM) *
Първо Йеронимус е гей (е, бил е, сега е мъртъв гей)

Този факт откъде идва?

Не че не прилича доста на такъв, но това не е реално доказателство. rolleyes.gif
Gothic Killer
Цитат(Schaduwdans @ Feb 16 2007, 03:38 PM) *
Gothic-influenced black metal is gay!

Не мога да разбера защо има толкова ограничени хора. Ако някои е гей, това не е свързано с някакъв тип мизика. Пък и готик културата има съвсем друг смисъл, но това е трудно разбираемо за някои ограничени хора, които си изграждат самочувствието като само посочват кой е гей и кой не е.

devilsmiley.gif devilsmiley.gif devilsmiley.gif
Svetyl
Много интересна тема сте заформили. Аз като човек дето почти не слуша блек мога да кажа, че тоя спор ми се вижда леко безсмислен. Да има мелодия, да няма мелодия, какво значение има, за всяка музика си има почитатели...
scion_of_storm
Цитат
scion of storm, мойто момче, слабоумен си и не ми се занимава с теб... не очаквай отговор на който и да е пост ;Р такива като тебе ехеее... колко много съм видял ;р

laugh.gif laugh.gif laugh.gif Ок, интелигентни приятелю мой :> Ще се опитам да бъда по-умен пхахах... В правото си съм да пиша както си искам, да се ебавам с теб/който поискам, както аз желая и най-малко ти ще си човека, който ще ми каже как да говоря и как да се държа. За разлика от тебе аз съм в този форум най-малкото за да общувам с хората, а не да се правя на голям разбирач, да показвам и доказвам наляво-надясно колко съм тру, и да смятам другите за
Цитат
тъпи средностастически метъли
Смехотворно е, най-малкото. Айде сега започни пак да обясняваш колко си велик. Поздрави и до скоро.
Mort
Не му се връзвай бе Сашо, тия дето са на чомпек на всички обикновено след време се спира да им се обръща внимание и форумното общество автоматично ги от***ва! tongue.gif
scion_of_storm
^Не бе, намирам си занимание, че сега нещо няма какво да правя. Гимнастика на пръстите :>
Mago De Oz
недейте така, момчета, нека уважаваме "великия тру блек ивъл" метал, кои сме ние, да му се подиграваме, та ние слушаме различни неща, различни от "великите търсения" на малоумни некъдърници smile.gif
Iron Maiden
Цитат(Reign of Intolerance @ Feb 16 2007, 01:29 PM) *
Хахахахах, китарата на един приятел се казваше Gothic Killer, той много мрази готика и готите ;p (не племето готи, ами готиците и готичките, ахахахахах, червеи laugh.gif)

И аз ги мразя, откъде мога да си взема такава китара blackmetal.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.