Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ден за прошка
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
FallenAngel
Попадайки на ТОЗИ сайт се сетих, че днес е ден за прошка. И понеже се разчувствах blush.gif и някак си ми стана тъжно, че днес всеки е зает с някакви негови си проблеми и от егоизъм или не знам какво забравя за другите... толкова много се отчуждаваме с всеки изминал ден.
Та по същество... поради малкото ми съществуване във форума не смятам, че съм създавала някакви особени проблеми, но въпреки всичко си имам традиция на този ден да помоля всеки, който познавам дори и само виртуално, за прошка. И ако някой съм наранила или обидила някога с поведението си искрено го моля да ми прости.
Другото, което исках с тази тема, за да не отварям две, е да приканя всички да се замислят за поведението си спрямо другите. Тук на очи ми се набиват няколко човека, които не знам защо, все си мисля, че само се чудят с кой да се заядат. Хора сме всички, всеки греши, не трябва да се нахвърляме като хиени, а спокойно да обясним... така спестяваме както нашите, така и чуждите нерви, които евентуално бихме похабили. Психиката на човека е такава, че вечно обвинява другите, а много често причината се крие в самите нас. Нека опитаме да бъдем по-добри и да се усмихваме по-често. Нищо не е по-ценно от една искрена усмивка, дарена от някой приятел, познат или дори непознат. И, специално за форума, винаги ми е ставало тъпо като някой направи тема и, ако на някой му се струва тъпа темата, тръгне да я оплюва. И после цял порой от едни и същи приказки в стил "Толкова ли си тъп, та отвори такава тъпа тема?". На мен ако някоя тема не ми харесва нито я чета, нито пиша в нея. Обидите не са нужни. Знам, че не може с всички да си допадаме и да се разбираме идеално, но нека и двете страни положат поне малко усилие да подобрят отношенията си или поне да не се карат... Тъжно е. И за по-малките - спомнете си, че и ние сме били същите навремето, и ние сме задавали глупави въпроси, и ние сме се държали "пубертетски". Нямаме право да съдим другите.

И накрая искам да помоля, ако на някой темата му се струва глупава да не я разводнява, а ако много държи да ми каже колко съм тъпа и колко тъпа тема съм направила - да заповяда на ЛС. Нямам нищо против, винаги съм готова да споря, че с малко желание от наша страна дори светът може да се подобри.
Ако някой си е направил труда да прочете какво съм писала - openwidehug.gif и искрена усмивка от моя страна.

Добре... сега вече наистина за финал искам /ех, много искам в тая тема rolleyes.gif / да пожелая на всички истински хора да останат все такива и никога да не надяват маската на фалша. Имаме нужда от повече като Вас!
SteamOfBlood
Ох...Днеска трябва да искам прошка на баба ми,че вече колко пъти й чупя рацете dry.gif happy.gif
noel_f
Цитат(FallenAngel @ Feb 18 2007, 03:44 AM) *
И, специално за форума, винаги ми е ставало тъпо като някой направи тема и, ако на някой му се струва тъпа темата, тръгне да я оплюва. И после цял порой от едни и същи приказки в стил "Толкова ли си тъп, та отвори такава тъпа тема?". На мен ако някоя тема не ми харесва нито я чета, нито пиша в нея. Обидите не са нужни. Знам, че не може с всички да си допадаме и да се разбираме идеално, но нека и двете страни положат поне малко усилие да подобрят отношенията си или поне да не се карат... Тъжно е. И за по-малките - спомнете си, че и ние сме били същите навремето, и ние сме задавали глупави въпроси, и ние сме се държали "пубертетски". Нямаме право да съдим другите.

Да, или пък като започнат да правят забележки за правописа. Добре, допуснал човека грешка, а ти какъв си, за да му правиш забележка. Остави го, да не си мислиш, че като му направиш забележка и ще ти е много благодарен. Само ще го унижиш още повече.

А колкото до искането на прошка, не бих го направила. Прекалено съм горда просто. Предпочитам нещо да ми тежи, но да моля за прошка... rolleyes.gif ...не става. Като се замисля обаче наистина съжалявам, че нараних и отблъснах един човек, но е малко късно, струвами се, за прошка crying.gif
Nikola Bathory
муахахах, християнски групости! laugh.gif
Ако ще ми искате прошка - давайте, обаче ще трябва и пари - в брой, кеш или на ръка! И прощавам! Гаранция 1 година. - следващата година пак.
InsArtTure
Цитат
Да, или пък като започнат да правят забележки за правописа. Добре, допуснал човека грешка, а ти какъв си, за да му правиш забележка. Остави го, да не си мислиш, че като му направиш забележка и ще ти е много благодарен. Само ще го унижиш още повече.

Не е така. Аз искам подрастващите да са грамотни. За тях още не е късно. Искам да знаят какво пишат, да ценят и използват българския език както трябва. Това е адски важно и по това хората "изпращат". Когато поправям някого, го правя в ролята на този, който знае къде е грешката и я забелязва. Правя го за човека отсреща. Той, в буйната си млада възраст сигурно няма да ми е благодарен, а напротив, но следващия път, или в друг форум ще се замисли преди да допусне същата грешка.

По темата: И аз имам на кого да поискам прошка днес и няма да се поколебая да го направя. Денят е хубав.
RazorJack
хах верно са глупости ама по друга причина smile.gif ако се чувстваш виновен че си обидил някого можеш да му се извиниш по всяко време защо ти е специален ден за целта, а ако не се сещаш на кой да се извиниш дето не си е заслужавал квото си му причинил тогава кво като има такъв ден за прошка smile.gif

поздрав:
Death - To Forgive is to Suffer icon_headbang[1].gif
noel_f
^^Е, за по-малките - да, но за другите - да, пак могат да се замислят за правописа си следващия път, но просто ги караш да се чувстват неудобно. Говоря попринцип, не специално за теб, да не ме разбереш погрешно happy.gif А за по-малките съм съгласна. Напоследък такива грешки съм срещала, че просто се чудя как може елементарни правописи правила да не се спазват и да се допускат такива груби грешки като например да се пише ''със'' пред дума, която не започва със ''с'' или ''з'' Но да не се отплесвам повече smile.gif


Цитат(RazorJack @ Feb 18 2007, 11:45 AM) *
ако се чувстваш виновен че си обидил някого можеш да му се извиниш по всяко време защо ти е специален ден за целта, а ако не се сещаш на кой да се извиниш дето не си е заслужавал квото си му причинил тогава кво като има такъв ден за прошка smile.gif

Така е, но наличието на такъв празник, просто ни кара да се замислим над постъпките ни и ни подтиква да поискаме прошка - нещо, което не винаги бихме се решили да направим или пък помислили да направим smile.gif
wqwrrr
Е, във всеки случай, аз не се чувствам неудобно, когато съм направил правописна грешка. Надявам се да ми ги прощавате. happy.gif

А сега сериозно - според мен има огромен смисъл в този празник. Надявам се, никой не се чувства безгрешен - всеки има за какво да иска прошка, и естествено, за какво да прощава. Надявам се, че ще вземете думите ми на сериозно и няма да ги помислите за подигравка от поредния безмозъчен тийнейджър.

Така че - не се колебая да искам прошка, дори да няма за кавко. =) Благодаря за отделеното внимание и, надявам се, да ми простите грешките. bye.gif

Поздрав към всички с Vitalij Kuprij - Forgive.

ПП: Как това ще ми е 666-тия пост?!
blame
Всъщност, аз пък съм благодарна, когато някой ми прави забележка за правописни грешки. Има полза, смея да твърдя.

Да прошаваш е хубава идея. Ама не и днес. Не и когато някой е решил,че точно днес трябва да искаме прошка. Насадено е, не искрено. А за какво е една прошка,когато е по задължение и навик?
InsArtTure
^ Просто традиция в отлетялото ни патриархално време. Ден, в който официално можеш да поискаш прошка от старите, пък те са длъжни да ти дадат. Пак официално. biggrin.gif

Уважавам българските традиции, независимо колко са уместни в днешно време. Затова ми харесва деня. Не е насаден. Нещата в нашата култура са дошли от само себе си, от нужда. А не от пропаганда.

Пропагандата властва днес. И създава недоразумения като Свети Валентин.
blame
Цитат(InsArtTure @ Feb 18 2007, 02:31 PM) *
...пък те са длъжни да ти дадат.

rolleyes.gif

Уважавам уважението на хората към въпросните традиции. И ако за тях те са нещо истинско - нека действат, хубаво е! Аз прощавам и без друго..
Но някак чувствам за себе си насадено на опредлен ден да искам прошка от някого.
FallenAngel
Всъщност дори и насадено да е, ни кара да се замислим. Ако го нямаше този ден, едва ли някога бихме се замислили. Поне днес можем да осъзнаем някои от грешките си, които сме забравили отдавна и да се сетим, че човека, който сме наранили може би наистина заслужава едно извинение от наша страна.
`Xandria`
Хубава тема, FallenAngel, абсолютно бях забравила, че днес е ден за прошка! smile.gif
На толкова хора искам да кажа по едно прости ми, но все отлагам, може и днес да се престраша.
Slash
Да, ще поискам прошка от родителите ми.
Svetyl
Не искам прошка от никого. Не съжалявам за нищо.
scion_of_storm
Простете на всички, които съм псувал и дразнил...ще продължавам да го правя, но все пак искам прошка wub.gif
sepulturatr
Прощавам на всички ви за напред да сте по-прости и от досега (не става на въпрос специално за вас а за всички изобщо)Прощавам ви бееее ...чувствате ли се по добре wub.gif
Който не ми прости да се пържи в ада devil.gif
FallenAngel
brickwall.gif brickwall.gif brickwall.gif
scion_of_storm
^+1. ;P
MadHatter
Не се ядосвай, ние му прощаваме, че е изостанала в развитието си грешка на природата с мозък, плосък като дъска happy.gif
sepulturatr
Е добре де днеска за 2ри път ме обиждат ,пък все на мен дават да чета правилата ...
Airin Of Ancelot
Малко ти е. smile.gif
Nickolleta
Цитат
И, специално за форума, винаги ми е ставало тъпо като някой направи тема и, ако на някой му се струва тъпа темата, тръгне да я оплюва. И после цял порой от едни и същи приказки в стил "Толкова ли си тъп, та отвори такава тъпа тема?".

Днес е моментът да простим на ближния, че все създава тъпи теми... smile.gif
И да се молим да се поучи...
FallenAngel
И той да прости, че го обиждате пред всички rolleyes.gif
enemy
въй въй въй ей тая тема сцепи чимшира от всякаде!!!не че темата е тъпа ...
хубаво нещо е да бъде поискана прошка ама когато си направил нещо нередно или когато си наранил някого а ако той не ти я даде censored2.gif ... е така де!няма такова нещо като ден за прошка(а ако има е по религия или идеология много много много далече от моята)-тва са апсолютни глупости
а за егоизма - апсолютно съгласна съм че всеки забравя останалите и се занимава с неговите си работи ама то ако ти сам не си гледаш живота няма кой друг да ти го гледа ... така че по добре егоист отколкото наивник който била исползван от егоистичните си приятели.е верно не е хубаво ама тва е истината - ако в днешно време не си егоист няма начин да оцелееш!!! brickwall.gif
sepulturatr
Цитат(sepulturatr @ Feb 18 2007, 05:24 PM) *
Прощавам на всички ви

rolleyes.gif
Колко съм добродушен ,ебати ...
Synthetika the Lost
Мамо, ПРОСТИ МИ за всичко...!!! sad.gif
Iron Maiden
Цитат(FallenAngel @ Feb 18 2007, 04:44 AM) *
Та по същество... поради малкото ми съществуване във форума не смятам, че съм създавала някакви особени проблеми, но въпреки всичко си имам традиция на този ден да помоля всеки, който познавам дори и само виртуално, за прошка.

Ей това ме накефи , аз ако ще искам прошка ще е от хора които познавам , а не от такива с които има няма съм си писал два пъти , с какво разни анонимни калъфи са заслужили моята молба за прошка , това се прави на хора , които наистина цениш и уважаваш , а не на всеки срещнат с когото си разговарял няколко пъти или сте си писали в чата или по форуми.....


Цитат(InsArtTure @ Feb 18 2007, 12:42 PM) *
Когато поправям някого, го правя в ролята на този, който знае къде е грешката и я забелязва. Правя го за човека отсреща.

Ти вярваш ли си изобщо на това което пишеш suicide.gif .....има си учители за тази цел , и аз допускам грешки , вярно е, дали от бързане да напиша поуста или от невнимание , но въпреки това ги допускам понякога , случва се , няма безгрешен човек , но да ми казваш че по този начин ми правиш добро и едва ли не "ти пука за мене" дали ще пиша правилно или не.....е това вече е лицемерство , по този начин не "помагаш" на хората а супер много ги издразваш , както казах има си учители , като толкова много държиш да се спазват правописните и пунктоационните правила стани един даскал и раздавай "правосъдие" наред !

Я погледни следният твой поуст :

Цитат(InsArtTure @ Feb 6 2007, 09:31 AM) *
Тъпак, метълът не е "отричана от глупаци музика" Глупакът си ти, задето си го мислиш. Обличаш се "по-хубаво" от другите? Бе ти за какъв се мислиш?

Ентелегентните хора така ли биха се изразили , ти хубаво ги поправяй и им казвай кое е тъпо и кое не , ама такива изказвания тип Професор Вучков ги избягвай , ако наистина се мислиш за интелигентен човек...

Нищо лично против тебе, но оня твой поуст яко ме издразни...


Цитат(noel_f @ Feb 18 2007, 11:37 AM) *
Да, или пък като започнат да правят забележки за правописа. Добре, допуснал човека грешка, а ти какъв си, за да му правиш забележка.

Е как бе, на хората им пука за теб и за твоят правопис , имат по три висши образования и не могат да гледат така грубо да се обезобразява българският език с тези правописни грешки , недей да се отнасяш така към тях , те го правят за твое добро.....

Аре спирам се , че ме заболя главата от толкова много лицемерщини.....

Чакам масово да ме оплюете само както вие си можете !
InsArtTure
Човек, с думите си за поправянето бях съвсем сериозен. Не си прав за даскалите. Тук назначени даскали няма. Кой да поправя? И разбира се, че не визирам грешки допуснати по невнимание или бързане. Аз също правя маса такива. Понякога често и ме мързи да слагам запетаи навсякъде.
Изобщо не лицемернича. wink.gif Съвсем искрен съм. Както бях искрен и директен във второто ми мнение, цитирано от тебе. Поправя онзи, който знае и се интересува от това дали младите хора са в час с езика си. Аз живо се вълнувам от това дали подрастващите се развиват и дали се ограмотяват, което чертае пътят им по-нататък.
Но пък какво общо има с темата това?
Положителното на дългия ти пост е това, че се очовечваш. happy.gif
FallenAngel
Цитат(Iron Maiden @ Feb 19 2007, 01:53 AM) *
Ей това ме накефи , аз ако ще искам прошка ще е от хора които познавам , а не от такива с които има няма съм си писал два пъти , с какво разни анонимни калъфи са заслужили моята молба за прошка , това се прави на хора , които наистина цениш и уважаваш , а не на всеки срещнат с когото си разговарял няколко пъти или сте си писали в чата или по форуми.....

"Анонимни калъфи" w00t.gif Благодаря... ще се приема и аз за... ъм... "калъфка", хах, какво яко звучи cool.gif
Виж сега, ти си искай прошка от който си искаш. За това да ценя даден човек не ми трябва да го познавам лично, имам наблюдения над някои от форумистите и мога да кажа с ръка на сърцето, че има 4-5-6 човека, с които с удоволствие бих се запознала лично и бих ценила лично cool.gif

И, не че нещо се заяждам, но InsArtTure беше съвсем прав. И аз поправям хората като правят правописни грешки, защото българският език е много красив, но като гледам как вече и хора на по 20 бъркат думи и то елементарни думи... някак си не ми е особено приятно и се чудя накъде отиваме... unsure.gif
Warrior Of Ice
Цитат(Iron Maiden @ Feb 19 2007, 01:53 AM) *
има си учители за тази цел

Съдейки по теб, не си вършат особено добре работата. happy.gif


Цитат(InsArtTure @ Feb 19 2007, 08:34 AM) *
Положителното на дългия ти пост е това, че се очовечваш. happy.gif

Едва ли... sad.gif
Iron Maiden
Цитат(InsArtTure @ Feb 19 2007, 09:34 AM) *
И разбира се, че не визирам грешки допуснати по невнимание или бързане.

Ами моите всичките са такива бе пич, забелязваш ли, че сега не допускам толкова често правописни грешки колкото преди, просто сега след като напиша даден поуст и го публикувам, си го препрочитам 1-2 пъти и ако открия съответно някаква грешка веднага я коригирам... а преди не го правех това и ти както обикновенно не пропускаше да ме поправиш...

@Warrior Of Ice - С тебе се е видяло че няма да се разбереме, банни ме като съм ти толкова неприятен, мама му да еба!
Warrior Of Ice
И да лиша толкова хора от забавлението, което предоставяш? В никакъв случай! happy.gif
Dragontear
sp_ike.gif Аз също допускам грешки но не моля за прошка и без това един ден "бог ше ни прости всичките" (RIP) blackmetal.gif laugh.gif laugh.gif

Пък и аз не моля да бъда баннат ..по-скромен съм ...искам админски права за да банна 80% от форума cool.gif ... дори забавленията понякога стават скучни .... пък пак ще повторя ...

Айде бе Ицоооо само за 30 минути и виж колко яко ми изглежда ника в зеленичко -> Dragontear to_become_senile.gif
scion_of_storm
В червено ще е по-яко бе Ники devil.gif
parabellum
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=16084
SoulThief
Видях клипа...накара ме доста широко да се усмихна.
Склонна съм да давам прошка дори, когато не се чувствам виновна, защото важна не е моментната кавга, а отношенията. И ако знам, че съм на една прошка или едно извинение разстояние от това да загубя приятел не бих се и замислила.
peterjohnhenry
Много хубава тема, FallenAngel smile.gif
Малко късно се включвам към нея... Но мисля, че за прошката никога не е късно.
Някой каза, че е прекалено горд за да иска прошка. При мен също е така, но научавам и нови неща...
smile.gif
Изчетох предишните постове и имаше много искреност в тях - дори в най-грубите. rolleyes.gif

Прошка може да поиска само онзи, който почувства вина. Денят само напомня!
Мисля, че обвинения може да отправи също само онзи, който е чувствал вина... biggrin.gif
Някак е... насърчително да простиш и да подкрепиш онзи, който иска да бъде по добър.

Човек трябва да умее да забравя, да прощава на другите и на себе си, искрено и от все сърце, всичко! Все ще се намери кой да упрекне и да осъди...

Темата за красотата на езика - всеки език е красив... Всяка дума е правилна (дори изписана погрешно), ако изрази идеята си...
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.