Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Dimmu Borgir - In Sorte Diaboli
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Mort
Айде, земни форумни твари, излезе новата касапница от фабриката Dimmu Borgir! Време е да започне обсъждането на новото им дело!
lodborg
Какво да кажа, още нямам думи! Албумът просто размазва, точно както се очакваше... Доста по-прогресарски и усложнен звучи, което по никакъв начин не намаля мрачната му атмосфера. Това, което проверих току що, беше мейлордърът на Nuclear Blast за специалното хипер, мега, улта, супер-дупер лимитирано издание на албума, което ще пристигне под формата на кожена книга. Струва 50 евро и сериозно се замислям дали да не си направя удоволствието да имам един такъв артикул на Боргир в колекцията си. Малко тъпо е, че са направили два отделни бонус трака за изданията си в Европа и Северна Америка... Даже не малко, а много.

Повече за мнението ми по албума ще разберето по-късно днес. biggrin.gif
Wolfheart
Като ви чета коментарите явно ще е нещо размазващо. Преди малко го смъкнах, но в момента си цикля на сонатица. Сигурно довечера, като ми омръзне да цикля сигурно ще го чуя и ще пиша мнение...
Airin Of Ancelot
Поредната епохална творба. Усеща се връзката с "Death Cult Armageddon", но новите парчета са значително усложнени, макар и без автентични оркестрации. Възхитително е как Dimmu Borgir успяват винаги да са с една (а понякога и с повече) крачка пред останалите в жанра. Интересно ми е колцина ще се юрнат да имитират това им звучене...
RocknRollNigger
Е са че го пущим.
sepulturatr
Цъ ...дайте го некаде в датата crying.gif
MadHatter
За албума ще кажа само едно: bowdown.gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif Кърти, извозва, откъсва ми главата и тн.
Metallica
В момента го слушам нямам търпение да го изслушам целия. До момента-мощно, размазващо, типично. Обещава да е номер едно в класацията ми от техни албуми. Само ако можеше Шаграт да пее малко по-силно.Тая мощна музика малко го заглушава. Айде и хоровите изпълнения се включиха.
Rodd1ck
Като за първо слушане не е лош, но не мога да кажа още нищо. Може би повече клавири и мелодични отклонения биха му дошли добре..
Shadow Man
Този албум дори няма нужда от вокал музиката е над всичко гениална творба очарован съм > А пък до сега никога не съм харесвал особено Боргир
wqwrrr
Хм, ами на първо слушане албума не е нищо повече от всяка друга творба на Диму, не виждам нищо особено революционно и извисено, спрямо другите албуми, но определено ще се послуша. =)
Arq
сега го слушам...
scion_of_storm
Ин...Сортееее...Диаболиииииииии icon_headbang[1].gif
Албума = pure ownag0rz. Шибани немислещи за крехкото ми сърце копелета, егати невероятния албум са спретнали!
sepulturatr
Добре де сичко ОК, но де да го имаше някаде освен арена.бг!!
Shadow Man
http://www.kerrazy-torrents.net/index.php?showtopic=93191

http://de-lunatic-raven.nnm.ru/dimmu_borgi...te_diaboli_2007

изисква регистрация после щрак на Uploaded и си готов

http://www.heavytorrents.org/phpbb/viewtop...a1e825359f60758
sepulturatr
Мерси много пич icon_headbang[1].gif

Да го сваля и веднага ще го чуя !
Vehement`Desire
Трябва да си призная, че при първото прослушване не останах особено очарована, но с всяко следващо почва да ми харесва все повече и повече! ;]
sepulturatr
^И аз тей ...

В смисъл първото слушане не ми хареса пък за другите де да знам laugh.gif
От тук нататък в творчеството си Бургерите ще са ми покрай другото ...
Винаги ще си харесвам "средния" им период icon_headbang[1].gif Демек от EDT до DCA !!!
Dark`Crimson
Това е от албумите, които трябва да се слушат пъти преди да могат да се оценят истински и да се вникне в съдържанието на всеки акорд, нота и ритъм... Мрачния Замък са се справили завидно добре, отново icon_headbang[1].gif
Warrior Of Ice
Цитат(Dark`Crimson @ Mar 8 2007, 02:51 AM) *
Това е от албумите, които трябва да се слушат пъти преди да могат да се оценят истински и да се вникне в съдържанието на всеки акорд, нота и ритъм...

Аз затова и предпочетох да не се изказвам вчера, въпреки че го чух десетократно...

Dimmu Borgir за пореден път демонстрират тоталното си превъзходство над всякакви други нюскуул банди. Развили са постигнатото в "Death Cult Armageddon" по твърде приятен начин. Свиренето е по-технично (макар и не колкото в "Puritanical Euphoric Misanthropia"), композициите са доста по-разчупени. Оркестрациите звучат невероятно, особено като се вземе предвид, че са правени само с клавир! Въобще, радва ме фактът, че бандата хем държи на стила си, хем не стои на едно място.

Предполагам, че и текстовете са тотална мания, но ще трябва да чакаме оригинала за тях...
lodborg
Албумът седи на repeat вече втори ден и нищо не може да ме накара да го спра - Borgir млатят както само те си могат. "In Sorte Diaboli" спечели уважението ми още с първото слушане, макар че, точно както казахте, ми става все по-любим и по-любим след всяко следващо слушане/богохулство. Чакам с нетърпение да излезе в по-добро качество за да се разчекна съвсем от куфеене.

Между другото, Shagrath затвърди за пореден път мнението ми, че е най-добрият екстремен вокалист в момента.
Vlad
Днеска едвам 1 път го изслушах. Не че е лош де. Дори тая The chosen legacy има доста зарибяващи рифчета. Обаче като цяло на мен ми действа супер изнеравящо unsure.gif
KingSlayer
Най-доброто което са издавали bowdown.gif
wqwrrr
Само мен ли не ме трогна?

Ами, не. Албумът не е лош, но не е това, което трябваше да се очаква от Dimmu Borgir. От къде на къде милионерска банда като Диму, ще слага клавири на оркестрациите си. Със симфоничен оркестър щеше да звучи далеч по-добре.
Освен това, къде е това велико развитие? Песните са що-годе еднотипни, с две-три изключения. Като цяло и пеенето на Shagrath не е в крак с музиката, която са направили - твърде бучащо и размито, размазано звучи, за разликата от абсолютния оувердрайв, чието качество този път блести с пълна сила. Китарните рифове са прекрасни!

Дали не прекалих с критиките? Хм, може би това мнение щеше да е по-положително, ако не бяха чистите вокали. Те ме удивиха направо. Хич не са в една идея с музиката и стила на групата и звучат направо смешно.

Мое лично си мнение, но албума не ме задоволи.
Warrior Of Ice
Явно грешно съм си кръстил кучето... hmm.gif
Dragontear
А кой е Саргот? laugh.gif Но съм съгласен че албума е кофти...

нищо ново , нищо различно... и наистина твърде еднотипни песни
Iron Maiden
Абе още не съм го слушал ама няма и да го направя сигурно , като им видях имената с тия The , The , The , The , The на всяка песен и ми се отщя всичко , толкова ли ме можаха да измислят име на песен без да започва с The , те Mеноуор с техните войни и true метъл и незнам си кви работи по нямат еднообразни имена от тия !
Airin Of Ancelot
Цитат(wqwrrr @ Mar 9 2007, 03:27 PM) *
От къде на къде милионерска банда като Диму, ще слага клавири на оркестрациите си. Със симфоничен оркестър щеше да звучи далеч по-добре.

Първо, "милионерска банда" е доста пресилено в случая. Второ, избрали са клавирите, защото са преценили, че по-добре ще пасват на новата музика - това го казват в не едно и две интервюта. И на мен ми харесва оркестърът в DCA, но по никакъв начин не мога да се оплача от звученето на новия албум.


Цитат(Iron Maiden @ Mar 9 2007, 03:47 PM) *
като им видях имената с тия The , The , The , The , The на всяка песен и ми се отщя всичко , толкова ли ме можаха да измислят име на песен без да започва с The

Случайно да ти е хрумвало, дори съвсем хипотетично, че евентуално би могло и да е умишлено?
SepulTeraHead
^ Не го насилвай да мисли laugh.gif

Албумът го чух веднъж, обаче не ми се дослуша пак. Добър е определено, но не е толкова в моя стил. Не мога да си представя да го слушам особено често. Въпрос на вкус. Иначе ми направи впечатление, че е по-рифов от "Death Cult Armageddon" и някак си по-концентриран и еднороден. Което не е лошо. Продължават да са единствената блек банда, която ме кефи.
Iron Maiden
^^ Хрумвало ми е да , и при тези пичове е същият случай :

Limp Bizkit - The Unquestionable Truth (Part 1)

Track Listing :
1. The Propaganda
2. The Truth
3. The Priest
4. The Key
5. The Channel
6. The Story
7. The Surrender

И аз се чудих откъде са ми познати тия The-та , а то откъде било laugh.gif
Reign of Intolerance
Добре бе... аз казвам че е бълвоч и всички блекове които които познавам казват че е бълвоч !
На вас тука ви харесва, а вие слушате пауър, хеви и т.н....
е, за кво дееба, тия се пишат още за блек, и то "тРююю НорВежки Бляяяк, ааааргх, хейл Сейтън" ??
lodborg
Цитат(Reign of Intolerance @ Mar 9 2007, 06:01 PM) *
а вие слушате пауър, хеви и т.н....

Тук ти се гъне логиката.


Цитат(Reign of Intolerance @ Mar 9 2007, 06:01 PM) *
тия се пишат още за блек, и то "тРююю НорВежки Бляяяк

И тук също.
Reign of Intolerance
хахахах, ок, поправям се... "пауър, хеви и мелодик блек"... айде да не издребняваме чак толкоз...
епа мотат се с корпспейнтове, пентаграми, обърнати кръстове, армгардове... чиста проба селяния... blackmetal.gif по-трю от туй, здраве му кажи... а колко изказвания съм им чел дето искат по-черни от дявола да се изкарат! дееба и ориндж каунтитата...
lodborg
Мога да ти изброя четирима човека от хората, писали по-горе, които слушат всякакъв блек, не само мелодик. Това че слушаме И такъв, не ни прави глухи за същите тези банди, които харесваш и ти. Точно обратното - тези, които оплюха албума (изключае теб), слушат блек през куп за грош, а за някои имам чувството и че изобщо не слушат.
Mort
Цитат(Dragontear @ Mar 9 2007, 03:34 PM) *
А кой е Саргот? laugh.gif Но съм съгласен че албума е кофти...

нищо ново , нищо различно... и наистина твърде еднотипни песни

Ти пък кога си им слушал стари неща, че правиш оценка и сравнение?! hmm.gif Айде всяка жаба да си знае локвичката от пикня и повръщано!
Reign of Intolerance
Цитат
Мога да ти изброя четирима човека от хората, писали по-горе, които слушат всякакъв блек, не само мелодик.

Хахахах... не всякакъв блек, а блек, там е работата ;р е, няма значение... блек метълът беше до 93та, отгова има само метъл блек ;р
Dragontear
Абе, ей аматьор аз като съм слушал боргир, ти си скачал с парашут от килима. Още преди 10 години намерих боргир(тогава имаше само касетки) и мненито ми е, че съществуват дaлеч по стойносни блекове, а боргир дори не са си направили труда да надминат сeбе си! А са зарадвали само "феновете", който толкова очакваха албума, че и сега като е кофти му се радват. Истината е, че смуче в сравнение с по-старите неща (който съм слушал)!
lodborg
Само не разбрахме към кого се обръщаш. Oстанах с впечатлението, че е към мен и щях да се хвърля в боя, ама да си попитам първо все пак. biggrin.gif

Едит: А, видях към кого се обръщаш. smile.gif Той ще си прецени дали да се сдърпате.
Dragontear
Обръщам се към Лупчо!!! laugh.gif
wqwrrr
Цитат(lodborg @ Mar 9 2007, 06:38 PM) *
...а за някои имам чувството и че изобщо не слушат.

Мен ли имаш предвид?

Ами всъщност, никога не съм претендирал да съм голям разбирач, в интерес на истината. =)
lodborg
Днес явно всички се засягат. Дори и да е ставало дума за теб, това причина ли е да се обиждаш? Това че персона X не слуша блек, не изказва нищо лошо за нея/него. Пък и честно казано, не съм казал нищо кой знае колко офанзивно, нито съм се заял с нечие мнение. А като обърна разговора на там, ти какво ще кажеш по въпроса - слушаш ли блек и колко?
wqwrrr
^ Ъъъм, нещо не се разбрахме явно. hmm.gif

Хич не се обиждам, питах дали имаш предвид мен.

Иначе, щом става дума - не прекалявам с блека, но слушам някои групи, и не твърдя, че съм навътре с материала. =) Избягвам самозабравилите се норвежки уан мен злокачествени проекти.
Iron Maiden
Цитат(wqwrrr @ Mar 9 2007, 07:59 PM) *
Избягвам самозабравилите се норвежки уан мен злокачествени проекти.

А Burzum ?
Warrior Of Ice
Цитат(lodborg @ Mar 9 2007, 06:53 PM) *
Днес явно всички се засягат.

Вероятно се дължи на разположението на небесните тела. happy.gif
Mort
Цитат(Dragontear @ Mar 9 2007, 06:07 PM) *
Абе, ей аматьор аз като съм слушал боргир, ти си скачал с парашут от килима. Още преди 10 години намерих боргир(тогава имаше само касетки) и мненито ми е, че съществуват дaлеч по стойносни блекове, а боргир дори не са си направили труда да надминат сeбе си! А са зарадвали само "феновете", който толкова очакваха албума, че и сега като е кофти му се радват. Истината е, че смуче в сравнение с по-старите неща (който съм слушал)!

Никога не си слушал блек, изобщо не ми прави пози тука. Докато аз съм скачал с парашут от килима ти си бил в топките на баща ти. А когато аз съм слушал метъл ти още си бил с лилава коса и си се кефел на пънк - Никопрасчо! Не е нужно да споделяш мнение във всяка тема за всяка група wink.gif, казвал съм го и на други - по-добре си спестете безцелните подхвърляния - за брой постове Ицо не раздава медали.
scion_of_storm
Рейне, може би защото 90% от тех тру блекари са по-тесногръди и от църковен служител ;> Тезата ти е шитава, братче, оправи я smile.gif
wqwrrr
Цитат(Iron Maiden @ Mar 9 2007, 08:01 PM) *
А Burzum ?

Ами, не. Не отричам, че има смисъл в музиката им, но не са моят стил и не ги слушам. =)
Rodd1ck
Ми нещо не ме хваща. Става за слушане, тук-там хубаво рифче, вокалите на Шаги не са ме радвали кой знае колко никога. Нещо няма атмосфера и колкото и на зли да се правят не им се отдава. Дани Филт се прави на гей, но поне е зъл гей! happy.gif
Имам чувството, че ще го слушам още няколко пъти и ще го забравя, може и да открия стойностни неща в него занапред, не се знае. Поне аз не намирам нищо интересно.
Vehement`Desire
Всъщност в Burzum има главно атмосфера, но далеч не е зла в повечевто песни, поне на мен не ми звучи злокобно. ;]
Dark`Crimson
Цитат(Vehement`Desire @ Mar 9 2007, 07:47 PM) *
Всъщност в Burzum има главно атмосфера, но далеч не е зла в повечевто песни, поне на мен не ми звучи злокобно. ;]

Мисля че Rodd1ck имаше предвид новия албум на Мрачния Замък относно атмосферата, а не Burzum (междувпрочем честно не си падам изобщо по него) или греша ?
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.